Hollow Knight Series

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Βρηκα προσωρινη λυση για το κρυο, απο ακυριλα δοκιμαζοντας τροπους για να σκοτωσω γρηγορα ενα mob με ακτινες θανατου ειδα πως ενα συγκεκριμενο tool που φλεγει το σπαθι σου, φεγγει παραπανω οσο διαρκει και αποτι φαινεται προσωρινα σταματαει το παγωμα!!!
Ενδιαφέρουσα λεπτομέρεια.

Γενικά υπάρχουν οι λαμπτήρες που σε βοηθούν, με πολύ tight ακροβατικά μπορείς να μη χάσεις ζωή ή το πολύ μία μάσκα.

ρίχνεις το αρχικό ιπτάμενο ζωύφιο,
Βρήκα τρόπο να το κάνεις skip. Sprint run με το που μπαίνεις, άλμα στην πλατφόρμα πάνω από το ζωύφιο, ανέβασμα στην από πάνω πλατφόρμα και δεν σε ακολουθεί. Με καλά ακροβατικά το runback ήταν περίπου δέκα δευτερόλεπτα αλλά αρκετά απαιτητικό. Το μόνο αισχρό runback για μένα βρίσκεται στο Bilewater, ασχέτως αν είναι endgame content.

Γενικά υπάρχουν οι λαμπτήρες που σε βοηθούν, με πολύ tight ακροβατικά μπορείς να μη χάσεις ζωή ή το πολύ μία μάσκα.
Ισχυει απολυτα! Βοηθα η σιγουρια ομως και η μια μασκα κανει διαφορα! Μολις εφτασα στη κορυφη με ενα μονο μια μασκα (ειχα χασει και την armored μασκα :p)

Κάποιος online είπε ότι αν το Hollow Knight ήταν το Dark Souls, το Silksong είναι το αντίστοιχο Sekiro. Συμφωνείτε;

Το μόνο αισχρό runback για μένα βρίσκεται στο Bilewater, ασχέτως αν είναι endgame content.
Εκεί είμαι τώρα...

Κάποιος online είπε ότι αν το Hollow Knight ήταν το Dark Souls, το Silksong είναι το αντίστοιχο Sekiro. Συμφωνείτε;
Θα έλεγα πως το Silksong είναι η πρώτη εμπειρία με το Dark Souls 1.
Δυσκολία, περιοχές, σορτκατς, το πως ανακαλύπτεις το λορ.
Σεκιρο πάντως δε το λες (φαντάζομαι το λένε λόγω της ταχύτητας της Χορνετ και της όλης δυσκολίας. Αν και έχει "μηχανισμό" parry/deflect το παιχνίδι)

Και το Hollow Knight είχε parry/deflect. Πάντως, απ'όσο έχω παίξει η -κατά τη γνώμη μου άδικη/εκνευριστική- δυσκολία του Silksong δεν οφείλεται τόσο στις μάχες και στα αντανακλαστικά που απαιτούν, όσο στο σχεδιασμό κάποιων περιοχών και μηχανισμών, που σκοπό έχουν να δοκιμάσουν την υπομονή κι επιμονή του παίκτη.

Ποια λετε είναι η μεγαλύτερη διαφορά 1 κ 2;

Ποια λετε είναι η μεγαλύτερη διαφορά 1 κ 2;

Η τσαχπινιά του χαρακτήρα. :Ρ

Ίσως είναι νωρίς ακόμα, αλλά μετά τις πρώτες 15 ώρες παιχνιδιού, δεν βλέπω άλλες μεγάλες διαφορές. Το παιχνίδι είναι λίγο πιο όμορφο από το πρώτο και η δυσκολία του δεν με έχει κάνει να αγανακτήσω ακόμα (ίσως γιατί όλοι περιμέναμε ότι θα είναι δύσκολο).

Για την ώρα πάντως, με υπομονή και επιμονή, προχωράω. Ακόμα δεν έχω σκαλώσει άσχημα κάπου.

Η πρώτη διαφορά που καθ' ομολογία βλέπουν βετεράνοι του παιχνιδιού είναι όλη η απόκριση-κινηση της Hornet.

Έπειτα τα υπόλοιπα είναι απλά πολύ καλύτερα.

Ξεκάθαρα τα ανώτερα γονίδια της Χόρνετ.

E43U2WNWJRAKBPYHXSJQZCZ4LA.jpg

The important thing for us is that we allow you to go way off the path. So one player may choose to follow it directly to its conclusion, and then another may choose to constantly divert from it and find all the other things that are waiting and all the other ways and routes.

“Silksong has some moments of steep difficulty – but part of allowing a higher level of freedom within the world means that you have choices all the time about where you’re going and what you’re doing

Gibson said, players “have ways to mitigate the difficulty via exploration, or learning, or even circumventing the challenge entirely, rather than getting stonewalled.”

Επισης εξηγουν γιατι το παιχνιδι ειναι δυσκολοτερο, συγκεκριμενα απο το HK

Αλλα ναι, αυτη η εντυπωση μου εχει δωθει και μενα, οπου τα εβρισκα σκουρα υποχωρουσα και πηγαινα αλλου.

Παντα υπηρχαν (και υπαρχουν, ακομη στο Act 2 ειμαι) 2-3 περιοχες που θα μπορουσα να κανω και μερη για να εξερευνησω αντι για εκεινη που κολλησα..

Εχω γραψει πως ειναι παιχνιδαρα; Ειναι

Η τσαχπινιά του χαρακτήρα. :Ρ

Ίσως είναι νωρίς ακόμα, αλλά μετά τις πρώτες 15 ώρες παιχνιδιού, δεν βλέπω άλλες μεγάλες διαφορές. Το παιχνίδι είναι λίγο πιο όμορφο από το πρώτο και η δυσκολία του δεν με έχει κάνει να αγανακτήσω ακόμα (ίσως γιατί όλοι περιμέναμε ότι θα είναι δύσκολο).

Για την ώρα πάντως, με υπομονή και επιμονή, προχωράω. Ακόμα δεν έχω σκαλώσει άσχημα κάπου.
Είμαι πάνω κάτω στις ίδιες ώρες και συμφωνώ απολύτως μέχρι στιγμής

Δοκιμασα πολλες φορες την αρενα στο Greymoor οπου ερχονται κυμματα με πουλια. Οταν φτανω στο τελευταιο διδυμο με 1 Squatcraw και 1 Tallcraw παιρνω το μεγαλο πουλι και φευγω δαρμενος. Με τα πολλα μου εσπασε τα νευρα, αφησα το κουκουλι να παει χαμενο και πηγα στην αλλη πλευρα του χαρτη οπου επεσα στο μπος Moorwing που βγηκε με συνοπτικες διαδικασιες. Οποτε ναι, το παιχνιδι δινει επιλογες και φυσικα τον καθε εχθρο και την καθε δυσκολια ο καθενας την αντιμετωπιζει διαφορετικα.
Επισης η καθετη διαγωνια επιθεση, οταν τελικα συνηθιζεται, δειχνει την αξια της καθως προλαβαινεις να χτυπησεις εχθρους που κινουνται γρηγορα αλλα και να καλυψεις μεγαλυτερη αποσταση στα αλματα πηδωντας πανω σε εχθρους που καθετως δε θα τους εφτανες. Γουελ πλειντ.

Ω ναι ειναι παιχνιδαρα, σωποδηποτε.

Χαχα το έπαθα κι εγώ αυτό με την αρένα των πουλιών. Και στην αρένα που δίνει το Reaper's crest έπαθα κάτι παρόμοιο, χρειάστηκε να χάσω μπόλικες φορές μέχρι να βάλω μυαλό και να αλλάξω ρότα. Επέστρεψα αργότερα και βγήκε με τη δεύτερη ξερωγώ.

Ναι, γενικά όταν σε "κλειδαμπαρώνουν" κάπου και μετά έρχονται κατά κύματα οι οχτροί, είναι λίγο αγχωτικό.
Του "κουκούλη" ο γάμος γίνεται. :Ρ

@maladroid : Η αρένα που δίνει το Reaper's crest είναι αυτή που τελειώνει με τους δύο ψαλιδόμαγκες (δεν θυμάμαι το ορίτζιναλ όνομα του τέρατος); Το κατάφερα μετά από κάμποσα botοσταυρίδια... Πράκτις μέικς πέρφεκτ! :Ρ

Ο λόγος που ρώτησα είναι ότι μού κάνει εντύπωση που κανείς δεν αναφέρει το PTSD με τα παγκάκια στο Hollow Knight το πρώτο. Στο Silksong ότι έχεις κάνει σώζεται κανονικά. Εξακολουθούν βέβαια τα παγκάκια να είναι πολύ σημαντικά αλλά δεν κάνεις και χαρακίρι επειδή σκοτώθηκες και δεν είχες καθίσει σε παγκάκι.

Το πραγματικό PTSD είναι οι φίλοι που κάναμε στη διαδρομή η απόσταση που απέχουν τα παγκάκια μεταξύ τους και ειδικά από κάποια bosses στο Silksong...

Μόνο σε αυτό ακόμη και με το "κρυφό" bench. Τα υπόλοιπα βγαίνουν άνετα πιστεύω.

Υπερβολικά υπερβoλική υπερβολή.
Nαι, είναι πιο απαιτητικό από το hk το siksonk. Το Sekiro όμως είναι "Skill ή να φύγετε να πάτε αλλού." Tα tools έπαιζαν πολύ μικρό ρόλο.

Νομίζω πως ο πυρήνας της δυσκολίας του silk είναι ότι πρέπει να εξερευνήσεις πολύ περισσότερο από ότι στο hk και να κάνεις όσες side quests γίνεται, ώστε να κάνεις τη ζωή σου ευκολότερη στη συνέχεια.
Να εξερευνήσεις στα όρια του completionist για να βρεις side weapons και buffs, τα οποία αν δεν έχεις μπαίνοντας στο act 2 πχ, θα πεις τον δεσπότη Παναγιώτη. Έχω την εντύπωση επίσης πως τα πραγματικά χρήσιμα εργαλεία (extra heal στο bellheart εσένα κοιτάω) για αγορά στα κατα τόπους shops είναι πιο ακριβά. Και θα έλεγα βέβαια ότι έχει περιοχές που σε άλλα παιχνίδια του είδους μάλλον θα ήταν προεραιτικά challenges αποκομμένα από το κύριο περιεχόμενο.

Back