What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,459
Το αρθρο δειχνει αρκετα σοβαρο και τα συμπερασματα ειναι πολυ σοβαρα. Το Ιραν μας επαιξε μια πολυ ωραια μπαλιτσα γιατι ο κυργιακος δεν ξερει πως ειναι να παιζεις με τα μεγαλα παιδια.
 

Chris2756

Blackguard
Joined
Nov 17, 2020
Messages
1,308
οχι οτι Κουλης και οι περιξ αυτω, ειναι πιτσουλες της δηπλωματιας, αλλα και οι Ιρανοι καλοι γκασμαδες ειναι. Παντως τα πληρωματα δεν κυνδινευουν κατα 99%. Γκρεκιδες αξωματικοι να ουμε και Πιλλιπινοι κατωτερα πληρωματα εχουμε παλιους δεσμους "αγαπης" με τους Ιρανογκασμαδες.. Τωρα αν βλεπεις και πλοιο που αλλαζει ονοματα, την κανει απο λημανια χωρις να πλερωσει λημανιατικα πιλοτιατικα κι αλλα κερατιατικα, ειναι αβαβα η δουλεια. Η λυση ειταν να το βγαλουν συνοδεια πολεμικων σε διεθμη υδατα κι ας ειδοποιουσαν την Αμερικανια να το τσιμπισει. Τα πλοια μας μας αρεσει η οχι θαχουν νταραβερια με Ιρανιες, Σαουδιες, Αγκολες, Νιγηριες κι αλλες παρομοιες υπερπολιτισμενες χωρες. Τι να κανουμε σε Ευρωπαικα, Ιαπωνικα, Αμερικανικα λημανια κοιταζουν τα Ελληνικα π0λοια, πλην λιγων εξεραισεων, με λοξο ματι. Θα δουλεψουμε με τα εργαλεια που εχουμε. Κι αν βλεπεις, padiera Cypriota, padiera Panama, padiera Liberia, δεν ειναι και οτι καθαροτερο. Οπως και καπετανιο που εγηνε εφοπλοιστης.
Παντως παρομοιες ενεργειες, η Ιρανια εχει κανει αρκετες κατα το παρελθον
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,668

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,525
Γενικα οι ΗΠΑ και Γερμανια πιεζαν για αποσταρτοκοποιηση των νησιων του Αιγαιου. Ολως τυχαιως θα χαρισουμε εξοπλισμο απο τα νησια του Αιγαιου και θα παρουμε μια υποσχετικη οτι καποτε θα μας δωσουν κατι αλλο στη θεση τους.

Οι πολωνοι ακομα περιμενουν τα Leopard που θα τους εδινε η Γερμανια για να αντικαταστησουν τα τανκς που εστειλαν τους Ουκρανους.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,400
Γενικα οι ΗΠΑ και Γερμανια πιεζαν για αποσταρτοκοποιηση των νησιων του Αιγαιου. Ολως τυχαιως θα χαρισουμε εξοπλισμο απο τα νησια του Αιγαιου και θα παρουμε μια υποσχετικη οτι καποτε θα μας δωσουν κατι αλλο στη θεση τους.

Οι πολωνοι ακομα περιμενουν τα Leopard που θα τους εδινε η Γερμανια για να αντικαταστησουν τα τανκς που εστειλαν τους Ουκρανους.
Το deal είναι ότι αν δεν έρθουν τα νέα δεν φεύγουν τα παλιά.

Επίσης και οι Γερμανοί και οι Γάλλοι έχουν περάσει σε δηλώσεις ενάντια της Τουρκίας. Νομίζω ότι υπερβάλετε λίγο σχετικά με το αν μας στηρίζει κανείς ή όχι.
Σαφώς αν γίνει χοντρή μόνοι μας θα είμαστε, αλλά δεν είμαστε και καμιά απροστάτευτη πουτανίτσα όπως νομίζει ο σουλτάνος.
 

bald_killer

Death Knight
Joined
Jul 26, 2014
Messages
3,881
Οι χώρες του Νότου και της Ανατολής υπολογίζουν την δύναμη με το Σπαθί. Στη Βόρεια Ευρώπη την υπολογίζουν με την Πένα.
Χέστηκε ο Ερντι αν η Γερμανία και όποιος άλλος τους κάνει μαθήματα Δημοκρατίας μέσω Twitter. Με την μπίζνα που έχουν το πολύ να κάνει εμπάργκο στον έτοιμο πακεταρισμένο μπακλαβά.
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,822
αν γίνει χοντρή μόνοι μας θα είμαστε, αλλά δεν είμαστε και καμιά απροστάτευτη πουτανίτσα όπως νομίζει ο σουλτάνος.
Όσο προστατευμένη νόμιζε ότι είναι και η Ουκρανία.
Εάν κάνει ντου ο σουλτάνος, τα νησιά ειδικά τα ξεχνάμε. Τα έχουμε ξαναπεί τα γιατί και τα πως.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
Εάν κάνει ντου ο σουλτάνος, τα νησιά ειδικά τα ξεχνάμε. Τα έχουμε ξαναπεί τα γιατί και τα πως.

Έτσι εύκολα νομίζεις, γίνονται οι αποβατικές ενέργειες!! Και σε τελική ανάλυση ένα φουλάρισμα Leo απέχει η Κωσταντινούπολη από την Αλέξανδρούπολη!!
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,400
Όσο προστατευμένη νόμιζε ότι είναι και η Ουκρανία.
Εάν κάνει ντου ο σουλτάνος, τα νησιά ειδικά τα ξεχνάμε. Τα έχουμε ξαναπεί τα γιατί και τα πως.
Η Ουκρανία ήταν απροστάτευτη. Μόλις το 2014 άρχισε να ρίχνει ουσιαστικό χρήμα στον στρατό της, αφού έχασε την Κριμαία.
Μέχρι πριν την επίθεση της Ρωσίας, εμείς ήμασταν εξοπλισμένοι καλύτερα από τους Ουκρανούς (εννοώ ότι τώρα με τις απώλειες τους η κατάσταση είναι χειρότερη ακόμα).

Εμείς μετά τα Ίμια, αρχίσαμε να ρίχνουμε πολύ χρήμα στον στρατό μας, έγινε μια μικρή παύση λόγο οικονομικής κρίσης και επανήλθαμε. Αλλά δεν είμαστε στο επίπεδο που ήταν η Ουκρανία πχ το 2014.

Η Ουκρανία όπως βλέπεις έχει δεχτεί την μεγαλύτερη επίθεση από το έδαφος, λογικό αφού είναι πιο εύκολο και μπορείς να δεις τα προβλήματα απόβασης που αντιμετωπίζει η Ρωσία σε μια σχετικά μικρή ακτογραμμή. Θα μπορέσει η Τουρκία να οργανώσει κατάληψη νησάκι νησάκι στο Αιγαίο την στιγμή που μάλιστα που οργώνουν το πέλαγος τα υποβρύχια μας; Μακελειό θα γίνει μέχρι να πατήσει μπότα σε παραλία. Θα σηκωθούν και τα αεροπλάνα, και τα Ραφαλ θα ρίξουν πριν καν τα δουν οι Τούρκοι.

Επίσης το να συγκρίνουμε την Ουκρανία με τα φιλικά χτυπήματα στην πλάτη, με τις δικές μας αμυντικές συμφωνίες είναι λίγο άτοπο. Βέβαια οφείλουμε να συμφωνήσουμε ότι οι συμφωνίες δεν είναι ποτέ κάτι να στηριχθείς. Όλοι είναι πουτάνες και το δείχνουν κάθε μέρα.

Επίσης το βασικό, ναι η Τουρκία είναι μεγαλύτερη από εμάς, σε όλα και έχει πλεονεκτήματα που δεν έχουμε, αλλά δεν έχει το μέγεθος της Ρωσίας απέναντι στην Ουκρανία. Η Ουκρανία ήταν σε δύναμη ισχύος 6 φορές κάτω από την Ρωσία, μην τρελαθούμε η Ρωσία είναι superpower. Το τι πίπες λένε τα δυτικά ΜΜΕ είναι άλλο θέμα. Η Ρωσία απλά έβγαλε βόλτα τα σκυλιά στην Ουκρανία.

Εμείς με την Τουρκία είμαστε 2 φορές πίσω σε ισχύ, δεν έχουμε τέτοιο χάσμα δύναμης. Και δεν είμαστε καμιά αλάνα να αλωνίζουν οι Τούρκοι, όσο δύσκολο είναι να αμυνθούμε, άλλο τόσο δύσκολο είναι να μας επιτεθούνε. Στο Αιγαίο κρίνεται με το ναυτικό μας όλο αυτό και σε αυτή την φάση το ναυτικό μας είναι σε ισορροπία με τους Τούρκους. Δεν ξέρω σε τι φάση είναι με τις πουτάνες τους Γερμανούς και αν πήραν και αυτοί από τα καλά τα υποβρύχια ακόμα, αλλά μόλις πάρουμε τα πρώτα μπελχαρα θα κρατήσουμε πάλι ισορροπία.

Γενικά το ξαναλέω, δεν είμαστε τίποτα μάγκες, αλλά δεν είμαστε και στην μοίρα μας.

Όσο για τους λεονταρισμούς του μητσοτάκ, δεν το κάνει για να το παίξει μάγκας, το κάνει για να κερδίσει την κοινή γνώμη του δυτικού κόσμου. Αν ο δυτικός κόσμος είναι σε φάση "ρε οι Τούρκοι έκαναν ντου στην Ελλάδα, ρε οι Έλληνες είναι φίλοι μας τους την έπεσαν οι βρωμοκαμηλιέρηδες εξ ανατολάς", είναι πολύ πιο δύσκολο για τους συμμάχους του κώλου που έχουμε, να μην τηρήσουν τις συμφωνίες μας.

Και στην τελική να σου πω και κάτι για τις συμφωνίες, δεν περιμένω να έρθουν τα Γαλλάκια να πολεμήσουν για εμάς, ούτε τους Γιάνκιδες, αλλά μόνο και μόνο όλα αυτά τα info που θα μπορούν να μοιραστούν από τα συστήματά παρακολούθησής τους, θα μας είναι τεράστια βοήθεια. Όπως είναι και τώρα για τους Ουκρανούς, και ας φαίνονται ψίχουλα.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,459
Ας χαλαρωσουμε λιγο. Στο σεναριο οπου τα νησια μενουν απροστατευτα, Σημ. δεν τα θελουν ολα απροστατευτα, Τι θα γινει; θα πανε να τα παρουν; Οχι οτι δεν τους βολευει κατι τετοιο αλλα οπως εχουν τα πραγματα, αυτο που θελουν ειναι να περασει αυτο που θελουν. Ειναι γνωστο οτι οι Τουρκοι θελουν να περναει οτι βλακεια τους ερθει στον εγκεφαλο.
Οτι και αν λενε, ειναι δικαιωμα μας να εχουμε στρατο σε οποιο σημειο θελουμε. Αυτο ειναι κατι που δεν μπορει να εχει επισημη αμφισβητηση και ας εχουν γινει συμφωνιες.
Η συγκριση με την Ουκρανια ειναι τουλαχιστον ατυχης. Η Ουκρανια δεν ειναι ουτε στο ΝΑΤΟ, ουτε στην Ε.Ε και ουτε θα μπει ποτε σε αυτα τα γραφεια.

Κανενας δεν θα αφησει να γινει συγκρουση μεταξυ δυο μελων του ΝΑΤΟ και η Ευρωπη δεν θελει πολεμο στα συνορα της.
Μπορει να ειμαστε μονοι μας αλλα υπαρχουν διαδικασιες για την περιπτωση πολεμου. Η Ευρωπη ακολουθει αυτα που λεει το ΝΑΤΟ και τα πραγματα, σε περιπτωση επιθεσης σε μελος του ΝΑΤΟ, ειναι πολυ ξεκαθαρα και ας ειναι και η Τουρκια μελος του ΝΑΤΟ.
Ουτε η Ευρωπη αλλα ουτε το ΝΑΤΟ-Αμερικη, θα αφησουν να συμβει κατι τετοιο γιατι θα μπουν σε μεγαλους μπελαδες. Δεν μπορουν να κανουν τα στραβα ματια και να στειλουν εισιτηριο στον Μητσοτακη. Θα δημιουργηθει χαος μεταξυ των μελων και χανεται η ουσια της υπαρξης του ΝΑΤΟ αλλα και η "ενοτητα" της ΕΕ.

Η Ουκρανια ειναι οχι νωπη στην μνημη αλλα συμβαινει τωρα. Οποιαδηποτε επιθεση, χωρις λογο, θα φερει οργη στα social media και ολοι αυτοι, ειναι ψηφοφοροι. Εδω θελει να μπει η Σουηδια στο ΝΑΤΟ επειδη το ειπαν οι ψηφοφοροι στο tweeter.

Δεν ειναι καθολου ευκολο για την Τουρκια να ξεκινησει πολεμο, Δεν ειμαστε Συρια και Ιρακ που κανενας δεν δινει δεκαρα αλλα χριστιανικο εθνος που δεχτηκε επιθεση απο μουσουλμανους.
Οι τουρκοι απλα ζητανε χιλια δυο πραγματα, μπας και περασει το ενα και προσευχονται για Ιμια 2 μπας και γινει κανενα κομματι γκριζα ζωνη.
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,535
Ελπίζω να έχετε δίκιο, συμφωνώ πάντως με τον Nameless, αν αποφάσιζε για απόβαση, έχει τον εξοπλισμό και τα νούμερα.

Το θέμα είναι ότι εδώ δεν έχει την δικαιολογία με την Κύπρο. Θα στραφούν οι δυτικοί εναντίον του. Θέλουν να έχουμε ένταση για να μας πουλάνε όπλα αλλά όχι να τα χρησιμοποιούμε μεταξύ μας. Συν το ότι μια ενέργεια στο Αιγαίο θα εξαφανιζε τους τουρίστες, αυτό θα πονέσει και τον ίδιο.

Οι δύο ασταθμητοι παράγοντες είναι πρώτον, αν πραγματικά ο Ερντογάν τα εννοεί αυτά που λέει, έχει χτίσει όλη του την εικόνα τόσες δεκαετίες στο να παριστάνει τον σουλτάνος, του βγαίνει αυτόματα το να είναι επιθετικός απέναντι σε όλους, αλλά το να κάνεις κίνηση είναι εντελώς άλλο πράγμα.

Δεύτερος αστάθμητος παράγοντας, είμαστε εμείς τόσο δυνατοί όσο νομίζουμε? Σε όλο το φάσμα της Ελληνικής κοινωνίας βλέπουμε ανοργανωσιά, ωχαδερφισμό και νεποτισμό. Θα σταθούμε στο ύψος των περιστάσεων αν και όταν χρειαστεί? Επειδή, τυγχάνει να έχω γνωστούς στο ΠΝ, επιτρέψτε μου να αμφιβάλλω
 

The Nameless One

Mind-flayer
Joined
Jun 16, 2015
Messages
1,822
Και εγώ θεωρούσα ότι λόγο ΕΕ, ΝΑΤΟ δεν θα συμβεί τίποτα. Αλλά τώρα μεγάλωσα και σταμάτησα να πιστεύω στα παραμύθια.
Εάν γίνει ντου, θα γίνει με βάση κάποια αφορμή που θα "δικαιολογεί" την Τουρκία. Η αφορμή δεν χρειάζεται να είναι σοβαρή αρκεί να δείχνει ότι "υποχρεώθηκε" να επέμβει. Όπως έγινε στην Κύπρο, όπως έγινε στην Ουκρανία.
Και ουσιαστική βοήθεια εννοούμε να στείλουν οι "σύμμαχοι" στρατό με εντολή να σκοτώσουν Τούρκους και να σκοτωθούν οι ίδιοι. Πολεμικές συρράξεις δηλαδή. Δεν με έχει πείσει κανένας ότι θα κάνει κάτι τέτοιο. Μόνο σε τριτοκοσμικές χώρες που έχουν ακόμα σφεντόνες κάνουν επίθεση.
Σχετικά με την απόβαση,
α) έχουμε ξαναπεί ότι είναι τόσο κοντά στην Τουρκία που μας τα βομβαρδίζουν φτύνοντας από τα παράλια τους.
Β) δεν χρειάζεται καν απόβαση. Απλά να τα αποκλείσουν με ναυτικό και αεροπορία. Δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει ανεφοδιασμό / απελευθερωτικά χτυπήματα γιατί δεν έχει την ισχύ Επαναλαμβάνω, ένα ελληνικό πλοίο/ αεροπλάνο πρέπει να διασχίσει το ανοικτό Αιγαίο για να φτάσει σε νησί του ανατολικού Αιγαίου. Η Τουρκία της φθάνει να κάτσει να μας περιμένει.

Στον Έβρο ναι, εκεί θα γίνει αιματοχυσία, ειδικά εάν δεν μας πιάσουν στον ύπνο. Γιατί είναι μια ανοικτή περιοχή με υψώματα στην δική μας πλευρά και γιατί πρέπει να την πατήσουν για να την κατακτήσουν. Για τα νησιά τους αρκεί να περιμένουν μέχρι να παραδοθούν οι δυνάμεις μας. Όπως γίνεται στην ανατολική Ουκρανία τώρα.
Και εγώ δεν είμαι στρατιώτης αναλυτής. Η μόνη μου εμπειρία είναι από grand strategies. Απλά αυτά με έμαθαν ότι όταν έχεις το πλεονέκτημα του ανεφοδιασμού, ο εχθρός είναι απομονωμένος και έχεις τον έλεγχο της περιοχής, η νίκη είναι σίγουρη.
 

Eaglos

Mind-flayer
Joined
Jan 3, 2020
Messages
1,525
Οι δύο ασταθμητοι παράγοντες είναι πρώτον, αν πραγματικά ο Ερντογάν τα εννοεί αυτά που λέει, έχει χτίσει όλη του την εικόνα τόσες δεκαετίες στο να παριστάνει τον σουλτάνος, του βγαίνει αυτόματα το να είναι επιθετικός απέναντι σε όλους, αλλά το να κάνεις κίνηση είναι εντελώς άλλο πράγμα.
Γενικα την εχει πεσει στη Συρια οποτε δεν ειναι τοσο δηθεν οσο πιστευουμε.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,459
Εκει εξω, στο internet, Πρεπει να εχουν δημοσιευτει περισσοτερα αρθρα (ξενογλωσσα) για εναν πιθανο πολεμο μεταξυ τουρκιας και ελλαδας παρα για τον πολεμο στην Ουκρανια. Εξισου αναριθμητες και οι ερωτησεις στα off topic του ιντερνετικου ντουνια. Οχι απο τουρκους/ελληνες αλλα απο πολλους ανθρωπους που αναρωτιουνται, wtf γινεται εκει περα;
Κανενας δεν καταληγει σε συμπερασμα για τον πιθανο νικητη.
Κοινο συμπερασμα ειναι οτι ΝΑΤΟ και ΕΕ δεν αφησουν να ξεκινησει αυτος ο πολεμος.


Οι απαντησεις απο τουρκους, στην πλειοψηφια τους, ειναι λογικες. Κανενας τους δεν πιστευει οτι θα γινει πολεμος με την Ελλαδα.
Εαν γινει πολεμος με την Ελλαδα, θεωρουν οτι δεν θα ειναι περιπατος. Φοβουνται οτι ενω τα πραγματα θα ειναι ηδη πολυ δυσκολα με την Ελλαδα, Θα πρεπει να αντιμετωπισουν την Αμερικη, την Γερμανια και ισως την Γαλλια. Δηλαδη εχουμε και τον ψυχολογικο παραγοντα, που θα μας πας ρε Καραμητρο;

Ο Ερντογαν ηθελε να επιτεθει στο Ιρακ και το εκανε, στην Συρια το ιδιο. Δεν δισταζει. Εαν ηθελε να επιτεθει στην Ελλαδα θα το ειχε κανει αλλα δεν το εκανε.
Η Ελλαδα μπορει να μην περιμενει στρατο απο ΝΑΤΟ και ΕΕ αλλα η ευρωπη, ειναι υποχρεωμενη να κινηθει εξαιτιας του Αρθρου 42.7
Μπορει να μην στειλουν στρατο αλλα υπαρχουν και αλλοι τροποι.
Ας μην ξεχναμε οτι μια τετοια κατασταση μπορει να εμπλεξει και την Κυπρο. Δυο μελη της ΕΕ εναντια στην Τουρκια.

Η Ουκρανια δεν εχει τιποτα απο αυτο το οποιο αναφερει συγκεκριμενα και την Ελλαδα.


Απλά να τα αποκλείσουν με ναυτικό και αεροπορία. Δεν μπορεί η Ελλάδα να κάνει ανεφοδιασμό / απελευθερωτικά χτυπήματα γιατί δεν έχει την ισχύ
Αυτο σημαινει οτι η Τουρκια θα εχει υπερισχυσει στον αερα και την θαλασσα και ο δρομος για αυτο δεν ειναι ευκολος. Αλλο πραγμα να περικυκλωσεις μια πολη και αλλο ενα νησι και η ελλαδα εχει πολλα νησια. και θα τους παρει πολυ χρονο για να καταφερουν κατι.
Επειδη σιγουρα θα υπαρξουν οικονομικες κυρωσεις (αρθρο42.7), στην ηδη τετραπληγικη τουρκικη οικονομια, Οτι καταφερει να αρπαξει τις πρωτες μερες και μετα, θα πρεπει να τα επιστρεψει. Αυτος ο πολεμος δεν θα τελειωσει με νικητη γιατι θα τον ληξουν οι αλλοι.
 

captain kal

Death Knight
Joined
Dec 2, 2012
Messages
3,330
03SkitsaPetrl-8-768x480.png
 

Dark Archon

Mind-flayer
Joined
Dec 21, 2012
Messages
1,668
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,400
Εμένα αυτό που μου κάνει εντύπωση είναι που κάθε παπαριά που μπορεί να ακουστεί στην τουρκία, κάθε παπαριά που μπορεί να πει κάποιος, από υπουργός μέχρι ο τελευταίος τηλεμαιντανός, τα δικά μας ΜΜΕ θα βγάλουν θέμα "ΑΠΟΒΑΣΗ ΤΩΝ ΤΟΥΡΚΩΝ ΣΤΑ ΟΠΛΑ" or smthing...

Πραγματικά τις τελευταίες εβδομάδες αν πάρεις της μετρητής τα ελληνικά ΜΜΕ ο πόλεμος έχει αρχίσει ξέρω εγώ... βρομιάρηδες που φοβίζουν τον κοσμάκι.
 
Top Bottom