What's new

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Προτάσεις για ταινία

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
10,224
Επιστροφή στις ταινίες μετά από καιρό και ξεκίνησα με το Assassin's Creed. Καλή σαχλαμάρα αλλά μέχρι εκεί. Καθόλου Assassin's και λίγο Creed ήταν φάση, αλλά αυτό που με ενόχλησε περισσότερο από όλα ήταν που ασχολήθηκε με το σήμερα και όχι με το παρελθόν που είναι και το ζουμί των παιχνιδιών. Επίσης το πολύ green screen κάνει κακό στα μάτια.

Πάμε στο κρυφό διαμάντι. Errementari.
Βασιλικός θρύλος της κλασσικής ιστορίας του Διαόλου και του Σιδερά αλλά με τοπική παραλλαγή. Χωρίς φρου φρου κι αρώματα στήνει την ιδανική ατμόσφαιρα και παντρεύει τον μύθο με στοιχεία της κοινωνίας και της λαογραφίας της περιοχής. Πετάει τέλειες σφήνες για όλα τα κλισέ της εποχής και ισορροπεί μεταξύ παραμυθιού/κωμωδίας και τρόμου όπως αρμόζει σε ένα τέτοιο παραμύθι. Μπόνους, η ταινία είναι γυρισμένη στην βασκική διάλεκτο.

Κι επειδή είχα καιρό να δω Αμερικανιά είπα να δω το Mine (Η νάρκη). Καλή ιδέα που όμως δεν προχώρησε αρκετά. Τουλάχιστον μέσα σε όλα είχε και κάποιες φιλοσοφικές αναζητήσεις που δεν τις περίμενα. Περισσότερο μου φάνηκε σαν μην είχαν αρκετό μπάτζετ και έτσι γύρισαν μία ταινία έχοντας μισή ντουζίνα ηθοποιούς κι ότι βγεί. Αλλά το γεγονός ότι έβλεπα επί μιάμιση ώρα έναν άνθρωπο να χαροπαλευει και δεν ένιωσα το παραμικρό για αυτόν, νομίζω ότι είναι περισσότερο δείγμα κακής γραφής παρά δικιάς μου απάθειας
 

Chosen Undead

Death Knight
Joined
Jul 14, 2015
Messages
3,506
Εντελώς καταλάθος σήμερα όπως έβλεπα TCM στο cosmote tv και πέτυχα τη ταινία The King of Comedy με τον Ρόμπερτ Ντε Νίρο. Και μόνο που παιζει η λατρεια είπα θα τη δω τη ταινία και ακολούθησε μεγάλο σοκ. Ο λόγος? Το πόσες ομοιότητες είχε η ταινία με το Τζόκερ. Μόνο τυχαίο δεν ήταν τελικά που έπαιξε και σε αυτή ο Ντε Νίρο. Διαβασα μετά μάλιστα πως και το Taxi Driver επηρέασε αυτή τη ταινία και επειδή δεν τη θυμάμαι καθόλου θα πιάσω να τη δω και αυτή.
 

munkinnousu

Mind-flayer
Approval of the Admiral
Joined
Dec 6, 2014
Messages
1,504
Μιας και μιλάμε για τον Ταξιτζή, είδα χθες το Jurassic World Dominion. Δεν θα το χαρακτηρίσω μάπα, υπάρχει σαφής προσπάθεια να μοιάζει με ταινία με αρχή, μέση και τέλος, αλλά μόλις πέσουν τα credits, αισθάνεσαι μια ανακούφιση που τελείωσε.

Φέρανε κόσμο και κοσμάκη από την πρώτη ταινία (του 1993) ενώ υπάρχουν και πολλές αναφορές σε αυτήν μπας και συγκινηθούμε. Neill, Dern και Goldblub, σε ρόλο Βαλμπουενά, παίζουν στο χαλαρό και είναι αξιοπρεπέστατοι. Pratt και Dallas Howard σε ρόλο Ονιεκούρου, αλλού πατούν και αλλού βρίσκονται. Τουλάχιστον υπάρχει μια συνέπεια με τις ερμηνείες τους στις προηγούμενες δύο ταινίες.

Το σενάριο είναι υποτυπώδες, μια αφορμή για να βάζουμε cgi δεινόσαυρους να κυνηγούν τους ήρωες ανά 15 λεπτά, είχε μια σεκάνς στην Μάλτα που μου άρεσε, κυνηγητό μέσα στα σοκάκια αλλά σε γενικές γραμμές χασμουρητά.

Αναρωτιέμαι τώρα τελευταία γιατί όλες οι ταινίες δράσης δείχνουν βαρετές. Τα εφέ έχουν πάει στον Θεό, γιατί μια ταινία του 2022 δείχνει φτηνιάρικη σε σχέση με την original του 93. Δεν συγκρίνω τον Spielberg με τον Trevorrow, αλλά και ο τελευταίος δεν πήγε στην σχολή? Δεν του δίδαξαν τα βασικά?

Δεν υπάρχει scope, καθόλου ρυθμός, σεναριακη συνοχή. Και υπερχρησιμοποιηση cgi. Συν τις ξύλινες ερμηνείες. Και μέσα σε όλα τα άλλα



Και φυσικά, θα μας την πει τώρα και ο @Admiral, αφού αυτά θέλει ο κόσμος, οι Σκορσέζε τελείωσαν. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ

Polish_20220718_085534870.png
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Και φυσικά, θα μας την πει τώρα και ο @Admiral, αφού αυτά θέλει ο κόσμος, οι Σκορσέζε τελείωσαν. Ο ΚΟΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ ΗΛΙΘΙΟΣ

Εννοείται πως θα σας την πω! Με κάτι τέτοια δικαιώνομαι διπλά και τριπλά, κανονικά θα έπρεπε να κρέμεστε από την κάθε μου λέξη αντί να με αποδοκιμάζετε. Τι σας έχω πει; Πρώτον, ότι οι ταινίες της Marvel είναι σαφώς καλύτερες από το μέσο σύγχρονο blockbuster, δεύτερον ότι ο πολύς κόσμος πλέον πηγαίνει στο σινεμά μόνο για διασκέδαση και escapism και τρίτον ότι οι Σκορτσέζηδες και η "τέχνη του σινεμά" ( δηλαδή οι άπλυτοι μουσάτοι που φτιάχνουν ταινίες για θεραπεία της αϋπνίας) δεν θα χαθούν αλλά θα μετακινηθούν στο streaming. Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος, απλά δεν γουστάρει πλέον να πληρώνει εισιτήριο για να του μαυρίζουν την ψυχή οι ανώμαλοι.

giphy.gif
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272


Ναι, και οσονούπω έρχεται η Ιερά Εξέταση. Bonus αστειότητας ότι ο τύπος στο βίντεο είναι φαλακρός και ο σπόνσορας της εκπομπής είναι φάρμακο κατά της τριχόπτωσης.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,329



Πρώτον, ότι οι ταινίες της Marvel είναι σαφώς καλύτερες από το μέσο σύγχρονο blockbuster,
Οι ταινιες της Marvel ειναι blockbuster και ισως ειναι καλυτερες στο να φερνουν χρηματα. Εκτος και αν εννοεις οτι θα δουμε marvel ταινια με οσκαρ υποκριτικης και πρωτοτυπου σεναριου.


ο πολύς κόσμος πλέον πηγαίνει στο σινεμά μόνο για διασκέδαση και escapism

Πολλοι πανε για να βρουν γκομενα. Εγω και καποιοι αλλοι. Εαν η ταινια που παιζει δεν μας δινει καποιο μεταπτυχιακο, δεν παμε καθολου.


οι Σκορτσέζηδες και η "τέχνη του σινεμά" ( δηλαδή οι άπλυτοι μουσάτοι που φτιάχνουν ταινίες για θεραπεία της αϋπνίας) δεν θα χαθούν αλλά θα μετακινηθούν στο streaming.

Το streaming απαιτει και ευκολοχωνευτα σκουπιδια γιατι ο κοσμος σκυβει για να πιασει το τηλεκοντρολ και οταν ξανακουμπωνει στον καναπε ξεχασε γιατι εψαχνε το τηλεκοντρολ.

Ο κόσμος δεν είναι ηλίθιος, απλά δεν γουστάρει πλέον να πληρώνει εισιτήριο για να του μαυρίζουν την ψυχή οι ανώμαλοι.

Και βλεπει Marvel οπου ολοι εχουν φυσιολογικες ζωες που καιγονται στα ψυχολογικα τους προβληματα.
Ρε φιλε, ο αλλος γυρισε δυο ταινιες, για να δειξει εναν τυπο που ηθελε να κανει κλικ με τα δαχτυλα του, για να εξαφανιστουν οι μισες μορφες ζωης του συμπαντος. Πες μου μεγαλυτερη ανωμαλια απο αυτο.
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,329
To old boy το εχω δει, ειναι ωραιο ταινιακι. Εχω δει και ολα τα human centipede. Δεν ξετρελαθηκα. Ειδα και το skins. Βασικα εχω δει πολλες καμενες ταινιες. Για να μην μακρηγορω, εχω δει και το Begotten. Στην συγκεκριμενη ταινια, ο θεος, βρισκεται σε ενα δωματιο και οπως καθεται, του ερχεται να ξεκοιλιαστει με μια λαμα. Οταν βγαλει τα σωθικα του, πεθαινει. Απο τα απομειναρια του, ξεπηδαει η μητερα γη.
Αφου ερεθισει το πτωμα, του παιρνει το σπερμα και με αυτο μενει εγκυος. Μετα την κηδεια, γενναει ενα αναπηρο παιδι το οποιο το παραταει.
Εχει και συνεχεια.
Ακομα και αυτη η ταινια, βγαζει περισσοτερο νοημα απο καποιον που ξεκινησε ολοκληρη εκστρατεια, σκοτωσε τα παιδια του, εκανε χιλιο δυο πραγματα για να εξαφανισει το 50% της ζωης. Οχι με οτι ναναι τροπο αλλα με



Θα καταστρεψω το μισο συμπαν, για να σωσω το αλλο μισο, δεν λογικη. Η δυναμη που ειχε στα... δαχτυλα του, μπορει να λυσει πολλα προβληματα αλλα ας καψω το μισο τσαρδι για να τελειωνουμε.
Το ονειρο του λεει ειναι να παει να μεινει στο πουθενα και να βλεπει τον ηλιο να ανατελλει. Στην συνεχεια τον βρισκουμε, σε μια καλυβα, στην ζουγκλα, μονο του, ετσι και αλλιως επειδη ειναι ζουγκλα. γιατι δεν πηγαινε να αραξει εκει απο την αρχη;
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Ναι, και οσονούπω έρχεται η Ιερά Εξέταση. Bonus αστειότητας ότι ο τύπος στο βίντεο είναι φαλακρός και ο σπόνσορας της εκπομπής είναι φάρμακο κατά της τριχόπτωσης.

Ποιος δηλαδή χρειάζεται τα φάρμακα κατά της τριχόπτωσης, οι μαλλιάδες;
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,329
Δεν τον ειδαμε να βγαζει μαλλια αρα το φαρμακο ειναι μουφα ή δεν το χρησιμοποιει ουτε ο ιδιος.
 

Great0ldOne

Lich
Staff member
Joined
Dec 1, 2012
Messages
7,418
Το φάρμακο είναι κατά της τριχόπτωσης για να μην καταντήσεις σαν αυτόν, δεν σου υπόσχεται ότι θα σου φυτρώσει καινούργια μαλλιά αφού πέσουν αυτά που έχεις.
 

nitro912gr

Ancient Red Dragon
Approval of the Admiral PCMaster Veteran Klika Member
Joined
Nov 26, 2012
Messages
14,280
Αν γουστάρετε καμένα υπάρχει και το Salò, Τhe 120 Days of Sodom
 

lelos kounelos

Tarrasque
Joined
Dec 9, 2012
Messages
15,329
Αστο Nitro, μετα το Begotten, σταματησα τους τρελους πειραματισμους, Αν δεν το εκανα θα χρειαζομουν το φαρμακο για τα μαλλια.
Ο @Great0ldOne λεει πως ειναι για πριν την πτωση.Θα συμφωνησω γιατι ειναι οτι πρεπει πριν παρακολουθησεις καποιες ταινιες.
 

Admiral

Ancient Red Dragon
Staff member
Joined
Nov 27, 2012
Messages
12,272
Οι ταινιες της Marvel ειναι blockbuster και ισως ειναι καλυτερες στο να φερνουν χρηματα. Εκτος και αν εννοεις οτι θα δουμε marvel ταινια με οσκαρ υποκριτικης και πρωτοτυπου σεναριου.

Τα Όσκαρ με τόση διαπλοκή και βρωμιά θα έπρεπε να γίνονται κάθε χρόνο στην Ελλάδα. Μια "γιορτή" σήψης που κάθε χρόνο τους νοιάζει περισσότερο να μην σκάσει ο επόμενος Weinstein παρά το ποια pretentious παπαριά θα πάρει το χρυσό αγαλματίδιο. Άσε που είμαι 90% σίγουρος ότι όλα αυτά τα αγαλματίδια στο τέλος καταλήγουν σε πρωκτούς. Anyway:

Πες μου μεγαλυτερη ανωμαλια απο αυτο.

Βασικα εχω δει πολλες καμενες ταινιες.
 

maximum armor

Umber Hulk
Joined
Jun 14, 2019
Messages
825
Χθες είδα το "Light of my Life" (2019), με τον (και του) Casey Affleck. Το περίμενα να είναι σαν το post-apocalyptic "Cargo" με τον Martin Freeman, αλλά δυστυχώς καμία σχέση. Σε σχεδόν 2 ωρών έργο, πρώτη φορά που συνέβη κάτι έντονο, ήταν στα 59 λεπτά, μετά είχαμε ένα "little theft auto", και ό,τι έγινε στο τέλος. Εντάξει, είναι θεμιτό ο κάθε ηθοποιός να θέλει να σκηνοθετήσει κάτι και ο ίδιος, αλλά θα μπορούσε να αφήσει τουλάχιστον το writing σε κάποιον άλλο. Εκτός αν ήθελαν να κρατήσουν τα έξοδα χαμηλά. Ή να εστιάσουν περισσότερο στη σχέση πατέρα-κόρης και όχι στα συμβάντα του υπόλοιπου κόσμου. Αλλά και αυτή η αλληλεπίδραση πατέρα-κόρης, κάπου με κούρασε όταν σχεδόν τίποτε άλλο δεν συμβαίνει σε 2 ώρες έργου.
 
Top Bottom