Hollow Knight Series

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ή το να πεθαίνεις από boss και να έχεις μετά 3+ λεπτά τρέξιμο ΚΑΙ αντιπάλους στο δρόμο σου προς την επόμενη προσπάθεια.
Εχει καλα κρυμμενα benches η shortcuts που ξεκλειδωνεις στα περισσοτερα bosses σε ολες τις περιοχες. Θα σου προτεινα οταν τσεκαρεις οτι παιζει boss τριγυρω να βρεις τα κοντινοτερα routes.

Η πυξιδα ειναι must, αλλα αν αρχισεις και βρισκεις/αγοραζεις memory lockets (η οπως λεγονται) δε θα σε νοιαζει τοσο πολυ. Ασε που δε χρειαζεται πολλα πραματα στο crest σου στην αρχη.

Edit: Επισης οι αντιπαλοι ειναι τελειως optional για να τους φας, ΑΛΛΑ χρησιμοποιουνται ως currency generators/farming οταν εχεις χασει τοσες φορες απο το boss, που σου εχουν τελειωσει τα fragments για να κανουν refill τα ΥΠΕΡΧΡΗΣΙΜΑ tools (παγιδες/spears/knives κλπ)

Δεν είναι μόνο πρακτικό το ζήτημα, πάντως, πραγματικά με εκνευρίζουν σαν φιλοσοφία πράγματα όπως αυτό με την πυξίδα. Είναι λες και σου βάζει το παιχνίδι τεχνητά εμπόδια για καθαρό gatekeeping. Σου λέει θες να περάσεις απέναντι; Έχει φωτιές, καρφιά, κροκόδειλους, μια σφήκα να σε καταδιώκει διαρκώς. Λες οκ, δύσκολο ακούγεται αλλά θα το προσπαθήσω.
Α κάτσε δεν σου 'πα το καλύτερο: θα σου δέσουμε και τα κορδόνια των παπουτσιών μεταξύ τους, άντε καλή τύχηηηη!

Είναι λες και σου βάζει το παιχνίδι τεχνητά εμπόδια για καθαρό gatekeeping.
Ειναι θεμα συνηθειας και του τι περιμενεις σε καθε ειδους παιχνιδι.
Προσωπικα δε θα το ελεγα gatekeeping, θα το ελεγα εξτραδακια που εμπλουτιζουν το gameplay.

Πχ οπως δε θα πας ντουγρου στο καθε νεο boss και θα μαθεις τα atk patterns του, τωρα το παιχνιδι σε "αναγκαζει" να εξερευνησεις λιγο παραπανω για να βρεις κανα bench, να γεμισεις το pouch σου με θραυσματα αντιπαλων για να αναπληρωσεις τα tools σου και γενικοτερα να παιξεις λιγο περισσοτερο "εξυπνα". Καθως το κανεις αυτο, μαθαινεις και καλυτερα το χειρισμο της hornet, τις χρησεις των tools.

Παντα θα εχεις την επιλογη να πας ντουγρου στο boss βεβαια και να ασκησεις το αιωνιο "git gud" στυλακι που βελτιωνεσαι καθως επαναλαμβανεις τη μαχη, ετσι; Ειναι και αυτο ενας τροπος, αλλα πλεον εχουμε φτασει σε μια ηλικια που απολαμβανουμε το εξυπνο παιξιμο αντι του επαναλαμβανομενου, λογω ελλειψης χρονου κυριως

Έχω καταφέρει να πάω Greymoor, να πάρω το δεύτερο hunter skill μετά την arena και τώρα διαβάζω ότι τα κόκκινα λουλούδια είναι για pogo jumps και όχι για μεταγενέστερη ιδιότητα.🫠 🫣

No gud enough.

Ώρα για Hunter's March μάλλον...

Clipboard_09-08-2025_01.jpg

siren-lights.gif

Last famous words, τουλάχιστον ήταν wholesome. Έχουμε insight για το νέο incarnation:

edit - Oh no, έσπασε το φράγμα!! Οι Μεγάλοι Παλαιοί θα περάσουν στη διάσταση μας!! 😱

η πυξίδα που σου τρώει ένα crest slot, όπως και στο HK. Κανένας λόγος. Ή το να πεθαίνεις από boss και να έχεις μετά 3+ λεπτά τρέξιμο ΚΑΙ αντιπάλους στο δρόμο σου προς την επόμενη προσπάθεια.
Για την πυξίδα που λες, είναι όντως λίγο μλκ αλλά όπως και στο πρώτο, τη χρησιμοποιούσα όταν δεν είχα κάτι καλύτερο να βάλω στο slots. Βοηθάει σίγουρα στην αρχή, αλλά αν έχεις ανοίξει ήδη μια περιοχή είναι τέτοιο το layout στις περισσότερες που μετά από κάποια ώρα ξέρεις που βρίσκεσαι χωρίς marker στο χάρτη. Το δεύτερο ναι είναι σπαστικό. Το έχω συναντήσει σε 2-3 bosses μέχρι τώρα, απλά αποφεύγω τους εχθρούς. Αν είχαμε 2010 θα έλεγα respect, αλλά τώρα; Είναι θέμα ελεύθερου χρόνου όπως είπατε. Κατά τ' άλλα το traversal ευτυχώς είναι πολύ γρήγορο και απολαυστικό μόλις πάρεις μια συγκεκριμένη κίνηση.

@Northlander οτιδήποτε "prop" βλέπεις να μη σπάει μετά από ένα χτύπημα, να δοκιμάζεις το πόνγκο. ;)

Btw, Hunter's March είναι ολίγον beginner's trap, καθώς έχει ψιλοαπαιτητικό platforming για περιοχή που συναντάς σχετικά νωρίς, το πρώτο δεν είχε κάτι αντίστοιχο σε ίδιο playtime.

Ήταν στις αρχές και απλώς δεν μπήκα στον κόπο. Έχω φτάσει μέχρι τη Widow που ήταν εξαιρετική μάχη, και αυτό με τα bosses δεν το βλέπω τόσο για να είμαι ειλικρινής. Ίσως φταίει το side-tracking, αλλά τα περισσότερα benches τα έχω βρει σχετικά κοντά στα boss fights.

Εξαίρεση ίσως το Moorwing, που ήθελε λίγο τρέξιμο αλλά όλα τα mobs ήταν skippable με float+dash.

Το έχω συναντήσει σε 2-3 bosses μέχρι τώρα, απλά αποφεύγω τους εχθρούς.
Χρησιμοποιεις τα tools? Ακομη και με το pouch expansion των 500fragments μου τελειωνουν πολυ γρηγορα, οποτε σε μερικα bosses το να τους σκοτωνω ειναι αναγκαιο για να μη μενω.

Επισης εχω παρατηρησει τουλαχιστον σε δυο bosses skull tyrant και savage beastfly, οι εχθροι γυρω απο τα bosses ειναι τετοιου ειδους, ωστε η διαδικασια για να τους σκοτωσεις ταιριαζει με τη διαδικασια που κανεις για να επιτεθεις στο ιδιο το boss. Δεν ξερω αν ειναι προθεση των σχεδιαστων

Πιστεύω τα mobs είναι εκεί για αναπληρώνεις silk και να έχεις mask regen έτσι και το χρειαστείς.

Πιστεύω τα mobs είναι εκεί για αναπληρώνεις silk και να έχεις mask regen έτσι και το χρειαστείς.
Μπορουν να χρησιμοποιηθουν και ετσι, αλλα αυτη η περιπτωση ειναι μονο αν γινει καμια στραβη στη return from graveyard διαδικασια, καθως αν πας και βαρεσεις το κουκκουλι σου στο σημειο που ειχες πεθανει, γεμιζεις silk με τη μια

Χρησιμοποιεις τα tools?
Nαι, τώρα χρησιμοποιώ το ranged που είναι σαν μπουμερανγκ. Τρώει περισσότερα shards από το ευθύβολο στιλέτο, αλλά σε ορισμένα bosses αναλόγως pattern μπορεί να χτυπήσει 3 και 4 φορές. Worth it.

Προς το παρόν δεν έχει τύχει να ξεμείνω. Σε ένα που μου έπαιρνε πολλές προσπάθειες (το δεύτερο που αναφέρεις στο spoiler), απλά το παράτησα για όταν δυναμώσω λίγο.

Οκ, ισως επειδη χρησιμοποιω τα tools και στα mobs να μενω. Παιζει απο δω και μπρος να δειξω περισσοτερη φειδω στη χρηση τους

Σε ένα που μου έπαιρνε πολλές προσπάθειες (το το δεύτερο που αναφέρεις στο spoiler), απλά το παράτησα για όταν δυναμώσω λίγο.
Εκει το μπουμερανγκ κανει θαυματα παντως. Ειδικα στα trash mobs.

Μπορουν να χρησιμοποιηθουν και ετσι, αλλα αυτη η περιπτωση ειναι μονο αν γινει καμια στραβη στη return from graveyard διαδικασια, καθως αν πας και βαρεσεις το κουκκουλι σου στο σημειο που ειχες πεθανει, γεμιζεις silk με τη μια
Συγγνώμη, εννοούσα για τα mobs μέσα στα boss fights π.χ. Sister Shredder.

Συγγνώμη, εννοούσα για τα mobs μέσα στα boss fights π.χ. Sister Shredder.
Α οκ! Ναι εκει ειναι αναγκαια αυτη η φαση. Btw δεν εχω παει σε αυτο το boss ακομη, εκτος και αν εννοουσες τη sister splinter

Ναι, tools σε εκτός boss fight mobs δε πολυχρησιμοποιώ. Άντε αν είναι κάνα ζόρικο και είμαι χαμηλά health. Προτιμώ σε αυτά περισσότερο να εκτελώ κινήσεις που τρώνε silk, αφού έτσι κι αλλιώς αναπληρώνεται πιο εύκολα.

View attachment 9392

View attachment 9393

Last famous words, τουλάχιστον ήταν wholesome. Έχουμε insight για το νέο incarnation:

edit - Oh no, έσπασε το φράγμα!! Οι Μεγάλοι Παλαιοί θα περάσουν στη διάσταση μας!! 😱

Την εδωσε την απαντηση μονος του ο @Norshgaath ναις του σι χιμ μπακ δοου

πλεον εχουμε φτασει σε μια ηλικια που απολαμβανουμε το εξυπνο παιξιμο αντι του επαναλαμβανομενου, λογω ελλειψης χρονου κυριως

Πραγματι εχεις δικιο, ο Ναιτ χοροπηδαγε με ανεση, οποτε γιατι οχι και η Χορνετ.

Μιλας με γριφους γεροντα, κες κεσε; Κατι απο τα οψιονς η καποιο αιτεμ αργοτερα;
Όχι.
Υπάρχουν crests που αλλάζουν τις κινήσεις του χαρακτήρα. Πχ, εγώ κάμω χρήση του Reaper Crest και έτσι έχω άνεση στα jumps και στα heavy attacks

Σιετ. Δε διάβασα τις απαντήσεις

Μπορεις να αλλαζεις εμβληματα (crests) και βρισκεις αρκετα στο δρομο σου, καθε εμβλημα εχει διαφορετικες ιδιοτητες και αλλαζει επισης και το χοροπηδητο.

Οποτε κανε και κραττει στα υλικα οταν αναβαθμιζεις το εκαστοτε εμβλημα μεχρι να βρεις αυτο που ταιριαζει στο gameplay σου ;)

btw παιχνιδαρα 17hrs in

Μουτσος γκρατσιας παιδες. Καλη περιπτωση αυτο παντως, ισως στη συνεχεια να απαιτουνται εναλλαγες αναμεσα στα κρεστς για να πας σε καποιο σημειο με μπολικο λουτ. Για μειν κουεστ κομματακι δυσκολο.

Έχετε βγάλει το Act 1; Νιώθω ότι έχω βρει τα πάντα, πλην του ενός σημείου που έχω αφήσει ανεξερεύνητου (Wyrmways) και ορισμένων πορτών που θέλουν κλειδιά. Η ερώτησή μου κυρίως εστιάζει στο ότι για πρώτη φορά ίσως το bench είναι στου διαβόλου το δρόμο από το boss που βαράει την Hornet άκλαφτη. Κοιτάζω να δω μήπως μου έχει ξεφύγει κανένα μυστικό, αλλά μάλλον δεν...

Back