Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Α συγγνώμη παρανόησα. Ε τότε είσαι απλά ανιστόρητος αν θεωρείς την Ισραηλινή κυβέρνηση θύματα. :p

Οι αθώες ψυχές είναι πάντα θύματα, όπως και να έχει, σε κάθε πόλεμο.
 
θύματα είναι τα παιδιά στο φεστιβάλ, η οικογένεια στο δρόμο, η οικογένεια στο σπίτι της, σε όποια πλευρά και να είναι. Όπως δεν μπορώ να δικαιολογήσω την σφαγή από την επίθεση της Χαμάς με στόχους αμάχους, δεν μπορώ και να δικαιολογήσω την ισοπέδωση της Γάζας γιατί "μας έσφαξαν κάποιοι από εκει" που έχει ως αποτέλεσμα και άλλη σφαγή αμάχων.
 
θύματα είναι τα παιδιά στο φεστιβάλ, η οικογένεια στο δρόμο, η οικογένεια στο σπίτι της, σε όποια πλευρά και να είναι. Όπως δεν μπορώ να δικαιολογήσω την σφαγή από την επίθεση της Χαμάς με στόχους αμάχους, δεν μπορώ και να δικαιολογήσω την ισοπέδωση της Γάζας γιατί "μας έσφαξαν κάποιοι από εκει" που έχει ως αποτέλεσμα και άλλη σφαγή αμάχων.
Βεβαια τους ανθρωπους που συνειδητα βρισκονται στα κατεχομενα δεν τους λες και ανιδεους, εχουν επενδυσει σε ιδιωτικους στρατους που φυλανε τα κιμπουτζ τους, εχουν δωματια απομονωσης σε καθε οροφο σπιτιου κλπ. Γιατι γνωριζουν πως βρισκονται ως κατακτητες σε περιοχη που εχουν εκτοπησει δια της βιας τους γηγενεις κατοικους της.

Μπονους αν θυμηθουμε τους τροπους με τους οποιους η ισραηλινη κυβερνηση επι δεκαετιες εκτοπισε τους παλαιστινιους σε Δ.Οχθη και Γαζα

Δε τα λεω εγω, η Διεθνης αμνηστια τα λεει
 
Λυσεις υπαρχουν, τα υπολοιπα ειναι θεμα χρονου και οργανωσης. Το αιωνιο προβλημα ειναι να παρουμε χωρις να δωσουμε και αν δωσουμε, να ειναι κατι που δεν θελουμε.
 
Λυσεις υπαρχουν, τα υπολοιπα ειναι θεμα χρονου και οργανωσης. Το αιωνιο προβλημα ειναι να παρουμε χωρις να δωσουμε και αν δωσουμε, να ειναι κατι που δεν θελουμ,
Συμφωνώ, δεν κάνουμε καμία παραχώρησή για να μην κατηγορηθούμε από τους (πολιτικούς) αντιπάλους μας για αδυναμία, για υποχώρηση κτλ. Κανεις δεν εχασε την θεση του γιατι ηταν "σκληρος διαπραγματευτής". Οπότε χτυπάμε τα κεφάλια μας χωρίς να βρίσκεται ποτέ αμοιβαία συμβιβαστική λύση
 
Pro Player κίνηση του Ισραήλ να καταπολεμήσει τη Χαμάς μέσω airstrikes στο Χαλέπι και τη Δαμασκό.

 
κάτσε ρε μλκς μιλάμε για έναν από τους πιο δυνατούς στρατούς στον πλανήτη, τέλεια οργανωμένο και εκπαιδευμένο, απέναντι σε μερικούς μουτζαχεντίν με καραμπίνες, γιατί στέλνουν όλοι;
 
πιο δυνατούς στρατούς στον πλανήτη, τέλεια οργανωμένο και εκπαιδευμένο
Ειναι σα τη USA στο Generals, υπεροπλια στον αερα και στη προπαγανδα, δεν εχουν εμπειρια σε πολεμο αστικου πεδιου.
----


Περα απο αυτο, 4 πιθανα σεναρια για το μελλον στη Γαζα

1697138023799.png
 
Οι Ισραηλινοι εχουν τρομερη εκπαιδευση, τρομερο εξοπλισμο και μεγαλη εμπειρια. Δεν τα λεω εγω, τα λεει η ιστορια και οι ειδησεις του παρελθοντος.
Τα εχουν βγαλει περα και χωρις εξοπλισμο. Το call to arms ειναι για αυτους οπως παμε εμεις στο σουπερ μαρκετ.
Οτι φευγουν ολοι απο την Ουκρανια και πανε στο Ισραηλ, μου φανηκε πολυ αστειο. Η Ουκρανια περασε και σαν ειδηση στο πουθενα να δεις λινκ, μονο Ισραηλ. Θα πεσει η Ουκρανια και δεν θα το παρουμε χαμπαρι.
Αμερικανικο αεροπλανοφορο θα μπορουσαμε να δουμε στην περιοχη, εαν γινοταν ντου στο Ισραηλ απο παντου.
Ντου εγινε αλλα απο τυπους που φορανε τζιν παντελονια και πουκαμισα και ο Ισραηλινος στρατος ειναι σιδεροφρακτος και υπεραριθμος. Δεν ξερω και αν μπηκε κανενας στον κοπο να κανει συγκριση μιας ομαδας που δεν ειναι καθαρα στρατιωτικη με τον ισραηλινο στρατο.
Στο τελος της μερας, Αυτη η καταστροφη που δημιουργησε τσουναμι ειδησεων με βια, τους ηρθε σε πακετο που λεει, τωρα κανουμε οτι θελουμε. Εγω πιστευω οτι θα μπουν απο την μια πλευρα και θα βγουν απο την αλλη. Αυτο, το μπορουν και χωρις βοηθεια αλλα οταν καταφτανει βοηθεια, δειχνεις και μια απελπισια.
 
Πρώτο και σίγουρο είναι ότι θα ζοριστούν με τον ανταρτοπόλεμο στην πυκνοκατοικημενη Γάζα. Ακόμη κι αν την ισοπεδώσουν απο πέρα ως πέρα, θα φάνε αρκετό ξύλο, όποτε θέλουν βοήθεια. Γι αυτό τα αμερικανακια έστειλαν δυο αεροπλανοφόρα και την delta, να περιμένουν σε απόσταση βολής.
Δευτερο σενάριο είναι να ψαχνονται οι δυτικοί για αφορμή να μπούμε στο Ιράν και γενικά να μπούμε στο μάτι των συμμάχων των Ρώσων και κομμάτι κομμάτι να την πέσουν στην συμμαχία. Αν πάνε σε κάτι τέτοιο, την κατσαμε…

Σε συνέχεια της λογοκρισίας που ρίχνουν στον Γουότερς και στο γενικότερα αντισημιτικό αστείο έγινε κι αυτό.
 
Εγω δεν βλεπω κανενα τραγικο ζορι. Αυτο που βλεπω ειναι χωρικοι με δικρανια απεναντι σε πολυαριθμο, καλα οργανωμενο, καλα εξοπλισμενο, αρτια εκπαιδευμενο στρατο. Θεωρητικα, Εαν πω οτι αυτοι που φευγουν απο την Ουκρανια και πανε στο Ισραηλ, ισως μονο αυτοι να ειναι περισσοτεροι απο αυτους που τους περιμενουν.
Η περιοχη δεν τους ειναι καθολου αγνωστη. Ειναι δεδομενο οτι οι πληροφοριες ρεουν αφθονες.Προσωπικα δεν περιμενω κανενα Σταλινγκραντ.
Ισως να μην μπουν καθολου. Δεν ειναι απαραιτητο. Μπορουν να το κανουν ισωμα και να τους αποκλεισουν εντελως απο καθε ειδους προμηθεια. Αν ο κυργιακος στειλει πλοια στην περιοχη ισως να το παιξουν με αποκλεισμο. Δεν ειναι και καμια τεραστια περιοχη.
 
Σπασμενος για να χωρα καλυτερα
1697175425107.png
1697175457982.png
1697175477588.png
1697175502600.png
1697175529554.png
1697175574923.png
 

Attachments

  • 1697175548235.png
    1697175548235.png
    113.5 KB · Views: 2
θύματα είναι τα παιδιά στο φεστιβάλ, η οικογένεια στο δρόμο, η οικογένεια στο σπίτι της, σε όποια πλευρά και να είναι. Όπως δεν μπορώ να δικαιολογήσω την σφαγή από την επίθεση της Χαμάς με στόχους αμάχους, δεν μπορώ και να δικαιολογήσω την ισοπέδωση της Γάζας γιατί "μας έσφαξαν κάποιοι από εκει" που έχει ως αποτέλεσμα και άλλη σφαγή αμάχων.
Τα παιδιά στο φεστιβάλ, η οικογένεια στο δρόμο, η οικογένεια στο σπίτι της, για σένα και μένα και τους περισσότερους είναι άμαχοι, για τους παλαιστίνιους είναι κατακτητές/κατοχικές δυνάμεις/σετλερς κτλ.
Και κάθε χρόνος που περνούσε αυτές οι περιοχές μεγαλώναν υπέρ του ισραηλ, τοποθετώντας νέους "αμάχους" με το αζημίωτο βέβαια.
You reap what you sow.
Αλλά ναι σκουρόχρωμα χτικιά οπότε τρομοκράτες/ποιος τους γαμάει κτλκτλ
 
Meanwhile:



Top-10 Anime Betrayals

Αν κάποιος μισεί τους Άραβες περισσότερο από το Ισραήλ, είναι οι αλλοεθνείς Άραβες.
 
Τα παιδιά στο φεστιβάλ, η οικογένεια στο δρόμο, η οικογένεια στο σπίτι της, για σένα και μένα και τους περισσότερους είναι άμαχοι, για τους παλαιστίνιους είναι κατακτητές/κατοχικές δυνάμεις/σετλερς κτλ.
Και κάθε χρόνος που περνούσε αυτές οι περιοχές μεγαλώναν υπέρ του ισραηλ, τοποθετώντας νέους "αμάχους" με το αζημίωτο βέβαια.
You reap what you sow.
Αλλά ναι σκουρόχρωμα χτικιά οπότε τρομοκράτες/ποιος τους γαμάει κτλκτλ
Πανω σε αυτο, ενα πολυ διαφωτιστικο αρθρο ειναι αυτο:


Το Σάββατο της 7ης Οκτωβρίου εφάρμοσαν το σχέδιο τους, που προφανώς δεν ήταν η διάπραξη σφαγών στους εποικισμούς. Και αυτό γιατί μεταξύ του τείχους και των κατοικημένων περιοχών μεσολαβούν φυλάκια και στρατιωτικές βάσεις. Σε αυτά πρωτίστως έκαναν επιδρομή με σκοπό την εξουδετέρωση τους. Σίγουρα δεν θα ακουστεί πουθενά αλλά μην έχετε αμφιβολία πως όλοι οι στρατιωτικοί αναλυτές ήδη μελετούν τον τρόπο δράσης της Χαμάς για να αντλήσουν μαθήματα στο πεδίο του ανορθόδοξου πολέμου.


Και κάπου εδώ ξεκινάν τα ερωτήματα για τα εγκλήματα της Χαμάς. Κάποιοι θα αναρωτηθούν γιατί να αιχμαλωτίσει η Χαμάς στρατιώτες που έριξαν τα όπλα τους. Η απάντηση είναι ότι στην ιστορία της ισραηλινοπαλαιστινιακής διένεξης αιχμάλωτοι Ισραηλινοί έχουν παραδοσιακά μεγάλη αξία γιατί μπορούν να χρησιμοποιηθούν ως διαπραγματευτικό χαρτί για την απελευθέρωση Παλαιστίνιων κρατουμένων, που είναι περίπου 10.000 στις ισραηλινές φυλακές. Μάλιστα γι’ αυτό το λόγο ο ισραηλινός στρατός έχει αναπτύξει το «Πρωτόκολλο Χανιμπάλ (Αννίβα)» σύμφωνα με το οποίο οι ισραηλινές δυνάμεις σκοτώνουν εσκεμμένα τους απαχθέντες τους μαζί με τους δεσμώτες τους ώστε να μη μπουν στη δύσκολη θέση να διαπραγματευθούν την απελευθέρωση τους.


Το δεύτερο φυσιολογικό ερώτημα είναι γιατί οι μαχητές της Χαμάς προωθήθηκαν στις πόλεις και τους εποικισμούς μετά το επιτυχές χτύπημα στις στρατιωτικές εγκαταστάσεις. Η απάντηση είναι πως από τα βίντεο που κυκλοφορούν φαίνεται πως μετά τις πρώτες ώρες της επιχείρησης πολλοί Παλαιστίνιοι, ένοπλοι ή μη, μπήκαν στο Ισραήλ ανεξέλεγκτα. Στο χάος που επικρατούσε κανένας δεν θα μπορούσε να επιβάλει τάξη. Μάλιστα καθώς οι Ισραηλινοί δεν ήταν σε θέση να αντεπιτεθούν άμεσα, οι Παλαιστίνιοι μέσα στη σύγχυση βρήκαν την ευκαιρία να προωθηθούν προς τις κατοικημένες περιοχές αν μη τι άλλο για να πάρουν και άλλους αιχμαλώτους καθώς παραδοσιακά όσοι ζουν σε εποικισμούς κοντά στο φράχτη είναι στρατιωτικοί, ακραίοι έποικοι, ή και τα δύο.


Αμέσως προκύπτει το ερώτημα γιατί να σκοτώσουν αμάχους και γυναικόπαιδα. Το δεύτερο δεν προκύπτει από πουθενά. Τόσο από τα βίντεο των ίδιων των ενόπλων, όσο και από υλικό κλειστών κυκλωμάτων καθώς από μαρτυρίες όσων βρέθηκαν σε σύντομη ομηρία φαίνεται ότι οι ένοπλοι δεν στόχευαν να σκοτώσουν, βιάσουν ή να βασανίσουν. Είναι σαφές ότι έψαχναν για εκτός υπηρεσίας άνδρες, για όπλα και φυσικά να καταστρέψουν υποδομές γιατί θεωρούν ότι αυτές οι περιοχές τους ανήκουν. Επιπλέον, καθώς οι ώρες περνούσαν είτε οι άνδρες ασφαλείας των συγκροτημάτων, είτε δυνάμεις ασφαλείας και του στρατού πλησίασαν και ενεπλάκησαν σε μάχες με τους ενόπλους. Εν μέσω διασταυρούμενων πυρών λογικό είναι να σκοτώθηκαν άμαχοι. Επίσης, να μη ξεχνάμε ότι και κάποιοι θα χτυπήθηκαν και από το σφοδρό απροειδοποίητο βομβαρδισμό που συνόδευσε την αρχική επιδρομή.


Τέλος, δεν θα πρέπει να αποκλειστεί η χρήση του «Πρωτόκολλο Χανιμπάλ» από τις δυνάμεις που βρέθηκαν να πολιορκούν σπίτια με ομήρους στα χέρια των ενόπλων της Χαμάς.
«Μα καλά, δεν σκοτώθηκε κανένας ηλικιωμένος, παιδί, γυναίκα ή γενικά άμαχος από τη Χαμάς». Η σύντομη απάντηση είναι ότι δεν προκύπτει από το υλικό που έχουμε συστηματική στόχευση ή εκτέλεση. Από την άλλη φυσικά οι αριθμοί και οι επίσημες λίστες με τις απώλειες δείχνουν ότι υπάρχουν άοπλα θύματα, μεταξύ αυτών ίσως και ηλικιωμένοι και γυναικόπαιδα.


Επομένως η ψυχρή λογική λέει ότι κάποιοι από τους επιδρομείς λειτούργησαν με ταπεινά ένστικτα και φυσικά αυτό είναι αποτρόπαιο. Τέλος, υπάρχει και το θέμα του πάρτι στην έρημο. Πάλι από τις εικόνες και τις μαρτυρίες δεν φαίνεται να υπάρχουν βιασμοί ή κακοποιήσεις. Αντίθετα βλέπουμε πολλούς να έχουν βρεθεί εν μέσω διασταυρούμενων πυρών και, μη ξεχνάμε, πως οι ηλικίες των συμμετεχόντων ήταν τέτοιες που οι άνδρες της Χαμάς είχαν κάθε λόγο να πιστεύουν ότι στο πλήθος υπήρχαν εκτός υπηρεσίας στρατιώτες και αστυνομικοί. Το ότι ανάμεσα στους απαχθέντες βρίσκεται και κοπέλα που ανήκει σε στρατιωτικό σώμα δείχνει ότι έγινε και κάποιος έλεγχος από αυτούς που εισέβαλαν στη μάζωξη.
 
Meanwhile:



Top-10 Anime Betrayals

Αν κάποιος μισεί τους Άραβες περισσότερο από το Ισραήλ, είναι οι αλλοεθνείς Άραβες.

Πιθανοτατα αυτη ειναι η κορυφη του παγοβουνου. Στο παρασκηνιο υπαρχουν τρελες διαβουλευσεις μεταξυ των αραβων για την αποφυγη της εθνοκαθαρσης, κατι που επιβαλλεται με το τελεσιγραφο των 24 ωρων που κυρηξε το πρωι ο Ισραηλ, στη λωριδα.

Μια βασικη προυποθεση για αυτο, ειναι το να μην υπαρξει μαζικο κυμα φυγης των παλαιστινιων προς το περασμα στην Αιγυπτο.
 
εγώ μιλάω για όλους τους αμάχους, τώρα γιατί μου λέτε παπαριές λες και υπάρχουν καλοί και κακοί άμαχοι...
 
Καλά αυτό το "όλοι οι Ισραηλινοί έπικοι είναι θεωρητικά εισβολείς άρα δεν τους θεωρούμε αμάχους" της Χαμάς είναι mental gymnastics του χειρίστου είδους αλλά τέλος πάντων. Το ρητό "one man's terrorist is another man's freedom fighter" ισχύει διαχρονικά.
 
Back
Top