Steam Deck thread: News και reviews για το handheld της Valve

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Το Steam Deck 2 όταν βγει θα είναι λογικά θηρίο στο emulation. Ήδη το τωρινό Steam Deck έχει πολύ καλές επιδόσεις, το επόμενο θα μπορεί να παίζει τα πάντα. Πώς ήταν το Emudeck; Εύκολο το installation/setup;
Ναι αρκετά εύκολο να το εγκαταστήσεις, έχει τις επιλογές auto και custom που ουσιαστικά στη δεύτερη απλά διαλέγεις ποιους εμιουλς θες να περάσεις και κάνεις και κάποιες μικρορυθμίσεις, περισσότερο στο interface. Η πρώτη επιλογή τα κάνει όλα αυτόματα.
Τα ρομς τα περνας με ντραγκ εν ντροπ στους φακέλους που δημιουργούνται για τον κάθε εμιουλ μέσα από την επιφάνεια εργασίας του στιμντεκ. Το μονο που μπορεί να δυσκολέψει κάπως είναι οτι οι εμιουλς των πρόσφατων κονσολών θέλουν prodkeys και firmware που πρέπει να βρεις χώρια και στη συνέχεια να περάσεις στους αντίστοιχους φακέλους. Υπάρχει και επίσημη σελίδα του Emudeck όπου αναφέρονται οδηγίες για τις ιδιαιτερότητες του κάθε εμιουλάτορα και την εγκατάσταση των keys, bios, firmware αλλά με λίγο ψάξιμο και trial and error δε θα υπάρξει κανένα πρόβλημα.

Το μονο που μπορεί να δυσκολέψει κάπως είναι οτι οι εμιουλς των πρόσφατων κονσολών θέλουν prodkeys και firmware που πρέπει να βρεις
Υποψιάζομαι ότι όταν κάποιος ρωτάει αν είναι εύκολο είναι επειδή δεν είναι windows. Κάνω λάθος;

Υποψιάζομαι ότι όταν κάποιος ρωτάει αν είναι εύκολο είναι επειδή δεν είναι windows. Κάνω λάθος;

Αν λες για την δική μου ερώτηση όχι, αυτά που απάντησε ο vlad ήταν ακριβώς οι πληροφορίες που ήθελα. Έχω καιρό να ασχοληθώ με emulation και ξέρω πολύ λίγα πράγματα για τους σύγχρονους emulators.

Αν λες για την δική μου ερώτηση όχι
Η ερώτηση φάνηκε κάπως συγκεκριμένη για το emudeck. Το να βρει κάποιος τα αναγκαία firmware προφανώς δεν έχει σχέση με το emudeck.

Εκτός από το emudeck που είναι πιο ισχυρό υπάρχει και το retrodeck που είναι κάπως πιο «σωστός» τρόπος διανομής.αλλά νομίζω κάπως πιο αδύναμο στο τι υποστηρίζει.

Η ερώτηση φάνηκε κάπως συγκεκριμένη για το emudeck. Το να βρει κάποιος τα αναγκαία firmware προφανώς δεν έχει σχέση με το emudeck.

Εκτός από το emudeck που είναι πιο ισχυρό υπάρχει και το retrodeck που είναι κάπως πιο «σωστός» τρόπος διανομής.αλλά νομίζω κάπως πιο αδύναμο στο τι υποστηρίζει.

Tα Bios δεν με προβληματίζουν, αυτό που θέλω να αποφύγω είναι η εγκατάσταση και ρύθμιση κάθε emulator ξεχωριστά. Για το PC χρησιμοποίησα το Retrobat που είναι οκ αλλά ήθελε και αυτό το tweaking του. Παλιότερα ήξερα να ρυθμίζω emulators απ' έξω και ανακατωτά αλλά πλέον έχω χάσει την επαφή μου με το σπορ.

Tα Bios δεν με προβληματίζουν, αυτό που θέλω να αποφύγω είναι η εγκατάσταση και ρύθμιση κάθε emulator ξεχωριστά. Για το PC χρησιμοποίησα το Retrobat που είναι οκ αλλά ήθελε και αυτό το tweaking του.
Όσο ξ;έρω τo emudeck είναι απλά αυτόματο. Ουσιαστικά είναι ένα σκριπτάκι που εγκαθιστά όλους τούς εξομοιωτές και κάνει όλο το tweeking αυτόματα ειδικά για το Steam Deck. Το steam deck χάρις σε αυτά τα εργαλεία που έχει φτιάξει η κοινότητα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ασχοληθεί κάποιος με εξομοιωτές. Πιο εύκολο από κανονικό PC.

ε ναι αφού είναι standard hardware

Όσο ξ;έρω τo emudeck είναι απλά αυτόματο. Ουσιαστικά είναι ένα σκριπτάκι που εγκαθιστά όλους τούς εξομοιωτές
Σωστό, αυτό ακριβώς κάνει με ευκολία καθώς έχει μέχρι και auto επιλογή που στους δίνει στο πιάτο.

κάνει όλο το tweeking αυτόματα ειδικά για το Steam Deck. Το steam deck χάρις σε αυτά τα εργαλεία που έχει φτιάξει η κοινότητα είναι ο πιο εύκολος τρόπος να ασχοληθεί κάποιος με εξομοιωτές. Πιο εύκολο από κανονικό PC.
Όχι απόλυτα. Για τους παλιούς εμιουλς που είναι στο Retroarch όπως του snes, gameboy και λοιπών το τουικινγκ είναι όντως αυτόματο, δίνοντας παράλληλα και δυνατότητες παραμετροποίησης της εικόνας (με φίλτρο πχ crt), αλλαγής των πλαινών μαύρων μπαρών με σχέδια της κονσόλας και διάφορα άλλα. Για τους νέους όπως του ryujinx μόνο αυτόματη δεν είναι καθώς αν δε δημιουργήσεις το path για να περαστούν τα prodkeys δεν σου τον εμφανίζει καν στη λίστα των εξομοιωτών όταν τρέξεις το emudeck. Όταν ανοίξει ο εμιουλ είναι πανομοιότυπος με αυτόν των windows, καμία απολύτως διαφορά σε interface, μενου, input όλα είναι ίδια. Όπως προανέφερα δεν είναι ιδιαίτερα δύσκολη διαδικασία αλλά ούτε πατάς ένα κουμπί και δουλεύουν όλα τέλεια.

Μήπως αυτό σημαίνει ότι σιγά σιγά μπορεί να δούμε και τίποτα επίσημους drivers για linux?

να πάρτε AMD αν θέλετε drivers για linux, άιντε μόνος μου θα κάνω την επανάσταση αγοράζοντας Radeon? :p

Δεν μπορώ να πω, αυτή την φορά η Square Enix φαίνεται να προσπαθεί αρκετά να δελεάσει τους PC gamers.

Ένα ενδιαφέρον ποστ στο Reddit σχετικά με την αποδοτικότητα της CPU και GPU του Steam Deck σε διάφορες συχνότητες:

Μακάρι
Υπάρχουν οι διαρροές από τον Δεκέμβριο θυμάμαι. Και για το χειριστήριο και για το steam machine. Από τις διαρροές θυμάμαι έχει επιδόσεις ίσες με την RX 7600S (λογικά χρησιμοποιεί την συγκεκριμένη κάρτα γραφικών, είναι διακρητή κάρτα γραφικών για λάπτοπ)

Εγώ θα το περίμενα για Απρίλη/Μάη το νωρίτερο ώστε να έχει βγει ο πυρήνας 6.14 και το Proton 10 που σε συνδυασμό θα φέρουν μεγάλες βελτιώσεις. Και λογικά η καινούργια έκδοση SteamOS που θα μπορεί να εγκατασταθεί σε οποιοδήποτε PC θα είναι αρκετά σημαντική ώστε να ανέβει νούμερο. Οπότε λογικά θα πρέπει να δούμε πρώτα το SteamOS 4.0 beta.

Last edited:
Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι με αυτή την συγκεκριμένη φήμη:

sad face, το like πάει για το bluesky :p

ποιους άλλους να ακολουθήσουμε εκεί;

Δεν φαίνεται να υπάρχει κάτι με αυτή την συγκεκριμένη φήμη:
Η διάψευση αφορά το συγκεκριμένο για RDNA4. Οι διαρροή για χειριστήριο ξέρουμε ότι ισχύει και η διαρροή για steam machine εξακολουθεί να είναι πιιθανή. Ότι σκοπεύουν να βγάλουν το SteamOS για επιπλέον υλικό επίσης ισχύει (Legion GO S)

Η Valve ασχολείται με την AMD από το 2017 και με την mesa ακόμα πιο πριν. Οπότε επειδή ασχολείται με την κάθε καινούργια αρχιτεκτονική δεν σημαίνει τίποτα.για αυτό το συγκεκριμένο δεν είχε σημασία.

Last edited:
Back