Hollow Knight Series

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Η φάση είναι τι ποτό να πάρω στην κοπέλα μου ζώδιο είστε

Υστερει ομως στα bossfights και στο φαρμαρισμα rosaries καθως εχει μονο ενα weapons tool.
To Wanderer's λένε ότι έχει το μεγαλύτερο DPS λόγω γρήγορων επιθέσεων (σε συνδυασμό με το needle reach mod είναι godlike), για αυτό και έχει λιγότερα επιθετικά tools. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν cheat.

Προσωπικά έφτασα σε καλό σημείο στο Act 3, αφού ξαναπέρασα μερικά unfinished business στο Act 2. Το OG Hunter με όλες τις αναβαθμίσεις του, βγάζει πολύ μεγάλο damage (αρκεί να μην φας ζημιά) παράλληλα με το πιο ρευστό platforming. Βρίσκω το pogoing πιο εύκολο...

Hunter: Obsolete μόλις βρεις οποιοδήποτε άλλο με κάθετο / τοξοειδές πόνγκο
Wanderer: Θα ΄ναι σα να παίζεις Χόλο Νάι το ένα, με μικρότερο range
Reaper: Αξιόπιστο
Beast: Endless traaaaaaaash

Κάτι μου λέει ότι τα καλύτερα έρχονται.

@Norshgaath Πολύ ευχάριστο αυτό για την αφθονία των lockets αργότερα, το είχα άγχος σε περίπτωση που βρω κάποιο imba crest και δεν μου φτάνουν τα lockets ώστε να το αξιοποιήσω πλήρως. Απ' αυτά που διαβάζω, πάντως, και με βάση τις ανάγκες/playstyle μου, λογικά θα αργήσω να αλλάξω το Wanderer's.

Η φάση είναι τι ποτό να πάρω στην κοπέλα μου ζώδιο είστε

Χαχαχαχ, πηγα κατευθειαν στο architect crest και εχει ΑΠΟΛΥΤΟ δικιο, ρομποτακια ενωθειτε φαση σε συνδυασμο με flintsteel και πινεζες στα bosses, με τη διαφορα ομως πως δεν φαρμαρα rosaries εκει, αλλα περναγα σκουπα το choral chambers. Ισως εκεινο το σημειο να ειναι περισσοτερο vfm, θα το τσεκαρω, νομιζω ειναι διπλα απο το inn εκεινο το σημειο αν το ειδα καλα.

To Wanderer's λένε ότι έχει το μεγαλύτερο DPS λόγω γρήγορων επιθέσεων (σε συνδυασμό με το needle reach mod είναι godlike), για αυτό και έχει λιγότερα επιθετικά tools. Σε διαφορετική περίπτωση θα ήταν cheat.
Ενδεχομενως, αλλα δε με βολευουν τα γρηγορα hits στα bosses γιατι ενθουσιαζομαι και τρωω και γω ξυλο. Οποτε γιαυτο το architect

Απ' αυτά που διαβάζω, πάντως, και με βάση τις ανάγκες/playstyle μου, λογικά θα αργήσω να αλλάξω το Wanderer's.
Ναι, αλλα δωσε και καμια ευκαιρια σε αυτο που λεω παραπανω, οταν το βρεις, επιμενω πως τα πολλα tools κανουν τη διαφορα

Holy shiet, το Act 3 exposition. o_O

Μετά από αρκετή εξερεύνηση στο Citadel, βρίσκω επιτέλους το λάδι που θέλει ο pinmaster για το 20 upgrade στο damage.
Αλλά όχι! Πρέπει να βρω σε ένα καρμίρη που το φυλάει, κάτι λιχουδιές από διάφορες τοποθεσίες του παιχνιδιού. Τις οποίες πολύ βολικά άβολα δεν αναφέρει που μπορείς να τις βρεις, μιας και ο κόσμος του παιχνιδιού είναι μια σταλιά.
.
.
.
Get the fuck out.

Context: κοντά στις 30 ώρες, με 6 μάσκες (ακόμα - 6,5 για την ακρίβεια) και ένα upgrade στο damage. Αλλά πολλές αναβαθμίσεις στο spool. Smh.
Στο κουνένα προηγούμενο HK δε θα συνέβαιναν αυτά.

Τις οποίες πολύ βολικά άβολα δεν αναφέρει που μπορείς να τις βρεις, μιας και ο κόσμος του παιχνιδιού είναι μια σταλιά.
Αν ξαναμιλήσεις μαζί του κάθε φορά που του δίνεις κάτι σου λέει hints για το που μπορείς να βρεις το επόμενο. Ετοιμάσου για τρέξιμο, ξύλο και πόνο. Και εγώ είμαι στο τέταρτο υλικό μέχρι στιγμής για αυτό το upgrade,

Αλλά είμαι στην 8η μασκα και πλήρως αναβαθμισμένα εργαλεία (χωρητικότητα και dmg)

Έχει δύο "λάδια" στο Citadel. Και υπάρχει ένα τέταρτο στο Act 3. Σημειωτέον ότι στο Act 2 υπάρχει η δυνατότητα για 8 μάσκες (4 fragments στο Act 3), αλλά μπορείς να βρεις όλα τα spools (μόλις βρήκα το τελευταίο που μου έμενε, παραδόξως ήταν το πρώτο που μπορούσες να βρεις σε ένα playthrough...).

Τα τελευταία 3% του παιχνιδιού είναι σαδισμός πάντως.

Sorry, ένα τρίτο λάδι στο Act 3, τέταρτο upgrade συνολικά.

Έβλεπα τώρα ένα βιντεάκι με hints για να κάνεις τη ζωή σου λίιιιγο πιο εύκολη, κάποια είναι αρκετά προφανή και εύκολο να βρεθούν, μερικά ήταν πιο κρυφά, αν και τα είδα κατόπιν εορτής. Oh well.
Ένα που μου άρεσε και δεν διευκολύνει τη ζωή σου αλλά κάνει το παιχνίδι πιο όμορφο είναι ότι μπορείς να παίξεις μουσική σε όλους τους NPCs, ακόμα και σε ορισμένα πτώματα(!) με αντάλλαγμα μικρά lore bites. Γλυκούλι.

Επίσης από το βίντεο (βασικά απ'τα comments από κάτω) έμαθα ότι μπορείς να σπάσεις τον μηχανισμό στην πόρτα του αγιογδύτη merchant στα Far Fields, ώστε να μην πληρώνεις 30 rosaries κάθε φορά που θέλεις να μπεις μέσα για ψώνια/ξεκούραση. Take that, capitalist scum.

Ένα που μου άρεσε και δεν διευκολύνει τη ζωή σου αλλά κάνει το παιχνίδι πιο όμορφο είναι ότι μπορείς να παίξεις μουσική σε όλους τους NPCs, ακόμα και σε ορισμένα πτώματα(!) με αντάλλαγμα μικρά lore bites. Γλυκούλι.
Ναι, το πήρα χαμπάρι σχετικά αργονωρίς, ειδικά σε σημεία που έχει μουσικά όργανα ή νήματα από μεταξύ είναι σημαντικό exposition και δένει όλη την ιστορία του βασιλείου μαζί.

Φαίνεται παιχνίδι φταιγμένο με μεράκι. Απλά μια παράκληση, συνεχίστε να γράφετε πόσες ώρες σας παίρνει για να βρείτε το ο,τιδήποτε ή πόσες ώρες χρειαστήκατε για να ρίξετε κάποιο boss ώστε να μου υπενθυμίζεται για ποιό λόγο ΔΕΝ ΠΡΟΚΕΙΤΑΙ ΠΟΤΕ να ασχοληθώ με το συγκεκριμένο. Ευχαριστώ.

High Halls gauntlet: Endless traaaaaaaaaaaaash mobs.
Σιχάθηκα με το χρόνο που έχασα, θα το αφήσω για όταν είμαι ripped.

Ερώτηση - σε εκείνο το main objective που μου έχει μαρκάρει πάνω στο Citadel (υποψιάζομαι boss), πάω ή να το καθυστερήσω όσο μπορώ; Γιατί αν είναι να αλλάζει σε act 3, καλύτερα όχι.

Last edited:
High Halls gauntlet: Endless traaaaaaaaaaaaash mobs.
Έχε υπόψιν ότι είναι end-Act 2, οπότε καθάρισε τα πάντα πριν πας σε αυτό.

Ερώτηση - σε εκείνο το main objective που μου έχει μαρκάρει πάνω στο Citadel (υποψιάζομαι boss), πάω ή να το καθυστερήσω όσο μπορώ; Γιατί αν είναι να αλλάζει σε act 3, καλύτερα όχι.
Go for it, το παιχνίδι έχει 3 achievement/endings με βάση αυτό το marker (μόνο ένα missable per playthrough) και ένα εκ των οποίων σε πάει στο Act 3, αλλά χρειάζεσαι ειδικό quest και θα καταλάβεις την επιλογή όταν έρθει η ώρα.

Παρατήρησα 2 "μπαγκς"
Το 1ο έχει να κάνει με τα τσιβος. Τα δείχνει μετά από καιρό σε random στιγμές και το 2ο έχει να κάνει με το controller. Η ανταπόκριση του χάνεται μετά από λίγο και αρχίζει να κάνει τα δικά του.
Όλα αυτά μετά από το πχιο πρόσφατο update.

Edit.
Μου έσκασε και θέμα κατά τη διάρκεια ενός boss fight (0 ανταπόκριση από μεριάς του μπος)

Last edited:
Ok. Τέλος και μπήκα στο 3ο act.
Το έχουν παρακάνει με τα κλειστά δωμάτια που σου σκάνε χιλιάδες εχθροί, το ανελέητο σπαμινκ στις επιθέσεις των boss (βάλε ένα health bar να τελειώνουμε) και το ανελέητο πλατφορμινκ.
Οκ, τα είπα και ησύχασα.

Το παιχνίδι πέρα των παραπάνω και των διαφόρων μπαγκς (το χειριστήριο ακόμα μου κάνει μαλαγανιές) είναι εξαιρετικό, αλλά όχι τέλειο. Ο βαθμός παραμένει να είναι 9 btw.

Όσο έχω παίξει, θα του έβαζα 8/10. Θεωρώ ότι ένας τόσο εχθρικός σχεδιασμός, που τιμωρεί τον παίκτη αδιάκοπα, δεν ταιριάζει καθόλου σε παιχνίδι τέτοιας διάρκειας/scope. Το gameplay ισορροπεί διαρκώς ανάμεσα στην ταλαιπωρία και τον εθισμό. Στην περίπτωσή μου συχνά υπερισχύει το πρώτο.

Πάντως μου κάνει εντύπωση το ποσοστό των παικτών που έχουν ολοκληρώσει το μισό (και βάλε) παιχνίδι, τουλάχιστον με βάση τα Steam achievements. Δεδομένου ότι με το χαμό που έγινε το αγόρασε κι η κουτσή Μαρία, όχι μόνο χαρντκοράδες, νομίζω πως τα ποσοστά είναι πολύ υψηλά. Προφανώς κάτι έχουν κάνει σωστά (και) στο κομμάτι του immersion, ώστε οι παίκτες να μην το βάζουν εύκολα κάτω. Μπράβο τους.

Last edited:
Όσο έχω παίξει, θα του έβαζα 8/10. Θεωρώ ότι ένας τόσο εχθρικός σχεδιασμός, που τιμωρεί τον παίκτη αδιάκοπα, δεν ταιριάζει καθόλου σε παιχνίδι τέτοιας διάρκειας/scope. Το gameplay ισορροπεί διαρκώς ανάμεσα στην ταλαιπωρία και τον εθισμό. Στην περίπτωσή μου συχνά υπερισχύει το πρώτο.

Πάντως μου κάνει εντύπωση το ποσοστό των παικτών που έχουν ολοκληρώσει το μισό (και βάλε) παιχνίδι, τουλάχιστον με βάση τα Steam achievements. Δεδομένου ότι με το χαμό που έγινε το αγόρασε κι η κουτσή Μαρία, όχι μόνο χαρντκοράδες, τα ποσοστά είναι πολύ υψηλά. Προφανώς κάτι έχουν κάνει σωστά (και) στο κομμάτι του immersion, ώστε οι παίκτες να μην το βάζουν εύκολα κάτω. Μπράβο τους.
ε καλά αυτό είναι και θέμα ηλικίας πλέον... και δε το λέω για σένα αναγκαστικά, απλά νιώθω τελευταία να κλωτσάει συχνά το "I'm too old for that shit".

Back