Τα 'παιξε ο εξωτερικός δίσκος;...

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ο ινδος φτιάχνει ένα bootable φλασάκι και σκανάρει το δισκο πριν την εκίνηση των windows. Αυτό το κάνουμε για δίσκους που έχουν λειτουργικό επειδή δεν σε αφήνει το regenarator να τους σκανάρεις ενώ τρέχεις τα windows.
Για έλεγχο απλών δίσκων, αν το έχεις εγκατεστημένο το τρέχεις και ξεκινάς την διαδικασία ελέγχου αμέσως. Πατάς νούμερο δίσκου, normal scan και scan with repair. Σιγά την διαδικασία.

Δίκιο έχεις, εγώ τα μπέρδεψα. Μπήκα να δω τι παίζει και ξεκίνησα τη διαδικασία scan, αλλά επειδή αργεί πολύ, το ακύρωσα και θα το κάνω άλλη στιγμή.
ΑΛΛΑ με προβλημάτισαν τα notifications που έβγαλαν τα Windows. Πείραξε κάτι το HDD Regenerator στους άλλους δίσκους ή μου φαίνεται;

Untitled.jpg

Πρώτη φορά το βλέπω αυτό. Δεν έχω ιδέα τι γίνεται.
Αν σε ανησυχεί φτιάξε ένα bootable cd/φλασάκι και κάντο όπως ο ινδός. Να ξέρεις οτι αργεί αρκετά έως πολύ, οπότε άσε το μηχάνημα να το κάνει το βράδυ. Αν ειναι και usb2 είναι ακόμη χειρότερα.

Οπως τα ειπε επιστημονικα ο @Dark Archon ειναι.
Κανε μεσα απο το προγραμμα ενα bootable μεσο και κανε boot με αυτο. Αναλογα με την εκταση του προβληματος θα χρειαστει και τον αναλογο χρονο. Μπορει να παρει και 48 ωρες.
Επειδη ειναι εξωτερικος, μπορεις να το κανεις και μεσα απο τα windows, απλα δεν θα κλεισεις pc. Το βελτιστο ειναι με boot για να μην εχεις τα windows να σε ρωτανε γιατι δεν κανεις chkdsk και γιατι δεν εχεις το bing για μηχανη αναζητησης.

Η διαδικασια ειναι τοσο απλη που νομιζεις οτι κανεις κατι λαθος.

Τα 3 λεπτα του βιντεο ειναι υπερβολικα πολλα για να σου εξηγησει καποιος το how to του προγραμματος.

Tα τελευταια, χρονια, η ποιοτης των hdd, ειναι σκατεσιον. Ειχα παρει, (Αυγουστο 2020) εναν seagate ST 35004 13AS 500gb Barracuda 7200 12 sata3, απο e-shop. (τοχα σε εκτιμηση τοτενες). Τον ειχα σαν τριτο για αποθηκη στο πισι. Λιγοτερα απο 30gb πιασμενα. Ξαφνικα εκανε παφ κι απαφτωσε! Στο μπουτ μια ωρα για σκαναρισμα, οταν εμπενα στα win, κοληματα, αργες σελιδες, καθηστεριση σε οτι εκανα, κι αν πηγαινα στο συγκεκριμενο δισκο, κολαγαν τα παντα ολα. Μονο ρεσταρτ. Τωρα νταλαβερια με ι-σοπ δεεεεεεν (αληθεια υπαρχει ακομα αυτο?). Αλλα και σωστο ναταν το μαγαζυ δεν συμφερει το περα δωθε για 30 ευρα. Θα τον βαλω στο χρεπακι με hhregerator να δω τι θα καμνει. Τελικα κι ενα χρεπακι χρειαζεται να υπαρχει καβατζα.

και ναθελα, να διαφωνησω, αγαπητε, μου ειναι αδυνατον. Δοκιμαζω τωρα εναν ιδιας μαρκας 320gb, που ειχα φυλαγμενο, 20 λεπτα στο σκαν ειναι. Θα κανω την διαδικασια που λενε τα παιδια, περισσοτερο για να ασχοληθω, αφου και επιδιορθωση να γινει δεν ειναι να τους εμπιστευεσαι, οι δισκοι

Ο δικός μου seagate 7200.11 500GB σας στέλνει χαιρετίσματα. Δεν χαλάει, δεν παθαίνει. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Τόσους άχρηστους δίσκους έβγαλε η seagate, σε μένα τον γκαντέμη έτυχε ο καλός;

Ο δικός μου seagate 7200.11 500GB σας στέλνει χαιρετίσματα. Δεν χαλάει, δεν παθαίνει. :ROFLMAO::ROFLMAO::ROFLMAO:
Τόσους άχρηστους δίσκους έβγαλε η seagate, σε μένα τον γκαντέμη έτυχε ο καλός;
wtf? Θα σου έλεγα να δοκιμάσεις και τζόκερ, αλλά μάλλον εξάντλησες την τύχη σου με αυτό τον συγκεκριμένο δίσκο. Ειδικά τον 500άρι .11
Θυμάμαι που τον επέστρεφα πλαίσιο και ο τεχνικός είχε πάρει τόσα τέτοια πίσω που δεν μπήκε καν στον κόπο να τον τσεκάρει, τον κοιτάζει με φάτσα "here we go again" τον πετάει πίσω και μου κόβει πιστωτικό :p

Δοκιμασα 3 μπαρρακουνταρεους μοντελα, ST3200822AS, ST3320418AS και ST3500413AS. Mε ολους το διο προβλημα το πισι. Με τους 2 ssd που εχει κανενα προβλημα. Πριν τους διαολοστειλω, εκανα δοκιμη στο χρεπι με τα 7αρια. Πρωτος, τριτος ΟΚ στον δευτερο κανοντας σκαν εβγαλε το μυνημα μπαντ κοντισιον, κανε βακ απ και αντικατεστησε τους. Τα 10ρια εψαχναν εψαχναν, χωρις να πουν κουβεντα. Τα γυρισα 3 μερες πισω και νο μορ πρβλεμο. Εσωσα οτι χρειαζομουν απο τους 2 , τους πεταξα και ματια οξω με ενα φορματ και τους ξαναβαλα στη θεση τους. Καποια μαλακιουλα θαχα κανει σκαλιζοντας με τα πατσακια και τα προγραμματακια για το Drakensang. Τωρα αν 10ρια και hdd εχουν και καμια ψιλοαντιπαθεια δεν το ξερω.
Υπαρχει κανα κολπο για επισκευη του μπαντ? Η για τα σκουπιδια?

lelos kounelos

Απλο ειναι και σχετικα γρηγορο. Ενα hdd με προβλημα που δοκιμασα, βρηκε τα bad sectors, αλλα δεν τα επισκευασε. Επισης η επιλογη 3 Regenerate all sectors in the rage, δεν επιτρεπεται στην ντεμο βερσιον
Δεν ξερω κατα ποσο ειναι σωστο, διαβασα οτι τα bad sectors, δεν επιδιορθωνονται ποτε, αλλα απομονονονται κατα καποιον τροπο. Δεν αποκλειεται, η σχετικα συντομη εμφανιση νεων bad sectors. Οποτε μετα την ανακτιση οσων αρχειων ειναι δυνατον, οικονομικοτερη λυση ειναι η αγορα νεου δισκου.

Last edited:
Back