What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Coronavirus: Based Μπολι Chads, Antivaxx Cringe, Ήρθε το Τέλος

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
Ετσι λοιπον, ο κουνελος ειχε παλι δικιο οταν ελεγε οτι αυτη η επιδημια ηρθε για να δειξει ποσο αποτυχημενες ειναι οι κυβερνησεις, η κοινωνια και ποιες ειναι οι πραγματικες προτεραιοτητες δηλαδη, στην περιπτωση μας, η οικονομια.
Οταν τα ελεγε αυτα το ΠΑΣΟΚ εσεις κοροιδευατε, θελει δουλεια πολυ, θελει νεκρους χιλιαδες.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,260
Να μην σχολιάσω το τι γίνεται εδώ πέρα...
Από την μία θέλω να βγω να τυλφωθω με τις μπόμπες που σερβίρουν και να χωθώ σε καμιά πρωτευουσιάνα, από την άλλη με την μισή Αθήνα εδώ, πλάτη με πλάτη, μάλλον θα μπει σε μένα καμιά όμικρον...

Για δώστε καμιά σοβαρή πρόταση ουισκιού που να παίζει σε σούπερ μάρκετ, αλλιώς να πάρω ένα κλασσικό grant's
 

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,656
Jamesonάκι σταθερή τίμια επιλογή από τα ευρείας κυκλοφορίας.


This is fine.

The+reek+of+dank++modgreenbig4cloaked+in+clouds+of+warp_780593_7277035.gif
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,532

This is fine.

The+reek+of+dank++modgreenbig4cloaked+in+clouds+of+warp_780593_7277035.gif
Μα δεν αλλαξε κατι απο τα συστατικα της κρατικης αντιμετωπισης. Επομενως ιδιο αποτελεσμα με περυσι.

Meanwhile η Ελλακτωρ πηρε 19εκ δουλεια στο αεροδρομιο των ΗΠΑ στη Λαρισα. Αναβαθμιση εγκαταστασεων κλπ διοτι ΗΠΑ.
 

mits@kos

Death Knight
Joined
Dec 8, 2012
Messages
2,942
Για δώστε καμιά σοβαρή πρόταση ουισκιού που να παίζει σε σούπερ μάρκετ, αλλιώς να πάρω ένα κλασσικό grant's
Από Jameson παίζει και Black Barrel σε σοβαρά μάρκετς, Tullamore Dew, καθώς και εξαιρετικά τίμιο Black Label.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
1ον : αγόρασα Dark Souls : Remastered και θα πάρω κάνα παιχνιδάκι ακόμα, οπότε φέρτε όσα Λοκντάουν (σικ) θέλετε.

2ον : απάντηση σε Λέλο Κούνελο : Φιλαράκι...καταρχάς θενξ για το παράδειγμα της Ταιβάν, ομολογώ πως δεν το γνώριζα ;) . Μπράβο τους που κατάφεραν και έχουν χαμηλά κρούσματα και κατά συνέπεια θανάτους. αλλά τι μου ποστάρεις την γραφική παράσταση με τους εμβολιασμούς. Οκ εμβολίασαν πολλά άτομα σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό είναι που τους δημιούργησε χαμηλά κρούσματα; Από αυτό το site βλέπω πως οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ταιβάν είναι 66%.

1640712228956.png

1640712485172.png


Εμείς ξέρεις πόσο είμαστε; Πριν μερικές ήμασταν 66.5%

πάρε και ένα άλλο σάητ να μην στέλνω συνέχεια το φιλομπαηντενηκό New York Times :

1640712510021.png


Από αυτά που είπες και αυτά που δείχνουν οι πίνακες, εγώ συμπεραίνω ότι ο εμβολιασμός δεν μπορεί να ανακόψει τα κρούσματα. Τα ακραία λόκνταουνς τον ανακόπτουν ακαριαία όμως, απ' ότι φαίνεται.

Τώρα για τους θανάτους μίλησα και στο προηγούμενο ποστ.

Σύγκριση 4 χωρών του βόρειου ημισφαιρίου.

Σουηδία : 72% πλήρως εμβολιασμένοι - .2000 κρούσματα κάθε μέρα από αρχές Δεκέμβρη και σταδιακή αύξηση (6.000+ χθες) - Σταθερά 5-6 νεκροί κάθε μέρα. 25 άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ελβετία : 67% πλήρως εμβολιασμένοι - 4.000 με 11.000 κρούσματα κάθε μέρα από αρχές Δεκέμβρη (με περίεργες διακυμάνσεις) - 15-32 νεκροί κάθε μέρα. 207 άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ελλάδα : 67% πλήρως εμβολιασμένοι - 4.000 με 9.500 κρούσματα κάθε μέρα από αρχές Δεκέμβρη - 66-103 νεκροί κάθε μέρα. 82 άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Ταιβάν : 66% πλήρως εμβολιασμένοι - 12 εώς 24 κρούσματα καθημερινά από αρχές Δεκέμβρη - 0 εώς 1 νεκροί καθημερινά. 650 άνθρωποι ανά τετραγωνικό χιλιόμετρο.

Συμπέρασμα : Από τους αριθμούς αυτούς ο εμβολιασμός δεν φαίνεται να ανακόπτει τα κρούσματα όπως φαίνεται να διακηρύττουν κάποιοι.
Το μόνο που φαίνεται να το κάνει είναι οι καραντίνες.

Για τους θανάτους είναι πιο περίεργα τα δεδομένα. Ίσως όταν έχω χρόνο να ποστάρω κι άλλες χώρες.

Αλλά ας κάνω σύνδεση και με τον Νορθ τώρα.

@ Νορθλάντα :

Συμφωνώ στα περισσότερα που είπες, αλλά όταν έρχεται η πλειοψηφία των δημοσιογράφων και σου προβάλλει όλους αυτούς τους επιστήμονες ως τη μία και μοναδική αλήθεια και καταβαραθρώνουν κάποιον που σου λέει «κοίτα καλά τα εμβόλια για τους άνω των 60, αλλά κοίτα να χτίσεις και ανοσοποιητικό με βιταμίνη C, D και Ψευδάργυρο για να χεις και μια προσταστία παραπάνω» λέγοντας ότι αυτά για τις βιταμίνες είναι ψευδοεπιστήμη, ε τρελαίνεσαι λίγο.
Και επειδή στο ποστ σου μίλησες γενικόλογα για διάφορα άλλα «ωλτέρνατιβ μέντισινς» (οι βιταμίνες π.χ. θεωρούνται ως εναλλακτική του εμβολίου από κάποιους - ενώ απ τους «επιστήμονες της τηλεόρασης» είναι ανύπαρκτες κοζ «βάξξξξινς όνλυυυυ») , θεωρείς και συ την κατανάλωση βιταμινών (αν έχεις ανεπάρκεια προφανώς) , άσκοπη και ανεδαφική; Γιατί εγώ δεν μίλησα για φραπελιές και ενέσιμο μυξόνι ταύρου , αλλά μόνο για βιταμίνες.

Ένας απ τους ξένους γιατρούς που θεωρώ ως μία απ τις πιο λογικές φωνές π.χ. είναι αυτός :



και τον ακούς ευχάριστα όταν φαρμάρεις για items σε διάφορα παιχνίδια. Ο,τι πρέπει.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,457
εγώ δεν εμβολιάστηκα πάντως για να ανακόψω τα κρούσματα, για να μην πεθάνω το έκανα και εγώ και όσοι ξέρω δηλαδή.
Δεν ξέρω γιατί το βλέπω συνεχώς σαν επιχείρημα αυτό, είτε από την κυβέρνηση που παίζει το παιχνιδάκι της είτε από αντιεμβολιαστές πεφωτισμένους.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,532
Το μονο που κανει το εμβολιο αυτο ειναι να νοσησεις ελαφρυα. Μην ξαναλεμε τα ιδια πραγματα για τις παπαρολογιες των τηλε-μαϊντανων που ελεγαν οτι σταματα την εξαπλωση κλπ.

Η συγκριση θανατων ειναι ανουσια απο τη στιγμη που η καθε χωρα τους μετραει οπως θελει και με οτι κριτηρια θελει. Προσφατα βγηκε ο νεος προεδρος του ΕΟΔΥ και τα ανεφερε.

ο πρόεδρος του ΕΟΔΥ ανακοίνωσε ότι η χώρα μας αναμένεται να θέσει στον Ευρωπαϊκό Οργανισμό Ελέγχου Νοσημάτων (ECDC) το θέμα του πρωτοκόλλου καταγραφής θανάτων από Covid-19, το οποίο παρουσιάζει διαφορές από χώρα σε χώρα, και θα ζητήσει έναν ενιαίο τρόπο καταγραφής, ώστε να είναι δυνατή η σύγκριση μεταξύ των χωρών.


Στην Ελλάδα ακολουθούμε το πρωτόκολλο του ΠΟΥ και καταγράφεται το σύνολο των θανάτων, ακόμη και εάν έχουν περάσει τέσσερις μήνες από τη διάγνωση, το οποίο όμως δεν τηρείται από άλλες χώρες. Στη Βρετανία υπολογίζουν τους θανάτους από Covid-19 μέχρι και 28 μέρες από τη διάγνωση. Όπως είπε ο κ. Ζαούτης, αν στην Ελλάδα ακολουθούσαμε το σύστημα καταγραφής της Βρετανίας, θα καταγράφαμε 20% λιγότερους θανάτους από Covid.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,532
Ειναι οσοι ειναι. Δεν εχω εικονα τι γινοταν προ του 2020. Στο μακρυνο 2012 που ειχα κανει εθελοντης νοσηλευτης στον Ερυθρο, γινοταν πολεμος σε καθε εφημερια.

Παντως, απο τη στιγμη που τα νοσοκομεια εχουν γινει covid only, εχει χαθει η μπαλα με το γιατι πεθαινουν οσοι πεθαινουν και αν θα κατεληγαν υπο αλλες συνθηκες.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,483
αλλά τι μου ποστάρεις την γραφική παράσταση με τους εμβολιασμούς. Οκ εμβολίασαν πολλά άτομα σε μικρό χρονικό διάστημα. Αυτό είναι που τους δημιούργησε χαμηλά κρούσματα; Από αυτό το site βλέπω πως οι πλήρως εμβολιασμένοι στην Ταιβάν είναι 66%.
Θα στα εξηγησω ολα φιλαρακι, εγω λογια δεν μασαω. Δωσε βαση στην πενια.
Οπως ειπα και σε προηγουμενο ποστ
και ειναι η στιγμη που ξεχνας εντελως οτι εγραψα εως τωρα γιατι ειναι ενα success story
και μετα ακολουθησε το γραφημα με τους εμβολιασμους.
θα ελεγα, ειδες τι καλα τα πανε εκει; χωρις, υποτιθεται, να εχω πει οτι εκει επαιξε δυνατο lockdown, οτι οι οδηγιες προς τους ανθρωπους ηταν σοβαρες, επαιξε καργα παρακολουθηση για τους πιθηκους, εαν αγοραζες ασπιρινη σε μαντρωναν (true story) κτλ
Ηθελα να σου εξηγησω τι γινεται με τα γραφηματα απο αλλες χωρες και την συνηθεια μας να κραταμε μονο το γραφημα, χωρις τον τιτλο και το background.
μεχρι να τελειωσω να πληκτρολογω, ο πληθυσμος της Ταιβαν θα ειναι 24 εκατομμυρια και αυτο σημαινει οτι το δικο μας 65% ειναι διαφορετικος αριθμος. Προσθετω οτι στην Ταιβαν, τον καιρο του Η1Ν1, εκαναν εμβολιασμους. Οπως ειναι λογικο καποιοι εφαγαν σκοινι απο το εμβολιο αλλα τους συνεχισαν.
Το εμβολιο, απο μονο του, στην συγκεκριμενη περιπτωση, βοηθαει πολυ αλλα για να τελειωσει αυτη η λαιλαπα πρεπει να τηρουνται καποια πραγματα που δεν τηρηθηκαν ποτε απο παρα πολλους και ειδικα απο την κυβερνηση.

Θα γινω λιγο κουραστικος αλλα θελω να δειξω γραφηματα και να εξηγω καποια πραγματα που μπορεις να τα πεις και imo.
Η κατασταση τωρα.
now.png

Την Ταιλανδη δεν την εβαλα τυχαια. Εχει 70 εκατομμυρια πληθυσμο. Οι ανθρωποι εκει ειναι εξοικιωμενοι με τις μασκες και πολλοι, πριν την επιδημια, φορουσαν εξαιτιας της ποιοτητας του αερα. Δεν κανουν χειραψιες. Με εξαιρεση τον στενο οικογενειακο κυκλο δεν πλησιαζουν πολυ κοντα και ουτε αγγιζουν ανθρωπους, ειδικα στο κεφαλι που ειναι NO NO NO.
Ειχαν 2,214,712 κρουσματα και 21,630 νεκρους. 10 Αυγουστου του 2021 ειχε εμβολιαστει το 6,7% του πληθυσμου.
πηγη
thai10.png

Υπαρχουν καποιες γκαζιες απο πριν αλλα ο Φεβρουαριος ειναι high season στην Ταιλανδη. Μετα τον Φεβρουαριο ξεκιναει η σουζα.
Μαλιστα ειχαν μειωσει τις μερες της καραντινας για να προσελκυσουν τουριστες απο 14 τις εκαναν 10 και την εφαγαν.
highthai.png

Η Ταιλανδη τον Φεβρουαριο του 2020
thaifeb2020.png

Παμε να δουμε και την Ελλαδα. Ποτε ξεκινησε η καλη γκαζια; μα φυσικα προς το τελος του καλοκαιρου του 2020.
Δωσε βαση στην Σουηδια που εκεινη την περιοδο ηταν ολα στα @@ μας.

greecesummer.png

και η Ελλαδα μετα το καλοκαιρι του 2021
greece21.png

Και κλεινω τα περι ανεμων και υδατων με την Σουηδια η οποια ξεκινησε τους εμβολιασμους 27 Δεκεμβριου του 2020
swedenbefore.png

swedenafter.png

Προσωπικα διακρινω οτι τα εμβολια βοηθανε αλλα χρειαζονται και την κοινη λογικη η οποια απουσιαζει απο κυβερνησεις και ανθρωπους και σε περιπτωσεις απουσιαζουν και τα δυο.
Ασχοληθηκα με κρουσματα και οχι με θανατους που ειναι πολυ αμφιλεγομενοι.

Ειναι οσοι ειναι. Δεν εχω εικονα τι γινοταν προ του 2020. Στο μακρυνο 2012 που ειχα κανει εθελοντης νοσηλευτης στον Ερυθρο, γινοταν πολεμος σε καθε εφημερια.

Παντως, απο τη στιγμη που τα νοσοκομεια εχουν γινει covid only, εχει χαθει η μπαλα με το γιατι πεθαινουν οσοι πεθαινουν και αν θα κατεληγαν υπο αλλες συνθηκες.
Το προβλημα ειναι οτι διαβαζω αρκετα συχνα, οχι μονο στις ειδησεις, για ατομα που εχασαν συγγενικα τους προσωπα επειδη τα νοσοκομεια εγιναν ρεζερβε για τον covid. Αυτο σημαινει οτι εαν εχεις αλλο προβλημα πρεπει να βρεις καποιον να σε κολλησει για να σε βαλουν μεσα, εαν βρουν χωρο για σενα.
 

Epitaph

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
4,490
χαχαχα το θρεντ έγινε «ανάγνωση γραφημάτων 101»... γουστάρω! θα τα αναλύσω όμως μετά γιατί πρέπει να πάω το αμάξι σε συνεργείο να μου πιάσουν το γκώλο (αχ ναι, θέλω...)
 

Stamatimenos

Death Knight
Joined
Nov 30, 2012
Messages
3,619
Παιδιά το εμβόλιο βοηθάει και στη μείωση της εξάπλωσης, με τη λογική ότι εφόσον αφήνει λίγοτερο χρόνο στον ιό να επωαστεί μέσα σου, περιορίζεται τόσο το διάστημα για το οποίο το μεταδίδεις όσο και το φορτίο που εν δυνάμει μεταδίδεις. Το σίγουρο είναι ότι κακό δε κάνει.
Τώρα το αν κάποιες εταιρείες οφελούνται τρελά από το να μας εμβολιάσουν, δε με ενδιαφέρει. Υπάρχουν σοβαρότεροι λόγοι να αγανακτήσει/επαναστατήσει/αντισταθεί ο κόσμος από ότι οι υποχρεωτικοί εμβολιασμοί.

Τώρα, το lockdown έπρεπε ήδη να έχει επιβληθεί από την αρχή των γιορτών.
 

akarthis

Half-Ogre
Joined
Oct 15, 2019
Messages
411
Φυσικα και επρεπε να υπαρξουν στοχευμενοι περιορισμοι πριν τις γιορτες. Το εβλεπες σε ολη την Ευρωπη. Φυσικα εκει εχουν "μαξιλαρια" να καλυψουν επιχειρησεις και ατομα. Εδω οχι, οποτε εκαναν τις προσευχες τους, που δεν τους βγηκαν.

Τωρα ομως, εχουν διπλη οργη να εισπραξουν διοτι τα μαγαζια εχουν ξοδεψει χρηματα για τα ρεβεγιον , εχουν γεμισει καβες και κουζινες και μαλλον θα τα κοιταζουν. Οποτε μηδεν τζιρος, αυξημενο κοστος.

Σχετικα με το εμβολιο, ειμαι παντα εναντιον σε καθε μορφη υποχρεωτικοτητας. Ειναι παντα ο ευκολος δρομος και σχεδον παντα ο ευκολος δρομος εχει κινδυνους και πειρασμους που οδηγουν σε επικινδυνα αποτελεσματα.

Το να πεισεις ειναι το σωστο αλλα αντε να πεισεις με πολιτικους-μαφια που εχουν εθιστει στο ψεμα, κλοπη, εξουσια και αλαθητο. Ολα τα απαγορευμενα χαρακτηριστικα για ατομα που ηγουνται.

Οπως και να εχει, μενει τελευταια μου ελπιδα για εξοδο η σημερινη. Αποφασισα να εξοπλιστω με το νανογιλεκο μου, το οποιο στις οδηγιες τονιζει οτι προσφερει προστασια σε ιους, μυικα πιασιματα αλλα και στο ματι(το εχω αναγκη αυτο διοτι εχω καιρο να βγω.)
 

Χειρομαλάχτης

Death Knight
Approval of the Admiral Fighting stocism with stoicism
Joined
Nov 24, 2019
Messages
3,543

δεν εχω ακομα καταληξει τι μου φαινεται πιο κριντζγουέρδι απ ολα.
το οτι εγινε ΣΤΑ ΣΟΒΑΡΑ αυτη η ερωτηση, το οτι κυκλοι του υπουργειου απαντησαν ΣΟΒΑΡΑ σ αυτη την ερωτηση ή οτι στον περισοτερο κοσμο φανηκε ΛΟΓΙΚΟ να γινει αυτη η ερωτηση??

ειμαστε ετοιμοι πια για χουντα κανονικη. ως λαος. μπεεεε, σανος, και στα κρεβατακια μας με ανοιχτα τα παραθυρα.


εντιτ: α, και κατι αλλο. τα καλαντα θεωρουνται μουσικη? σκεφτομαι να βγαλω κανα φραγκο απ τα ανηψια μου, μιας και δεν εχω να τους δωκω. θα τους αφησω να καμουν το λαιβ τους και μετα θα τους πω οτι τους κοβω προστιμο για μη χρηση μασκας και παρανομη μουσικη και θα βγαλω το κατιτις μου.
ξερω, ξερω, vTZPra7.png.
 
Last edited:

Hellion

Αρχιμανδρίτης
Staff member
DDD PCMaster Veteran Order of Alucard Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
16,656
Η μόνη μουσική που πρέπει να ακούγεται στα σπίτια ανήμερα πορτοχρονιάς είναι το μοτίβο που ακούγεται στον World Map του Pathfinder.

Άκου κει θέλουν να κάνουν και ρεβεγιόν σπίτια τους, οι Lifers.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,532
Αν εχουν χιουμορ στα μαγαζια, θα πρεπει να παιζουν το "Για να μη στα χρωσταω" του Μιθρυδατη. Τουλαχιστον να αξιζει το προστιμο/λουκετο.
 

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,260
Είναι η δεύτερη ευκαιρία μας για να αναβιώσει το πολυφωνικό τραγούδι. Όλοι στα κλαμπάκια λοιπόν να πιάσουμε τα μοιρολόγια. Ταιριάζουν και με το θέμα
 

Arwindan

Mind-flayer
Approval of the Admiral The Ultimate Sacrifice PCMaster Veteran Rocket League RQ Crew 1st Tournament
Joined
Dec 3, 2012
Messages
2,487
Εμφανίστηκαν λοιπόν τα πρώτα κρούσματα στην οικογένεια. Τα 2 ανηψακια μου 4 και 8 χρόνων θετικά, ενώ το Σάββατο είχαμε περάσει μαζί και με γονείς τα Χριστούγεννα. Για να δούμε πως θα παει και αυτό. Τουλάχιστον είμαστε όλοι εμβολιασμένοι.
Ένα μικρό update λοιπόν. Πλέον στην οικογένεια του αδερφού μου έχουν βγει θετικοί και οι 4, ενω σήμερα βγήκα και εγώ θετικός. Προς το παρόν και ως εκ θαύματος οι γονείς μου, τους οποίους και φιλοξενώ για τις γιορτές, φαινεται να την έχουν γλιτώσει.
Το περίεργο είναι ότι, ενώ είχα συμπτώματα με πονόλαιμο και πολύ εντοχο βήχα, από τη Δευτέρα το βράδυ κανένα τεστ είτε self είτε rapid, δεν εβγαινε θετικό. Σήμερα το πρωί ξύπνησα με ελαφρύ πονοκέφαλο και δέκατα και το self βγήκε θετικό σε λιγα δευτερόλεπτα.
Πάντως τα πιο έντονα συμπτώματα τα είχα εγώ που δεν έχω προλάβει να κάνω την 3η δόση.
 
Top Bottom