What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

9 to 5

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
πολλη σοβαροτητα εχει πεσει στο ανακαινισμενο φορουμ, οπότε πρεπει θαρρω να δρασω. αυτο το νημα λοιπον εχει σκοπο να μοιραστουν οι συμφορουμίται αστεια/σοβαρα/σημαντικα γεγονοτα απ το χωρο δουλειας τους. Περναμε τοσες ωρες εκει για να βγαλωμε κανα ευρω και να μπορεσωμε ν ΑΓΟΡΑΣΩΜΕ τα Παιγνιδια που δινουν νοημα στην άζωη ζωη μας.. αναγκαιο κακο, λοιπον.

Ξεκινω. Ηταν μια εποχη που ειχα τσακωθει με την διευθυντρια μου με αποτελεσμα να θελω να παω σε αλλο ποστο, να μη μ αφηνουν και βεβαιως καπως να επηρεαστει η συμπεριφορα μου και να κυκλοφορω στον οροφο μου με την εικαστικη προταση/παρεμβαση που θα δειτε στο κατωθι φωτογραφικο πειστηριο. Κατι αναμεσα σε μασκοφορο παλαιστη κατς, μαρβελικο ηρωα και αγορι της διπλανης πορτας, ξεσηκωνα κυματα ενθουσιασμου σε καθε μου μετακινηση. Άι κιντ γιου νοτ.

Να καμω το απαραιτητο ντισκλειμερ: περα απ το οτι οπως θα εχετε καταλαβει παλαιόθεν, ο Χειρομαλαχτης ειναι ο τρελος του χωριου και δεν του πολυμιλανε, το αντικειμενο μου (μισθοδοσια) θεωρειται απ τα δυσκολοτερα και κανεις δε θελει να το δουλεψει, οπότε ουσιασικα με χρειαζονται και δεν τους χρειαζομαι. Αυτο ισως να εξηγει την ανοχη των ανωτερων στους νεωτερισμους – πρωτοτυπιες της εργασιακης μου περσόνας.

qJpf5Pv.jpg

Επισης να σημειωσω οτι τω καιρω εκεινω, ειχα τυπωσει σε μεγαλο μεγεθος τη φωτο αυτη και την ειχα κολλησει πισω μου στον τοιχο με την επιγραφη: “δηλαδη θελετε να βγαζει ΑΥΤΟΣ ο ανθρωπος τη μισθοδοσια σας?? ”

Οι αντιδρασεις ητο πολυ ενθαρρυντικες ομολογω.

Μπόνους: ακομα μια εμφανιση – παρεμβαση . Την ειχα εγκαινιασει ως εξης: πηγα στον τμηματαρχη (που ηταν ωραιος τυπος και ειχα θαρρος) με καποια εγγραφα στο υψος του μετωπου για να κρυβεται το αουτφιτ και τον ρωτησα εκνευρισμενα: καλα, τι εγγραφα της π...ς ειναι αυτα που μου χρεωσες?
Κι ενω με κοιταε απλανως, κατεβασα τα χαρτια και αποκαλυψα τα εντυπωσιακα αυτα γυαλια. Χεστηκε στο γελιο και μετα μου ειπε με ανησυχια: “μαλακα, δεν εισαι καλα. Παρε μια βδομαδα αδεια και ελα μετα. Την χρειαζεσαι”. Μια χαρουλα μου εκατσε..

1 - 9YYZ6kK.jpg

Δε φλόρ ισ γιόρς, συμφορουμίται.

Εντιτ: περα απ την ομορφαδα και το σφριγος του Χειρομαλαχτη (δυστυχως οι φωτο ειναι ηλικιας 7-8 χρονωνε), να σχολιασωμε το γεγονος ποσες δεκαδες μπλουζες του γνωστου Καλλιτεχνη διαθετει, ωστε να φοραει σχεδον καθε μερα στη δουλεια καποιες απ αυτες...
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Ράντομ Ιστορίες Αρχαιολογικής Περιπέτειας.

Σε μια δουλειά αρχαιολογικής επίβλεψης που είχα πριν 4-5 χρόνια στα βουνά στις πλαγιές του Χορτιάτη (σα να λέμε, ερημιές στου διαόλου τη μάνα πάνω από τα ανατολικότερα προάστια της Θεσσαλονίκης), ουσιαστικά πήγαινα με αστικά μέχρι ένα χωριό και μετά περνούσε είτε ο εργοδηγός είτε οι εργάτες με τα αμάξια τους και με περιμάζευαν για να πάμε στο εργοτάξιο, κάνα μισάωρο-40λεπο δρόμος μέσα από δασικά μονοπάτια και χωματόδρομους.

Μια μέρα άργησαν τα λεωφορεία μου, και μέχρι να φτάσω στο χωριό είχαν περάσει ήδη οι πάντες, οπότε δεν είχα μέσο για να ανέβω στο βουνό. Οπότε βλέπω ένα τζιπ κυνηγού να κινάει προς το βουνό (τα κλουβιά για τα σκυλιά στο πίσω μέρος του τζιπ πρόδωσαν την ιδιότητα του οδηγού), δε γαμιέται, σκέφτομαι, του κάνω νόημα να σταματήσει, του εξηγώ το και το, αν μπορεί να με ανεβάσει μέχρι το εργοτάξιο.

Μου λέει "Θα σε πάω, λεβεντιά, αλλά είσαι λίγο πιο ψηλά από εκεί που πάω εγώ. Αν θες να πάμε λίγο πρώτα μαζί στο τάδε σημείο (μου λέει ένα έμπειρο ράντομ τοπωνύμιο που ξέρει μόνο αυτός και οι τελευταίοι μουσουλμάνοι πρόσφυγες που έφυγαν από το βουνό το 1923 ξερω'γω) και μετά θα σε ανεβάσω ως πάνω".

Παίρνω τηλ τον εργοδηγό και του εξηγώ το και το και πως θα αργήσω λίγο (και για να ξέρει με ποιον είμαι, σε περίπτωση που ο κυνηγός αποφασίσει να μου θερίσει τα όργανα), μου απαντάει "γύρνα και σπίτι σου αν θες, δεν νομίζω να σε χρειαστούμε, αλλά οκ ανέβα και πιο αργά". Συγκινητική η πίστη του στο πόσο απαραίτητη ήταν η παρουσία μου εκεί πάνω, αλλά η αλήθεια είναι πως οι εργάτες τρυπούσαν βράχια με το JCB οπότε δεν υπήρχε περίπτωση να βρουν αρχαιότητες και η παρουσία μου ήταν καθαρά τυπική για νομικούς λόγους. Προφανώς υπό άλλες συνθήκες θα έκανα μεταβολή και θα γυρνούσα σπίτι μου, αλλά ήταν η πρώτη μου δουλειά ως επιβλέπων αρχαιολόγος και ήμουν ακόμα λίγο ψαρωμένος (πίστευα ο δόλιος πως η Εφορεία θα μπορούσε να στείλει σε τυχαία στιγμή κάποιον υπεύθυνο για να με ελέγξει - κούνια που με κούναγε), οπότε λέω νταξ ας ανέβω.

Οπότε πήγα με τον κυνηγό σε ένα ρυάκι χωμένο κάπου μέσα σε κάτι φαράγγια, έκατσα δίπλα στο τζιπ ενώ αυτός "πήγε να τσεκάρει κάτι". Για να μην τα πολυλογώ, εν τέλει ο τυπάς δεν ήταν και ο πλέον νόμιμος κυνηγός, και ήθελε να πάει ως εκεί για να τσεκάρει τις παράνομες παγίδες που είχε στήσει για τα αγριογούρουνα. Έρχεται κουβαλώντας ένα μεγαλούτσικο θήραμα, το χώνει στο τζιπ, το σκεπάζει με κάτι μουσαμάδες, και μου λέει "οκ φύγαμε για πάνω". Φτάνω εν τέλει, με αφήνει, όλα καλά. Ας μην αποκαλύψω το ποιόν του "κυρίου" στους εργάτες, σκέφτομαι.

Fast-forward 2-3 μέρες μετά, ξαναπάω στο χωριό με τα αστικά, πριν με παραλάβει κάποιος εργάτης για να με πάει πάνω ξαναπερνάει ο κυνηγός από το δρόμο μου.

-Κώστα, τι ώρα σχολάτε από πάνω?
-Ε, κατά τις 3μιση-4 συνήθως.
-Ωραία, 4μιση θα σε περιμένω εδώ να σου δώσω κάτι.

Προσπαθώ να μην σκέφτομαι πως θέλει να με σφάξει στο γόνα για να μην αποκαλύψω τις δραστηριότητές του, έρχεται το σχόλασμα, με κατεβάζουν στο χωριό, εκεί το τζιπ του κυνηγού.

Εν τέλει ο άνθρωπος μου έδωσε μια σακούλα με 2 τεράστιες μπριζόλες αγριογούρουνου. Είχε κρεμάσει και είχε φιλετάρει το ζώο, μαρινάρισε το κρέας, και είπε να με κεράσει ένα μεζέ. Τις οποίες μπριζόλες τις έκανα εν τέλει στο φούρνο και ήταν ότι νοστιμότερο είχα φάει στη ζωή μου, μέχρι να φάω παϊδάκια προβατίνας ψημένα στα κάρβουνα σε ένα κουτούκι στους Δελφούς το 2016. Η νοστιμιά εξανέμισε τους ενδοιασμούς μου για τη νομιμότητα του εγχειρήματος, η αλήθεια είναι.

Κάθε φορά που βλέπω στις ειδήσεις ότι τα αγριογούρουνα υπερπολλαπλασιάζονται και αρχίζουν να κατεβαίνουν προς το Πανόραμα και να κόβουν βόλτες μες στην πόλη, αναρωτιέμαι πού να βρίσκεται ο αφανής αυτός ήρωας και γιατί σταμάτησε να ελέγχει τον πληθυσμό τους.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Η Σαλονίκη είναι γεμάτη με ξέφρενα σκηνικά και εξέχουσες προσωπικότητες(Και ειδικά στον χώρο της δουλειάς μου)
Ορίστε μερικές εξέχουσες προσωπικότητες:

Σάκης ο Μυστήριος. Ένας 50αρης με πειρατικό σταθμό και "εμπειρία" στις γυναίκες
"Tony, η γυναίκα μετά τα 80 είναι γυναίκα" "Όποιος δεν έχει γλύψει σάπιο βυζι, δεν είναι άντρας", και διάφορα άλλα μαργαριτάρια..



Ντινος ο Έφηβος. Ένας 40αρης, που φορούσε πάνα, γιατί βαριόταν να πάει στην τουαλέτα, δούλευε για να τα ξοδεύει σε escorts και είχε αρκετά βίτσια...
"Τονυ. Περπατάω στο δρόμο και τις γυναίκες που βλέπω, τις φαντασιώνομαι να τις πνιγώ και να τις φτύνω"
Πρώτη μέρα στην δουλειά. είχε πιάσει τον εργοδότη και του είχε πει "Μιας και είσαι της νύχτας, μπορείς να μου βρεις καμμιά καλή; Θα πληρώσω!"


Ο Μπάμπης ο Ινδιάνος; Τζιν τζάκετ, τζιν παντελόνι, μακρύ μαλλί και γυαλί μυωπίας, δίχως να έχει θέμα με τα μάτια του..
Ο συγκεκριμένος έβγαινε έξω από το μαγαζί και προσκυνουσε για κάνα 2ωρο
Είχε μασήσει κάτι "μαγικά" χορτάρια και έδιωχνε τα πνεύματα
Μια άλλη φορά. Ήταν να έρθει στην δουλειά, αλλά δεν ήταν πουθενά! 2 μέρες δεν ξέραμε που ήταν.. Μετά από 2 μέρες, έρχεται στο μαγαζί σαν να μην έγινε τίποτες.. Του λέει ο εργοδότης ότι ανησύχησε και τον ρωτά τι έγινε.
Ο Ινδιάνος είπε "αποκοιμήθηκα στο λεωφορείο και είπα να το πάρω με τα πόδια"
Μια φορά τον ρώτησε ο εργοδότης "Ρε Μπάμπη, γιατί δεν πας να πάρεις κάνα ρούχο και την βγάζεις με τα ίδια εδώ και 4 χρόνια;"
Ο Μπάμπης δίχως να το πολυσκεφτεί "για να με αναγνωρίζετε"

Είχε φιλοσοφήσει την ζωή και είχε "ταξιδέψει" παντού
"Έχω πάει σε όλα τα μέρη του κόσμου με το μυαλό μου", μας είχε πει..
Έλεγε την αλήθεια.


Χάρης ο Ματατζης. Με τον συγκεκριμένο κάναμε μαζί προπόνηση στο τζούντο, και γενικά τον είχα "μαθητή"
Ο τύπος φοβόταν και την σκιά του.. Κάναμε ραντορι και έπεφτε μόνος του. "Μην με ρίξεις δυνατά", μου έλεγε και έπεφτε μόνος του..
Στην πορεία έμαθα το origin ετούτης της συμπεριφοράς..
Μια φορά είχε έρθει ο γιος του sensei, ένα 15χρονο αγόρι. Ο sensei είπε στον Χάρη τον Ματατζη να κάνει ραντορι
με τον γιο του. Ο ματατζης αρχιζε τους χλευασμούς στο παιδι, δίχως λόγο και αιτία.. Το παιδί μέσα σε κάμποσα δευτερόλεπτα, τον είχε ρίξει κάτω και τον είχε σε σημείο υποταγής
Ο Ματατζης πάνω στα νεύρα του πήγε να χτυπήσει το 15χρονο, και αυτό είχε ως αποτέλεσμα να του σπάσει το χέρι ο 15χρονος (αθελα του)

Το τεφτέρι είχε γεμίσει με κάμποσες ιστορίες καθημερινής τρέλας..


Bar, Teleperformance like Company, judo και ένα ξέμπαρκο
περίπτερο*
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Αστεία δεν είναι αλλά θυμάμαι την γεωγραφική σαν το πρώτο μάθημα περί δημοσίου. πιο πριν ότι έλεγε η τηλεόραση. Θυμάμαι καμιά 200αρια υπολογιστές με 0 άδεια windows. γενικά οι άδειες για legit λογισμικά ήταν με το σταγονόμετρο.
Να έχει και πόσους ξεχασμένους υπαλλήλους. δεν λέω ψέματα οι τμηματάρχες βλέπανε ονόματα και δεν ήξεραν καν που ήταν η ΠΟΙΟΙ ήταν.

Σαν στρατιωτική υπηρεσία φυσικά και βαδίζει και στα γνωστά τρελά του Ε.Σ. θα προσπαθήσω να θυμηθώ πιο ζουμερά σκηνικά γιατί είχε αρκετά πολύ τραγελαφικά.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Η δουλειά μου και εγώ με μια εικόνα (από την μοναδική φορά που γύρισα πλάτη στον εκτυπωτή)

5F27sGU.jpg



Κάτι άλλο που μου ήρθε τώρα:

Διάβαζα περιγραφές κρασιών για ένα μενού και αναρωτιέμαι πόσα κιβώτια κρασί δοκιμάζουν πριν τις γράψουν όποιοι τις γράφουν τέλος πάντων...
Tο ένα γράφει ότι αφήνει γεύση από λευκά λουλούδια και το άλλο μυρωδιά από τσακμακόπετρα... δεν ξέρω τι σνιφάρουν.
 
Last edited:

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Έλα που άμα κάνεις σχετικά training μετά θα τα αναγνωρίζεις κι εσύ. Αν και γενικά όσο περισσότερη παπατζα πεις, τόσα περισσότερα μπορείς να ζητήσεις.
Δούλευα σε γκουρμέ, και καλά,ταβέρνα και τους έλεγα όλο χάρη. Το αμπέλι βρίσκεται σε μία πλαγιά της βορειοδυτικής Ιταλίας και άρα ο τρόπος που στραγγίζει το χώμα δημιουργεί αυτή την σπιρτάδα στην γλώσσα, όχι ότι ήταν μαπα το κρασί. Το 2007 ήταν μία καλή χρονιά και οι πρώιμες βροχές δυνάμωσαν τα αμπέλια κάτι που φαίνεται από το χρώμα του. Το βαρέλι, αφού χρησιμοποιήθηκε για την παλαίωση ραντομ ποτού, πέρασε από ειδικά στάδια για να δώσουν στο κρασί γεύση από ξηρούς καρπούς και μπλα μπλα μπλα, 100€ η φιάλη
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,269
Κάτσε τώρα έχω πιάσει threads από groupάκι γραφιστών που γκρινιάζουμε εν χορό όλοι μαζί, ακούστε αυτό:

Πελάτης μου φόρτωσε από το πουθενά την Αγγλική μετάφραση του μενού του... φταίω εγώ τώρα να μεταφράσω το pita-dog ως πιτόσκυλο για να μάθουν να μην μου φορτώνουν μλκς;
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,813
Σάκης ο Μυστήριος. Ένας 50αρης με πειρατικό σταθμό και "εμπειρία" στις γυναίκες
Ρε συ φίλε Tony, τον Σάκη τι τον ήθελες να τον μοιραστείς μαζί μας??? Όταν περιγράφεις μια σκηνή, ο άλλος αυτομάτως την κάνει εικόνα στον μυαλό του! Και αυτή η εικόνα θα μείνει πολύ καιρό στο δικό μου!:cry::sick:
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Λυπαμαι οσους δεν επαναστατησαν και κλαιω για πολλους που το εκαναν.
Ταδε εφη κουνελος.


Συγνωμη για το μηκος, αλλα ειναι η πορεια μου απο τον κοσμο του μεροκαματου στον πλανητη γκολντεν μποι.

Πιτσιρικας (σε ηλικια που δεν ηξερα πως κατουρανε οι γυναικες) και ενω απολαμβανα τα πρωινα μου εκτος σχολειου, ανακαλυψα οτι με μια απουσια θα βρεθω στον εξωσχολικο κοσμο.
Μετα απο πολυ-λεπτη ωριμη σκεψη, αποφασισα οτι ειναι καιρος να περναω τον χρονο μου στο σχολειο. Μετα απο λιγες μερες εγινε μια μανουρα στην ταξη και ενω κοιτουσα αριστερα-δεξια για να δω τι εχασα, βλεπω εναν δεικτη να δειχνει εμενα...
Εσυ, εκει πισω, ΕΞΩ!
μα δεν εκανα τιποτα!
βγες εξω, δεν θα παρεις απουσια.
βγηκα στο προαυλιο και εσμιξα με καποιους μελλοντικους εγκληματιες και περασαμε καλα. Οταν επεστρεψα στην αιθουσα, δεν ξερω για ποιον λογο, τσεκαρα το απουσολογιο και ειδα το ονομα μου.
Ναι, επιασα τον απουσιολογο-τσατσο, ο οποιος δεν εβγαινε ποτε απο την ταξη, και τον σαπισα στο ξυλο. τον χτυπουσα στην κοιλια για να μην ματωσει. Αλλες εποχες τοτε, μας τσιμπουσε σφηγκα και κατουρουσαμε το πρηξιμο. (οχι στο κεφαλι ρεεεεε).
Τα παιδια απο την αλανα, να μην τα υποτιμας.
Δεν ουρλιαξε το facebook και κανενας δεν καλεσε την αστυνομια, απλα με εδιωξαν απο το σχολειο.

Η ΠΡΩΤΗ ΜΟΥ ΔΟΥΛΕΙΑ.
Η μανα μου δεν χαρηκε καθολου και σε λιγες μερες μου βρηκε δουλεια. Μια εταιρια με κατεψυγμενα κρεατα και τυροκροκετες και δεν εχω ιδεα τι αλλο εκαναν εκει μεσα. Ο χωρος ηταν ενας λαβυρινθος με διαδρομους και πορτες που ηταν ψυγεια μαρκας "Σιβηρια" με θερμοκρασιες -20.
φυσικα δεν υπηρχε προστασια, μπαιναμε εκει μεσα με το κοντομανικο.
Δεν ξερω τι σκατα εκανα εκει μεσα αλλα μια μερα εσκασε ενας οδηγος και μου ζητησε να παω εξω για να το βοηθησω. Ειχε φερει με το ΙΧ του κρεας το οποιο δεν μπορουσα να σηκωσω.
Επειδη το μερος ηταν λαβυρινθος, εχασα τα ιχνη του οδηγου και εγραψα κολιας. Ο τυπος δεν ξαναγυρισε για να μαθει τον λογο της απουσιας μου.
Μετα απο λιγες μερες ηρθε η στιγμη της μισθοδοσιας. Την μισθοδοσια την εδινε η γραμματεας-γυναικα του αφεντικου. Μπηκα στο γραφειο της και ειχαμε μια συντομη και τελευταια συζητηση.
Πως σου φαινεται η εταιρια;
ενταξει ειμαστε.
Το ξερεις οτι εισαι σε δοκιμαστικη περιοδο ε;
ναι, και εσεις το ιδιο. δεν σας ξερω.
Ενας οδηγος μας εκανε παραπονα για εσενα, σε καλεσε για βοηθεια και δεν πηγες.

Ο 30-40αρης ρουφιανεψε εμενα, που ακομα ειχα σημαδια απο το γιογιο στον πισινο μου.

εξηγω και ουτε να ακουσει η γκομενα.
Ο γιος μου ειναι 8 ετων και ειναι σοβαροτερος απο εσενα.
ναι, αλλα ποιος ειναι μεγαλυτερο τραβελι, ο γιος σου ή η αλομα.
ΤΙ???
αντε αμησου μωρη πατσαβουρα.
παει το μεροκαματο.
βασικα ειχα πολλα νευρα γιατι πηγα εκει για να δουλεψω και δεν επαιξε ελα αυριο, με το κοντομανικο με εστειλαν κατευθειαν στα "ΣΙΒΗΡΙΑ" νομιζα οτι θα παθω ανακοπη απο το κρυο. για πολλους αλλους λογους την εκανα την επανασταση μου

Μεροκαματο PART II.
Εκανα την δουλεια μου στο πιο τοξικο εργασιακο περιβαλλον στην Ευρωπη και δεν ενοχλουσα κανεναν. Ενα προβλημα που προεκυψε ηταν η διψα μου για γνωση στο αντικειμενο μου.
καποια στιγμη ειχα πανω απο το κεφαλι μου προισταμενο με 3Κ ευρω τον μηνα ο οποιος δεν ηξερε να στειλει email.... μα την μπαναγια.
με εβαζε να τα γραφω-στελνω. ιδιωτικος τομεας... εγγυηση.
Εγω εβρισκα λυση σε αλυτα προβληματα και η αντιθεση ηταν μεγαλη. καποια στιγμη με εβαλαν στο ματι και για 3+ χρονια προσπαθουσαν να με απολυσουν.
Καποια στιγμη ενας απο "αυτους" μου εδωσε να συμπληρωσω μια λιστα η οποια ηταν ρουτινα αλλα και χρονοβορα διαδικασια.
παιρνω τα χαρτια και μολις κλεινω την πορτα του γραφειου χτυπαει το εταιρικο τηλεφωνο.
Ο τυπος που 5 δευτερολεπτα πριν μου εδωσε την λιστα. με ρωτησε εαν τελειωσα.
οχι ρε μαν, δεν τελειωσα.
κανω μερικα βηματα και με παιρνει τηλεφωνο.
οχι ρε μαν, δεν τελειωσα.
σε 5 λεπτα με ειχε παρει τουλαχιστον 20 φορες για να μαθει εαν τελειωσα. Αυτη η ρουτινα παιρνει 20 με 30 λεπτα.
Τελικα η λιστα εφαγε μποτιλιαρισμα επειδη το μηχανημα που επρεπε να τσεκαρω... δεν υπηρχε, το πηγαν στην αποθηκη.
Ερχεται εξω ο S.V και με αρχιζει στα ουρλιαχτα επειδη ειμαι αργος και δεν κανω σωστα την δουλεια μου.
Μπροστα σε πελατες. προσωπικο. κατω απο καμερες και διπλα σε μικροφωνα.
αντε αμησου ρε απλυτε, μαμω βαλε-οτι-ιερο-γνωριζεις. θα σου κοψω το κεφαλι και θα σε αμησω με αυτο.
Επειδη ειναι τερμα καθυστερημενοι, ανικανοι και ανθρωπακια που σπαταλανε το οξυγονο του πλανητη, δεν καταφεραν να μου κανουν τιποτα.
μετα απο λιγο καιρο δηλωσα παραιτηση. στο χαρτι της παραιτησης εγραψα "δηλωνω παραιτηση επειδη σας σιχαθηκα".

GOLDEN BOY ERA
Aφου μου ειπαν οτι θα πεινασω εκει εξω επειδη κριση, τους ειπα τι να πανε να κανουν με μικρα αντικειμενα. δεν χρειαζεται να το ευχαριστηθουν, εφυγα σαν κυριος.
Μετα απο διαφορες περιπετειες με πηραν τηλεφωνο απο Αφρικη, ηθελαν ενα λευκο golden boy. μεσα ρε μαγκες.
Δενμε βρηκαν απο τις μικρες αγγελιες που αποφευγω αλλα απο την φημη μου. Χωρις πλακα.
μαθαμε για εσενα και σε θελουμε εδω, ετσι μου ειπαν.
Μετα απο διαφορες περιπετειες και ενω περιμενω να πραγματοποιηθει το ονειρο μου, το οποιο αργει, επειδη δεν πεφτω για υπνο. Εφτασα στο επιπεδο οι αλλοι δουλευουν και εγω παιζω παιχνιδια στο linux mint.
Πριν λιγο καιρο και ενω το μαγαζακι ηταν σχεδον αδειο, καποιοι τελειωμενοι πελατες εκαναν γκρινια για την μουσικη. Ολο τα ιδια βαζετε.
Σιγα μην σας κανω και playlist. επειδη οπως ειπα το μαγαζι ηταν σε φαση, εμειναν οι ξεπεσμενοι, τους εβαλα guns'n'roses και συνεχισα να παιζω το παιχνιδι με τους πιγκουινους στον παγο.
το video ειναι μικρης διαρκειας επειδη επρεπε να επιστρεψω πριν σουταρει αυτοματα ο πιγκουινος την χιονομπαλα.



γιατι με θεωρουν golden boy?
επειδη μολις ξεκινησα να δουλευω δω χαμου, σε 3 μηνες τους βρηκα τροπο να εξοικονομισουν 17,000$ ΤΟΝ ΜΗΝΑ. σε μια χωρα που ενας καλος μισθος ειναι 100$ εαν εισαι τυχερος.
να προσθεσω αλλα 80.000$ το τριμηνο, επειδη επιασα κλεφτες.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,567
Κάτι πιο σύντομο κι ανάλαφρο:

Αύγουστος του 2016 σε πανεπιστημιακή ανασκαφή. Το τυπικό μας ωράριο είναι 7 το πρωί με 2μιση το μεσημέρι, κλασικά κατά τις 2:15-20 αρχίζουμε να μαζεύουμε τα πράγματά μας, να κλείνουμε εκκρεμότητες, να συμμαζεύουμε τα φτυάρια και τα τσαπάκια και τα λοιπά εργαλεία ώστε να είναι έτοιμα την επομένη, βγάζουμε τελικές φωτογραφίες του σκάμματος και φεύγουμε.

Μια ημέρα στις πολύ σκληρές ζέστες του Αυγούστου (35-40 βαθμοί) είχαμε ψιλοαργήσει να τελειώσουμε για τον Α ή Β λόγο, και είχε πάει 3 παρά μέχρι να αρχίσουμε το στάδιο της λήψης φωτογραφιών. Είχαμε αφήσει τους εργάτες και τους ασκούμενους φοιτητές να αποχωρήσουν, και μείναμε οι 3-4 "υπεύθυνοι" για τις φωτογραφίες μες στο λιοπύρι.

Τότε εισέρχεται στο χώρο της ανασκαφής μια 5μελής οικογένεια (γονείς και 3 παιδιά, 3 έως 7 χρονώ), κάτι το οποίο συνηθίζεται γενικά, μιας και ο χώρος δεν είναι ιδιαίτερα απομονωμένος, και παράλληλα είναι πολιτική της υπεύθυνης ανασκαφέως πως "η ανασκαφή πρέπει να είναι ανοιχτή προς το κοινό, μιας και χρηματοδοτούμαστε από το ελληνικό δημόσιο μέσω του πανεπιστημίου και άρα από τον ελληνικό λαό".

Μας πλησιάζει ο πατέρας (φανταστείτε τον ως κλασικό στυλ Έλληνα πατέρα το καλοκαίρι, εύσωμο, γύρω στο 1,75 ύψος, κοντό παντελόνι, καπέλο, γυαλί ηλίου και τρίχα να ξεχειλίζει από παντού) και ρωτάει:

-Πατέρας: Τι είναι εδώ?
-Εμείς: "Ο τάδε χώρος, βρίσκεστε 50 μέτρα από τον δείνα χώρο που μπορείτε να δείτε εκεί πάνω".
-Π: "Εσείς είστε εδώ αρχαιολόγοι δηλαδή?"
-Ε: Ναι χεχε έτσι λέμε χεχε.
-Π: "ΑΑΑ ΤΕΛΕΙΑ, μπορείτε να μας κάνετε έτσι μια πρόχειρη ξενάγηση στο χώρο δηλαδή."
-Ε: (...σοβαρά μιλάει τώρα?) Δυστυχώς κύριε έχουμε σχολάσει, τελείωσε το ωράριό μας
-Π: "Ε ΜΑ ΤΩΡΑ ΝΑ 10 ΛΕΠΤΑ ΙΣΑ-ΙΣΑ ΝΑ ΠΕΙΤΕ ΣΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΚΑΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΑ" (παράλληλα κάνει κίνηση να πιάσει τα παιδιά και να τα φέρει μπροστά και καλά για να ακούσουν)
-Ε: (εεε ρε πούστη μες στη ζέστη) "Έχουμε ήδη αργήσει και έχουμε και κάποιες τελευταίες εκκρεμότητες, αν θέλετε ελάτε αύριο το πρωί που θα είμαστε πάλι εδώ κανονικά".
-Π: ΕΕΕΕ ΡΕ ΔΗΜΟΣΙΟΙ ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΓΑΜΩ ΤΗ ΦΑΡΑ ΣΑΣ, ΟΛΟΙ ΙΔΙΟΙ ΕΙΣΤΕ ΓΑΜΩ ΤΟ ΦΕΛΕΚΙ ΜΟΥ ΓΑΜΩ (και παίρνει τα παιδιά και φεύγει)
-Ε:...


Αν κάποτε αναλάβω μια δική μου ανασκαφή, θυμίστε μου να χτίσω έναν τοίχο ύψους 20 μέτρων περιμετρικά ώστε να μην περνάει μέσα κανένας πούστης. I'm gonna build a wall, and the Greeks will pay for it.
#BuildTheWall

ΣΤΟΥΣ 40 ΒΑΘΜΟΥΣ ΚΑΙ ΜΙΣΗ ΩΡΑ ΜΕΤΑ ΤΟ ΣΧΟΛΑΣΜΑ, ΘΑ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΙΣ ΔΟΥΛΕΙΕΣ ΜΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΙΝΟΥΜΕ ΠΡΙΒΕ ΞΕΝΑΓΟΙ ΣΟΥ ΜΑΛΑΚΑ. ΕΠΡΕΠΕ ΝΑ ΜΑΘΩ ΠΟΥ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΚΑΙ ΝΑ ΕΡΧΟΜΑΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΡΗΖΩ ΤΑ ΠΑΠΑΡΕΑ ΣΤΟ ΣΧΟΛΑΣΜΑ ΓΙΑ ΝΑ ΜΗΝ ΠΑΣ ΣΠΙΤΙ ΣΟΥ ΠΟΤΕ

Σιχτίρ βραδιάτικα.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
με μαμησες χεληε. ξυπνησε ο ΠΕ απ τα γελια μου.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Ένα πρόσφατο θα σας πω, άιντε που θέτε να γινουμ τμήμα προσωπικού δράματος, οσονουπω και καψιμι.

Είμαι στην φάμπρικα, κλείνω κάτι βάνες ίσα με το μπόι μου και μου έχουν κοπεί τα χέρια. Πάω λίγο παραπέρα να ξαποστάσω κι ακούω ένα μπαμ λες και έσκασε το Τσερνόμπιλ. Δεν ξέρω που βρήκα το κουράγιο αλλά το σπρίντ που πάτησα δεν πίστευα ότι μπορούσα να το κάνω. Εν τέλει σπάσαν κάτι νερά, ξεγεννησαμε και γίναμε και μούσκεμα, αλλά επειδή ήταν το πρώτο σκηνικό με τέτοιου τύπου βλάβη που μου συμβαίνει είπα ότι τελείωσε η ζωή μου, πάμε για την επόμενη.

Τα πιο πικάντικα τα διαδίδω ψιθυριστά στο αυτακι, οπότε στις 21
 

Miden Agan

Mind-flayer
Joined
Dec 3, 2012
Messages
1,625
Βρίσκομαι σε κάποιο ναυπηγείο της Κίνας για εναν δεξαμενισμό/επισκευή ενος πλοίου.
Ο υπεύθυνος της επισκευής ειναι ενας ημίτρελος αρχιμηχανικός -κινητή καταστροφή- γύρω στα 60 ο οποίος πραγματικά σε κάθε στιγμή λές πώς διάβολο κατάφερε αυτός έχει τέτοια θέση ευθύνης και το κυριότερο να είναι ακόμα ζωντανός, ειτε απο ατύχημα είτε να τον πνίξει κάποιος αθρωπος.
Ενα απόγευμα έρχεται με τα μαλλιά του στα χέρια και με παρακαλάει να "σώσω" το λάπτοπ του που κλείνει μόνο του και έχει μέσα ολα τα σημαντικά αρχεία.
Long story short, το λαπτοπ του εχει περισσότερο ζουζούνια κι απο αιδοίο μεξικάνας πόρνης, there was no return....
Την επόμενη μέρα με ενημερώνει οτι το ίδιο συνέβη στον υπολογιστή που είχε το δωμάτιο του ξενοδοχείου, καθώς ο τύπος είχε ενα USB stick με όλους τους γνωστούς και άγνωστους ιούς τους οποίους μετέφερε παντού.
Μετα απο 2 μέρες με ενημερώνει ο Ρουμάνος καπετάνιος του πλοίου οτι "κατέστρεψε" τον υπολογιστή που υπάρχει στη γέφυρα...
Κάποια άλλη στιγμή έπεσε σε ενα ανοιχτό φρεάτιο της δεξαμενής όσο έβγαζε φωτογραφίες. Πάει και η κάμερα...

Eφυγα απο εκεί και μετα απο καμμια βδομάδα πήρα ενα μεηλ απο τον καπετάνιο που μου ενημέρωνε οτι μόλις του έσπασε το μοναδικό Master key του πλοίου...
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Δεύτερο ποστ.
Πρωτίστως να ξεκαθαρίσω ότι δεν εργάζομαι 9 με 5 αλλά σε βάρδια και το προσωπικό είναι το ελάχιστο δυνατό, προφανώς, οπότε υπάρχουν αρκετά βράδια που περπατάω στην εγκατάσταση μόνος μου και για να σπάσει η μοναξιά τραγουδάω δυνατά ότι μου κατέβει στο κεφάλι. Ένα βράδυ λοιπόν τραγούδαγα το ερωτικό του Πανούση με αλβανική προφορά και με τσιριχτή φωνή. Ε σε κάποια φάση γυρίζω και βλέπω πίσω μου το υπεύθυνο βάρδιας να έχει λυγίσει από τα γέλια. Πλέον το δούλεμα πάει σύννεφο.

Μιας και ο τρόπος με τον οποίο παράγουμε ρεύμα βασίζεται στον κύκλο του νερού, οι περισσότεροι αγωγοί μεταφέρουν είτε νερό, είτε ατμό. Είμαστε και υδρόψυκτη μονάδα, οπότε μιλάμε για πολύ πράμα. Υπάρχουν μέρες όπου γίνομαι κυριολεκτικά παπί αλλά επειδή η ζωή παίζει παιχνίδια, με τον δρ. πι. Ουτσι και τα φρύδια, πρώτα θα πέσει πάνω μου το γλυκό νερό κι ύστερα το θαλασσινό. Έτσι για να κολλάω σε όλη την βάρδια.

Φωτογραφία από σημερινή διαρροή όπου βάλαμε το Yellowstone στην θέση του, με πίδακα περί των είκοσι μέτρων να μας ραίνει με θαλασσινό νερό ακόμη και μέσα στα αυτιά, γιατί κάποιος έπρεπε να πάει δίπλα να κλείσει την βανα.

IMG_20191213_100328.jpg

Υγ: Εύκολα θα αρχίσω να πιστεύω στις προλήψεις αφού σήμερα, Παρασκευή και 13, έχουν βγει τα πάντα εκτός, έχουν σκάσει ακόμη και τα καζανάκια στις τουαλέτες και περναμε έναν ημερήσιο στίβο μάχης
 
Last edited:

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
προσπαθω να μαθω πως την κανετε την φαση και ειστε συντομοι. Φρεσκα νεα. χθεσινα. τα εκανα ολα τανα.

Η ηλιθια manager του marketing μολυνε ενα pc με trojan και μετα απο ταλαιπωριες (προσπαθω να ειμαι συντομος) νομιζω οτι μολυνα το laptop μου και εναν ΠΟΛΥ ΣΗΜΑΝΤΙΚΟ ΥΠΟΛΟΓΙΣΤΗ.
προς το παρων το laptop μου λειτουργει κανονικα, βαριεμαι να το τσεκαρω.
δεν με πηραν τηλεφωνο απο την δουλεια για να μου πουν οτι το συστημα κανει βρωμερα κακακια.
μαλλον την γλυτωσα. οταν επιστρεψω στο γραφειακι μου, θα τσεκαρω το laptop μου. ο πολυ σημαντικος υπολογιστης μπορει να παει να μαμηθει, εδω παραλιγο να χασω ολες μου τις τσοντες.
 

Tony Corvus

Ancient Red Dragon
Φασαίος Larianός Τσοβόλα δώστα όλα Sign me up! Approval of the Admiral
Joined
Dec 1, 2012
Messages
11,167
Έχω το προαίσθημα ότι κάποια μακακια θα γίνει στο αυριανό σεμινάριο με τα 60+ άτομα

Πέρσι είχε γίνει κάτι παρόμοιο, με λιγότερα άτομα..

Γίνεται η εισαγωγή, μπαίνουν τα παιδιά και αρχίζει το Σεμιναριο/Workshop..
Όλα ωραία και καλά με τις διαλέξεις και τις "ασκήσεις", μέχρι που έφτασε η παρουσίαση ενός τυπά που είχε ψύχωση με την ιατρική (ήθελε ιατρική, αλλά του έκατσε πληροφορική)
Ο τυπάς τους έκανε διάλεξη 3 ώρες για ιατρική πληροφορική. Τα παιδιά είχαν φρικάρει, κάποια "παιδιά" του Επαλ (30αρηδες) θέλαν να τον γα#%$@σουν και να τον πετάξουν στον κάδο σκουπιδιών. Η κατάσταση είχε ξεφύγει..
Μετά από το μαρτύριο που τράβηξαν τα παιδιά.. Αποφασίσαμε να τους κάνουμε "hacking" demonstration και να πουλήσουμε ολίγον παππα..
Αυτό είχε ως αποτέλεσμα τα 14 από τα 20κατι παιδιά, να είναι τώρα φοιτητές στο Πανεπιστήμιο μας (Θα μας σιχτιρισουν για αυτά που πρόκειται να βιώσουν)



HacktheBox και Άγιος ο Guccifer
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Τα golden boys και οι 9με5 εχουν ενα κοινο στοιχειο, παιρνουν ποδι με συνοπτικες διαδικασιες.
Η εμπειρια μου εκτυπωσε αποτελεσματα. Οχι πριν τον Ιανουαριο και μεχρι τον Φεβρουαριο θα παρω ποδι.
Τα golden boys και οι 9με5 εχουν ενα κοινο στοιχειο αλλα οι 9με5 φευγουν αθορυβα. Σας τα γραφω για να μαθαινετε.

Οταν ξεκινησα με αυτους εδω, τους ειπα απο το δευτερολεπτο 1. Δεν ειμαι ντοπιος, δεν ειμαι νοτιαφρικανος, δεν ειμαι trainee φιλιππινεζος,δεν ειμαι απελπισμενος. Ελληνας ειμαι και να ειστε κομπλε γιατι τα πολλα λεφτα και οι διασυνδεσεις δεν με πιανουν. Ρωτηστε τους προηγουμενους που με ζητησαν.
λογικα θα το φανε το κεφαλι τους, κατι διακρινω.
οι προηγουμενοι ηταν εξυπνοι. δουλεψα καμια δεκαρια μερες και τους ειπα παω ελλαδα για δυο εβδομαδες (δεν ρωτησα), το δεχτηκαν. δεν ζητησα εισιτηρια κτλ, δεν ειμαι γουρουνι. Οταν τα σπασαμε μου ειπαν οτι μπορω να μεινω στο σπιτι που μου εδωσαν για οσο καιρο γουσταρω, απλα να μην πηγαινω απο το μαγαζακι.

Εχω στησει ενα forum στο laptop μου, τρεχει τοπικα (localhost κτλ). καταγραφω τα παντα και ποσταρω και εγγραφα.
timestamps φιλτατοι. παρανομες μισθοδοσιες κτλ ολα ειναι εκει και με αναζητηση που λειτουργει. Καποιοι με εχουν παρει χαμπαρι και κρατανε αποστασεις, ξερουν οτι το καπελο μου βγαζει δρακους και οχι κουνελια.

εχω βρει δουλεια και ειναι standby πανω απο χρονο (με παρακαλανε γιατι εχω δυνατα γονιδια). Ελλαδα, 2Κ μηνιατικο και οχι οχταωρο. Διαολε, ουτε καθε μερα δεν θα χρειαζεται να δουλευω. Γιατι δεν ειμαι ηδη εκει; γιατι απο καιρο περιμενω κατι χοντρο να πεσει (οχι χεσιμο).
 
Top Bottom