Hollow Knight Series

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
To πρώτο boss ειναι introductory ή Εγώ έγινα σκληροπετσος παίζοντας retro platformers Στο r36s? 😅

Μία μικρή απόπειρα για ψευτοwalkthrough σε ένα boss. Obvious spoilers are obvious.

Μέχρι στιγμής στο Top 3 των boss fights μου για το παιχνίδι.

545368886_763848259616093_6854178884140414785_n.jpg

Άτιμα παιδιά, με πορώσατε με όλα όσα γράφετε και δεν άντεξα... μόλις το τσίμπησα (το Σιλκισόνγκι). Προβλέπεται κάψιμο...
Εμπρός καλό μου χέριιιιιιιι!!!...

meanwhile μια χαρά τρέχει στο htpc με την r7 250 και ένα αρχαίο i5 3570, η κάρτα είναι χειρότερη από τα minimum

ρε μάγκες κάνω κάτι λάθος με την ζωή μου την ίδια; δεν λέει να δουλέψει το χειριστήριο σωστά. Το σέταρα και μέσα από το στιμ αλλά κάποια κουμπιά είναι νεκρά ή ξέρω εγώ μου βγάζει το μενού στο R2 και κάτι τέτοια.
Πρέπει να βάλω τρίτη εφαρμογή; Κανά x360ce? Τι υπάρχει για linux?

Προσωπικά, μετά το τελευταίο patch έχω ένα πρόβλημα αναγνώρισης του LB στο X360 που ανοίγει τον χάρτη. Αντ'αυτού ενεργοποιεί την ιδιότητα που είναι στο LT. Καμία αλλαγή δεν το διορθώνει. Το παράδοξο: το LB λειτουργεί κανονικά στο pause menu.

Λόρεν αζ Σάκρα, το λες και τοπ τεν άνιμε πλοτουί.

Με το χέρι στην καρδιά, πλήρως αποκομμένο από κάθε συναισθηματισμό το παιχνίδι είναι το καλύτερο metroidvania. Δεν μπορώ να αντιληφθώ πώς τρία άτομα συνέλαβαν τέτοιο project scope (διαδραστικότητα, σκηνοθεσία) και μάλλον τα εφτά χρόνια ήταν και λίγα για αυτό που παρέδωσαν.

Όλα αυτά αφότου κατάφερα επιτέλους να ξεκλειδώσω το Act 3.

Τα υπόλοιπα όταν με το καλό τακτοποιήσω το σκορποχωρι που είναι οι σκέψεις μου.

70+ ώρες και είμαι κάπου στα μισά του Act 2. Απολαμβάνω κάθε λεπτό και χαίρομαι όταν ανακαλύπτω νέα πράγματα (events που γίνονται πχ) και διάφορες "κρυφές" περιοχές.
Ξεπέρασαν τον εαυτό τους και ανυπομονώ για τα επερχόμενα updates που επρόκειτο να εμπλουτίσουν και άλλο το παιχνίδι (βλέποντας τι κάνανε στο 1ο)

Ουφ πόσο θα ήθελα ρε παιδιά να μοιραστώ τον ενθουσιασμό σας, ειλικρινά, αλλά δεν...
Έχω γράψει 35 ώρες περίπου, νομίζω ετοιμάζομαι να ολοκληρώσω την Act 1 (πολεμάω τον Last Judge και τα runbacks είναι σαδισμός).
Οπτικά το παιχνίδι είναι χάρμα, ατμόσφαιρα υπέροχη, σκηνοθεσία, χαρακτήρες, lore, ποικιλία εχθρών, animations - όλα είναι φτιαγμένα με μεράκι και κάθε οθόνη γοητεύει. Αλλά τι να το κάνεις όταν δεν μπορείς να ευχαριστηθείς το gameplay; Υπάρχουν στο παιχνίδι κάποιες σχεδιαστικές επιλογές που καθιστούν την δυσκολία του οριακά άδικη με αποτέλεσμα ώρες ώρες να σπαταλάει απλά το χρόνο μου. Ορισμένα bosses οπωσδήποτε εμπίπτουν σ'αυτή την κατηγορία, αλλά το πρόβλημα είναι γενικότερο.

Όταν έπαιξα το HK ήμουν πολύ πιο νουμπάς στο συγκεκριμένο είδος κι όμως δεν θυμάμαι να μασάω το καπέλο μου σαν τον Ρόμπαξ κάθε 10-20 λεπτά. Υπήρχαν 3-4 ζόρικα σημεία που με έφεραν στα όριά μου αλλά στο Silksong είναι ήδη καμιά ντουζίνα και δεν έχω φτάσει καν στα μισά. Αν η δυσκολία ανεβαίνει κι άλλο στη συνέχεια, μάλλον θα μείνει για πάντα στο backlog :rolleyes:

Last edited:
εγώ πάλευα με το χειριστήριο, τελικά έστρωσε, μπορεί να μην κάνει καλή επαφή και εκεί να ήταν το θέμα, πρέπει να πάρω μια επέκταση να τραβήξω usb από πίσω.
Συμπαθέστατο, τους χάρτες τους τσιμπάω; πάντα έπαιζα linear platformers και δε ξέρω από αυτά.

τους χάρτες τους τσιμπάω;
Ναι
Αν η δυσκολία ανεβαίνει κι άλλο στη συνέχεια
Η δυσκολια ανεβαινει και αλλο, βεβαια αποκτας διαφορα εργαλεια και αναβαθμισεις που την ισορροπουν

Eγω καπου αρχη-μεση Act 2 ειμαι στις 55 ωρες και εχω βρει το μαστορα μου προσπαθωντας να ανεβω ενα βουνο κανοντας ακροβατικα, πρεπει να υπαρχουν καπου παγκοι για save (εχω δει σημαδι για εναν) αλλα δε τους εχω βρει ακομη. Iσως πρεπει να υπαρχει κανα τρινκετ για κρυο, κατι αντιστοιχο με της λαβας, που να το κανει πιο ανθρωπινο που δεν εχω βρει...αν οχι, τοτε μιλαμε για δυσκολια μεγαλυτερη του white palace.

Iσως πρεπει να υπαρχει κανα τρινκετ για κρυο,
Όχι ακριβώς, αλλά όταν περάσεις το όλο challenge με το βουνό, τότες αποκτάς immune στο κρύο

Συμπαθέστατο, τους χάρτες τους τσιμπάω; πάντα έπαιζα linear platformers και δε ξέρω από αυτά.
Ο κανόνας είναι ότι τσιμπας ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Μη βιάζεσαι να ολοκληρώσεις το παιχνίδι αλλιώς δεν θα περάσεις καλά. Το σωστό ερώτημα είναι σε πόσο ψηλή προτεραιότητα είναι το κάθε τι και η απάντηση είναι ότι οι χάρτες είναι σε πολύ ψηλή προτεραιότητα.

πολεμάω τον Last Judge και τα runbacks είναι σαδισμός
Ήταν και για μένα μία από τις διαδρομές που είχα αγανακτήσει μέχρι να βρω τον ιδανικότερο τρόπο. Μου πήρε καμιά 12-15αριά προσπάθειες μέχρι να βγάλω το boss, μάλιστα όταν έπεσε δε χρειάστηκα heal πάνω από 2 φορές (έτσι κι αλλιώς αν τρέξεις μακριά έχεις αρκετό χρόνο για bind). Τα μισά runbacks ήταν που ενέτειναν τον εκνευρισμό και έχανα στο boss.

Ο optimized τρόπος που βρήκα: ρίχνεις το αρχικό ιπτάμενο ζωύφιο, μένεις όσο πιο δεξία γίνεται στον πρώτο cleric ώστε να μην τον ξυπνήσεις, συνεχίζεις πάνω, ξανά μένεις άκρη δεξιά ώστε να μην κάνεις trigger τον δεύτερο και απλά πηδάς ίσα πάνω για να σκοτώσεις το ζωύφιο που ρίχνει τον projectile κώνο. Μετά τον ξυπνάς, πονγκο πάνω του (αν χρειαστεί) για να πιαστείς πάνω αριστερά και τέλος dash από πάνω του προς τα δεξιά. Το νόημα δηλαδή του runback είναι να ελαχιστοποιήσεις ρίσκο και χρόνο όπου μπορείς.

τότες αποκτάς immune στο κρύο
Αν δεν έχει άλλη περιοχή που έχει αυτό το hazard μετά, μοιάζει κάπως δώρον άδωρο. Τουλάχιστον το trinket για τη λάβα παραμένει χρήσιμο για μεγάλο διάστημα.

Βρηκα προσωρινη λυση για το κρυο, απο ακυριλα δοκιμαζοντας τροπους για να σκοτωσω γρηγορα ενα mob με ακτινες θανατου ειδα πως ενα συγκεκριμενο tool που φλεγει το σπαθι σου, φεγγει παραπανω οσο διαρκει και αποτι φαινεται προσωρινα σταματαει το παγωμα!!!

Βεβαια αυτο δεν αναιρει τα ακροβατικα, αλλα με βοηθησε να παω στο πρωτο παγκο! 🫡

Back