Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part II

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Status
Not open for further replies.
Έβαλα να παίξω το ντεμο του Lies of P.

Θετικά:
Το παιχνίδι έχει κάμποσες ενδιαφέρουσες ιδέες, ιντριγκαδόρικο story και ωραία ατμόσφαιρα.

Αρνητικά:
Το animation, η κίνηση και συνάμα το combat είναι κάπως meh και θαρρώ πως θέλουν κάμποση φροντίδα ακόμη.

Έχουμε να κάνουμε με ένα στημπανκ "κλανκι" Bloodborne. Περνάει ευχάριστα η ώρα (είναι και γεμάτο σε διάρκεια) και that's it.
Σίγουρα δεν θα είναι μια Day 1 αγορά για μένα.
7/10 και αναμένουμε.

Είπα να κάνω μια δοκιμή να παίξω Frostpunk Παρασκευή βράδυ και ξαφνικά είχε πάει 3,5 τα ξημερώματα.
Πολύ ελκυστικό παιχνίδι αλλά το main story έφυγε σε ένα ΣΚ. Τσεκάρω endless σενάρια τώρα, εκεί φαίνεται να έχει ψωμάκι, αλλά πρέπει να μπαλατζάρω την δυσκολία γιατί με -30 βαθμούς είναι καλοκαίρι ξέρω εγώ :p

Είπα να κάνω μια δοκιμή να παίξω Frostpunk Παρασκευή βράδυ και ξαφνικά είχε πάει 3,5 τα ξημερώματα.
Πολύ ελκυστικό παιχνίδι αλλά το main story έφυγε σε ένα ΣΚ. Τσεκάρω endless σενάρια τώρα, εκεί φαίνεται να έχει ψωμάκι, αλλά πρέπει να μπαλατζάρω την δυσκολία γιατί με -30 βαθμούς είναι καλοκαίρι ξέρω εγώ :p
τσεκαρε και τα ντιελσι, απο τα λιγα παιχνιδια που προτεινω ντιελσι τους

Μετά από περίπου δύο μήνες αφιερωμένους αποκλειστικά στο CP2077, αποφάσισα ότι είχα όρεξη για κάτι horror-οειδές και ήμουν ανάμεσα σε Callisto Protocol και Dead Space remake. Κατέληξα στο πρώτο, επειδή το βρήκα σε καλούτσικη τιμή κι επειδή το original DS το είχα τερματίσει ήδη δύο φορές στον καιρό του, οπότε προτιμούσα κάτι "φρέσκο".

Δεν θα πω ότι μετάνιωσα για την επιλογή μου αλλά και φρέσκο το Callisto δεν το λες. Το λες οριακά ξεδιάντροπη αντιγραφή του Dead Space, με πρακτικά μηδαμινές νέες ιδέες πέρα από το -αμφιλεγόμενο- melee combat system. Αισθητική ολόιδια με του DS, καρμπόν δράση (πάρε το ασανσέρ από το μηχανοστάσιο, ωπ δεν δουλεύει, κατέβα στη γεννήτρια, ωπ δεν δουλεύει, γάμα το πήγαινε πάρε το τραμ για το εργαστήριο, ωπ δεν δουλ--- το πιάσατε το νόημα), ίδια ατμόσφαιρα, ίδιος ήχος, ίδια jump scares, τα πάντα όλα. Το σενάριο ως τώρα (7-8 ώρες έπαιξα) σίγουρα χειρότερο από του DS, αλλά ψιλοτσουλάει, I guess. Σχεδιασμός εχθρών αρκετά τυπικός, δεν σου μένουν όπως του DS ή άλλων horror games, τα όπλα και το κάτι-σαν-stasis γκατζετάκι συμπαθητικά αλλά όχι κάτι το αξιομνημόνευτο.
Οι μάχες θέλουν λίγη εξάσκηση αλλά δεν θα τις χαρακτήριζα δύσκολες ως τώρα. Έχουν βάλει και 2-3 ανούσια σημεία stealth, μόνο αυτοί ξέρουν γιατί.
Αν δεν είχε τόσο εξωπραγματικά production values, θα ήταν παιχνίδι του 6, τώρα σκαρφαλώνει οριακά στο 7.

Το άφησα προς το παρόν στην άκρη και έπιασα το Dead Cells, που περίμενε χρόνια στο backlog. Απλή έκδοση, χωρίς DLC.
Δεν έχω τεράστια εμπειρία από roguelikes/lites αλλά συγκριτικά με τα Hades και Children of Morta, τούτο εδώ μου φάνηκε ένα κλικ πιο εύκολο (τουλάχιστον ως το πρώτο πλήρες run, μετά ζορίζει εκθετικά). Το gameplay πολύ γρήγορο και απολαυστικό, αλλά το "story" πολλά σκαλιά κάτω (ιδίως απ'του Hades). Αντισταθμίζεται, κάπως, από τα άπειρα easter eggs άλλων games: Hollow Knight, Shovel Knight. Hyper Light Drifter, Risk of Rain, Half-Life, Katana Zero (αλήθεια πού χάθηκε αυτό; ακόμα περιμένουμε το sequel), Skul: The Hero Slayer, και πόσα άλλα.
Μου πήρε κάνα δίωρο να νιώσω και να καταλάβω βασικά πράγματα, όπως π.χ. πώς αποθηκεύεις cells για να μην τα χάνεις, αλλά πάνω στο 5ωρο μού έκατσε ένα τρομερό σετ εξοπλισμού που με πήγε καροτσάκι ως το τελικό boss ενώ ως τότε δεν είχα ρίξει ούτε καν το πρώτο(!). Προφανώς το νόημα είναι να συνεχίσεις και μετά τον "τερματισμό", ώστε να ξεκλειδώσεις επιπλέον όπλα, power ups, κρυφές πίστες κτλ. αλλά δεν νομίζω να έχω την υπομονή για τέτοιο ξεκοκάλισμα. Πάντως, ένα ακόμα στοιχείο που σε ωθεί να συνεχίσεις είναι τα metroidvania στοιχεία, κυρίως abilities που όταν τις ξεκλειδώσεις σου ανοίγουν νέες διαδρομές και challenges. Αν κάποιος έχει τη διάθεση να το λιώσει, σίγουρα θα αξίζει και η ποικιλία των έξτρα biomes που βάλαν με DLC. Ίσως επενδύσω στο μέλλον.
8/10 would die again

Τέλειωσα εψές το Enderal, συγκριτικά με το Nehrim είναι αρκετά ανώτερο σε διαλόγους και χαρακτήρες, γραφικά δε συγκρίνουμε θα ήταν κομματάκι άδικο, και σίγουρα ανώτερο του Skyrim, έχει πολύ λιγότερους NPCs και companions, αλλά αυτοί είναι πολύ πιστευτοί και ρεαλιστικοί, τα κίνητρα τους και οι σκέψεις τους δε συγκρίνονται με οτιδήποτε έχει να δώσει το Skyrim.
Tώρα δοκιμάζω το Alice: Madness returns, πολύ όμορφο. Κλασσικό action-platformer σαν gameplay, αλλά σε κερδίζει το setting και η ατμόσφαιρα.
Untitled.jpg

Untitled2.jpgUntitled3.jpg

Last edited:
Τέλειωσα εψές το Enderal, συγκριτικά με το Nehrim είναι αρκετά ανώτερο σε διαλόγους και χαρακτήρες, γραφικά δε συγκρίνουμε θα ήταν κομματάκι άδικο, και σίγουρα ανώτερο του Skyrim, έχει πολύ λιγότερους NPCs και companions, αλλά αυτοί είναι πολύ πιστευτοί και ρεαλιστικοί, τα κίνητρα τους και οι σκέψεις τους δε συγκρίνονται με οτιδήποτε έχει να δώσει το Skyrim.
Tώρα δοκιμάζω το Alice: Madness returns, πολύ όμορφο. Κλασσικό action-platformer σαν gameplay, αλλά σε κερδίζει το setting και η ατμόσφαιρα.
View attachment 5725

View attachment 5726View attachment 5727
Το Νεχριμ ήταν το total conversion mode για το Oblivion?

Ναι, και πολύ linear συγκριτικά και με το ίδιο το Oblivion ίσως. Αλλά αρκετά διασκεδαστικό.
Έχει βγει έκδοση αγγλική; Θυμάμαι κάποτε που το έπαιξα λίγο, τα voices ήταν στα γερμανικά. ( Το οποίο βέβαια πλέον δεν με ενοχλεί, πιστεύω...)

Ελιωσα να παιζω fifa 23 ultimate team αυτη τη βδομαδα. Τρομερά απολαυστικό να γλεντάς τις φάλαινες με golden παιχτες. @Havanezos και όποιος άλλος παίζει ψηθείτε για κανένα coop να διδάξουμε τα kittens

Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτές οι φάλαινες που γλεντάς αλλά όποτε θες η ασχετοσύνη μου είναι στη διάθεσή σου! Εγώ κυρίως objectives παίζοντας Squad Battles κάνω παλεύοντας να βρω τρόπο να παίξω άμυνα!

Πάρτυ με φάλαινες ακούγεται για άγρια γούστα. Αν παίζει και κανένα φαλαινάκι δολοφόνος σαν το παρακάτω, έρχομαι κι εγώ!

Μπετερ λεητ δαν νεβερ.

1687028498929.jpg
Το ανιμετέτχιο έβαλε και τα γυαλιά ηλίου που φόρεσα 😯
Μεγάλη απόκλιση στο μαλλί, αλλά δεν πειράζει... :giankos:

EBIRRPTXsAIYokU.jpg

Δεν έχω ιδέα τι είναι αυτές οι φάλαινες που γλεντάς αλλά όποτε θες η ασχετοσύνη μου είναι στη διάθεσή σου! Εγώ κυρίως objectives παίζοντας Squad Battles κάνω παλεύοντας να βρω τρόπο να παίξω άμυνα!
Τελικα αυτό είναι το μόνο mode που αξίζει και τα moments, εννοείται πέρα από το πάντα έπος myCareer. Ανέβηκα στο Rivals Division 8 και κάπου εκεί τελείωσαμε. Οτι αντίπαλο πετάει έχει ρόστερ 90+. Απλά δεν μπορείς να τους αντιμετωπίσεις χωρίς να βάλεις λεφτά γιατί δεν πιάνονται οι παίχτες αυτοί. Απαράδεκτο και άδικο matchmaking. Πιο pay2win πεθαίνεις. Οχί πως δεν ήταν το ίδιο χάλι βέβαια μέχρι να ανέβω εκεί....
Ωρα να γυρίσω στο Hellpoint μπας και το τερματίσω επιτέλους. Αλλά ναι coop να παίξουμε καμιά φορά στο fifa θα έχει πλάκα.
Mόνο αν καταφέρω να φτιάξω φουλ ομάδα 90+ f2p θα ασχοληθώ ξανά με rivals

Last edited:
Status
Not open for further replies.
Back