What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Hype Is Dead Ή Πώς Το Φιάσκο Του Cyberpunk 2077 Σκότωσε Την Ζουρλή Λαχτάρα (ΤΜ) (Επίσης, Νήμα Εκτίμησης Καλλιτεχνικού Έργου Σκαρλετακίου)

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Επειδή στάνταρ τέτοια ώρα ο @Admiral είναι απασχολημένος να πλένει τα σπάντεξ βρακάκια των αγαπημένων του κουκλακίων (πριν τα βάλει να παίξουν κουζίνα-μαγείρεμα-NO STAKES ΔΙΑΣΩΣΟΥΛΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ) και με αφορμή το αρτηριοσκληρωτικά (θα σκεπτόταν κανείς και αναίσχυντα προβοκατόρικο) πασέ σχόλιό μου στο νήμα της Ε3, είπα να ξεκινήσω νέο παρεάκι-καφενείο.

Πιστεύετε πως το τεράστιο πλήγμα που δέχτηκε η βιομηχανία του gaming hype μετά το καραμπινάτο φιάσκο του Cyberpunk 2077 'σκότωσε' λιγάκι τον ενθουσιώδη μπέμπη μέσα σας; Πολλά ενδιαφέροντα είδαμε φέτος, αλλά τίποτε δεν με τρέλανε, να φέρει πίσω εκείνη την παλιά, ψυχαναγκαστική χαρά του 'ΜΠΑΝΑΪΑΜ', ΠΟΥΛΑΩ ΤΟ ΣΠΙΤΙ, ΠΡΗΟΡΝΤΕΡ ΤΩΡΑ'. Όμορφα, ήσυχα, διακριτικά : business as usual.

Ή μήπως όχι; Ντισκάς!
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,259
Προσωπικά, όχι δεν άλλαξε κάτι. Εδώ και αρκετά χρόνια έχω υιοθετήσει την θέση "όχι συναισθηματισμοί, μόνο συμφέρον" στο gaming οπότε ούτε ενθουσιάζομαι ούτε απογοητεύομαι πλέον από τέτοια πράγματα. Κρίνω το κάθε παιχνίδι ως ολοκληρωμένο προϊόν, αν δεν ανταποκρίνεται στις προσδοκίες μου πηγαίνω παρακάτω. Όπως είπε και η Natasha:

47a5cb1fe1c8e7df7caff107bb92100d.gif


To hype είναι για παιδιά (στο σώμα ή την ψυχή). Υπάρχουν τόσα πολλά ποιοτικά games εκεί έξω που δεν αξίζει να σκας για το οποιοδήποτε studio που θα τα κάνει μούσκεμα. Η CDPR είτε θα μάθει από αυτό το σοβαρό λάθος και θα επανέλθει δριμύτερη οπότε θα την αποθεώσουμε ξανά είτε θα εκπέσει οριστικά ανοίγοντας τον δρόμο για το επόμενο studio που θα έχει ακόμα το eye of the tiger.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Παραλίγο να ξεχαστώ και να πατήσω ΑΚΡΙ αλλά μετά είδα το τζιφ με το Σκαρλετάκι.

Που για το μεροκάματο εξέπεσε της Κουλτουροχάριτος και έβαλε το σπάντεξ.

ΓΙΑΤΙ ΣΚΑΡΛΕΤΑΚΙ ΜΟΥ, ΓΙΑΤΙ;

Τέσσερις τόνους φυστικάκια ακόμα είχα να πουλήσω και θα ερχόμουν να σε ζητήσω μάνα μου. ΓΙΑΤΙ;
 

soad667

Kraken
Infiltration Specialist PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 1, 2012
Messages
8,705
Τυφλή εμπιστοσύνη μόνο στη ρόκσταρ, οπότε όχι. Αν κάνει κουτσουκέλα κι εκείνη, βλέπουμε.

ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΠΑΙΖΕΙ
 

Sephir

Beyond Within
Staff member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
5,512
Το τελευταίο διάστημα ενθουσιάζομαι περισσότερο από τις παραγωγές μικρών studios παρά με τα ΑΑΑ, τα οποία λίγο-πολύ ξέρω τι να περιμένω. Αδιάφορη η φετινή Ε3, αν και μου άρεσε αρκετά το στυλ του Elder Ring.

Δε νομίζω να φταίει το Cyberpunk, δεν είναι η πρώτη φορά που φλοπάρει (ποιοτικά, όχι εμπορικά) game μεγάλου βεληνεκούς. Απλά δεν το περιμέναμε και τόσο από τη CD Projekt Red, αν και θεωρώ ότι βρωμούσε η δουλειά, καθώς οι πολλές συνεχόμενες καθυστερήσεις δεν είναι πάντα καλές.

Τίποτα δεν έχει αλλάξει κατ' εμέ. Εκτός από τις λιγότερες τρίχες στο κεφάλι μου.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
(Κρύβε λόγια Χάνκ, κρύβε λόγια! Σε λίγο θα μας πει ο Άλεξ πως αρεσκόμαστε στα ίδια πράγματα! Φευ!)
 

kara

Kraken
Joined
Dec 15, 2012
Messages
9,095
Ουτε καν. Παρτο παλι γιατι το ζητησες



Περιμενω πως και πως και το open-world Star Wars made by UBI. Με το που βγει το παιχνιδι που αναμενω βουρ στο επομενο Hype. Show must go on.
 

Mogrey665

Lich
Φασαίος Larianός Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism Order of Alucard
Joined
Feb 23, 2013
Messages
5,931
Η μεγαλύτερη τιμωρία είναι να βαλεις τον Στέφανο να παίζει μόνο cp77 η να βλέπει 24/7 marvel και anime.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Ισχύει! Το CP κάπως παλεύεται, μια μέρα θα το τελειώσω κιόλας. Μάρβελ και Άνιμε, θα με κλωτσάνε μόνα τους τα πόδια μου. Χίλιες φορές βαρύ σκυλάδικο και ανάγνωση του Φωτός από κύριο Αυγολέμονο σε παγκάκι της εξωτικής Μεταξουπόλεως.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
"Στο σημερινό επεισόδιο του 'ΓΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΒΑ', θα ασχοληθούμε με..."

Προσωπικά, ευτυχώς ή δυστυχώς, δεν έχω φτάσει ακόμα σε αυτό το επίπεδο ξενέρας. Μπορώ να ενθουσιαστώ μέχρι και διαβάζοντας τα patch notes του Bannerlord. Και, όπως λέει και ο Σεφίρ, υπάρχουν πάντα και τα μικρά indie που καταφέρνουν να ιντριγκάρουν.
 

maladroid

Mind-flayer
Joined
Nov 27, 2012
Messages
1,947
Η φετινή E3 ήταν λίγο σούπα για τα γούστα μου αλλά η απογοήτευση δεν έχει να κάνει καθόλου με το πατατράκ του CP2077, το οποίο άλλωστε περίμενα να συμβεί με βάση τα όσα ήξερα και έβλεπα.

Περισσότερο έχει να κάνει με το ότι αφενός δεν αποκαλύφθηκε κάποιο μεγάλο παιχνίδι που να με τραβήξει, αφετέρου έλειπαν εκείνα για τα οποία τρέφω ακόμα ελπίδες. Μιλάω κυρίως για τα: Indiana Jones από Machine Games/Bethesda, Beyond Good and Evil 2 της Ubi που μάλλον έχει γίνει vaporware και δεν το ξέρουμε, Suicide Squad της Rocksteady, Bloodlin--- AXAXAXAXAχαχα 😞, Dragon Age 4. και Mass Effect 4.

Πάντως γνήσιο, οργασμικό hype-ανατριχίλα νομίζω έχω να ζήσω από το trailer του Witcher 3 στην Ε3 2014.
 
Last edited:

Savatar

Blackguard
Joined
Dec 1, 2012
Messages
1,408
μετά το καραμπινάτο φιάσκο του Cyberpunk 2077 'σκότωσε' λιγάκι τον ενθουσιώδη μπέμπη μέσα σας;

Ο ενθουσιώδης μπέμπης μέσα μου έχει πεθάνει εδώ και χρόνια...

sin_city_smoke.gif

Πέρα από την πλάκα, hype από games δεν έχω εδώ και πολλά χρόνια, προσδοκίες ναι αλλά και πάλι με μέτρο ξέροντας πάντα πως υπάρχει πιθανότητα ένας τίτλος να μην προσφέρει στο τέλος αυτά που αρχικά είχε υποσχεθεί. Καμία απογοήτευση όμως, όπως έγραψαν και παραπάνω συνgamers υπάρχουν τόσο πολλοί τίτλοι και τόσο τεράστια ποικιλία (και ευτυχώς εκατοντάδες indie devs) που είναι αδύνατον να μην βρεις διαμαντάκια (για τα γούστα και την φάση σου πάντα). Τώρα το ότι μετά από μεγάλες εμπορικές επιτυχίες αγαπημένα gaming studios αλλάζουν ρώτα και αλλοιώνουν τα χαρακτηριστικά τους είναι 100% αναμενόμενο. Δεν έχω παίξει το Cyberpunk ακόμα για να κρίνω αν ανήκει σε αυτές τις περιπτώσεις και η CDPR , περιμένω να ωριμάσει σαν καλό κρασί με τα πάτσιζ.
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
"Στο σημερινό επεισόδιο του 'ΓΕΡΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΟΛΑ ΜΑΣ ΚΑΘΟΝΤΑΙ ΣΤΡΑΒΑ', θα ασχοληθούμε με..."

Πες τα. Γέμισε το forum με edgelord νεανίες που αλλάζουν απόψεις σαν τα πουκάμισα, όποτε τους βολεύει. Σταθερότητα κύριοι.

484.png
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Είναι μέχρι να φορέσει σπάντεξ επειδή το ζήτησε το ταινιάκι του Σκορτσέζε. Τότε θα αναλύσουμε γιατί αυτή η στυλιστική άποψη εντάσσεται στο πολιτισμικό Όραμα της Ανθρωπότητος και γιατί το Κάφκα είχε ήδη προβλέψει Σπάντεξ στο Amerika, γιατί σε τελική ανάλυση ήταν δίκαιο και έγινε πράξη. Μέχρι τότε άκυρο. Get with the times.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Δεν πήρε πολύ. Δυο εβδομάδες και τα λέτε μόνοι σας. Εκπαιδευτήκατε εξαιρετικά.

giphy.gif
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,325
Να σας υπενθυμισω οτι την ωρα του cyberpunk countdown, ειχα πει, με αλλα λογια, κρατηστε μικρο καλαθι και η αποψη μου διακτινιστηκε σε αλλο θεμα ως τρολαρισμα.
φταινε τα παιχνιδια ή οι αδηφαγες προσδοκιες μας;
Το cyberpunk θελω αλλα δεν γινεται να το ζουληξω. Δεν μπορω να εκφερω προσωπικη αποψη. Ισως σε 1-2 χρονια αλλα εχω την εντυπωση οτι δεν θα με πικρανει. Σε 1-2 χρονια θα εχουν βγαλει και οτι χρειαζεται το παιχνιδι για να δωσει τις εμπειριες που πρεπει να δωσει.
 

Borracho

Ancient Red Dragon
Joined
Nov 26, 2012
Messages
12,519
Λέλο, είμαι περίεργος ν'ακούσω την άποψή σου, όταν το παίξεις. Σκέψου πως έχουν περάσει επτά μήνες ας πούμε από την κυκλοφορία του και όλα τα θέματα παραμένουν. Δεν ήταν ποτέ τα bugs. Είναι αυτός ο 'παράγοντας Χ' που λείπει. Σίγουρα φταίμε κι εμείς που χάφταμε το παραμύθι και το φουσκώναμε στο μυαλό μας, αλλά το να μην πιάνει ούτε καν Deus Ex-ικά επίπεδα γούστων, ήταν και παραμένει πίκρα. Δε νομίζω να μπορούν πλέον να αλλάξουν τα βασικά και δομικά στοιχεία που το κρατάνε πίσω.

Ο Κώστας εξάντλησε όλη την καλή διάθεση και επιείκιά του στο ρηβιού, αντικειμενικά 89% θα αξίζει το παιχνίδι μετά από άλλο ένα χρόνο, αλλά μέχρι εκεί. 90+ δυστυχώς δεν θα γίνει ποτέ.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,266
Η φτώχεια με έσωσε από τα preorders. Η πατάτες που κυκλοφορούν full price με day 1-2-3 patch ενώ είναι full price υπερπαραγωγές με έβαλε να το εμπεδώσω κιόλας.

Ακόμα και αν μπορούσα να πω "πάρε μωρή αρρώστια 60€ κερνάω", preorder ή day 1 για κανέναν λόγο και ούτε θα κάτσω να ενθουσιαστώ με τίποτα από ότι μου τάζουν.

When it's done, μετά τα 100 πρώτα μπαλώματα και τις γνώμες άλλων, να το δούμε το θέμα
 
Top Bottom