Log in    Register   

Login to your account

or
 Use Facebook account

Create an account * * Required field

The name you entered is not valid.
Please enter a valid username. No space at beginning or end, at least 2 characters and must not contain the following characters: < > \ " ' % ; ( ) &
Password invalid.
The passwords you entered do not match. Please enter your desired password in the password field and confirm your entry by entering it in the confirm password field.
Invalid email address
The email addresses you entered do not match. Please enter your email address in the email address field and confirm your entry by entering it in the confirm email field.


or
 Use Facebook account

ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ:

REVIEWS

18 December 2016 Συντάκτης: Νίκος Καλαγκιάς

THE DWARVES

Βλέπω παντού κοντά, μουσάτα ανθρωπάκια...

THE DWARVES

Νάνοι! Σκληροτράχηλοι πολεμιστές, σφυρηλατημένοι στα αμόνια των θεών του πολέμου, γεννημένοι από φωτιά και βράχο. Κάτοικοι των τεράστιων και πανύψηλων βουνών αλλά και των υπόγειων πόλεων στα βάθη της μητέρας γης. Εξαιρετικοί μεταλλωρύχοι και κατασκευαστές κοσμημάτων και όπλων. Ορκισμένοι εχθροί κάθε πρασινόδερμης ορδής, ξεροκέφαλοι και πεισματάρηδες, περήφανοι και γενναίοι ταυτόχρονα, θυμωμένοι εκδικητές αλλά και πιστοί και καρδιακοί φίλοι σε όσους πραγματικά το αξίζουν. Έτσι τους έχουμε γνωρίσει να πρωταγωνιστούν από τα πιο κλασικά βιβλία όπως τον "Άρχοντα των Δαχτυλιδιών" και το "Χόμπιτ", έως τις πιο b-movie-άδικες παραγωγές ταινιών και video games. To The Dwarves αποτελεί ένα team based role playing game και οι νάνοι είναι οι απόλυτοι πρωταγωνιστές του. Βασισμένο στην ομώνυμη νουβέλα του Markus Heitz -που συγχωρήστε με, δε γνώριζα για την ύπαρξη της- μας καλεί σε άλλη μια περιπέτεια φαντασίας στις οθόνες των υπολογιστών μας.

Ο κόσμος του The Dwarves ονομάζεται Girdlegard και όπως μπορείτε να φανταστείτε βρίσκεται υπό τη συνεχή πολιορκία των orcs. Όταν ένας από τους πέντε πανίσχυρους μάγους προδίδει τους άλλους τέσσερις, η επικείμενη καταστροφή The Perished Land δεν αργεί να φανεί στον ορίζοντα. Ο Tungdil ένας νάνος διαφορετικός από τους συνηθισμένους, καθότι έχει μεγαλώσει μαζί με τους ανθρώπους και είναι κατά βάση "λόγιος" και όχι πολεμιστής, θα αναλάβει να κάνει ένα μακρύ ταξίδι για την ανακάλυψη της αλήθειας και τη σωτηρία του κόσμου. Εμείς θα τον ακολουθήσουμε στην πορεία του γεμάτη με μάχες, γνωριμία με νέους συμμάχους, ανατροπές, αποκαλύψεις και φυσικά άφθονο κρασί και μπύρα από τα κελάρια των νάνων. Είπε κανείς "high fantasy"; Μέσα έπεσε!

Dwarves 01Το gameplay στις μάχες αποτελεί το μεγάλο αγκάθι του παιχνιδιού...

Τον περισσότερο χρόνο ενασχόλησης με το The Dwarves θα τον περάσουμε σε έναν τεράστιο χάρτη στον οποίο μετακινούμε την ομάδα μας. Ο χάρτης είναι γεμάτος με σημεία-κόμβους που περιλαμβάνουν πόλεις και οικισμούς, αποστολές ή απλά... τίποτε. Η περιπλάνηση γίνεται απολαυστική λόγω των εξαιρετικών διαλόγων που συχνά πυκνά σπάνε τη μονοτονία. Η ιδιαίτερη και γλαφυρή γλώσσα των νάνων σε συνδυασμό με τα μοναδικά voice overs είναι σίγουρο που θα φέρει χαμόγελα σε όσους ασχοληθούν με τον εν λόγω παιχνίδι. Δυστυχώς δε γνωρίζω πόσο πιστά ακολουθείται η ιστορία της ομώνυμης νουβέλας, πρέπει πάντως να παραδεχτώ πως το σενάριο είναι καλοδουλεμένο, ενδιαφέρον και απολαυστικό και σε αυτό συντελούν οι διάλογοι που προανέφερα αλλά και η όμορφη αφήγηση.

Η κίνηση ανάμεσα στα σημεία-κόμβους του χάρτη θα μας φέρει αντιμέτωπους με τυχαία γεγονότα που συνήθως οδηγούν σε μια μάχη ή σε κάποια τοποθεσία που πρέπει να εξερευνήσουμε. Το τελευταίο διαπνέεται από έναν αέρα adventure games, χωρίς φυσικά κάτι το συνταρακτικό ή εξεζητημένο. Ανάλογα με την εξέλιξη του σεναρίου, στο χάρτη μπορούν να κινούνται εχθρικές μονάδες ή ακόμη και έμποροι με αποτέλεσμα πολλές φορές να οδηγούμαστε σε μεγάλες μετακινήσεις προκειμένου, για παράδειγμα, να αποφύγουμε μια δύσκολη μάχη. Από εκεί και πέρα η ιστορία προχωράει τελείως scripted, χωρίς πολλές διαφοροποιήσεις με βάση τις επιλογές που κάνουμε. Σε συγκεκριμένα σημεία, που αφορούν κυρίως main ή side quests, οδηγούμαστε σε μάχες με ιδιαίτερα και ποικιλόμορφα objectives. Εδώ, δυστυχώς, το The Dwarves προβαίνει σε σοβαρές ατασθαλίες, λάθη και απροσεξίες.

Dwarves 02Επιλέγοντας χαρακτήρες και αντικείμενα για την επικείμενη μάχη.

Στο ξεκίνημα της κάθε μάχης επιλέγουμε έως τέσσερις χαρακτήρες από αυτούς που διαθέτουμε. Στο παιχνίδι παρελαύνουν 15 διαφορετικοί χαρακτήρες, έτοιμοι προς χρήση στη φαρέτρα των επιλογών μας, διαφορετικοί και πρωτότυποι και όχι, δεν είναι όλοι νάνοι. Αφού ορίσουμε στον καθένα από ένα αντικείμενο, εισερχόμαστε στο πεδίο της μάχης. Σημειώστε εδώ πως τα αντικείμενα αυτά μπορεί να είναι potions ή artifacts που δίνουν κάποιο buff και τα αποκτούμε μέσα από προηγούμενες μάχες ή κατά τις συναλλαγές μας με τους διάφορους merchants του παιχνιδιού. 

Prev
1/2 Next »

ΒΑΘΜΟΛΟΓΙΑ

60 / 100

+ ΘΕΤΙΚΑ

 • Έχει νάνους... πολλούς νάνους!
 • Όμορφη ιστορία, αφήγηση και διάλογοι.
 • Το καταπληκτικό soundtrack.

- ΑΡΝΗΤΙΚΑ

 • Ξεπερασμένος τεχνικός τομέας.
 • Το gameplay κατακρημνίζει την όποια προσπάθεια και καθιστά τον τίτλο -σχεδόν- unplayable!

Ο Συντάκτης

Νίκος Καλαγκιάς

Νίκος Καλαγκιάς

Οτιδήποτε video game έχει μέσα το fantasy/μεσαιωνικό στοιχείο έχει και το όνομα του γραμμένο επάνω. Ασχολείται κυρίως με RPGs και strategies...

Please login to comment

Comments (6)

 • Κρίμα να έχει τέτοια προβλήματα. Και να φανταστείς ότι ήταν να κυκλοφορήσει το Σεπτέμβρη, αλλά έφαγε τη τελευταία στιγμή τρίμηνη καθυστέρηση. Καλύτερα η King Art να επιστρέψει στα adventures, που εκεί τα καταφέρνει πολύ καλύτερα (βλέπε Book of Unwritten Tales 2).

  about 1 year ago
  0 Like
 • Ευχαριστούμε για το όμορφο κείμενο.
  Κρίμα οι ωραίες ιδέες που έχει στο gameplay να καταπλακώνονται από προβλήματα στην υλοποίηση. Μακάρι να το στρώσουν με patch, θα ήθελα να το τσεκάρω.

  about 1 year ago
  0 Like
 • πολυ κριμα. ειχα διαβασει μονο για μικρη διαρκεια και για αποτομο τελος πανω που γινεται ενδιαφερον, αλλα μετα το χρησιμο και ωραιο ρηβιου του σεφιρ, βλεπω κι αλλα προβληματα: στυλ μόμπα, χαλια καμερα, αδικο στην δυσκολια του και με περιεργο σωσιμο, αν καταλαβα καλα τσεκποιντ - λάικ.
  μακρια κι αγαπημενοι.

  about 1 year ago
  0 Like
 • In reply to: Brother Bruce

  ΓκουχΒόλραθγκουχ :)

  about 1 year ago
  1 Like
 • :D:D:D:D:D
  σορυ βολραθ, ζαλισμενος στη δουλεια πρωινιατικα, αυτα συμβαινουν..
  παντως στην κουνενα δε θα γινοταν ποτέ.. θα εβγαινε το κανονικο γιουζερ νειμ με νηον λαιτς διπλα στο ονοματεπωνυμο...

  about 1 year ago
  0 Like
 • In reply to: Brother Bruce

  Αχαχαχα no worries!
  Btw, επειδή είδα πως το ανέφερες, όχι δεν έχει περίεργο save routine. Μια χαρά τα πάει εκεί. Απλά αν αποτύχεις σε μάχη, την πας από την αρχή όσα στάδια κι αν έχει.

  Comment last edited on about 1 year ago by Volrath
  about 1 year ago
  1 Like

We are using cookies to give you the best experience on our site. Cookies are files stored in your browser and are used by most websites to help personalise your web experience.