Άλλο ένα PC building

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ναι ρε γαμωτο, δεν εχω δουλέψει ή παίξει η αλήθεια είναι ποτε σε Curved αλλά λογικό μου ακούγεται.
Πάμε σε flat λοιπόν.
Και η πλάκα είναι ότι μόλις βρήκα τη λευκή phillips στο e-gate...
αυτή είναι η κατάρα για όσους μας δουλεύουμε και παίζουμε στο ίδιο σύστημα.
Αν και μπορώ να πω οι Dell Ultrasharp μου έχουν δώσει μια καλή ισορροπία.

αυτή είναι η κατάρα για όσους μας δουλεύουμε και παίζουμε στο ίδιο σύστημα.
Αν και μπορώ να πω οι Dell Ultrasharp μου έχουν δώσει μια καλή ισορροπία.
Αυτη που έχω τώρα 25"(?) είναι dell ultrasharp, δεν υπάρχει η εικόνα τους.
Με έχει βγάλει σούπερ ως τώρα αν και μου έχει πάθει ένα θάμπωμα σε ένα σημείο χαμηλα 1-2cm, πιθανότατα από χτύπημα όμως, την έχω κοντά 10ετια.
Τώρα για 27" θέλω ~400€ δε βγαίνει μάνα μου.

Ναι η αλήθεια είναι και εγώ σπίτι για 27" έχω μια dell SE2717H πλέον, ήθελα μέγεθος αλλά δεν είχα το βαλάντιο. Παρόλα αυτά για τις δικές μου gaming ανάγκες είναι κομπλέ.

Θα ξεκινήσω με την αλλαγή γραφείου
Άσχετο, αλλά θα με ενδιέφερε η επιλογή σου αν ξεκινήσεις το ψάξιμο. Θέλω κάποια στιγμή να αλλάξω και το δικό μου, αν κι εγώ θέλω να πάω σε standing desk.

Άσχετο, αλλά θα με ενδιέφερε η επιλογή σου αν ξεκινήσεις το ψάξιμο. Θέλω κάποια στιγμή να αλλάξω και το δικό μου, αν κι εγώ θέλω να πάω σε standing desk.
Τώρα τα 'πιασες τα λεφτά σου.
Εδώ και λίγα χρόνια, με τη δεύτερη τσαπερδονα, το μανκεηβ μου έχει περιοριστεί σε μια γωνιά στην κρεβατοκάμαρα (και πάλι καλά να λέω σύμφωνα με τον Π.Ε.) Με πατέντες και αλχημείες κάνω δουλίτσα τόσο καιρό και τώρα αξιοθηκα να φτιαξω ένα μίνι γραφειακι που θα κουμπώσει στη γωνία. Πιο απλή λύση πεθαίνεις.

Δεν έχω ισχυρή γνώμη, όλες βλέπω έχουν 1ms απόκριση, αλλά θα προτιμούσα μια με υποστήριξη HDR (η πρώτη λέει όχι)
Πάντως βλέποντας διάφορα reviews, στα μόνιτορ σε αυτό το price range και με τα αντίστοιχα σπεκ φυσικά, το HDR δεν αποδίδει -ας πούμε- ολοσωστα.

Νομίζω πως το Lenovo Legion, overall έχει πιο ισορροπημένο VFM.

Τώρα τα 'πιασες τα λεφτά σου.
Εδώ και λίγα χρόνια, με τη δεύτερη τσαπερδονα, το μανκεηβ μου έχει περιοριστεί σε μια γωνιά στην κρεβατοκάμαρα (και πάλι καλά να λέω σύμφωνα με τον Π.Ε.) Με πατέντες και αλχημείες κάνω δουλίτσα τόσο καιρό και τώρα αξιοθηκα να φτιαξω ένα μίνι γραφειακι που θα κουμπώσει στη γωνία. Πιο απλή λύση πεθαίνεις.
Αν χωράγαμε στα παιδικά μας χρόνια σε μια γωνίτσα γιατί να μην χωρέσουμε και τώρα;

90sdesk.jpg

Αν χωράγαμε στα παιδικά μας χρόνια σε μια γωνίτσα γιατί να μην χωρέσουμε και τώρα;
Και CRT οθόνη όχι μόνο γιγαντιαίος πύργος.

Το επόμενο πληκτρολόγιο που θα πάρω πάντως θα είναι σίγουρα ρετρίλα του κερατά

Και CRT οθόνη όχι μόνο γιγαντιαίος πύργος.
ναι αλλά η αλήθεια είναι μια σύγχρονη 27άρα πιάνει περισσότερο χώρο σε πλάτος από ότι οι 14-15" που είχαμε τότε βέβαια λόγο τις στενότητας τώρα το tower μπορεί να χωθεί από πίσω!

View attachment 9349

Χλίδα!! Εγώ έχω στρογγυλό τραπεζάκι καφενείου και πλαστική καρέκλα, μπροστά από την 42άρα τηλεόραση!! Όταν δεν βλέπουν τα γονίδια!!!

τότε είχαμε ΠΑΣΟΚ, εμένα ήταν integrated στην βιβλιοθήκη - χώρισμα που βάλαμε στο σαλόνι για να βγάλουμε 3ο υπνοδωμάτιο :p

τότε είχαμε ΠΑΣΟΚ, εμένα ήταν integrated στην βιβλιοθήκη - χώρισμα που βάλαμε στο σαλόνι για να βγάλουμε 3ο υπνοδωμάτιο :p

FF2S1dHXEAADfac-1.jpg

Λοιπόν guys εδω είμαστε, μόλις έφυγε το order:

CASEBe Quiet Pure Base 500DX Midi Tower
M/BGigabyte B650E Aorus Elite X Ice
CPUAMD Ryzen 5 9600X
CPU COOLERDeepcool AK500 Digital Pro White
PSUGigabyte Aorus Elite 1000W Λευκό Full Modular 80 Plus Platinum
NVMESamsung 990 PRO 2TB with heatsink
RAMKingston Fury Beast 32GB DDR5 RGB (2x16GB) 6000
GPUXFX Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Swift

Τα παραπάνω πήγαν περίπου 1650 γιουρο 👉👌 🥳

Και για οθόνη, άνευ εξαιρετικού απροόπτου, θα παω στο Lenovo Legion R27qe Gaming Monitor 27'' QHD IPS Flat 180Hz 1ms.

Λοιπόν guys εδω είμαστε, μόλις έφυγε το order:

CASEBe Quiet Pure Base 500DX Midi Tower
M/BGigabyte B650E Aorus Elite X Ice
CPUAMD Ryzen 5 9600X
CPU COOLERDeepcool AK500 Digital Pro White
PSUGigabyte Aorus Elite 1000W Λευκό Full Modular 80 Plus Platinum
NVMESamsung 990 PRO 2TB with heatsink
RAMKingston Fury Beast 32GB DDR5 RGB (2x16GB) 6000
GPUXFX Radeon RX 9070 16GB GDDR6 Swift

Τα παραπάνω πήγαν περίπου 1650 γιουρο 👉👌 🥳

Και για οθόνη, άνευ εξαιρετικού απροόπτου, θα παω στο Lenovo Legion R27qe Gaming Monitor 27'' QHD IPS Flat 180Hz 1ms.

Μια χαρά, νομίζω πολύ balanced και με ποιοτικά components. Επειδή έχω μείνει λίγο πίσω στο θέμα της κατανάλωσης ενέργειας, το τροφοδοτικό χρειάζεται να είναι τόσο για το παρόν σύστημα ή το πήρες και για μελλοντικές αναβαθμίσεις;

Μια χαρά, νομίζω πολύ balanced και με ποιοτικά components. Επειδή έχω μείνει λίγο πίσω στο θέμα της κατανάλωσης ενέργειας, το τροφοδοτικό χρειάζεται να είναι τόσο για το παρόν σύστημα ή το πήρες και για μελλοντικές αναβαθμίσεις;

Σίγουρα για μελλοντική αναβάθμιση.
Το "core" σύστημα θα κρατήσει αρκετά πιστεύω, και με παίρνει για μια αναβάθμιση cpu kai Gpu σε 3-4-5 χρονακια 😁.
Άνετα θα ημανε και με 850W τώρα.
Το παλιό σύστημα χτίστηκε το 2015, και ως τώρα έκανα μια αναβάθμιση κάρτας και προσθήκη Nvme και με έβγαλε άξια ως τώρα.
Οπότε και αυτό τώρα χτίζεται με γνώμονα τη μακροημέρευση.
Είχα επιλέξει την 9060xt αρχικά, και να επιλέξω την ποιότητα ας πούμε στα αλλα conponents. Τελικά με έτρωγε το χέρι μου και έβαλα την απλή 9070.
Πάντως δε θυμάμαι να έχω διαβάσει ή παρακολουθήσει τόσα review kai test για να επιλέξω κάτι!

Πάντως δε θυμάμαι να έχω διαβάσει ή παρακολουθήσει τόσα review kai test για να επιλέξω κάτι!

Καλά έκανες, είναι μια σημαντική επένδυση. Νομίζω ότι θα βγάλεις εύκολα μια πενταετία χωρίς να καταστεί απαραίτητη η αναβάθμιση, πιθανώς και παραπάνω αφού οι επόμενες κονσόλες θα έχουν μια εκτενή περίοδο cross gen συμβατότητας, επομένως η μπάρα των απαιτήσεων στα games θα αργήσει πολύ να ανέβει.

δε νομίζω ότι υπήρχε λόγος να πας πάνω από 650 να σου πω την αλήθεια. Δε νομίζω επίσης όπως λέει ο @Admiral ότι είναι σημαντική επένδυση όταν επενδύεις στα watt αλλά στην ποιότητα. Εκ τον πραγμάτων κάθε 10 χρόνια καλό είναι να αλλάζουμε άλλωστε και σε γενικές γραμμές, άσχετα με κάτι τέρατα 4090/5090, οι καταναλώσεις έχουν μείνει σταθερές τα τελευταία χρόνια. Για να πάρεις μια ιδέα το παλιό μου σύστημα το έβγαζε 100W παραπάνω από αυτό και την έβγαλε με 450W τροφοδοτικό για χρόνια.

Το παραπάνω σύστημα με headroom για 4 ssd και 64άρα ram ότι calculator δοκίμασα το έβγαζε από 470-550W recommended PSU. Δυστυχώς της outervision έχει κλείσει που ήταν πιο αναλυτικό, αλλά δοκίμασα CM/Seasonic, πιστεύω μπορούμε να τους εμπιστευτούμε.

Back