Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
ειναι μερικες σκεψεις καποιου που ηταν θετικος στον κορονα και βεβαια εμεινε σε 14μερη καραντινα σπιτι του περιμενοντας την εξελιξη η οχι της αρωστιας. το ποσταρω γιατι επιπλεον ειναι και χρηστικο, γιατι λεει πραγματα που δεν ειχα διαβασει πουθενα και τα θεωρω χρησιμα (αυτα με μπολντ ειδικα. δεν μπορω να τα ελεγξω βεβαια για την ορθοτητα τους, εχει και μια εννοια το ποστ αν γνωριζει καποιος συμφορουμιτης αν ισχυουν ετσι οπως τα λεει). γιατι το συντριπτικο ποσοστο συνανθρωπων (κι εμεις μεσα) θα τον περασει τον κολοιο ετσι, "στο ποδι" και ισως να μας εχει συμβει, χωρις να το συνειδητηποιησουμε καν:

"....Η περιπέτεια αυτή, με έκανε να δω αυτό που ονομάζουμε πανδημία από άλλη σκοπιά.
Οταν μιλάμε για την πανδημία, συνήθως μιλάμε για όσα συμβαίνουν με φόντο το
θάνατο και τις εντατικές. Ο κορονοϊός όμως ακουμπάει δεκάδες χιλιάδες ανθρώπους
που στην πραγματικότητα είναι απροστάτευτοι και χωρίς βοήθεια. Υποφέρουν σε ένα
κρεβάτι περιμένοντας έως και το μοιραίο. Με τους περισσότερους συνέβη ό,τι και με
μένα. Επειδή είχαν κάποια συμπτώματα, έκαναν το τεστ. Το νοσοκομείο ή το
διαγνωστικό κέντρο, τους είπε πως πρέπει να περιμένουν στο σπίτι μέχρι να
επιδεινωθεί η κατάσταση, η οποία πιθανόν να τους οδηγήσει σε κάποιο νοσοκομείο,
παρακολουθώντας τον πυρετό.

Αν δεν έχεις κάποιο γιατρό και μάλιστα με σχετική εμπειρία για να σου πει μερικά
πράγματα, είσαι ένας μελλοθάνατος σε διαρκή αγωνία. Ετσι τουλάχιστον αισθάνεσαι.
Αυτή τη στιγμή, δεν υπάρχει κανένα πρωτόκολλο του ΕΟΔΥ που να αφορά στους
ανθρώπους που έχουν covid και μένουν στο σπίτι. Τους λένε μόνο να μετράνε τον
πυρετό. Είναι γνωστό όμως πως όταν κάποιος φτάσει στο νοσοκομείο είναι πλέον
αργά. Γιατί δεν την πατάει από τον πυρετό, αλλά από τον κορεσμό οξυγόνου. Αυτό

δηλαδή που πρέπει να παρακολουθεί κάποιος είναι το οξυγόνο του με εκείνο το
μηχανηματάκι στο δάχτυλο (οξύμετρο). Χαμηλός κορεσμός σημαίνει πως πρέπει να πάει
στο νοσοκομείο πριν καταρρεύσει. Είναι κάτι που δεν το λέει ο ΕΟΔΥ και οι οδηγίες του.
Δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι ζουν το δράμα της προσπάθειας αντιμετώπισης του ιού
χωρίς πληροφόρηση. Επίσης κανένας δεν λέει πως είναι καλό να πάρεις προληπτικά
αντιβιοτικό για να μην υπάρξει κάποια μικροβιακή μόλυνση στη φλεγμονή και ένα
συγκεκριμένο φτηνό αντιφλεγμονώδες που φαίνεται να επιδρά ευεργετικά στη

φλεγμονή.

Ο ΕΟΔΥ δίνει απλώς σαν τηλεφωνητής τυπικές και ξεπερασμένες πλέον οδηγίες.

Προσπάθησα κι εγώ ως ασθενής να επικοινωνήσω με τον ΕΟΔΥ. Το τηλέφωνο
επικοινωνίας δεν απάντησε ποτέ. Παρότι το τεστ μου ήταν θετικό, κανένας δεν μου
είπε τι πρέπει να προσέχω εγώ και οι οικείοι μου και φυσικά δεν έγινε καμιά
προσπάθεια ιχνηλάτησης του δικού μου κρούσματος. Ολο αυτό το διάστημα, δεν
χτύπησε κανένα τηλέφωνο για να μου δοθούν οδηγίες ή να δώσω εγώ στοιχεία.
Μπορούσα μάλιστα να κυκλοφορώ έξω αν ήθελα. Μερικές μέρες μετά το θετικό τεστ,
από περιέργεια, έστειλα στο 13033 μήνυμα πως θέλω να βγω έξω και κανένας δεν μου
έστειλε απάντηση ότι απαγορεύεται επειδή είμαι βεβαιωμένο κρούσμα. Τι ρόλο
λοιπόν έχει η συναίνεσή μου μετά το τεστ, να δοθούν τα στοιχεία μου στο Εθνικό
Κέντρο καταγραφής, αν όχι για να προστατευτεί ο πληθυσμός και εγώ;
Δηλαδή στον δρόμο η αστυνομία θα μπορούσε να μου κόψει πρόστιμο αν
κυκλοφορούσα χωρίς να στείλω μήνυμα στο 13033, αλλά όχι γιατί κυκλοφορούσα με
κορονοϊό. Ο απόλυτος παραλογισμός..."

Ενας φιλος που πηγε να κανει το test, την εκανε κριση με την κατασταση που επικρατει στην αναμονη για το test.
Παρα πολλοι ανθρωποι. Αγγλοι, Γαλλοι, Πορτογαλοι, Ινδοι, γεροι και αναπηροι που ειχαν στριμωχτει πανω απο ενα τραπεζακι που ειχε φορμες προς συμπληρωση για να γινει το τεστ. ενα στυλο για ολους. Πραγματα που εχουμε ξαναδει σε δημοσιες υπηρεσιες αλλα οχι για τετοιες καταστασεις.
Ειναι 24 λεπτα αλλα αξιζει τον κοπο επειδη εξηγει τα παντα με πολυ απλο τροπο.

ρε τι κάνουν κάποιοι να βγάλουν θέμα για τις φυλλάδες τους :p
τελικά ο άλλος ο Χίος μάθαμε αν πυροβολήθηκε μόνος του για το αποκλειστικό; :p

ο οποιος μπαγκσμπανης δεν εγραψε τιποτα ακραία ή τρελλά ή εριστικα.
αυτα που εγραψα στο ποστ μου, γραφει. απλα δεν εγραψα ονομα γιατι το θεμα ηταν η ουσια, το περιεχομενο και οχι ποιος τα λεει.
ειναι λιγο μπλεγμενη η ανακοινωση του υπουργειου. και καπως εχμ, συμπλεγματικη.

το είχα καταλάβει οτι εσύ είσαι ο μπαξιμπάνης, από τότε που μου πέταξες πούστικα λινκ τάχα μου να μην πατήσω ντοκουμέντο και η άλλη σελίδα πάλι δική του ήταν :p

tenor.gif

Κα(ντινα)ραντινα V2.0
Διπλα στο σπιτι μου υπαρχει ενας αρκετα μεγαλος χωρος που ανηκει στην αφεντομουτσουναδα μου. Η εισοδος δεν εχει καποια πορτα αλλα δεν ειναι ξεφραγο αμπελι αφου διμετρη πρασιναδα οριζει τα ορια και τονιζει την ιδιωτικοτητα του χωρου, καπιταλισμος.
Ο χωρος λειτουργει σαν χωρος παρκαρισματος και επειδη ειμεθα ανθρωποι με καλη καρδια, εχει δωθει το δικαιωμα σε δυο γειτονες να παρκαρουν τα αυτοκινητα τους. Αυτος ο χωρος ειναι μη ορατος στον απλο πολιτη και για να μπεις θελεις ειδικη αδεια προσανατολισμου απο ΝΑΤΟΙΚΟ δορυφορο. Ειναι εκτος κεντρικου δρομου.
Επεστρεψα απο τα καθημερινα μου ψωνια και μπαινοντας με χειροφρενο βλεπω μεσα στον χωρο ενα αυτοκινητο παρκαρισμενο εκει που αφηνω το αυτοκινητο μου. Δυο τυποι, 50αρηδες, Μη υποπτοι, μιλουσαν με υφος φιλων που συναντιουνται στον δρομο, εξω απο το φαρμακειο. τι κανεις; τα παιδια; Μολις τραβηξα χειροφρενο το εσπασαν το παρεακι με το κλασσικο "θα τα πουμε". Ο ενας μπηκε στο αυτοκινητο και εφυγε και ο αλλος πεζος.
Απορια 1.
Αυτος με το αυτοκινητο. πως βρηκε την εισοδο και..... γιατι;;;;
Οι επισκεπτες των γειτονων παρκαρουν μπροστα στα σπιτια των φιλων τους και εαν τυχει να χρησιμοποιησουν τον χωρο μου, εχουν οδηγιες χρησης.
Απορια 2.
Ο πεζος. Δεν εχω παραδειγμα για το ακυρο της παρουσιας του. Αυτο που ΙΣΩΣ πλησιαζει την φαση ειναι να εισαι υπαλληλος στο δασαρχειο. Να εχεις χαθει βαθεια μεσα στο black forest και να δεις τυπο με κουστουμι και γραβατα να πουλαει λαχεια. Απο που ηρθε και που πηγε;
Με το ποδι δεν σκας μυτη, ακομα και αν ξερεις. απλα τα πραγματα.

Το μονο πραγμα που βγαζει νοημα ειναι οι μυστικες συναντησεις σε απομονωμενους χωρους προς αναμνηση της καθημερινοτητας.

Το "κρυφό πάρκινγκ" θα γίνει "κρυφό σχολειό" σε λίγο...
(Βάλε και κάνα παρκόμετρο για να μαζεύεις χαρτζιλίκι - για τα έξοδα του Steam δηλαδή :Ρ)

Αξίζει να σημειωθεί ότι πιθανόν ο Εμμανουέλ Μακρόν εξέφρασε τις επιφυλάξεις του όχι μόνο όσων αληθώς του καταλογίζει, αλλά και γιατί το συγκεκριμένο εμβόλιο της Πφάιζερ ανταγωνίζεται αυτό που φέρεται να ετοιμάζει η Γαλλική Παστέρ. Ο ανταγωνισμός των εμβολίων, στα οποία παίζονται εκατομμύρια που θα πρέπει να βρεθούν σε κρατικές οικονομίες τραυματισμένες από την πανδημία, οδηγεί στη λήψη διαφορετικών πολιτικών αποφάσεων τις διάφορες κυβερνήσεις. Όπως είπε και ο ίδιος «υπάρχουν εμβόλια που καταφθάνουν και δεν είναι μόνο ένα».

Καλά τα λέει ο Εμανουέλ εγώ λέω αφήστε τα αγγλάκια να κάνουν το phase 3 testing και μετά εμείς :p

Ξερει κανεις ποιο εμβολιο θα παρει ο Κουλης;

νομιζω το κατεψυγμενο...

Παντως επισημως ο Παγκοσμιος Οργανισμος Υγειας εχει ανακοινωσει οτι μεχρι τωρα δεν υπαρχει καποιο εμβολιο αν και βρισκονται αρκετα (14) στα σκαρια οπου εχουν περασει στην τριτη και τελευταια φαση των κλινικων δοκιμων.

Απο την λιστα εγω θα διαλεγα να κανω απο την CanSino Biological Inc απο το Πεκινο....γιατι μου θυμιζει λιγο ρουλετα και ταιριαζει xD

Ας βγάλω και εγώ τον καημό μου ; Σε περίοδο καραντίνας (και καλά...με βιομηχανίες, βιοτεχνίες, χονδρεμπόριο, εταιρείες εποικινωνίας, τράπεζες, μεταφορές και ελεύθερους επαγγελματές ανοικτά δεν το λές και τόσο καραντίνα, αρκεί να μην πας για τσιγάρα τις 10 το βράδυ ξέρω γω) για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία σκάει το πρόγραμμα Εξοικονόμω - Αυτονομώ (πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ενεργειακές αναβαθμίσεις σπιτιών). Όλοι οι φορείς Μηχανικών (ΤΕΕ, ΕΕΤΕΜ, Σύλογος Ενεργειακών Επιθεωρητών κτλ.) ζητάν το αυτονόητο "ρε παιδιά, ας το αφήσουμε τώρα εν μέσω πανδημίας και το πάμε για μετά". Η απάντηση του Υπουργείου ξεκάθαρη : " Όχι, θα τρέξει κανονικά, πρέπει να τονωθεί η αγορά!" . Και κάθομαι εγώ 2-3 βδομάδες τώρα να μπαίνω σε δεκάδες σπίτια για μετρήσεις και μελέτες, εν μέσω πανδημίας (και αυτό γίνετε πανελλαδικά από χιλιάδες Μηχανικούς), για να "τονωθεί η αγορά". Είναι από τις φορές που θέλω να τα παρατήσω όλα και να πάω ξυλοκόπος στον Καναδά, δεν υπάρχει καμία λογική...

Ας βγάλω και εγώ τον καημό μου ; Σε περίοδο καραντίνας (και καλά...με βιομηχανίες, βιοτεχνίες, χονδρεμπόριο, εταιρείες εποικινωνίας, τράπεζες, μεταφορές και ελεύθερους επαγγελματές ανοικτά δεν το λές και τόσο καραντίνα, αρκεί να μην πας για τσιγάρα τις 10 το βράδυ ξέρω γω) για να προστατεύσουμε την δημόσια υγεία σκάει το πρόγραμμα Εξοικονόμω - Αυτονομώ (πρόγραμμα ΕΣΠΑ για ενεργειακές αναβαθμίσεις σπιτιών). Όλοι οι φορείς Μηχανικών (ΤΕΕ, ΕΕΤΕΜ, Σύλογος Ενεργειακών Επιθεωρητών κτλ.) ζητάν το αυτονόητο "ρε παιδιά, ας το αφήσουμε τώρα εν μέσω πανδημίας και το πάμε για μετά". Η απάντηση του Υπουργείου ξεκάθαρη : " Όχι, θα τρέξει κανονικά, πρέπει να τονωθεί η αγορά!" . Και κάθομαι εγώ 2-3 βδομάδες τώρα να μπαίνω σε δεκάδες σπίτια για μετρήσεις και μελέτες, εν μέσω πανδημίας (και αυτό γίνετε πανελλαδικά από χιλιάδες Μηχανικούς), για να "τονωθεί η αγορά". Είναι από τις φορές που θέλω να τα παρατήσω όλα και να πάω ξυλοκόπος στον Καναδά, δεν υπάρχει καμία λογική...
Ναι αυτό μου έλεγε και η σύζυγος, τώρα τους ήρθε και πρέπει να μπαίνουν στα σπίτια να μετράνε κάνουν ράνουν και έτσι και αλλιώς δεν θα προλάβει να μπει κανένας με τόσα λίγα που δίνει το πρόγραμμα... τουλάχιστον εμείς εδώ είμαστε κάπως καλύτερα επιδημιολογικά, δεν μπορώ να φανταστώ καν να είσαι μηχανικός Αθήνα-Θεσσαλονίκη. Με στολή τσερνομπίλ πρέπει να μπεις.

Τελικα το σκανδαλο που περιμενα δεν εσκασε και απο τα συννεφα δεν επεσα. Επαιξε και μια φαρδια απο μερος τους, τεραστια και απιστευτη. Με τρωει να τα κανω ολα εμετο αλλα... αλλα.
Αυτο που εμαθα και η πραξη εδειξε οτι ισχυει ειναι οτι οι ασυμπτωματικοι δεν κολανε ουτε γραμματοσημο. οοο γιες.

Μάλιστα τόνισε ότι η αναμονή δεν πρέπει να υπερβαίνει τα 10 λεπτά. Σε αντίθετη περίπτωση θα επιβάλλεται το αντίστοιχο πρόστιμο.

Back