Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part III

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Dredge. Χαλαρό indie βαρκούλα-ψάρεμα-ψιλο εξερεύνηση. Από τα πρώτα λεπτά μου είχε ανοίξει την όρεξη για τσιπούρα στη σχάρα και καλαμαράκια τηγανιτά. Σαν game δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, περισσότερο seat back and relax φάση. Δυστηχώς, φτωχό σε περιεχόμενο.
7,5/10

Dredge. Χαλαρό indie βαρκούλα-ψάρεμα-ψιλο εξερεύνηση. Από τα πρώτα λεπτά μου είχε ανοίξει την όρεξη για τσιπούρα στη σχάρα και καλαμαράκια τηγανιτά. Σαν game δεν ήταν κάτι το ιδιαίτερο, περισσότερο seat back and relax φάση. Δυστηχώς, φτωχό σε περιεχόμενο.
7,5/10
δηλαδή ότι πρέπει για deck και ταβέρνα;

Έβαλα να παίξω λίγο το Blue Prince. Μετά από κάνα 2ωρο σχεδόν το έκλεισα και το έκαμα refund. Δεν είναι για εμένα.

Ελάχιστοι καλοί γρίφοι και μπόλικο rng rogue-lite, το οποίο έχει αρχίσει να με κουράζει τελευταία

Edit. Nevermind. Θα του δώσω μια ευκαιρία

Last edited:
Αρκετά καλό αλλά εν έτει 2025 (κακά τα ψέματα) το έχουμε ξαναδεί σε άλλα προϊόντα της κουλτούρας συν ότι προέρχεται με ένα forced exposition dumb (όχι το flashback αλλά η προηγούμενη συζήτηση+"συναισθηματική αντίδραση").Ισως δεν αποδόθηκε καλά στο remake αλλά με άφησε με ένα "but.... why?" συναίσθημα.

Αν καταλαβαίνω καλά σε ξένισε ο όλος διάλογος του Άλμπα-Τζόσουα στο τέλος στο πάρκο. Οκ το ακούω, αλλά κάπως έπρεπε να γίνει και μια εισαγωγή στο SC 😂 Επίσης, προφανώς, δεν μαθαίνεις τα πάντα, αλλά λίγα πράματς.
Nα, εδώ πχ, σε αυτόν τον διάλογο, είναι αυτό που έλεγα για το ορίτζιναλ με τα παιχνιδίσματα με τα πορτραίτα που έκανε η Falcom. Δεν είναι ότι φταίει η απόδοση του ριμέικ, νομίζω μια χαρά ήταν, απλά για μένα αποδίδεται πολύ πιο γαμηστερά στο ορίτζιναλ. 🤷‍♀️

Ολοκλήρωσα το πρώτο run στο Silent Hill και τώρα άρχισα χαλαρά το δεύτερο. Δεν έχω δει αλλαγές μέχρι στιγμής, εκτός από κάποια collectibles, αλλά είμαι ακόμα στην αρχή

Ολοκλήρωσα χθες το Old Skies και έχω ανάμεικτα συναισθήματα.

Πέρα από την λιτότητα και την γραμμικότητα του παιχνιδιού, τις ενδιαφέρουσες ιστορίες και τα αινίγματα προς επίλυση, την αστείρευτη φαντασία του Gilbert και την ανάγκη του ανθρώπου για την μυθοπλασία, τις ενδιαφέρουσες εικόνες-απείκασμα και το ενδιαφέρον τού τι θα γίνει παρακάτω, τους εύκολους γρίφους -η τέταρτη υπόθεση με ψιλοδυσκόλεψε λίγο-, τα ηθικά διλήμματα και τα παιχνίδια με τον χρόνο, πιστεύω ότι έλειπε η ψυχή του δημιουργού.

Πού είναι η γλυκύτητα της Blackwell σειράς, ο ψυχολογικός ζόφος τού The Excavation of Hob’s Barrow, η "ζωηράδα" τού Unavowed, η ατμοσφαιρικότητα του Shardlike; Μου φάνηκε ένα project, το οποίο έχει όλες τις αρετές ενός adventure παιχνιδιού, αλλά, του λείπει η πρόκληση της δημιουργίας, το φιλοπαίγμον πνεύμα, η θετική αξία του αυτοσαρκασμού· το πιο πολύτιμο αγαθό του Δυτικού Πολιτισμού. Συμπέρασμα; Μου φάνηκε σαν ένα τεχνοκρατικό προϊόν που έπρεπε να κυκλοφορήσει.

Φυσικά και προτείνεται, αλλά, για μένα, λείπει αυτό το κάτι, που διαφοροποιεί τα δημιουργήματα ή μη του Dave.

7.5/10

Last edited:
Δεν έχω παίξει ακόμα το παιχνίδι για να σχολιάσω επί της ουσίας, απλά να πω ότι τα Excavation of Hob's Barrow και Shardlight ΔΕΝ είναι πρότζεκτ του Gilbert. Ναι μεν λειτούργησε ως εκδότης κι ενδεχομένως έδωσε κάποιες συμβουλές στους δημιουργούς αλλά δεν τα έγραψε ο ίδιος.

Δεν έχω παίξει ακόμα το παιχνίδι για να σχολιάσω επί της ουσίας, απλά να πω ότι τα Excavation of Hob's Barrow και Shardlight ΔΕΝ είναι πρότζεκτ του Gilbert. Ναι μεν λειτούργησε ως εκδότης κι ενδεχομένως έδωσε κάποιες συμβουλές στους δημιουργούς αλλά δεν τα έγραψε ο ίδιος.
Αυτό το "κάτι" στο οποίο αναφέρομαι, περιλαμβάνει το πνεύμα της δημιουργίας του Gilbert και φυσικά τις συμβουλές του στους εκάστοτε δημιουργούς. Ακόμα και δικά του να μην είναι, υπάρχει η αύρα του. Ξέρεις ότι υπάρχει η Wadjet Eye από πίσω.

Μολις τερματισα το ROBOCOP UNFINISHED BUSINESS. Παιχνιδαρα με πολυ σφαγη και γραφικαρες σε epic 1440p 60 fps με FSR 3! Τους διελυσα ολους τους κακκους τους εκοψα κεφαλια χερια ποδια! Χαμος εγινε . Αυτο και το Robocop Rogue city ειναι πολυ καλα fps και τα προτεινω σε ολους !!! Τωρα ετοιμαζομαι να συνεχισω την σφαγη στο GOD OF WAR RAGNAROK το οποιο θα ξεκινησω σημερα η αυριο!

Μόλις ξεκίνησα το death standing 2 στο PS5.
Oπως και το 1 μιλάμε για μια τρομερή παραγωγή υψηλής ποιότητας. Και μόνο η εισαγωγή με αυτή τη κομματάρα και τα απίστευτα βραχώδη τοπία σε βάζει άλλη μια φορά στο κλίμα

το πρώτο game το είχα λατρέψει και βλέπω και ότι και εδώ όλα τα στοιχεία του είναι εδώ και προβλέπεται για άλλη μια φορά κάψιμο.

In Kojima We Trust!

Τερμάτισα το Kcd, στην αρχή είναι λίγο λογικά δύσκολο αφού είσαι χωριαταρος.
Προτού το ξεκινήσω από όσα θυμόμουν να είχα διαβάσει περίμενα να είναι πολύ ρεαλιστικό για τα γούστα μου και όχι τόσο φαν, αλλά το λάτρεψα στην τελική.
Ψιλό απαράδεκτο να μην έχουν διορθωθεί πάντως κάποια Μπαγκς στα κουεστς μετά από τόσα χρόνια...
Τώρα ξεκινάω τα μέτρο, το πρώτο το είχα τερματίσει πριν χρόνια αλλά ξεκίνησα την σειρά από την αρχή

Να είσαι τώρα ο Lee Patty και η ομάδα που έφτιαξε το Τhe Keeper, να ξοδεύεις χρόνο και ενέργεια, να βάζεις τη φαντασία να οργιάσει για να φτιάξεις αυτό και να βλέπεις το παιχνίδι σου να κάθεται στο 78% γιατί ένας τυπάκος που τρούπωσε στο metacritic καταλήγει πχ: " Μου άρεσε, αλλά δεν φτάνει το potential που υπόσχεται αρχικά. Του βάζω 40%"
Χτυπάς το κεφάλι σου ή όχι;
Σε κάθε περίπτωση δώστε μια ευκαιρία στο The Keeper.
Δεν ξέρω αν τα vg είναι γενικά τέχνη - ούτε και το θεωρώ απαραίτητο, ούτε και με ενδιαφέρει- αλλά το συγκεκριμένο πρόκεται για γνήσιο καλλιτέχνημα

Ως γνωστόν, το 98% του ελεύθερου χρόνου μου πάει σε σφηνάκια ή λιωσίματα Hades II, ωστόσο εδώ και κάνα τρίμηνο(!) ασχολούμαστε με την κυρά να λύνουμε puzzles στο Viewfinder κι αισθάνομαι ότι έφτασε η ώρα να μιλήσω γι'αυτό, μερικές οθόνες πριν το τέλος.

Προφανώς και μόνο που το παιδεύουμε τρεις μήνες κάτι λέει και δεν μπορώ να ρίξω όλο το φταίξιμο στο μικρό γκρέμλιν ή στη μόνιμη νύστα της μαμάς του. Ενώ έχει ωραίους μηχανισμούς κι ορισμένα έξυπνα puzzles, όλο το γύρω-γύρω είναι εντελώς φλατ. Αδιάφορη ιστορία, βαρετή αφήγηση (μέσω σημειώσεων/tapes, μη φανταστείς), χαρακτήρες χαμένοι στο background, γενικά δεν υπάρχει τίποτα να σε σπρώχνει στην επόμενη πίστα πέρα από τη χαρά της επίλυσης. Ακόμα και τα χαριτωμένα παστέλ γραφικά γίνονται μονότονα μετά το πρώτο δίωρο-τρίωρο. Δεν είναι κακό για να ακονίσεις λίγο το μυαλουδάκι, αλλά αν θέλεις να σου αφήσει κάτι σαν εμπειρία, καλύτερα ψάξε αλλού (*γκουχ* Portal *γκουχ*).
6.5/10

Σε κάθε περίπτωση δώστε μια ευκαιρία στο The Keeper.
Δεν ξέρω αν τα vg είναι γενικά τέχνη - ούτε και το θεωρώ απαραίτητο, ούτε και με ενδιαφέρει- αλλά το συγκεκριμένο πρόκεται για γνήσιο καλλιτέχνημα
Action adventure είναι ή walking simulator ή κάτι άλλο; Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Δεν το ήξερα.

Action adventure είναι ή walking simulator ή κάτι άλλο; Φαίνεται πολύ ενδιαφέρον. Δεν το ήξερα.
Προχωράς λύνοντας απλούς γρίφους στο περιβάλλον (βρες τα κομμάτια, βάλτα στις υποδοχές για να ανοίξει η πύλη κτλ κτλ).
Ελαφρύ puzzle game.
Ξέχασα να πω όμως ότι με την 7800χτ και τον 7600 μου βγάζει περίπου 55fps σε full γραφικά.Μόνο σε εσωτερικά περιβάλλοντα πάει λίγο πάνω από τα 60.Οπότε ελαφρύ σε γρίφους, όχι ακριβώς specs

Προχωράς λύνοντας απλούς γρίφους στο περιβάλλον (βρες τα κομμάτια, βάλτα στις υποδοχές για να ανοίξει η πύλη κτλ κτλ).
Ελαφρύ puzzle game.
Ξέχασα να πω όμως ότι με την 7800χτ και τον 7600 μου βγάζει περίπου 55fps σε full γραφικά.Μόνο σε εσωτερικά περιβάλλοντα πάει λίγο πάνω από τα 60.Οπότε ελαφρύ σε γρίφους, όχι ακριβώς specs
μεταμορφώνομαι στον Σρέντερ...:cautious:

Hades 1

Έχουμε παίξει περίπου 16 ώρες.
Πολύ ωραίο και εθιστικό gameplay, με ωραία ιστορία που εξελίσσεται σε κάθε run.
Θα ήθελα λίγο περισσότερη ποικιλία στα περιβάλλοντα, τους εχθρούς και τα bosses.
Ααα, ξέχασα. Έχει και πολύ ωραία μουσική.
8,5 στα 10 μέχρι στιγμής.

Blue Prince

Στην αρχή με είχε απογοητεύσει κάπως, αλλά στη συνέχεια με συνεπήρε.
Μου άρεσε πολύ η puzzle λογική του, όλο το παιχνίδι είναι ένα μεγάλο puzzle από μόνο του.
Δυνατή, πολιτικά φορτισμένη γραφή, ωραίο concept, έξυπνοι γρίφοι.
Από ένα σημείο και μετά επαναλαμβάνεται λίγο και αρχίζει να κουράζει, αλλά σου κρατά το ενδιαφέρον για το τι θα συμβεί στη συνέχεια του όλου στορυ.
Τίμιο 7/10 μέχρι στιγμής (είμαι στις 13+ ώρες)

Τέλος έχουμε το Lorelei and the Laser Eyes

Έχοντας παίξει μόνο το Year Walk από την ίδια εταιρεία, διάβασα μερικά reviews και είδα τη σελίδα του παιχνιδιού στο steam. Οπότε αποφάσισα να το τιμήσω με τα ζλοτι μου.

Πρόλαβα να παίξω μόνο ολίγα λεπτά, αλλά το λατρεύω ήδη.
Έχει ατμόσφαιρα βγαλμένη από τον μακαρίτη Lynch, ωραίους γρίφους που απαιτούν στοιχειώδη αλλά ουσιαστική σκέψη και μου θύμισε κάπως το White Night ως προς τη σκηνοθετική πινελιά και την ελαφρώς top-down κάμερα.
Αξίζει να μπει στα υπόψιν 😯

Απολαύσαμε το Until Dawn με την κυρα-Ποράτσαινα στο πρώτο τέρμα τοξικό και μη προβλεπόμενο playthrough μας και αυτές τις μέρες το ξαναπαίζουμε με λυσάρι για να κρατήσουμε όλα τα μαλακισμένα ζωντανά, από μακάβρια περιέργεια και μόνο. ΟΛΟΙ ΞΕΡΟΥΜΕ ΠΩΣ ΣΤΗΝ ΕΜΙΛΥ ΚΑΙ ΤΗ ΤΖΕΣΙΚΑ ΑΞΙΖΕ ΚΑΚΟΣ ΠΣΟΦΟΣ. Έχοντας παίξει πλέον ολόκληρο το έργο της Supermassive, με έκπληξη ανακάλυψα πως το Until Dawn είναι ίσως από τις κορυφαίες δημιουργίες τους. Ενδεχομένως έχει να κάνει με το γεγονός πως τα QTE's σε αυτό φαίνονται πολύ πιο δίκαια από τα αντίστοιχα του Dark Pictures Anthology και μιλάμε για πολύ πιο γυαλισμένη κυκλοφορία, σε τεχνικό επίπεδο. Θα μου πεις, αυτό έλειπε, remaster σε παιχνίδι δεκαετίας είναι. Από τα κορυφαία διαδραστικά φίλμ της νέας γενιάς.

Με τα παιδιά τερματίσαμε τα ΠΑΝΕΜΟΡΦΑ The Plucky Squire και Lost In Play. Αν χώνετε τώρα τα γκρέμλινς/μάπετς σας στο γκέημινηκ, είναι από τις καλύτερες δυνατές προτάσεις. Πανέξυπνοι γρίφοι, υπέροχος εικαστικός τομέας, όμορφα μηνύματα και όσο περίπλοκα χρειάζεται. Μου φαίνεται θα τους πάρω το Keeper προσεχώς.

Είχα κατά νου να τσιμπήσω το Bloodlines 2 ως επόμενο παιχνίδι 'των μεγάλων' αλλά μ'αυτά που έγραψε ο Γκουνελιόν, ακόμα και το 45άρι στο Ίνσταντ φαίνεται υπερβολικά υψηλή τιμή. Οπότε God of War: Ragnarok ή Silent Hill 2, ανάλογα ποιό θα έχει φτηνότερα το Instant από βδομάδα. Τείνω λίγο περισσότερο στο SH2 καθώς με το Ragnarok φοβάμαι αρκετά πως θα είναι 'μια από τα ίδια' με τον προκάτοχό του. Ευχάριστο και χορταστικό σίγουρα, αλλά τίποτε έτσι ζομφαγκαμπλεμπλεγκουγκουμπίγκου.

Back