Τηλεοπτικές σειρές της προκοπής

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Περάστε έξω κύριε Πάθορι με τα καλαμπούρια σας.

Σόδα στέλνω Ντι Εμ με τα καθέκαστα και χαίρομαι πολύ που γούσταρες American Primeval και Task. Ανδροπρεπείς μαυρίλες όπως δεν τις φκιάνουν πια.

Έχω ξεκινήσει ένα γαλλικό τρόμου που το πρότειναν κάτι τικτόκερς (ναι, ξέρω) και με έχει καθηλώσει μέχρι στιγμής, λέγεται Marianne (TV Series 2019) ⭐ 7.3 | Drama, Horror, Mystery, είμαι κάπου στην μέση, δεν ανακαλύπτει τον τροχό αλλά τα κάνει όλα σωστά.

1000033612.jpg

Tο είχα δει χρόνια πριν σε κάποια συνδρομή. Είχε κάποιες δυνατές σκηνές, καλή ατμόσφαιρα και θυμάμαι έντονο παγανιστικό vibe με μάγισσες ή κάτι τέτοιο. Επίσης θυμάμαι ότι ήταν να βγάλει 2η σαιζόν αλλά ήταν μια από τις δεκάδες σειρές που η "νετφλιξάρα" τράβηξε την πρίζα, οπότε τελείωνε με κάποιο cliffhanger (?).
Συμπαθητικό, βλεπόταν ευχάριστα αν είσαι φαν.

Tο είχα δει χρόνια πριν σε κάποια συνδρομή. Είχε κάποιες δυνατές σκηνές, καλή ατμόσφαιρα και θυμάμαι έντονο παγανιστικό vibe με μάγισσες ή κάτι τέτοιο. Επίσης θυμάμαι ότι ήταν να βγάλει 2η σαιζόν αλλά ήταν μια από τις δεκάδες σειρές που η "νετφλιξάρα" τράβηξε την πρίζα, οπότε τελείωνε με κάποιο cliffhanger (?).
Συμπαθητικό, βλεπόταν ευχάριστα αν είσαι φαν.
Το τελείωσα το Σάββατο, ήταν πολύ καλοφτιαγμένο σαν μία αντίστοιχη Αμερικάνικη παραγωγή στυλ Conjuring. Αφήνει ανοιχτό το ενδεχόμενο 2ης σαιζόν, αλλά όπως έγραψες, την έκοψε το Netflix λόγω χαμηλού viewership. Τέτοιοι είστε! Σας αξίζει να βλέπετε Emily in Paris μέχρι τα βαθιά γεράματα. Από ότι είδα, ο σκηνοθέτης / σεναριογράφος / παραγωγός έχει περάσει στην Αμερική αλλά η πρώτη του απόπειρα ήταν αποτυχημένη.

Ξαναπιάνω το The Handmaid's Tale που το είχα αφήσει στο φινάλε της 2ης σαιζόν. Τρομακτικά επίκαιρο με τα όσα συμβαίνουν στην Αμερική την τελευταία διετία.

To Handmaid's Tale καλώς το άφησες στη δεύτερη σαιζόν. Ξεκινάει μια ασύλληπτη σεναριακή κατηφόρα/ξεχείλωμα από την τρίτη και μετά, που καταβαραθρώνει όλα τα θετικά στοιχεία που ανέδειξαν τις πρώτες σε εξαιρετικές παραγωγές. Είμαι περίεργος να δω πόσο θ'αντέξεις. Νομίζω με το ζόρι τελείωσα την τρίτη και μετά απο 3 επεισόδια της τέταρτης, την ξέγραψα δια παντός. Μερικά πράγματα, καλό είναι να τελειώνουν νωρίς.

Με ρυθμούς νεκρής χελώνας, ολοκλήρωσα αισίως την τέταρτη σαιζόν του απίστευτου Boardwalk Empire. Από τα κορυφαία φινάλε σαιζόν ανεξαρτήτως σειράς για μένα, τόσο βίαιο, μαύρο και αληθινό που λες Χριστέ μου, ποιός το έγραψε. Έχει ορισμένες σκηνές που σε βρίσκουν εντελώς απροετοίμαστο.

Η σειρά είναι πραγματική κορυφή και δεν της φαίνεται. Δεν έχει θεωρητικά κάποιο φλασάτο ηθοποιό κράχτη μπροστάρη (βλέπεις τη νυφίτσα το Μπουσέμι με κοστουμιά και παθαίνεις γεροντοκατάθλιψη από το πόστερ και μόνο) αλλά φέρει αξιότατα την υπογραφή του Δάσκαλου Σκορσέζε.

Και για να πάμε και στα νεολαιίστικα, μπήκε πολύ δυνατά το It: Welcome To Derry, με ακραίο, ωμό, πρωτόγονο τρόμο, απόλυτα εναρμονισμένο με το πνεύμα του βιβλίου. Δεν είναι τυχαίο που τη σειρά υπογράφει ο ίδιος ο Μουσκιέτι. Σε αντίθεση με το μετριότατο δεύτερο μέρος που βγήκε στα σινεμά, τούτο 'δω παίρνει κεφάλια (στην κυριολεξία) με το καλημέρα.

ΥΓ Όσοι δημογέροντες δεν είδατε ακόμη Task, να το πράξετε. Θα σαρώσει τα βραβεία εφέτο.

Είδα τα δύο πρώτα επεισόδια του The Penguin που είχε κάνει αρκετό σούσουρο πέρσι τέτοια εποχή όταν προβλήθηκε.

Για όποιον αναρωτιέται, η σειρά δεν έχει την παραμικρή σχέση με superhero φόρμες, είναι καθαρό crime/γκανγκστερικό δράμα τοποθετημένο στη Γκόθαμ Σίτυ. Μαφιόζοι, ναρκωτικά, δολοφονίες, προδοσίες, διαφθορά, τέτοια ωραία. Υπάρχουν ως τώρα 2-3 αναφορές στα γεγονότα της ταινίας (με τον Μπάτινσον) αλλά ως εκεί.
Ο Colin Farrell εξακολουθεί να είναι εντελώς αγνώριστος, ωστόσο βλέποντας την ερμηνεία του στη σειρά καταλαβαίνεις απόλυτα γιατί τον επέλεξαν, κι ας χρειάστηκε ολικό makeover εμφανισιακά. Συγκλονιστικός, απόλυτα δίκαιο το Emmy. Καλή και η Milioti (επίσης Emmy αλλά β' ρόλου), έχει μια ενδιαφέρουσα τρέλα στο μάτι ως Sofia Falcone που πιστεύω σταδιακά θα ξεδιπλωθεί κι άλλο.

Χειμώνας γαρ, οπότε συνεχίζουμε με αστυνομικό, συγκεκριμένα το Happy Valley, μια σκληρή βρετανίλα που ήδη ξέπλυνε απ'το στόμα μου την άνοστη επίγευση του Broadchurch.
Τραγική φιγούρα αλλά αγέρωχη η πρωταγωνίστρια, διεστραμμένοι εγκληματίες, αρκετά ρεαλιστική πλοκή/χαρακτήρες, και ωραία, διεισδυτική ματιά στην καθημερινότητα της βρετανικής επαρχίας, χωρίς τους περιττούς μελοδραματισμούς του Broadchurch. Είμαστε στα μισά του δεύτερου κύκλου (και παράλληλα ολόκληρης της σειράς), τρώμε απανωτές γροθιές στο στομάχι αλλά θέλουμε κι άλλο. Βάλτε το watchlist και θα με θυμηθείτε.

Last edited:
Νομίζω δεν βοήθησε που είχα διαβάσει ήδη διθυράμβους για πάρτη της και περίμενα κάτι πιο εκθαμβωτικό απ'αυτό που είδα (ως τώρα πάντα). Επίσης δεν την έχω παρακολουθήσει αρκετά στενά ώστε να εκτιμήσω τη δουλειά της στο Penguin σε σύγκριση π.χ. με παλιότερους ρόλους της.

Τον Farrell τον έχω δει σε πάρα πολλά project και η μεταμόρφωσή του εδώ είναι ολοκληρωτική: εμφάνιση, προφορά, κίνηση, βλέμμα - ειλικρινά είναι αδύνατο να πιστέψεις ότι είναι όντως εκείνος που βλέπεις στην οθόνη σου.

Last edited:
Πλυ καλό ήταν το Πλούριμπους, δεν περιμέναμε κάτι διαφορετικό βέβαια αλλά τεσπα.
Δεν δίνω και πολυ σημασία σε βραβεία και τέτοιες μαλακίες, αλλά δώστε στην Seehorn το έμυ από τώρα, δεν ξέρω ποιος σκατά της το κλεψε απ' τον Saul, αλλά ήρθε η ώρα να αποκατασταθεί η αδικία.

Πάνω που γινόταν ενδιαφέρον, το "Wheel of Time" , έφαγε άκυρο από την Άμαζον!! Αλλά τι περιμένεις από τύπους που έκαναν τους δονητές που πουλάνε, διαστημόπλοια!!!
Το επεισόδιο με τον Rand στην Rhuidean ήταν σούπερ αλλά κατατάλλα ήταν μια generic fantasy παπαριά, με μεγάλες αποκλίσεις και ασέβεια προς το πρωτότυπο υλικό, wokίλα στον υπέρτατο βαθμό και με μόνο θετικό ότι δεν ήταν τόσο κακό όσο το rings of power.

Το επεισόδιο με τον Rand στην Rhuidean ήταν σούπερ αλλά κατατάλλα ήταν μια generic fantasy παπαριά, με μεγάλες αποκλίσεις και ασέβεια προς το πρωτότυπο υλικό, wokίλα στον υπέρτατο βαθμό και με μόνο θετικό ότι δεν ήταν τόσο κακό όσο το rings of power.

Δεν έχω διαβάσει τα βιβλία (και πλέον δεν έχω χρόνο να κάτσω να διαβάσω 14 βιβλία), οπότε δεν έκανα σύγκριση με αυτά. Η πρώτη περίοδος μου φάνηκε ψιλοαδιάφορη, από την δεύτερη μου κίνησε το ενδιαφέρον!! Ειδικά οι χαρακτήρες του Perry και του Mat!!

Τώρα ότι όλοι πήγαιναν με όλους σε οποιοδήποτε συνδυασμό, πιο πολύ αστείο το έβρισκα!!

Από την άλλη μου άρεσε και η πρώτη περίοδος του rings of power, οπότε μπορεί να έχω πρόβλημα!!!

Πάντως έχουμε γράψει πολλές φορές εδώ για το WoT.

Ειδικά ο νίτρος αγαπάει ρόζαμουντ.

Πέρα από την πλάκα, είναι τρομακτικό αυτό που γίνεται και με WoT, και RoP και Witcher.

Το Game Of Thrones τους γλίτωσε όσο στηριζόντουσαν στα βιβλία, μετά τους πήρε και αυτούς ο διάολος.

Back