What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

Myrmidonas

Mind-flayer
Joined
Dec 1, 2012
Messages
2,037
Εδώ Γερμανία σχεδόν σαν να μην υπάρχει είναι πλέον, αν εξαιρέσεις μάσκες και για καφετέριες/εστιατορια εμβόλιο,τεστ ή να έχεις ήδη νοσήσει
Με γύρω στα 70 κρούσματα ανα 100000 κατοίκους και εμβολιασμένους στο 71% με τουλάχιστον 1 δόση στην πόλη που είμαι
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,846
Μια ψύχραιμη και νηφάλια προσέγγιση, από αυτές που έχουμε ανάγκη αυτή τη στιγμή.


244353437_4596652063689245_5903864459223247692_n.jpg
1,6 στο Google review bombing από αντιεμβολιαστές
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,813
Με γύρω στα 70 κρούσματα ανα 100000 κατοίκους και εμβολιασμένους στο 71% με τουλάχιστον 1 δόση στην πόλη που είμαι
Μήπως ήθελες να γράψεις κάτι άλλο? 70/100κ είναι σαν να είχαμε πάνω από 7000 κρούσματα την ημέρα στην Ελλάδα. Δεν μου ακούγεται σαν να μην υπάρχει αλλά ότι έχετε μεγαλύτερο πρόβλημα από εμάς
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564
Χωρίς περιορισμούς ξανά από το Σάββατο 9 του μήνα όσοι κάναμε ΤΟ ΜΠΟΛΙ.

 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,655
Δίνει τώρα ελευθερίες γιατί μέχρι τέλος του χρόνου έρχεται η τρίτη δόση. Αν δεν έδινε ελευθερίες τώρα κανείς δεν θα έκανε την επόμενη δόση γιατί δεν θα μπορούσε να πάει ελεύθερα στα μπουζουκια να τα σπάσει.
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,500
τζιανκαρλο, κοιτα τωρα πως εχουν τα πραματα.

επειδη δεν εχω δει μπρέικι μπα, οπότε σε αντικρυζω για πρωτη φορα και δεν μας δενει τιποτα, κι επειδη δεν με πετυχαινεις σε τοσο καλη στιγμη, εχω μια προταση για σενα και τις αποψεις σου, που ομως προυποθετει πολυ μεγαλη ελαστικοτητα και διαθεση για πειραματισμο και βαθυτερη γνωση του εσωτερου εαυτου σου.

ελπιζω να καταλαβες. αν οχι, θα σου εξηγησει ο κουνέλος, αλλά θα χρειαστει να περιμενεις λιγο, γιατι μπαινει πιο αργα. εν τω μεταξυ κάμε καμια ασκηση στρετσινγκ, θα συμβούλευα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
@Χειρομαλάχτης Ο φιλτατος Giancarlo, ειχε απο τους ωραιοτερους bag guy ρολους που παρουσιασε ποτε η τηλεοραση. αδιστακτος και αλεπου του εγκληματος. Ωραιος ηθοποιος. Ειχε δωσει πολλους ποντους στην σειρα στο S2. Το background του στην σειρα θα μπορουσε να ειναι μια παραλληλη σειρα. Θυμιζει λιγο σκαρφειζ.
Στο θεμα της προσωπικης του αποψης. Εχω δει διαφορα βιντεακια απο Αμερικη, που αλλου; οπου αντι-εμβολιαστες την πεφτουν σε οσους. ας πουμε προσεχουν, επειδη κανουν ζημια στο αντιεμβολιαστικο κινημα επειδη ειναι προδοτες και ρουφιανοι του συστηματος.
Ενα δευτερο σημειο ειναι η ελευθερια του ανθρωπου, μια εννοια που εχει διαστρεβλωθει τοσο πολυ που εχει γινει πρωτο ξαδερφακι του "θα κανω οτι γουσταρω". Δεν θελεις εμβολιο; ΟΚ, Δεν θελεις μασκα; ΟΚ αλλα οταν πας και αναπνεεις στους αυχενες των αλλων, αυτο δεν ειναι ελευθερια στην αναπνοη σου. Πιστευω οτι αυτα ειναι και ο λογος που ο Giancarlo επαιξε την σκανδαλη.

Στα δικα μας, οι μασκες ειναι πλεον κατι σπανιο. Η πλειοψηφια που τις φορουσαν με την μυτη εξω, αποφασισαν οτι αναπνεουν καλυτερα με το στομα. Μιλαω για κλειστους χωρους. Χθες πηγα να τσιμπησω δυο πιτογυρα και επεστρεψα. Μεσα στην σουβλακερι επαιζε η κοπελα στο ταμειο, χωρις, οι δυο ντελιβεραδες, χωρις, τρια πελατακια, χωρις και οι αποστασεις που κρατουσαν μεταξυ του ηταν για το ολυμπιακο αθλημα αλματος της ψειρας. Η ιδια εικονα και σε αλλα καταστημα, σε διαφορετικες ωρες και σε διαφορετικο εμποριο. Ολοι αυτοι ειναι ατομα που φαινονται καθαρα ως μετριου μορφωτικου επιπεδου και εγκεφαλικα θα τους χαρακτηριζα καμενα οικοπεδα. Οι κλασσικοι τυποι που φορανε καφε ή πρασινα μπουφαν.

Προσθετω παραδειγμα φραγκατου νεοελληνα ηλικιας 50κατι. Ισως νεοτερου γιατι με τους μαλακες η ηλικια ειναι αμφισβητησιμη.
Πεταχτηκα σε γνωστο καταστημα για να παρω τα φτηνα ηχεια μου. Παρκαρω στο parking και μπροστα στην εισοδο του καταστηματος, καποιος ειχε παρκαρει το μικροτσουτσουνο αυτοκινητο του. Ναι, η εισοδος του καταστηματος δεν ειναι θεση παρκαρισματος.
Κανω τον γυρο του αυτοκινητου και βλεπω χαρτι στην εισοδο που ελεγε μεχρι 4 ατομα. Μεσα ηταν 6 ατομα και συμφωνα με την λογικη και οχι με το χαρτι, αποφασισα να περιμενω εξω. Σε δευτερολεπτα σκαει μυτη ενας κυριος, ευγενεστατος, με μασκουλα και με ρωταει αν περιμενω να μπω μεσα. στεκεται λιγο παραπερα. Σκαει απο μεσα ενας τυπος και ενα βημα πριν την πορτα βγαζει την μασκα, βγαινει εξω και στεκεται μεσα στην μουτρα του κυριου που στεκοταν διπλα μου. δεν τον ξερουμε τον τυπο. Τους ειπα οτι θα περασω να παρω την παραγγελια μου αργοτερα. Ο κυριος με την μασκουλα κανει ενα βημα πισω γιατι πλεον δεν ειναι μονο θεμα επιδημιας αλλα και ζωτικου χωρου. Κανει το ιδιο και σε μενα, γιατι δεν πας μεσα; αυτος εκει τελειωνει με την παραγγελια του. Για τους αλλους που στεκονται διπλα στον εναν κανενα σχολιο.
περιμενετε μας λεει. μπαινει στο καταστημα και αφου εφτασε στα μισα εβαλε την μασκα. παει προς το πισω του καταστηματος και επιστρεφει με γοργο βημα. Μπορει να πηγε να κλασει. Ενα βημα πριν την εξοδο βγαζει την μασκα. Σκεφτομαι. αυτο το αυτοκινητο ειναι του τυπου, τα ξυριζω με γκασμα. Στεκεται μεσα στα μουτρα μου, αλλο ενα βημα πισω για μενα. θα ερθω αργοτερα και μπαινει μεσα στο αυτοκινητο, το παρκαρισμενο μπροστα στην εισοδο.
Κλασσικος τυπος που δεν θελει να ζοριστει ουτε στο χεσιμο. ολα νερουλα τα βγαζει.

ναι, προφανως, ο φιλτατος Giancarlo εννοουσε αυτα τα ατομα.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
@Lelos : το θέμα είναι ότι ΔΕΝ γνωρίζεις στο παράδειγμα που ανέφερες την υγεία του εν λόγω ατόμου. Δηλαδή είμαστε όλοι άρρωστοι; Δεν μπορεί εγώ να γνωρίζω ότι ΔΕΝ έχω συμπτώματα και επομένως δεν χρειάζεται να φοράω τη μάσκα;
Το μέτρο αυτό για τις μάσκες εμένα η λογική μου λέει ότι το πήραν για τις περιπτώσεις που είσαι μέσα σε μετρό και η απόσταση είναι πολύ μικρότερη των 2 μέτρων (επομένως και οι ανάσες είναι πιθανό να μεταφέρουν σταγονίδια).
Αλλά το να υποθέτουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι στην ακμή/μέγιστο της παραγωγής ιοφόρων σωματιδίων , είναι υπερβολή κατ' εμέ.

Αν είχες άτομο που ήταν σε δημόσιο χώρο με πολλά άτομα και έβηχε, φτερνιζόταν χωρίς μάσκα ή να καλύπτει γενικά το στόμα του θα καταλάβαινα τον εκνευρισμό και οποιαδήποτε ειρωνεία ή χαρακατηρισμό εις βάρος του.
Αλλά τώρα νομίζω υπερβάλλουμε απλά για να έχουμε το δίκιο με το μέρος μας.

Εξάλλου και για να τρολλάρω λίγο ο Βασιλακόπουλος το πε. «Από τη στιγμή που θα κάνεις και την 3η αναμνηστική δεν χρειάζεται να ανησυχείς που θα πας στο κέντρο να τα σπάσεις χωρίς μάσκα»

 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Αλλά το να υποθέτουμε ότι ο κάθε άνθρωπος είναι στην ακμή/μέγιστο της παραγωγής ιοφόρων σωματιδίων , είναι υπερβολή κατ' εμέ.
Plan for the worst, hope for the best.

Πάντα λαμβάνεις υπόψιν το χειρότερο πιθανό σενάριο και εφαρμόζεις καθολικά, χωρίς περιστροφές και αντιφάσεις τα μέτρα με γνώμονα την υγεία. Όχι ακροβατώντας για να εξυπηρετήσεις οικονομικά συμφέροντα της εκάστοτε οικονομικά ενεργής ομάδας (επισιτιστές κτλ.).

Τώρα για τις τρίτες αναμνηστικές αυτά είναι βλακείες. Ειδικά οι εμβολιασμένοι πρέπει να προσέχουν ένα εξτραδάκι παραπέρα γιατί πλέον μπορούν άνετα να είναι ασυμπτωματικοί φορείς. Πέραν του ότι μπορούν να αρρωστήσουν και οι ίδιοι με ελαφρά συμπτώματα (π.χ. όχι αναπνευστική ανεπάρκεια).
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,488
Σύμφωνοι, από την άλλη ένας ασυμπτωματικός (που μπορεί να ταν και αυτός έξω από το μαγαζί που ήταν ο Κούνελος) δεν πρέπει να ρθει σε στενότερη επαφή με κάποιον για να τον κολλήσει;
Εννοώ απλά με ανάσα είναι σχεδόν απίθανο να κολλήσει κάποιος από ασυμπτωματικό γιατί έχει μικρότερο (εώς και μηδαμινό) φορτίο η ανάσα του. Ενώ ο μύξας/φλεματικός νοσήσαντας μπορεί με την Death Breath του να τον κολλήσει πολύ ευκολότερα; Ή είναι λάθος αυτό;
 

Northlander

Tarrasque
Staff member
Approval of the Admiral PCMaster Veteran RQ Elite Beta Tester
Joined
Nov 26, 2012
Messages
18,628
Δεν έχει γίνει μελέτη που να δείχνει πόσο death breath πρέπει να έχεις για να κολλήσεις.

Σε μια λοίμωξη θεωρητικά χρειάζεται μια κρίσιμη μάζα. Αλλά σε ιώσεις μπορεί να χρειαστεί και ένα μόνο ιικο σωματίδιο. Άρα είτε είσαι φουλ άρρωστος μολυσματικός είτε ασυμπτωματικός, μασκουλα, αποστάσεις, και σεβασμός απέναντι στο συνάνθρωπό σου. Άσχετα αν τα έχουν κάνει πωτανα οι από πάνω. Δεν περιμέναμε και τίποτα περισσότερο άλλωστε.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
@Epitaph Με την τελευταια metal axe ειχαν καποιες ενδειξεις οτι μπορεις να κολησεις στα 3 δευτερολεπτα, απο τον αρρωστο που περναει απλα απο διπλα σου. πανε οι εποχες οπου επρεπε να εισαι σε κλειστο χωρο και αγκαλιασμενος.
Δυστηχως, παρα πολλοι ανθρωποι εχουν προβλημα υγειας ή κατι που θα τους κοπανισει ασχημα-συντομα και δεν εχουν ιδεα.

Θα δωσω ενα παραδειγμα για μασκα σε εξωτερικο χωρο, το περιπτερο. Οσες φορες παω στο περιπτερο και δεν ειναι κανενας πελατακος εκει, φοραω μασκα.
Η πιθανοτητα να σκασει καποιος διπλα μου, χωρις μασκα, ειναι εκπληκτικα μεγαλη και μαλιστα συμβαινει σχεδον παντα.

Η μασκα ειναι και ενδειξη πειθαρχιας. Συνηθως αυτοι που δεν φορανε μασκες ειναι και αυτοι που πιανουν κουβεντουλες με πολλα ατομα, χωρις αποστασεις και αυτοι που στεκονται μεσα στα μουτρα σου να μην συμβαινει τιποτα κτλ. μπορεις να το παρατηρησεις και ο ιδιος.
Για μενα, αυτοι που δεν φορανε μασκα ειναι δυο φορες επικινδυνοι.
Αν δεν θελει καποιος να φοραει μασκα σε εξωτερικους χωρους αλλα κραταει αποστασεις σε φαση αλλαζω και πεζοδρομιο εαν χρειαστει, ειναι κατι που το δεχομαι αλλα δεν το κανουν.

Ειναι νεοελληνικη συνηθεια. Σε καταστασεις που παιζει ζορι καποια τα γραφουν ολα στα @@ τους επειδη προσεχουν οι αλλοι. Ειναι μια πολυ περιεργη λογικη και πιστευω οτι εχει σχεση με την αλλη συνηθεια του νεοελληνα, να κανω εγω την δουλεια μου και να πανε να αμηθουν οι αλλοι.
Μεχρι τωρα, δεν εμαθα οτι καποιος γνωστος πεθανε απο μασκα και ουτε υπαρχει ιστορικο απο τοτε που μπηκε η μασκα στις επιδημιες οτι καποιος πεθανε απο την χρηση της αλλα καποιοι συνεχιζουν να την αποκαλουν φυλακη και προσωπικο δικαιωμα, που δεν ειναι.
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,564

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,326
Οταν η πραγματικοτητα ξεπερναει το κουλουρι και η αληθεια ειναι οτι τσεκαρα μηπως ειναι ειδηση απο εκει.
 
Top Bottom