Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Και στα καπακια βαζεις District 9 για την υπεργαματη σφαγη με το Mech suit.
Τι απίστευτη υπερταινιάρα ήταν το District 9;

Και το έκανε πιό εντυπωσιακό ότι ο τύπος το γύρισε με φραγκοδίφραγκα.

Και δυστυχώς, ακόμα πιό εντυπωσιακή η πτώση του.

Ξεκίνησα χθες το Red Sonja (2025) ⭐ 4.6 | Action, Adventure, Drama, όσο περίμενα τον θείο να στείλει το τελευταίο επεισόδιο Alien Earth. Εντελώς σκουπίδι, μοιάζει ξεχασμένη βιντεοταινία από τα 80s.

Πάντως η πρωταγωνίστρια μου τράβηξε την προσοχή με το ημίγυμνο τις υποκριτικές της ικανότητες. Την imdbαρα και την είχα ξαναδει σε ένα Revenge του 2017, ένα συμπαθητικό θρίλερ εκδίκησης, Ο γκόμενος ξεφορτώνεται την γκόμενα αλλά αυτή ζει ακόμα και αποφασίζει να τον πληρώσει με το ίδιο νόμισμα. Και σε εκείνη την ταινία ήταν όλη την ώρα ημίγυμνη. Φαίνεται ότι είναι το σήμα κατατεθέν της.

Με παρέσυραν και είδα και το Liebe findet uns (2025) ⭐ 6.2 | Drama, Romance, υπέρτατη ρομαντική παπαριά που ο μόνος λόγος να το δεις είναι αν είσαι κορασίδα 16 ετών και ακούς Taylor Swift. Πρέπει να χρηματοδοτήθηκε πλήρως πό τους ΕΟΤ Ισπανίας και Πορτογαλίας. Διαγράφηκε από την μνήμη μου με την μία αλλά τώρα ,για κάποιον αδιευκρίνιστο λόγο, θέλω να πάω στο Μπιλμπάο.

O Μπλόμκαμπ δυστυχώς τυποποιήθηκε από το Χόλιγουντ. District 9 και Chappie είχαν την ωμή γεύση της ζωής στην Αφρική, σε συνδυασμό με την 'πείνα' του γκικακίου που ήθελε απεγνωσμένα ν'αποδείξει πως άξιζε μια θέση στο τραπέζι των μεγάλων. Το πέτυχε κι έκανε κασ άουτ. Μακάρι να είχαμε όλοι αυτή την επιλογή.

Σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ καλλιτέχνης δεν παραμένει επίκαιρος και ουσιαστικός μετά το πέρας της ηγεμονικής του περιόδο. Είναι η ίδια η ανθρώπινη φύση. Τα μεγάλα έργα βγαίνουν από μεγάλες πληγές. Όταν λύσεις τα βασικά και επουσιώδη, βυθίζεσαι σταδιακά στην μικρομεγαλοαστική σου κόλαση και χάνεις την επαφή με τα πάντα. Η ανταμοιβή για την επιτυχία είναι ο θάνατος στην εξορία.

BROTHER @Grotenfrod CAN I GET A HALLELUJAH WE 'ZE ALL GUNNA DIE?!

Last edited:
O Μπλόμκαμπ δυστυχώς τυποποιήθηκε από το Χόλιγουντ. District 9 και Chappie είχαν την ωμή γεύση της ζωής στην Αφρική, σε συνδυασμό με την 'πείνα' του γκικακίου που ήθελε απεγνωσμένα ν'αποδείξει πως άξιζε μια θέση στο τραπέζι των μεγάλων. Το πέτυχε κι έκανε κασ άουτ. Μακάρι να είχαμε όλοι αυτή την επιλογή.

Σχεδόν ΚΑΝΕΝΑΣ καλλιτέχνης δεν παραμένει επίκαιρος και ουσιαστικός μετά το πέρας της ηγεμονικής του περιόδου. Είναι η ίδια η ανθρώπινη φύση. Τα μεγάλα έργα βγαίνουν από μεγάλες πληγές. Όταν λύσεις τα βασικά και επουσιώδη, βυθίζεσαι σταδιακά στην μικρομεγαλοαστική σου κόλαση και χάνεις την επαφή με τα πάντα. Η ανταμοιβή για την επιτυχία είναι ο θάνατος στην εξορία.

BROTHER @Grotenfrod CAN I GET A HALLELUJAH WE 'ZE ALL GUNNA DIE?!
1000032781.gif

District 9 πράγματι πολύ υποτιμημένη ταινία. Όταν την είχα δει αναρωτιόμουν τι σκατά ανώμαλος έιμαι και μου αρέσει όταν όλοι την θάβουν;

Ποιος την έθαβε; Ταινιάρα είναι, ειδικά στο χώρο του sci-fi. Η αλήθεια είναι πως έτσι με το περίεργο, σχεδόν χιουμοριστικό documentary που ξεκινάει μπορεί να σε παραπλανήσει και να μην την πάρεις στα σοβαρά, αλλά αν κάνεις λίγο υπομονή η αλλαγή στον τόνο του σε χτυπάει κατακέφαλα. Γενικά γουστάρω ταινίες που το κάνουν αυτό. Άλλο παράδειγμα το Wailing, οτιδήποτε περισσότερο θα ήταν spoiler...

Ποιος την έθαβε; Ταινιάρα είναι, ειδικά στο χώρο του sci-fi. Η αλήθεια είναι πως έτσι με το περίεργο, σχεδόν χιουμοριστικό documentary που ξεκινάει μπορεί να σε παραπλανήσει και να μην την πάρεις στα σοβαρά, αλλά αν κάνεις λίγο υπομονή η αλλαγή στον τόνο του σε χτυπάει κατακέφαλα. Γενικά γουστάρω ταινίες που το κάνουν αυτό. Άλλο παράδειγμα το Wailing, οτιδήποτε περισσότερο θα ήταν spoiler...
θυμάμαι στην εποχή της διάβαζα αρνητικά σχόλια, τώρα δε ξέρω, μπορεί να ακολουθούσα και εγώ λάθος sites πριν 10 χρόνια. Ποιος είναι σίγουρος για το τι θυμάται πλέον.

Δεν θυμάμαι να πέρασε ποτέ περίοδο απαξίωσης το D9, ούτε στο ξεκίνημά του, ούτε βέβαια όταν παγιώθηκε ως ελαφρώς υποτιμημένο, καλτ αριστούργημα στη συλλογική μνήμη.

Όσο για τον Blomcamp, ποτέ δεν έγινε αληθινά σπουδαίος σκηνοθέτης, ας είμαστε ειλικρινείς. Μια (1) καλή ταινία έβγαλε, κι έκτοτε πάει από φλόμπα σε μετριότητα και τούμπαλιν. Ίσως θα έπρεπε να επικεντρωθεί σε νερντουλιάρικα shorts και να αφήσει τις μεγάλου μήκους αλλά όσο του δίνουν φράγκα να γυριζει ταινίες, χαζός είναι να σταματήσει;

Ομολογώ δεν είμαι σίγουρος ότι την έχω δει! Απ το τρέιλερ δεν μου ρχεται καμία ανάμνηση οπότε την γκούγκλαρα και την έχει το ERTFLIX έως.. 30/8 (Ωνασου..)!!! Χμμ.. νομίζω είναι ότι πρέπει για αύριο μετά τη δουλειά!!!

Δεν θυμάμαι αν το ξαναποστάραμε, αλλά βγήκε προψές το 2ο τρέληερ για το Nuremberg.

Mε Ράσελ Κρόου στο ρόλο του Χέρμαν Γκέρινγκ.

@Tony Corvus Είδα το Bring Her Back. Έπαθα απίστευτη πλάκα. Από τα κορυφαία έργα τρόμου που έχω δει στη ζωή μου. Αν είσαι γονιός σε συντρίβει ολοκληρωτικά. Νιώθεις και τον πόνο και την ψύχωση της 'κακιάς' όσο και την αγωνία και των τριών πιτσιρικίων. Χριστέ μου. Μαραθώνιο Τζάκας πρέπει να κάνω για να συνέλθω.

Σαπώ τεράστιο στους αδελφούς Φιλίππου. Δείχνουν τεράστια wog-ο-καγκουράκια και δεν τους το 'χα.

Σταλεγα!

Οφείλω να ομολογήσω πως δεν το είδα με υψηλές προσδοκίες (δεν έχω δει τη πρώτη τους δουλειά). Με ξάφνιασε, με τρόμαξε, όχι με φθηνά "boo scares", αλλά με ατμόσφαιρα και ένταση και με έκανε να σκεφτώ.
Βασικά μου έδωκε εκείνο το κομμάτι τρόμου που θαρρώ πως λείπει από τα περισσότερα σύγχρονα έργα τρόμου (κάπως έτσι άρχισε το όλο "elevated horror" ). Eχει ψυχή, έχει χαρακτήρες που σε νοιάζουν, έχει σφιχτό ρυθμό. Δεν πατάει απλώς σε κλισέ, τα παίρνει και τα ξεχειλώνει μέχρι να πονέσεις. Όχι μονάχα με τη γραφική του βία, αλλά και με τη ψυχολογική.

Τώρα βάλε ένα Χαλβαη 5-0 να στανιάρεις

Αν και θεωρώ λίγο υπερβολικό το ντόρο, κυρίως γύρω από το Talk to Me, και οι 2 ταινίες τους παιδιά είναι πολύ αξιόλογες. To Bring her back μου άρεσε κατιτίς περισσότερο. Τα εύσημα εκεί που πρέπει όμως, οι τύποι πειραματίζονται και δίνουν κάτι διαφορετικό, από το να ακολουθήσουν την πεπατημένη, slasher-ιάδα 101, που υπάρχει με το κιλό εκεί έξω.
Και στέκομαι σε αυτό που είπες @Tony Corvus: μπορεί να μην είναι per se, οι πιο τροματικές στο είδος αλλά εμβαθύνουν στους χαρακτήρες και τον ψυχολογικό τρόμο και αποτελούν θέαση που σου κρατάει το ενδιαφέρον από την αρχή μέχρι το τέλος.

Aπ' όταν μεγάλωσα παιδιά, μου είναι εντελώς αδύνατο να δω θρίλερ ή φιλμ που να απεικονίζει παιδάκια να βασανίζονται και να μην ταυτιστώ απόλυτα με το γονιό ή να μη δω τα δικά μου στη θέση τους. Ως εκ τούτου, με πιάνουν εκατονταπλάσια δυνατά τα σχετικά φιλμ. To Talk To Me δεν το έχω δει κι από την περίληψη, δεν μου κινεί το ενδιαφέρον, νιώθω πως το έχω δει χιλιάδες φορές στο παρελθόν.

Είναι και τα γεράματα, που στην περίπτωσή μου τουλάχιστον εκδηλώνονται ως μηδενική ανοχή απέναντι σε αναμασήματα, επαναλήψεις και τα σχετικά. Μόνο μπροστά πάει το καράβι.

Συγκλονιστικό για μένα το Bring Her Back, μαζί με το Dark Song από τα κορυφαία αποκρυφιστικά 'σκληρά' θρίλερ όλων των εποχών.

Respect μεσιέ Μποράτσο για το Dark Song. Κορυφαίο και μακράν το πιο βαθύ ψυχολογικό -occult- horror που έχουν δει τα μάτια μου. Φαντάζομαι σαν γονιό σε πήρε η μπάλα ακόμα χειρότερα με την υπόθεση...

Σε περίπτωση που δεν το έχετε πάρει πρέφα υπάρχει interconnected universe ανάμεσα στις 2 ταινίες των αδερφών Φιλίππου. Ολόκληρο slite φτιάξαν για να προωθήσουν τόσο την ταινία όσο και το "lore" πίσω απο αυτή...

Απλά δείτε το συγκεκριμένο page - Black Angel Tapes -, πάτε στα comments και ψάξτε όσα λέει ο χρήστης "PomPom" με τον Seller του αντικειμένου...
PomPom φυσικά είναι η μητέρα η οποία έχει username με το όνομα απο το σκυλάκι που είχε βαλσαμώσει. Τα οποία μας φέρνουν στο συμπέρασμα οτι η μητέρα έμαθε απο ένα μέντιουμ (χρήστης TheEmpress) για το συγκεκριμένο tape που έβλεπε, δεν είχε κανένα "σατανικό" background και δεν είχε ιδέα πραγματικά για το πώς να κάνει σωστά την όλη διαδικασία και ζητούσε συνεχώς συμβουλές καθόλη την διάρκεια των γεγονότων που βλέπαμε (όχι οτι δεν το ψυλλιαζόσουν, αλλα τουλάχιστον το επαληθεύει). Ήταν ένας απλός άνθρωπος σε τεράστια θλίψη-απόγνωση που το κάνει ακόμα πιο τραγικό όλο αυτό.

Φυσικά αξίζει να ψάξετε όλα τα αντικέιμενα του site και να διαβάσετε comments, θα βρείτε πολλά easter eggs. Τρομερό αυτό που κάναν με την σελίδα πάντως, ανέβασε ακόμα περισσότερο την ταινία και τους ίδιους στα μάτια μου. Πολύ μεράκι.

Last edited:

@sandwraith_ Είσαι μερακλής. Ο βαθύς αποκρυφισμός είναι καλογερική, δεν είναι κότερα, Μπέβερλι Χίλς και γούπς ας φέρουμε πίσω τους αποθαμένους. Και η κατάληξη είναι 99.99% τραγική για όσους μπλέκονται.

Απίστευτα ανατριχιαστικό το μπαγκράουντ με τους Ρώσους αποκρυφιστές που πλασάρουν την τελετή εντωμεταξύ και ακριβώς επειδή όλα στηρίζονται πάνω στην ακραία απόγνωση ενός κατά τ'άλλα νορμάλ ψυχισμού, το έργο γίνεται σπαρακτικό.

Και για να μη μας κατηγοράτε πως σας μαυρίζουμε τις πσυχούλες βραδιάτικο, σκληρή πρόταση το THE SURFER με τον ισόθεο Νίκολας Κέητζ να παίρνει υπερβολικά στα σοβαρά μια σκληρή Αυστραλέζικη C movie. Στρώ Ντόγκς χ Beach Boys, Nic Cage Remix και τα μυαλά στα κάγκελα.

Back