H ιδιωτικοτητα ειναι ενα θεμα και ο browser αλλο θεμα. Ο καθενας το παει ως εκει που τον βολευει και συνηθως, το βολικο γερνει πολυ προς την αγαπη για την δημοσιοτητα, social media κτλ. Αυτο το "βολικο" εχει βγει εκτος ελεγχου και εχει κανει τα πραγματα αρκετα επικινδυνα.
Ακομα θυμαμαι ενα αρθρο που ειχα διαβασει καποια στιγμη, για την απαιτηση γνωστου mail server να απαιτει αριθμο τηλεφωνου.
Η εμπιστοσυνη που δειχνει ο κοσμος σε πραγματα που δεν πολυκαταλαβαινει ειναι μεγαλο θεμα.
Ο αρθρογραφος ειχε ξεκινησει με την δυσκολια που εχουν οι κωδικοι και οτι δινοντας τον αριθμο του κινητου σου, μειωνεται ο πονοκεφαλος και αυξανει η ασφαλεια. Η αληθεια ειναι οτι τα πραγματα ειναι εντελως αναποδα. Το ιδιο ισχυει και με τα VPN τα οποια δεν ειναι πανακεια και ουτε θεμα για απολυτη εμπιστοσυνη. Ενα αλλο θεματακι ειναι οτι οποιος μπαινει σε ανωνυμα μονοπατια τραβαει την προσοχη.
Αλλο θεμα που δεν εχει σχεση με τους browsers αλλα εχει σχεση με το internet, ειναι οι νομοθεσιες που κατα καιρους προσπαθουν να περασουν (sopa-pipa). Στην πορεια θα ερθουν και αλλες νομοθεσιες, που θα εχουν τον ιδιο σκοπο αλλα διαφορετικο περιτυλιγμα.
Για τους browsers
Προσωπικα εχω σταματησει να χρησιμοποιω την γνωστη μηχανη αναζητησης και ετσι το θεωρω οξυμωρο να χρησιμοποιω την εφαρμογη τους.
Εχουν βγει διαφορες εκδοσεις που κλεινει αρκετα "αυτια" ομως γιατι να μπω στον κοπο;
Για το βαρος που βγαζουν οι browsers, κακα τα ψεμματα, ολοι οι browsers ειναι αναγκασμενοι να ειναι παχυσαρκοι. Οποιος ανακαλυψει λιτοδιαιτο browser που δεν κατατρωει πορους ανα δευτερολετπο θα τον παρακαλουσα να με ενημερωσει.
Εχοντας βολευτει με τον firefox, μου ειναι πολυ δυσκολο να χειριστω κατι σαν τον chrome. τον βρηκα πολυ αχαρο και wtf is wrong with you?
Το ιδιο ισχυει και για τους αλλους περιηγητες και εχω δοκιμασει πολυ πραμα, μεχρι text based web browsers. Οι text based browsers ειναι οτι γρηγοροτερο υπαρχει, λιτοδιαιτοι και κανουν τα πραγματα αρκετα ιδιωτικα. το προβλημα ειναι οτι θελεις να δεις και το screenshot απο το αρθρο για το sims first blood.
tl;dr
Ειναι λιγο αδικο να ριχνουμε το βαρος ολου του ιντερνετ σε καποιον browser.