Returnal

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

chek2fire

Mind-flayer
Μια και δεν υπάρχει νήμα γιαυτό το game ας ανοίξουμε ένα.
Για μένα το Returnal είναι ένα από τα καλύτερα rogue game εκεί έξω που μπορεί να κολλήσει ακόμα και αυτούς που αντιπαθούν το είδος.
Είναι φυσικά εξωφρενικά δύσκολο αλλά όπως το είχε προβλέψει αγαπήθηκε ήδη από τους μερακλήδες pc gamer με παρά πολύ θετικές κριτικές στο steam.
To game είναι στην κυριολεξία λες και βουτάς μέσα στο κόσμο του Promethius με ένα dark sci-fi setting σε ένα πολιτισμό που έχει χαθεί και εσύ βρίσκεσαι εκει παγιδευμένος σε μια χρονική λούπα. To immersion που σου δίνει ακόμα και από τις πρώτες πίστες είναι απίστευτο.
Δεν βάζω trailer γιατί περιέχουν πολλά spoiler που καλό είναι τα ανακαλύψει κάποιος μόνος του.
Περιμένω ένα review από ragequit και φυσικά την γνώμη για όποιον ασχοληθεί

Οι εχθροί εκμεταλλεύονται τα σκουριασμένα αντανακλαστικά μου και με τιμωρούν ανελέητα αλλά ναι, οι πρώτες εντυπώσεις είναι πολύ θετικές. Επίσης δεν υπάρχει λόγος να ανησυχείτε για stuttering, το παιχνίδι κάνει compile τους shaders στην αρχή και μετά τρέχει πολύ καλά και ομαλά. Αν ενεργοποιήσεις το ray tracing εκεί υπάρχουν θεματάκια απόδοσης αλλά για να είμαι ειλικρινής δεν πιστεύω ότι το RT προσφέρει κάτι το ιδιαίτερο στα γραφικά σε αυτό το παιχνίδι.

εγώ πάντως που είμαι άμπαλος τελείως με αυτά τα game κατόρθωσα να παίξω αξιοπρεπώς. Το μυστικό είναι να μην χαλάς ether από την αρχή και οσο μπορείς να τα κρατήσεις για όταν θα έχει μια εμπειρία στο game ωστε να τα ξοδέψεις πιο λογικά πιο μετά.
Γενικά δεν είναι στο game ά βρήκα αυτό ας το δοκιμάσω γιατί σπαταλάς resources άσκοπα που σου χρειάζονται για όταν αποκτήσεις μεγαλύτερη εμπειρία. Εγώ τα ξόδευα έτσι άσκοπα όπως οι περισσότεροι δηλαδή πιστεύω.
Εχει κάτι στιγμές πάντως το game που παθαίνεις σοκ με το τι διαδραματίζεται και σε ωθεί στο να δεις τι καταστροφή μπορεί να έχει συμβει σε αυτό το πολιτισμό και πως μπλέκεσαι και εσύ σε όλο αυτό.
Ενα άλλο βασικό στοιχείο είναι και το όπλο που θα βρεις. Αν δεν σου ρίξει ένα καλό με μια καλή αναβάθμιση κλάψτα χαράλαμπε έχεις πάει άκλαφτος στο πρώτο σοβαρό fighting.
Η επόμενη στρατηγική είναι να μαζέψεις όσες πιο πολλές μπάρες health μπορείς γιατί αν πάς με λίγες μπάρες στο boss εκεί έχει φύγει σε χρόνο dt :D.

Δεν βάζω trailer γιατί περιέχουν πολλά spoiler που καλό είναι τα ανακαλύψει κάποιος μόνος του.
εγώ πάντως που είμαι άμπαλος τελείως με αυτά τα game κατόρθωσα να παίξω αξιοπρεπώς. Το μυστικό είναι να μην χαλάς ether από την αρχή και οσο μπορείς να τα κρατήσεις για όταν θα έχει μια εμπειρία στο game ωστε να τα ξοδέψεις πιο λογικά πιο μετά.
Γενικά δεν είναι στο game ά βρήκα αυτό ας το δοκιμάσω γιατί σπαταλάς resources άσκοπα που σου χρειάζονται για όταν αποκτήσεις μεγαλύτερη εμπειρία. Εγώ τα ξόδευα έτσι άσκοπα όπως οι περισσότεροι δηλαδή πιστεύω.
Εχει κάτι στιγμές πάντως το game που παθαίνεις σοκ με το τι διαδραματίζεται και σε ωθεί στο να δεις τι καταστροφή μπορεί να έχει συμβει σε αυτό το πολιτισμό και πως μπλέκεσαι και εσύ σε όλο αυτό.
Ενα άλλο βασικό στοιχείο είναι και το όπλο που θα βρεις. Αν δεν σου ρίξει ένα καλό με μια καλή αναβάθμιση κλάψτα χαράλαμπε έχεις πάει άκλαφτος στο πρώτο σοβαρό fighting.
Η επόμενη στρατηγική είναι να μαζέψεις όσες πιο πολλές μπάρες health μπορείς γιατί αν πάς με λίγες μπάρες στο boss εκεί έχει φύγει σε χρόνο dt :D.

Θα κριθεί στο VAR

Να πω την αλήθεια όσα διαβάζω για την ατμόσφαιρα και το setting με σκανδαλίζουν αρκετά, ωστόσο η μεγάλη δυσκολία με αποθαρρύνει. Θα περιμένω και το review εδώ αλλά και μια γενναία έκπτωση πριν αποφασίσω να το δοκιμάσω.

Αν κατάλαβα από reviews που έβλεπα όταν βγήκε, αν πεθάνεις πρέπει φτου και από την αρχή του παιχνιδιού να ξαναξεκινήσεις?

Αν κατάλαβα από reviews που έβλεπα όταν βγήκε, αν πεθάνεις πρέπει φτου και από την αρχή του παιχνιδιού να ξαναξεκινήσεις?
όχι ακριβώς γιατί η "νέα" διαδρομή σου έχει καινούργια πράγματα να δεις

όχι ακριβώς γιατί η "νέα" διαδρομή σου έχει καινούργια πράγματα να δεις
Ναι, ξέρω, λέει σε κάθε νέο ξεκίνημα η δομή των levels αλλάζει (σε τί βαθμό δε γνωρίζω) αλλά ουσιαστικά πρέπει φτου και απο την αρχή να βγάλεις ενα ενα τα bosses

Ναι, είναι run-based roguelite οπότε αν πεθάνεις ξεκινάς από την αρχή. Υπάρχουν βέβαια permanent upgrades που δεν σβήνουν μετά από κάθε run και ο χάρτης, τα items, η θέση των εχθρών και διάφορα άλλα αλλάζουν σε κάθε restart όπως είπε ο @chek2fire .

Θα έχουμε review μέχρι το τέλος της εβδομάδας, θα πω ότι μέχρι τώρα είναι το πιο ενδιαφέρον παιχνίδι της Sony που έχω παίξει από άποψη game mechanics. Πολύ διαφορετικό βέβαια από τα υπόλοιπα (έχω παίξει Horizon Zero Dawn, Days Gone και Spider-man) καθώς είναι roguelite.

Back