Marvel Cinematic Universe: το επίσημο thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Γενικά δεν ψήνομαι με animation αλλά αυτό από το trailer μοιάζει αρκετά ενδιαφέρον και πρωτότυπο:

 
Είδα το Thunderbolts, είναι αναμφίβολα μια καλή ταινία αλλά έχει και τα αρνητικά της.

Θετικά
  • Μια ασυνήθιστη third act που προσπαθεί να εξερευνήσει ένα σοβαρό θέμα.
  • Το καστ είναι πολύ καλό με δυνατή χημεία.
  • Οι σκηνές δράσης ήταν καλές.
  • Οι προεκτάσεις για το MCU πολύ ενδιαφέρουσες.

Αρνητικά

  • Πολύ γκρίζα και άχρωμη ταινία σε color grading, costumes κλπ. Καταλαβαίνω γιατί με βάση την πλοκή αλλά το βρήκα υπερβολικό.
  • Η ταινία φανερά έχασε αρκετές σκηνές στο editing room. Ειδικά το πρώτο μισάωρο ήθελε τουλάχιστον άλλα 15 λεπτά που να εισάγουν ομαλά τους χαρακτήρες και το setting.
  • Η εμπορική αποτυχία της ταινίας εξηγείται εύκολα. Δεν έχει καμία σχέση με το τυπικό blockbuster που περίμενε ο κόσμος.

Συμφωνώ με όλα τα θετικά και τα δύο αρνητικά που αναφέρεις (δεν με χάλασε το color grading). Είχα πολλά χρόνια να δω ταινία της Marvel που να μου αρέσει. Το τελευταίο ήταν το Infinity War (το Endgame δεν άντεξα ποτέ να το δω ολόκληρο), και έκτοτε όποιο τόλμησα να παρακολουθήσω, ήταν ολοκληρωτικό χάσιμο χρόνου. Εκτός του Thunderbolts.

Κρίμα που απέτυχε εμπορικά, αλλά δυστυχώς το κοινό δεν εκτιμά τις καλές προσπάθειες, τηρουμένων των αναλογιών. Ας φάμε στη μάπα περισσότερη βλακεία λοιπόν.
 
δεν κατάλαβα Χριστό.

Ο πρωταγωνιστής όταν ήταν μικρός είδε μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Wonder Man (τα πλάνα με τον μαλλιά λευκό superhero που μοιάζουν με sci-fi ταινία των 70s) και έγινε μεγάλος φαν. Πολλά χρόνια μετά ο μικρός μεγάλωσε, έγινε ηθοποιός και μαθαίνει ότι το στούντιο θα βγάλει remake του Wonder Man οπότε βάζει στόχο να πάρει αυτός τον ρόλο του ήρωα που λάτρευε μικρός.

Οι δημιουργοί λένε ότι η σειρά θα έχει πολλά meta στοιχεία, το βασικό της θέμα θα είναι το ίδιο το Hollywood και η ζωή και αγώνας ενός άγνωστου ηθοποιού για καταξίωση οπότε πιστεύω ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει προφανώς τον χαρακτήρα αλλά είναι σχεδόν από τα ιδρυτικά μέλη των Avengers, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ένατο τεύχος το 1964.
 
Ο πρωταγωνιστής όταν ήταν μικρός είδε μια σειρά με ανταγωνιστή τον Oroku Saki (μάστερ του νιντζούτσου και ιδρυτικό μέλος των Ποδαράδων) και έγινε μεγάλος φαν. Πολλά χρόνια μετά ο μικρός μεγάλωσε, έγινε τεχνικός ίντερνετ και μαθαίνει για την ύπαρξη διάφορων online φόρουμ, οπότε βάζει στόχο να υποδυθεί το ρόλο του αρχικακού που λάτρευε μικρός. Φήμες λένε ότι έμεινε in-character από όταν έπαιξε Doom στο πρώτο του PC το 1996 του πήραν δώρο το πρώτο του Tekko-Kagi.
:unsure:
 
Ο πρωταγωνιστής όταν ήταν μικρός είδε μια ταινία με πρωταγωνιστή τον Wonder Man (τα πλάνα με τον μαλλιά λευκό superhero που μοιάζουν με sci-fi ταινία των 70s) και έγινε μεγάλος φαν. Πολλά χρόνια μετά ο μικρός μεγάλωσε, έγινε ηθοποιός και μαθαίνει ότι το στούντιο θα βγάλει remake του Wonder Man οπότε βάζει στόχο να πάρει αυτός τον ρόλο του ήρωα που λάτρευε μικρός.

Οι δημιουργοί λένε ότι η σειρά θα έχει πολλά meta στοιχεία, το βασικό της θέμα θα είναι το ίδιο το Hollywood και η ζωή και αγώνας ενός άγνωστου ηθοποιού για καταξίωση οπότε πιστεύω ότι θα έχει μεγάλο ενδιαφέρον. Ο περισσότερος κόσμος δεν ξέρει προφανώς τον χαρακτήρα αλλά είναι σχεδόν από τα ιδρυτικά μέλη των Avengers, εμφανίστηκε για πρώτη φορά στο ένατο τεύχος το 1964.
όλα αυτά από το τιζερ τα έβγαλες; :p
 
Όχι ρε, διαβάζω και συνεντεύξεις, παρουσιάσεις κλπ και τα διυλίζω για να παίρνετε εδώ την ουσιαστική πληροφορία.
Μεγάλη marvelιτσα, το ξέρουμε!
:p
 
Είδα χθες το The Fantastic Four: First Steps (2025) ⭐ 7.0 | Action, Adventure, Sci-Fi

Η αλήθεια είναι οτι είμαι αρκετά αρνητικά προκατειλημένος πια με τις super hero movies αλλά θα προσπαθήσω να είμαι αντικειμενικός.

Στα θετικά: είχε έναν ενδιαφέρον αισθητικά κόσμο με διάφορες τεχνοτροπίες και τεχνολογίες από τις δεκαετίες του 60/ 70 και από το πως φανταζόντουσαν τότε το μέλλον (πχ Jetsons). Μια ρεαλιστική απόδοση ενός ζευγαριού και ωραίες / προσγειωμένες ερμηνείες από Pascal & Kirby.

Στα αρνητικά: Galactus, Silver Surfer , Thing έχουν ελάχιστο χρόνο, ειδικά ο πρώτος πρέπει να είναι ο πιό αδιάφορος κακός όλων των εποχών. Ο Johnny Storm έχει λίγα περισσότερα πράγματα να κάνει αλλά για μένα ήταν ιδανικό το πως παρουσίασε τον χαρακτήρα ο Chris Evans. Ο Quinn είναι απίστευτα αδιάφορος. Το σενάριο μου φάνηκε ιδιαίτερα απλό και άγευστο. Στο Thunderbolts με άγγιξε περισσότερο το θέμα της κατάθλιψης, εδώ μου ήταν εντελώς αδιάφορο για το αν ο Galactus θα πάρει το μωρό ή όχι. Τι νόημα έχει. Όλα τα βρωμόπαιδα κάποια στιγμή θα πάνε 16 και θα γεμίσουν τατουάζ και θα ακούνε τραπ. Τουλάχιστον εδω του μικρού του παρουσιάστηκε σούπερ επαγγελματική ευκαιρία από τα γεννοφάσκια του.

Γενικότερα, δεν μου άλλαξε καμία άποψη αυτή η ταινία για το είδος. Θα την έβαζα πάνω από το Superman, κάτω από το Thunderbolts, αλλά ειλικρινά απορώ ποιός πάει και δίνει λεφτά στο σινεμά για να τις δει; Οκ δεν είναι τόσο πανηλίθιες οπως το The Marvels, αλλά δεν μπορούν και να βγουν από την τρύπα που έχουν πέσει.
 
To πρώτο trailer για το Avengers Doomsday έρχεται τον Δεκέμβριο, θα προβληθεί μαζί με το Avatar: Fire and Ash.

 
Back
Top