What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,386
Η αλήθεια είναι ότι έξω έχουν τέτοια απλά γιατί μεγάλωσαν με βασιλιάδες που ήθελαν χώρο για τις άμαξες, όχι σαν εμάς τις φτωχαλες!
Παρόλα αυτά συνέχισαν να το παίζουν έξυπνα. Κι εδώ θα μπορούσε να ήταν καλύτερη η κατάσταση αλλά τι να το κανεις όταν η πράσινη ανάπλαση στην Ομόνοια ήταν κάτι φίλτρα, τα δέντρα άκυρα πλατάνια και όλα τα ποτάμια της πόλης μπαζωμένα;

Τα ίδια και στην Θεσσαλονίκη κι αλλού.

Το πρόβλημα δεν είναι οι νόμοι. Είναι πολύ εύκολο να κανεις πράσινες παρεμβάσεις και άλλες που να αφορούν την ποιότητα ζωής των πολιτών αλλά στην πραγματικότητα περνάνε πάντα οι αλλαγές που περιλαμβάνουν μάσα για το εκάστοτε παρεάκι. Υπάρχουν φοβερά σχέδια που μένουν στα χαρτιά επειδή δεν εξυπηρετούν τα εκάστοτε οικονομικά συμφέροντα. Αλλά τόσο τους κόβει. Αν βελτιωθεί η καθημερινότητα και έχεις ένα πιο ευχάριστο αστικό τοπίο θα έχεις και αυξημένη κατανάλωση, βελτιωμένη οικονομία κτλ.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,996
Τώρα, πώς εξηγείται το γεγονός ότι ξένοι (και ξενιτεμένοι) θέλουν να μετακομίσουν (να επιστρέψουν) στην Ελλάδα, αυτό ας μας το πουν όσοι μένουν ήδη στο εξωτερικό. Εγώ δεν μπορώ να το εξηγήσω (πέρα από το καλύτερο κλίμα ίσως).
Ο ξένος δε θέλει να έρθει να εργαστεί στην Ελλάδα, μλκς δεν είναι. Υπάρχουν 2 κατηγορίες. Οι συνταξιούχοι που έχουν 250κ στην άκρη κ αγοράζουν κάποιο σπιτάκι εδώ κ να έχουν 300 μέρες το χρόνο ήλιο αντί να νοικιάζουν ένα σαπάκι ή να ρίξουν 500κ για σπίτι κ 300 μέρες το χρόνο βροχή/συννεφιά. Η άλλη κατηγορία (και λατρεμένη των airbnb-ήδων) είναι οι γνωστοί free lancers. Εργάζονται για ξένη εταιρεία, παίρνουν μισθό που ανταποκρίνεται άνετα στην (ολιγοπωλιακή) ελληνική αγορά, έ και αν δε τους αρέσει φεύγουν.

Και οι 2 κατηγορίες έχουν μία κοινή εικόνα στο μυαλό τους για την Ελλάδα. Τον ήλιο κ την θάλασσα.

Τώρα, η κατηγορία Ελλήνων που θέλουν να επιστρέψουν είναι κυρίως 40+ που έιτε μάζεψαν χρήμα τα προηγούμενα χρόνια κ ζουν με το όνειρο πως θα τα βγάλουν πέρα οικονομικά στην Ελλάδα, είτε απλά κάνουν δουλειές του ποδαριού με 12ωρα κ δεν ευκαιρούν (ή δεν θέλουν) να μάθουν την τοπική γλώσσα κ να προχωρήσουν.



Greece introduces the six-day work week – DW – 06/21/2024
Εχουμε γίνει γνωστοί (φθηνοί) δουλευταράδες στο εξωτερικό

Στο γερμανικό άρθρο μάλιστα δίνει χαρακτηρισμούς όπως "Europameister" (πρωταθλητές Ευρώπης) και "Helden der Arbeit" (ήρωες της εργασίας)
Κοίτα πως αλλάζουν οι εποχές...
In Griechenland wird die Sechs-Tage-Woche eingeführt – DW – 20.06.2024
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,820
ήρωες της μαλακίας είμαστε... "δεν βρίσκουν προσωπικό οι επιχειρήσεις, ας κάνουμε νόμιμο το 6ωρο 6ήμερο για να φύγουν και αυτοί που έχουν"
 
Last edited:

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,386
Μόνο η μπάλα στο πόδι μας έμεινε και θα είμαστε έτοιμοι για το κατεργο


Βέβαια επειδή πολλοι το αγνοούν, η βιομηχανία από πάντα δούλευε 6 στα 7, 12ωρο. Λίγες περιπτώσεις κρατούσαν το 40ωρο. Αν είσαι στην πρωινή βάρδια, συνήθως μπαίνεις και Κυριακή για να κανεις μαζέματα. Όλα αυτά γράφονται στις λεγόμενες παράνομες υπερωρίες που φαίνονται κανονικά στο εργανη και πληρώνονται κανονικά μέσω τραπέζης, οπότε για πιο 8ωρο μιλάμε;

Συζητάμε τώρα για σερί εργασία άνευ ρεπό και μαζεμένα τα ρεπό ανά διαστήματα με σκοπό να είναι ο μέσος όρος 4μηνου στο 40ωρο. Στην υγειά του Μυτιληναίου και του κάθε βιομηχάνου που έγινε με ξένες πλάτες και σηκώνει ανάστημα πατώντας στα κορμιά των εργατών. Και καλύτερα να μην μιλήσουμε για τος κρατήσεις, γιατί εκεί είναι θα κλάψουν μανούλες. Δεν πιάνουμε ορισμένους ΕΕ που πλησιάζουν το 60% αλλά κι εμείς με τις, προσυμφωνημένες και μη υποχρεωτικές υπερεργασίες, φτάνουμε το 45%.

Με κάτι τέτοια, οποίος δεν έχει άμεσο κέρδος από την κυβέρνηση, καλό θα ήταν να αλλάξει χώρα διαμονής. Να μείνει μόνο το 41% που τους ψηφίζει.
 
Last edited:

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,996
ÎÎÎ Î: «ÎÏÎµÏ ÎάÏÎµÏ ÎοÏκοÏνάÏεÏ»

Έπεσε το ρεύμα στην εταιρία που ….πουλάει ρεύμα, και μάλιστα διαφημίζεται ως η εγκυρότερη, και ο ceo νομίζοντας ότι δεν δουλεύουν τα μικρόφωνα έλεγε στους δικούς του «αν με ρωτήσουν για ΔΕΠΑ και elpedison θα τους πω …μια μπαρούφα, τύπου «κάτι θα πουλήσουμε κάτι θ αγοράσουμε».».!!!
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,386
Αυτά να τα βλέπει οποιος πιστεύει οι CEO, ειδικά στην Ελλάδα, πήραν καρέκλα λόγω ικανότητας.
 
Top Bottom