Global GPU clusterfuck και άλλα νέα

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ας ελπίσουμε σε repairability με Off the self parts αν είναι πράγματι αληθινό.

Ας ελπίσουμε σε repairability με Off the self parts αν είναι πράγματι αληθινό.

Δύσκολο το βλέπω, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κάποια APU για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος.

Δύσκολο το βλέπω, κατά πάσα πιθανότητα θα είναι κάποια APU για να κρατηθεί χαμηλά το κόστος.
Custom APU που να μπαίνει σε AM5 socket και μητρική με pcie 5 όμως θα έκανε όλη την διαφορά

Είναι ιδέα μου ή η Nvidia την είδε Apple και η τιμολόγηση των καρτών της είναι σαν τα iPhone; Sorry, ίσως η ερώτηση μου είναι old news αλλά έχω χάσει επεισόδια δεκαετίας και θα χρειαστεί να πιάσω το νήμα από την αρχή μπας και βρω που στράβωσε το θέμα. Στο νετ δεν ξέρω που να αρχίσω το ψάξιμο.

Επί Κόβιντ έγινε το μεγάλο μπαμ με την Nvidia, όταν έπαιρνε τα πάνω του και το Bitcoin και έγινε το mining mainstream. Θυμάμαι το '19 είχα πάρει 2080 Super σε φυσιολογική τιμή (MSRP) και με νορμάλ διαθεσιμότητα. Η μπάλα χάθηκε με την κυκλοφορία των 30ΧΧ εν τω μέσω πανδημίας.

Όλες οι εταιρείες τεχνολογίας απολάμβαναν τη φούσκα του lockdown, τα μιναριά περιμέναμε το Cyberpunk 2077 ως Τρίτη Έλευση του Κυρίου και Σωτήρος και οι πρώτες 30ΧΧ εξαφανίστηκαν σε λίγα λεπτά. Μετά πιάσαν να βγαίνουν στη μαύρη αγορά σε διπλάσιες και τριπλάσιες τιμές, γαμήθηκε η φάση και συνέχισε ακόμη χειρότερα με τις 40ΧΧ. Στην κυκλοφορία των 50ΧΧ κάπως άρχισε να ξεφουσκώνει και με τον ανταγωνισμό από την AMD και την αλματώδη πρόοδο του upscaling, στις 60ΧΧ θα επανέλθουμε στην κανονικότητα.

Επί Κόβιντ έγινε το μεγάλο μπαμ με την Nvidia, όταν έπαιρνε τα πάνω του και το Bitcoin και έγινε το mining mainstream. Θυμάμαι το '19 είχα πάρει 2080 Super σε φυσιολογική τιμή (MSRP)
Είχε γίνει και ένας πανικός με τα κρυπτονομίσματα το 17-18 και επίσης δεν έβρισκες κάρτες γραφικών. Η πανδημία ήταν το μεγάλο μπαμ. Και όταν πήγαινε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση πέρασε σε νέα φάση ο 3ος ΠΠ.

Είναι ιδέα μου ή η Nvidia την είδε Apple και η τιμολόγηση των καρτών της είναι σαν τα iPhone;

Με μια λέξη, ναι. Υπάρχουν και άλλοι παράγοντες πέρα από την απληστία της Nvidia όπως το αυξημένο κόστος παραγωγής τσιπς, αλλά η τιμολόγηση των καρτών και ιδίως το planned obsolescence με την λίγη VRAM παραπέμπουν απευθείας σε Apple.

Είχε γίνει και ένας πανικός με τα κρυπτονομίσματα το 17-18 και επίσης δεν έβρισκες κάρτες γραφικών. Η πανδημία ήταν το μεγάλο μπαμ. Και όταν πήγαινε να ομαλοποιηθεί η κατάσταση πέρασε σε νέα φάση ο 3ος ΠΠ.
Ακριβώς. Ήδη από τις RTX20 είχαν αρχίσει να φαίνονται τα σημάδια (αναπάντεχα μικρή διαθεσιμότητα στο launch αλλά και τσιμπημένες (ακόμα και για) αρχικές τιμές.

Το θέμα με την nvidia είναι ότι θεωρητικά με την παραγωγή chips να είναι τερματισμένη και τη ζήτηση λόγω ΑΙ να είναι στο θεο χάνει λεφτά (ουσιαστικά μικρότερο κέρδος) με το να φτιάχνει και να πουλάει gaming κάρτες γραφικών ακόμα και με τις τωρινές τιμές. Οπότε και μικρότερη παραγωγή gaming καρτών και μηδενικό κίνητρο να ρίξει. τις τιμές, μέχρι τώρα έστω.

Δε βοήθαγε και η έλλειψη ανταγωνισμού ως τώρα αν και κάτι γίνεται πια τόσο από την AMD πια όσο και από την Intel στις μεσαίες κατηγορίες οπότε μόνο καλύτερη μπορεί να γίνει η κατάσταση. Τώρα αν θα είναι αρκετά καλύτερη για την πλειοψηφία των αγοραστών παίζει.

Last edited:
Να υπενθυμίσω επίσης ότι μέσα 2020 ξεκίνησε άλλο ένα mining boom με τιμές ethernium/bitcoin να αρχίζουν να πετάνε, το θυμάμαι γιατί το καλοκαίρι 2020 πήρα την 5500 4gb για 180€ και τον Νοέμβριο έκανε 800...

Αγάπες τι έγινε χαλαρώνετε; :p

'Χουκο η ΑΙ φουσκίτσα σκάει Μάρτη '26, u heard it here first br0z, pump and dump, pump and dump.

Από το στόμα σου και στου Θεού το αυτί.

Να μπούμε βγούμε Nvidia? Σκεφτόμουν να έκανα άλλο ένα gun n run.

H Νvidia ήδη πήκαρε και τώρα είναι σε πτώση. Στάνταρ θα μαγειρέψουν κάτι για του χρόνου, αλλά να ΒΓΟΥΤΕ θα πρότεινα εκτός κι αν ζείτε για το σκληρό ρίσκο του day trading. Εγώ έχω γυναίκα να με βαράει και παιδάκια να μου τρώνε το σκώτ, το σταυρό μου κάμω αν μου αφήνουν κανά δίφραγκο για τα Steam Sales :D

τις κάρτες και τα μάτια σας... μην χαλάσει τίποτα καήκαμε

Back