Marvel Cinematic Universe: το επίσημο thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Δεν διαφωνώ, γι' αυτό είπα ότι για μένα πιο σημαντικό είναι και η Marvel και η DC να πάρουν καλές βαθμολογίες από κριτικούς και κοινό, ώστε να ξαναχτίσουν σταδιακά την εμπιστοσύνη που χάθηκε. Αλλά όταν το είπα μου είπατε ότι ψάχνω δικαιολογίες!
Αυτό που αναφέραμε ως δικαιολογία είναι ότι δήθεν δεν μπορείς να έχεις ευχαριστημένους τους πάντες. Μπορείς αρκεί να κάνεις αυτό που κάνεις με ποιοτικά κριτήρια και όχι έξω καλλιτεχνικά

Αυτό που αναφέραμε ως δικαιολογία είναι ότι δήθεν δεν μπορείς να έχεις ευχαριστημένους τους πάντες. Μπορείς αρκεί να κάνεις αυτό που κάνεις με ποιοτικά κριτήρια και όχι έξω καλλιτεχνικά

Ας το αφήσουμε στο agree to disagree, έχω εντελώς διαφορετική γνώμη.

Πέδρο Πασκάλ ορ γκετ δε φακ άουτ. Kάποτε ο Πέδρο μας είχε πει ότι ο Νίκολας Κέητζ θα ήταν καλύτερος ως Μανταλόριαν, οπότε η λογική λέει ότι και ο Πέδρο θα ήταν καλύτερος ως Γκοστ Ράιντερ.

Άσχετο αλλά έχει γίνει χαμός την τελευταία εβδομάδα με τα χουφτωματα και τα πιασίματα μεταξύ Pedro Pascal και Vanessa Kirby και το PR του Pascal το αποδίδει στο social anxiety που εχει. Η οποία Kirby είναι παντρεμένη και πολύ εγκυος, αντε να πιάσει τα 500 εκατομμύρια να ησυχάσει ο @Admiral γιατί αλλιώς θα την ξεγεννήσει ο Feige σε κάνα press interview.

Στο θέμα μας τωρα

Last edited:
Έλα μωρέ τον γλυκούλη..

Σαχλαμάρες του Twitter, αν ψαχτείτε λίγο θα καταλάβετε και το κλείνω εδώ. Ας ασχοληθούμε με πιο σοβαρά πράγματα:

Πολύ ενθαρρυντικό ότι μεγάλο μέρος του κοινού του Fantastic 4 ήταν μικρής ηλικίας. Βγάζουμε νέα μαρβελάκια!

Άσχετο αλλά έχει γίνει χαμός την τελευταία εβδομάδα με τα χουφτωματα και τα πιασίματα μεταξύ Pedro Pascal και Vanessa Kirby και το PR του Pascal το αποδίδει στο social anxiety που εχει. Η οποία Kirby είναι παντρεμένη και πολύ εγγυος, αντε να πιάσει τα 500 εκατομμύρια να ησυχάσει ο @Admiral γιατί αλλιώς θα την ξεγεννήσει ο Feige σε κάνα press interview.

Στο θέμα μας τωρα

@Admiral ενδιαφέρουσα η ανάλυση για την αγορά της Ασίας, ομολογώ δεν το γνώριζα.
Όσο για το περιεχόμενο των ταινιών και τις street-level threats με βρίσκεις απόλυτα σύμφωνο. Νομίζω ότι μετά την κλιμάκωση της Infinity saga, η Marvel μπήκε στο τρυπάκι ότι το διακυβευμα πρέπει να ανεβαίνει από ταινία σε ταινία αλλιώς το κοινό θα βαρεθεί, και κάπου έχασε το μέτρο. Μακάρι να ξαναβρεί την ισορροπία της χωρίς και την πίεση για ασταμάτητο content ανεξαρτήτου ποιότητας.

Έτσι όπως πάνε, βλέπω καμία Apple να αγοράζει και τις 2! :(
θεός φυλάξει... έχω βάλει το apple tv+ και είναι άνετα και με διαφορά η χειρότερη πλατφόρμα που έχω δοκιμάσει... μόνο το υλικό αξίζει, το UI είναι για το ανάθεμα. Πόση ώρα έψαχνα που είναι το watchlist μου.
Βέβαια δεν είναι bug είναι feature που να ξέρω εγώ η τελευταία βλάχα που ήθελε και μακ;

To Spider-man: Brand New Day ξεκίνησε τα γυρίσματα:

Είδα το f4 σε IMAX και είπα να μοιραστώ τις εντυπώσεις μου
Θετικά:
  • Επιτέλους σοβαρή ταινία MCU
  • Καλή σκηνοθεσία που με εξαίρεση τα 10 πρώτα λεπτά η ταινία κυλάει ομαλά
  • Η δραματικές σκηνές είναι καλά σκηνοθετημένες με καλή απόδοση από τους ηθοποιούς*
  • Stand alone χωρίς καμία σύνδεση με προηγούμενες MCU ταινίες/σειρές
  • Ελάχιστα αστεία*
  • Τον pascal μπορεί να έχουμε βαρεθεί να τον βλέπουμε αλλά ο άνθρωπος είναι καλός ηθοποιός και υποδύεται καλά τον Richards*. ακολουθεί η kirby
  • Καλή χημεία ανάμεσα σε Richards και Sue και καλό dynamic στους ρόλους τους μέσα στην οικογένειά.
Truth is in the eye of the beholder (aka όπως το δει ο καθένας)
  • Ελάχιστες σκηνές δράσης
  • Ο Richards δεν χρησιμοποιεί σχεδόν καθόλου τις δυνάμεις του. Θα μπορούσε απλά να ήταν ένας ιδιοφυής άνθρωπος. Γενικά υπάρχει μεγάλη αναμοιομορφια στο screen time των δυνάμεων με τον πυρσό να έχει το μεγαλύτερο με διάφορα από την 2η Sue και τον Richards όπως ανέφερα σχεδόν καθόλου.
Αρνητικά
  • Η ταινία δεν είναι για κινηματογράφο, ειδικά για IMAX. Δεν έχει τα οπτικοακουστικά χαρακτηριστικά για να σε κάνουν να την απολαύσεις περισσότερο από την τηλεόραση στο σαλόνι σου.
  • Τα αστεία! Εκτός το ότι είναι άστοχα, φαίνονται και εκτός τόπου και χρόνου. Ακόμα και το delivery από τους ηθοποιούς είναι κακό. Λες και μπήκαν αργότερα σε reshoots για να καλύψουν μια checklist! (Ακούς @Admiral ?:p )
  • Το σενάριο είναι η μεγαλύτερη αδυναμία της ταινίας. Θα ήταν πολύ καλύτερα εάν λεγόταν fabulous 4 και δεν γνωρίζαμε τίποτα για αυτήν. Όλα εδώ όμως είναι γνωστά και εξηγώ παρακάτω
  • Τά πρώτα 10 λεπτά που είναι η εισαγωγή στους χαρακτήρες είναι τέρμα βαρετή. Ευτυχώς είχαν την σοφία να το κάνουν fast forward αλλά και πάλι μας λένε πράγματα που γνωρίζουμε
Τα βάζω σε spoiler αν και δεν γράφω κάτι που δεν γνωρίζει κάποιος που ξέρει για το MCU και τους f4
  • Όλες οι δραματικές σκηνές αποτυγχάνουν παρόλο που είναι καλά σκηνοθετημένες και οι ηθοποιοί αποδίδουν. Αλλά γνωρίζεις ήδη την ιστορία, ξέρεις πως τελειώνει. Ξέρεις ότι η τύπισσα θα σώσει τον πυρσό και ότι η Sue θα αναστηθεί γιατί θα συμμετέχουν στην επόμενη ταινία. Οπότε δεν υπάρχει κανένα impact, νιώθεις σαν να βλέπεις 4η-5η επανάληψη μιας ταινίας που έχεις ξαναδεί
  • Με τις μ@@@@ς τα παράλληλα σύμπαντα, θα μπορούσαν να κάνουν ένα twist τουλάχιστον. Θα μου άρεσε πολύ περισσότερο πχ εάν αποτύγχαναν να σώσουν τον πλανήτη τους από τον Galactus και ξέφευγαν στην "δική" μας γη για να σώσουν τον γιο τους από αυτόν (thunderbolt end scene). Έτσι και οι επόμενες ταινίες θα μπορούσαν να τους έχουν σαν τραγικές φιγούρες καταρρακωμενοι από την αποτυχία, τις τύψεις ότι θυσίασαν ολόκληρο πλανήτη για να σώσουν τον γιο τους. Ειδικά ο Richards που ήδη τον δείχνουν να γονατίζει από το βάρος της ευθύνης και τον φόβο της αποτυχίας. Αλλά που να πρότεινε κάποιος μια τέτοια ιδέα στους κουστουματους της marvel/Disney θα τον έστελναν σπίτι του!
Ένα 6/10 για εμένα εάν την δείτε δωρεάν. Μια καλή προσπάθεια, πολύ καλύτερη από τις γελοιοτητες όπως τα τελευταία thor και ant man. Και πέρα από την πλάκα που κάνουμε με τον ναύαρχο, ελπίζω να συνεχίσουν στην ίδια λογική εκεί στην marvel μπας και βλέπουμε καμία αξιόλογη ποπ κορν ταινία που και που.

Last edited:
Thanks για τις εντυπώσεις! Κάποια από τα αρνητικά συμφωνούν σε γενικές γραμμές με αυτά που έχω ακούσει και από αλλού, συγκεκριμένα για τις λίγες σκηνές δράσεις και την έλλειψη του απαραίτητου spectacle για καλοκαιρινό blockbuster. Σε αυτά σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι το Superman ήταν καλύτερο, κάτι που εξηγεί και την καλύτερη πορεία του στο box office.

Όπως και να έχει εμένα με ευχαριστεί πολύ ότι υπάρχει ξεκάθαρη βελτίωση στην ποιότητα στις δύο πρώτες ταινίες μετα την αλλαγή στρατηγικής. Τα προβλήματα που επισημάνθηκαν είναι από αυτά που μπορούν να λυθούν πολύ πιο εύκολα από τα προηγούμενα δομικά.

Thanks για τις εντυπώσεις! Κάποια από τα αρνητικά συμφωνούν σε γενικές γραμμές με αυτά που έχω ακούσει και από αλλού, συγκεκριμένα για τις λίγες σκηνές δράσεις και την έλλειψη του απαραίτητου spectacle για καλοκαιρινό blockbuster. Σε αυτά σχεδόν όλοι συμφωνούν ότι το Superman ήταν καλύτερο, κάτι που εξηγεί και την καλύτερη πορεία του στο box office.

Όπως και να έχει εμένα με ευχαριστεί πολύ ότι υπάρχει ξεκάθαρη βελτίωση στην ποιότητα στις δύο πρώτες ταινίες μετα την αλλαγή στρατηγικής. Τα προβλήματα που επισημάνθηκαν είναι από αυτά που μπορούν να λυθούν πολύ πιο εύκολα από τα προηγούμενα δομικά.
Την έχεις δει? Θα ήθελα να διαβάσω το feedback και την κριτική στα σημεία που αναφέρω, ειδικά στο σενάριο, από έναν fanboy :p που ακόμα είναι θετικά προσκείμενος στο είδος.

Από την έναρξη των γυρισμάτων του Spider-man: Brand New Day:

GxajZhVWAAAg5SQ

Την έχεις δει? Θα ήθελα να διαβάσω το feedback και την κριτική στα σημεία που αναφέρω, ειδικά στο σενάριο, από έναν fanboy :p που ακόμα είναι θετικά προσκείμενος στο είδος.

Όχι, δεν πηγαίνω πλέον στους κινηματογράφους οπότε τα βλέπω όλα στο σπίτι.

Back