What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Witcher TV Series

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,554
@Dim Gian Bot καλά θυμάσαι, είχα διατυπώσει κάποιους φορουμικούς παιάνες για τη συγκινητικότατη...παρουσία της Λαίδης. Κρίμας που το παιχνίδι μας ανάγκασε να μαλώσουμε διοτί υπήρχαν περιθώρια δυνατού αρφέγφατος συφάφρωποι φιλοσοφικών συζητήσεων ανωτάτου επιπέδου.

Για τον τραγέλαφο που κατάντησαν την τρίτη σαιζόν του Γουίτσορα, με κάλυψαν οι προλαλήσαντες. Η Σίρι να πλασάρεται ως ντεμέκ τριτοξαδέρφη της Καλίσι, Γκίραλτ να τρώει μάπες από ντιντή ταχατές μου 'Έλντριτς Νάιτ' και φιλικοί μονώκεροι στην έρημο. Μπόνους τα χαμίνια από διαφήμιση της Μπένετον. Τουλάχιστον οι πρώτες δύο σαιζόν ήσαν τιμιότατος Χιμπακλής. Και τα βυζάκια τους είχαν και τις πιρουέτες τους, ζούσες σκληρά την εφηβεία στο Σταρ Τσάνελ στα γεράματα. Αυτό το τελευταίο, ούτε μεταξύ τους δεν παίζει να το είδαν.
 

shredder

Death Knight
Joined
Sep 17, 2013
Messages
4,471
Τα reviews της τρίτης σεζόν είναι μια κατάθλιψη (δεν το είδα ακόμα για να έχω άποψη) αλλά αν τα νούμερα τούς "βγαίνουν", θεωρώ πως το Νέτφλιξ δεν θα κάνει πίσω τόσο εύκολα. Πιστεύω απλά θα ρίξει (κι άλλο) το budget της 4ης σεζόν ελπίζοντας ότι θα του βγουν τα κουκιά χάρη στο hate-watching.
Εδώ η Velma, που μάζεψε ασσόδυα από φίλους κι οχτρούς, ανανεώθηκε για δεύτερη σεζόν, τι λέμε τώρα...
Η Velma ειναι πολυ πιο γνωστη απο τον Geraldκ αι εχει εκατομυρια οπαδους σε ολο τον κοσμο. Συνολικα εχουν βγει 14 σειρες List of Scooby-Doo media - Wikipedia με πανω απο 300 επεισοδια ολες μαζι. Ποιον Gerald λεμε τωρα. Αν στο witcher ηταν πρωταγωνιστρια μια κοντη χοντρη με γυαλια σαν την Velma θα ειχε 1000 φορες περισσοτερη επιτυχια.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,944
απο τον Gerald
Ποιον Gerald

rs-234401-american-psycho.jpg
 

mruseyourbrain

Blackguard
Joined
Oct 29, 2015
Messages
1,200
Εγώ έχω άλλη άποψη. Έχω διαβάσει τα τέσσερα πρώτα βιβλία κι αυτό που διαπιστώνω είναι ότι τα περισσότερα γεγονότα έχουν αποτυπωθεί ακριβώς όπως στα βιβλία. Απλά στην 2η και 3η σεζόν μάλλον επειδή είδαν ότι το υλικό των βιβλίων δε βγάζει πολλά επεισόδια είπαν να προσθέσουν πραγματάκια και να δώσουν μεγαλύτερο βάθος σε δευτερεύοντες χαρακτήρες μπας και συγκινηθεί κανένας. Δεν πιστεύω ότι οι παραγωγοί της σειράς "αμαυρώνουν" το πρωτότυπο υλικό. Για μένα ισχύει το αντίθετο. Τα βιβλία τα θεωρώ μέτρια ειδικά όταν φεύγουν από την μορφή αυτοτελών ιστοριών και μπαίνουν στην ενιαία ιστορία οπότε την προσπάθεια τους την βλέπω σαν ένα συνδυασμό να φτιάξουν μια ιστορία που να βλέπεται και παράλληλα να χωρέσουν κι όλα αυτά τα κλισέ που πρέπει να έχουν αυτές οι σειρές για να προσελκύσουν τα ανάλογα κοινά. Εντάξει κάποιες στιγμές οι πρωταγωνιστές μοιάζουν ο ένας πιο ατάλαντος από τον άλλο, γεγονός που μου δείχνει ότι ήταν κακογυρισμένη σα να βιάζονταν να τελειώνουν με κάποιες σκηνές μια και δεν πιστεύω ότι είναι κακοί ηθοποιοί. Φωτεινή εξαίρεση ο Κάβιλ.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,969
Έχοντας διαβάσει μόνο τα δύο πρώτα βιβλία που είναι short stories και νομίζω τσάτρα-πάτρα καλύφθηκαν στην πρώτη σεζόν της σειράς, έχω να πω ότι κι εγώ γενικά δεν εντυπωσιάστηκα από την ποιότητά τους. Αν δεν είχα αγαπήσει ήδη τον κόσμο μέσω των video games, δεν θα τελείωνα καν το The Last Wish. Κάποιοι ισχυρίζονται ότι φταίει η αγγλική μετάφραση που δεν μπορεί να αποδώσει την ιδιαίτερη γραφή του Sapkowski. Στο παιχνίδι, πάντως, μια χαρά τα κατάφεραν οι γραφιάδες της CDPR...

Τώρα, η σειρά νομίζω πάσχει σε πολλαπλά επίπεδα (χωρίς να έχω δει καν S3). Μόνο η πρώτη σεζόν έπιασε αρκετά καλά το ύφος των βιβλίων, αλλά τα χρονικά μπρος-πίσω και τα μέτρια στάνταρ παραγωγής την έριξαν αρκετά. Από εκεί κι έπειτα ο εκτροχιασμός συνεχίστηκε, ίσως όχι τόσο σεναριακά, αλλά από πλευράς ύφους σίγουρα. Όπως και να'χει, ακόμα κι αν το πρωτογενές υλικό έχει αδυναμίες, ένας ικανός showrunner θα μπορούσε να πλάσει κάτι αξιόλογο, όπως αντίστοιχα έκανε κι η CDPR. Η Hissrich προφανώς δεν ανήκει σε αυτή την κατηγορία γι'αυτό τώρα βλέπουμε αυτή τη χλαπάτσα.
 
Last edited:

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,554
Συμφωνώ. Τρανό παράδειγμα αποτελεί και το Song of Ice & Fire που ενώ σαν βιβλία είναι γραμμένα σαν οριακό fan fiction σκληρού μινερτζίκουλα, οι Benioff και Weiss τα χρησιμοποιήσαν ως εφαλτήριο για να παραδώσουν μια σειρά ορόσημο για τα δεδομένα της pop κουλτούρας. Από τη στιγμή που ξεκινάς να γυρίσεις μια σειρά ή ένα φιλμ, οφείλει να στέκεται μόνο του, χωρίς ο υποψήφιος θεατής να *οφείλει* να έχει τατουάζ το χάρτη του κόσμου στα κωλομέρια του και να μιλάει καλύτερα ορκίσια από Ελληνικά.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,944
Τα βιβλία του ΓκέραλΤ - σόδας μόουντ λετς γκόου - γλεντάνε πολλά φτασμένα αμερικάνικα φάνταζι αφηγημάτα, ειδικά σε ρυθμό και συνεκτικότητα. Έχουν αρχή, μέση και τέλος και λένε μια ολοκληρωμένη ιστορία χωρίς να χρειάζονται 15 τόμοι και υπεραναλύσεις. Μιλάω πρωτίστως για witcher saga, αν και κάποιες short stories ήταν ωραιότατες. Επίσης το γράψιμο ήταν πάνω του μέσου όρου, αξιοπρεπές θα έλεγα, με πλούσιο λεξιλόγιο στα Αγγλικά. Δεν ξέρω τι μετάφραση διαβάσατε, ίσως την έκδοση τσέπης από το ράφι του Mymarket.
Όσο πιο γρήγορα παραδεχτείτε ότι έχετε κακό γούστο, τόσο πιο ανάλαφρα θα κοιμηθείτε τα βράδια.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,949
Νταξ δεν είναι και stephenie meyer
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,949
Χρυσηιδα Δημουλιδου;
Α γεια σου. Τι να κλάσει ο σαρκοφσκι. Εδώ ολόκληρος Κοέλο είναι ένα τπτ μπροστά στην ιδιοφυΐα της δημουλιδου.
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,944
Στο παιχνίδι, πάντως, μια χαρά τα κατάφεραν οι γραφιάδες της CDPR...
Ναι, σχετικά με αυτό... δε λέω, πρέπει να έχει (είχε?) κάποια καλά ταλεντάκια στους writers, αλλά πάτησε πάνω στα βιβλία.
Στο CP που η βάση ήταν μόνο κάτι player's sheet και ζαράκια, δεν πήγε και τόσο καλά αυτό, φορ δε μοστ παρτ...
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,969
Σωποδήποτε. Δεν υπάρχει ένας σκασμός από sourcebooks, adventure books και δεν συμμαζεύεται για το Cyberpunk, όχι, έριχναν ζάρια και έβγαζαν quests και lore εκεί στην CDPR. Αυτό τους έφαγε, το βρήκες.

Τώρα για τα βιβλία Witcher και τη σχέση τους με τα games, δεν κατάλαβα πού διαφωνείς. Εγώ λέω ότι η γραφή, το κείμενο στα games (κυρίως το 3) ήταν κλάσεις ανώτερο από αυτό στα -αγγλόφωνα- βιβλία. Το setting, οι χαρακτήρες, το ύφος κτλ. σαφώς και προέρχονται κυρίως από το έργο του Sapkowski και μπράβο του και όπα του.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,949
δεν θα σχολιασω πανω σε αυτο που διαβασα
 

Adhan

Horror addict
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
14,944
Θέλω να πω, στο Witcher υπήρχε μια κεντρική ιστορία από πίσω, κάτι πιο συμπαγές (δεν είναι τυχαίο ότι όσοι όντως έχουμε διαβάσει τα βιβλία είδαμε τις ομοιότητες με το τρίτο παιχνίδι, κυρίως). Στο CP που χρειάστηκε να αυτοσχεδιάσουν σαφώς περισσότερο, τα βρήκαν δύσκολα. Οπότε credit where it's due κλπκλπ.
 
Top Bottom