Άλλο ένα PC building

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Υποσταθμό της ΔΕΗ σκοπεύεις να ανοίξεις;

Τι να τα κάνεις τα 1200WATT; Με την κάρτα γραφικών που έχεις και την ανάλυση που παίζεις (2k), δεν θα χρειαστείς πάνω από 750W.

Εκτός και αν θέλεις κάτι futureproof, αλλά και πάλι 800W, είναι παραπάνω από αρκετά για μη high-end (εφόσον κρατήσεις την 6700 δηλαδή και δεν πας για 9070 XT), και χωρίς ακραίο overclock, συστήματα.
Και με την 6700χτ και παλι θα χρειαζεται καλυτερο τροφοδοτικο μολις αλλαξω επεξεργαστη μνημη και μητρικη. Ο καλογερος μου ειπε Steam Community :: Monk να δοκιμασω πρωτα το pc και αν εχει προβλημα τοτε να παρω 1200 και να μην το παρω πριν την αναβαθμιση. Αλλα σε λιγες μερες γιενται 9 χρονων για αυτο σκεφτομαι να το αλλαξω απο τωρα.

Και με την 6700χτ και παλι θα χρειαζεται καλυτερο τροφοδοτικο μολις αλλαξω επεξεργαστη μνημη και μητρικη. Ο καλογερος μου ειπε Steam Community :: Monk να δοκιμασω πρωτα το pc και αν εχει προβλημα τοτε να παρω 1200 και να μην το παρω πριν την αναβαθμιση. Αλλα σε λιγες μερες γιενται 9 χρονων για αυτο σκεφτομαι να το αλλαξω απο τωρα.

Ναι, δεν είπα να μην αλλάξεις τροφοδοτικό. Τα 1200Watt είναι υπερβολή για το σύστημα που σκοπεύεις να χτίσεις. Αλλά ΟΚ, your money, your choice...

Πάντως, ένα Corsair 750 που, έχω από το 2015, μια χαρά πάει!!

Ναι, δεν είπα να μην αλλάξεις τροφοδοτικό. Τα 1200Watt είναι υπερβολή για το σύστημα που σκοπεύεις να χτίσεις. Αλλά ΟΚ, your money, your choice...
οι σημερινοι επεξεργαστες καταναλωνουν περισσοτερο ρευμα απο τον 1700. Ο 1700 ειναι 65 watt True Ninja Gaiden fans... accept the reality :: Ninja Gaiden 4 General Discussions
ο 9700χ 105 watt AMD Ryzen 7 9700X Specs
9900χ 120 watt AMD Ryzen 9 9900X Specs
9800χd 9800 xd 162 watt AMD Ryzen 7 9800X3D Specs
Aρα και με την 6700χτ παλι θα θελει πανω απο 750. Επειδη αποφασισα να μην παρω 9000 και να περιμενω τους zen 6 αυτοι θα θελουν ακομα καλυτερο τροφοδοτικο για αυτο λεω να παρω 1200 η 1600. Ηδη τωρα αν εχεις το καλυτερο pc(9900x 64 GB DDR5 6400MHZ RTX 5090 2 TB PCI 5.0 14.000MB/S) θελει 1200 watt.

Μενουν μονο λιγοι μηνες μεχρι να βγουν οι zen 6 για αυτο εψαξα αυτες τις μερες να δω τι ανεμιστηρακι θα παρω για τον νεο επεξεργαστη. Βλεπω ενα πολυ καλο ειναι το https://www.skroutz.gr/s/58232037/T...t35pjVXNDjnzT8Nr8NaRwezWVTs7nxNBoCODYQAvD_BwE Εχει υψος 140mm ενω το κουτι χωραει μεχρι 155 Aero-800 - AeroCool
Αρα θα χωραει ισα ισα οπως και η καρτα γραφικων που ειναι 360 mm ενω χωραει μεχρι 390 mm. Να παρω αυτο?

Μενουν μονο λιγοι μηνες μεχρι να βγουν οι zen 6 για αυτο εψαξα αυτες τις μερες να δω τι ανεμιστηρακι θα παρω για τον νεο επεξεργαστη. Βλεπω ενα πολυ καλο ειναι το https://www.skroutz.gr/s/58232037/T...t35pjVXNDjnzT8Nr8NaRwezWVTs7nxNBoCODYQAvD_BwE Εχει υψος 140mm ενω το κουτι χωραει μεχρι 155 Aero-800 - AeroCool
Αρα θα χωραει ισα ισα οπως και η καρτα γραφικων που ειναι 360 mm ενω χωραει μεχρι 390 mm. Να παρω αυτο?

Για δοκίμασε και αυτό:

xlarge_20250730161230_bormann_bfn6020_034742_anemistiras_orthostatis_40w_diametrou_40cm_me_tilecheiristirio.jpeg

Μια χαρά θα χωρέσει, απλά μαθηματικά είναι. Απλά θα έρθει πολύ κοντά στο τζάμι.
Την έχω την συγκεκριμένη ψύκτρα, είναι γομαράκι και ο 140άρης κάθεται χαμηλά. Έτσι ρίχνει αέρα και σε όλα τα εξαρτήματα τροφοδοσίας που έχει η μητρική.
Αν δεν χωρέσει βγάζεις το τζάμι και βάζεις αυτό που είπε ο captail kal, έχει και τηλεκοντρόλ.:cool:

Eνταξει θα παρω αυτο το ανεμιστηρακι. θα χωρεσει ναι απλα μπορει και αυτο να πιανει ολτο κουτι επειδη ειναι λιγο πιο μικρο απο το μεγαλυτερο που μπορει να χωρεσει (140 και το κουτι Aerocool 800 που εχω χωραει μεχρι 155)

Στο παρελθόν πάντως κάποιοι είχαν καταφέρει να πριονίσουν κούφια, βάσεις και βασούλες, :sneaky: , για τα πράσινα μάτια μιας GPU.

Μια χαρά θα χωρέσει, απλά μαθηματικά είναι. Απλά θα έρθει πολύ κοντά στο τζάμι.
Την έχω την συγκεκριμένη ψύκτρα, είναι γομαράκι και ο 140άρης κάθεται χαμηλά. Έτσι ρίχνει αέρα και σε όλα τα εξαρτήματα τροφοδοσίας που έχει η μητρική.
Αν δεν χωρέσει βγάζεις το τζάμι και βάζεις αυτό που είπε ο captail kal, έχει και τηλεκοντρόλ.:cool:
Και αν ερθει κοντα στο τζαμι δεν ειναι επικυνδυνο μετα μηπως δημιουργησει προβλημα? Πηρες ολα τα εξαρτηματα του pc απο το skroutz?

Αν δεν ακουμπάει δεν υπάρχει πρόβλημα. Θα έρθει όμως πάρα πολύ κοντά στο τζάμι στο δικό σου κουτί (1,5cm). Στο δικό μου κουτί που παίρνει 190mm ψυκτρα, έχει αρκετή απόσταση απο το τζάμι.
Κάποια τα πήρα από το skroutz και κάποια απο το e-shop, ένα μόνο πήρα ελαφρά μεταχειρισμένο απο ένα φιλαράκι μου.

Το δικο σου κουτι απο οτι βλεπω ειναι λιγο μεγαλυτερο απο το δικο μου. Αλλα χωραι ακομα και τις φετινες καρτες γραφικων https://www.techpowerup.com/gpu-specs/radeon-rx-9070.c4250
H 9070 kai 9070χτ εχονυ διπλασια αποδοση απο την 6700χτ αλλα ιδιο μεγεθος οπως και οι 5070ti και 5080 https://www.techpowerup.com/gpu-specs/geforce-rtx-5070-ti.c4243
Η 5070 ti ειναι μικροτερη απο την 6700xt red devil sta 307mm ενω η δικια μου ειναι 360mm. Αξιζει τωρα να παρω και ενα καινουργιο κουτι σαν το δικο σου που ειναι λιγο μεγαλυτερο? Τι πηρες μεταχειρισμενο?

Το κουτί το αλλάζεις όταν δεν σου κάνει πια, πρώτη φορά ακούω για αλλαγή προκαταβολικά.
Τη cpu πήρα μεταχειρισμένη. Δεν την χρειαζόμουν αλλά ήταν μια ευκαιρία too good to pass που λένε και οι φίλοι μας οι Γάλλοι. :ROFLMAO:

Last edited:
Ναι για αυτο λεω να κρατησω το κουτι αφου απο οτι βλεπω χωρανε επεξεργαστες μνημες μητρικες και καρτες γραφικων.. Τωρα να δουμε τι γινεται με το τροφοδοτικο. Ενα 1500 η 1200 wattt θα χωραει?

Back