1 Ευρώ, 1 Ευρώ, Σήμερα Όλα Τζάμπα!

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Rogue Trader βασισμένο παιχνίδι. Αλλά δεν το λες και κράχτη για ολόκληρο πακέτο η αλήθεια είναι.

ΚΑΤ ΚΟΥΕΣΤ ΙΙΙ ΜΑΛΑΚΕΣ

Θα έδινα ίσως πέντε τρίχες από το δεξί μου φασολάκι γι' αυτό, αλλά τα υπόλοιπα ναι είναι για τον πέοντα τον μεγαλοπρεπή.

Αν έρθει προς το τέλος του μήνα καμιά προσφορά με 7-8€ μάλλον θα το πάρω, έχει 2-3 games που φαίνονται ενδιαφέροντα.

Έχω να πάρω HB monthly από εποχές ΣΥΡΙΖΑ ξερωγώ αλλά τέτοια κατάντια είναι σοκαριστική.
Πάντως το Death's Door είναι υπέροχο Zeldo-ειδές (επίσης λουκούμι για το Steam Deck). Στα κλειδάδικα το βρίσκεις κάτω από 1.5 ευρώ, just saying.

Κατάντια;
Η πάνω γραμμή είναι ποιοτικότατη. Εκτός κι αν έχεις τα περισσότερα ξέρω γω.

Πως τα καταφέρνει καθε φορά το HB να βαζει τυράκι παιχνιδι που έχω στην κορυφή της wishlist και να με ψυχαναγκάζει... Αυτή την φορά όμως δεν υπάρχει άλλος τίτλος πέρα από το Rogue Trader (κάποια τα έχω, τ'άλλα μου είναι αδιάφορα), οπότε πάσο.

Κατάντια;
Η πάνω γραμμή είναι ποιοτικότατη. Εκτός κι αν έχεις τα περισσότερα ξέρω γω.

Γραμμή, όπως λέμε lineup υποθέτω;

Όπως το βλέπω εγώ το πακέτο δεν είναι value for money, όχι όσο θα "έπρεπε" τουλάχιστον. Ο κράχτης είναι ξεκάθαρα το Rogue Trader αλλά α) ως game δεν έχει το εκτόπισμα να σολάρει (πολλούς) πελάτες και β) στα κλειδάδικα είχε ήδη εκεί γύρω στο 12ευρo.
Τα υπόλοιπα indies, ακόμα και όσα είναι καλά games (όπως π.χ. το Death's Door που ανέφερα πιο πάνω) είτε έχουν μπει σε bundles εδώ κι εκεί, είτε η αξία τους ήταν ήδη χαμηλή λόγω παλαιότητας/χαμηλών πωλήσεων/whatever. Με πορδές δεν βάφεις αβγά ακόμα κι αν μυρίζουν λεβάντα (μπήκε ο Λέλος μέσα μου θαρρείς - αλήθεια πού χάθηκε αυτό το παλικάρι, ανησυχώ λίγο).

Η αλήθεια είναι ότι το value του εκάστοτε bundle κρίνεται με βάση α) τι ενδιαφέρει τον καθένα προσωπικά και β) ποιες είναι οι τιμές των παιχνιδιών εκτός bundle. Αν σε ενδιαφέρουν 1-2 μόνο games τότε η αξία πέφτει, εκτός και αν δεν μπορείς να τα βρεις ατομικά φθηνότερα εκτός bundle. Το προηγμένο bundle δεν το αγόρασα παρά το γεγονός ότι έστειλαν κουπόνι για 7€ διότι είχε μόνο ένα παιχνίδι που με ενδιέφερε, και δεν καιγόμουν κιόλας.

Έπειτα είναι και ο παράγοντας του backlog. Όταν ξεκινούσε το humble χτίζαμε όλοι μας τις βιβλιοθήκες μας στο Steam και αγοράζαμε αβέρτα. Τώρα όταν έχεις 500+ παιχνίδια στο backlog δεν έχει νόημα να προσθέτεις συνέχεια τίτλους που δεν σε ενδιαφέρουν. Οι 1-2 τίτλοι που όντως θα παίξεις έχουν μεγαλύτερη αξία.

Last edited:
Όπως το βλέπω εγώ το πακέτο δεν είναι value for money, όχι όσο θα "έπρεπε" τουλάχιστον.
Εμένα μια χαρά μου φαίνεται από την άλλη. Από κλειδάδικα δεν παίρνω ιδιαίτερα, προτιμώ να στηρίζω τους devs όπου μπορώ, εκτός κι αν μιλάμε για κάνα game ξεχασμένο κι από τον publisher που έχει κολλήσει σε μικρή έκπτωση για χρόνια.

Αυτό που υπολογίζω είναι πόσο θα έβρισκα αυτά που με ενδιαφέρουν - εν προκειμένω τα 4 πρώτα - αν έμπαιναν υποθετικά χώμα στο Steam (χώμα=80%+ έκπτωση). Αν στο μπάμπολ είναι τόσο ή χαμηλότερα, αγοράζω.

Από εκεί και πέρα τίθεται και το θέμα ΠΟΣΟ με καίνε, και αν αξίζει να φορτωθώ και τα υπόλοιπα, από την άποψη ότι μετά πρέπει να βρω τι κωδικοί περίσσεψαν και να τους μοιράσω δεξιά-αριστερά. Θέλω να πω, δίνω βάση και στο πόσα παιχνίδια πραγματικά θέλω να κρατήσω για μένα, λίγο-πολύ αυτό που είπε και ο Αλέξανδρος.

Προσωπικά σχεδόν ό,τι ΑΑΑ έχω πάρει την τελευταία διετία είναι από κλειδάδικο, συν αρκετά παλιότερα indies που θέλω να τσεκάρω στο Steam Deck. Τα υπόλοιπα είτε από bundles τύπου Fanatical, είτε απευθείας απ'το Steam. Γενικά μιλώντας, πάντως, θεωρώ πως η τιμή ενός game στα κλειδάδικα αντικατοπτρίζει σε μεγάλο βαθμό την τρέχουσα αξία του στην πιάτσα. Συχνά δείχνει και πόσο καλά πάει ένας νέος μεγάλος τίτλος, ακόμα κι από το στάδιο των pre-orders.
Όπως και να'χει, χρησιμοποιώ συχνά τις τιμές τους σαν ένδειξη του κατά πόσο ένα bundle (όχι μόνο Humble) αξίζει τα λεφτά του ή όχι.

Φυσικά όλα αυτά αφορούν το καθαρά οικονομικό σκέλος, κατά τα άλλα ισχύουν πλήρως αυτά που έγραψε ο Admiral, απλά εκεί πάμε σε καθαρά προσωπικά κριτήρια και συγκυρίες που είναι πιο δύσκολο να ποσοτικοποιηθούν.

Last edited:
Back