Κινητή τηλεφωνία, προγράμματα, καρτοκινητή κ(αρ)τλ

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Chronomancy

Todd's Minion
Staff member
Joined
Oct 8, 2013
Messages
11,374
κ(ρ)τλ εκ του καρτέλ βεβαίως βεβαίως…

Γνωρίζω ότι ζούμε στην μαγική χώρα των καρτέλ και της μαφίας και ειδικά όσον αφορά τους παρόχους κινητής τηλεφωνίας. Δεν έχω αυταπάτες. Ήξερα ότι μας κλέβουν κανονικότατα και πως όταν βάλεις τα κάρτα ανανέωσης μονάδων, τα χρήματα πέφτουν μέσα σε μια μαύρη τρύπα.*

Το παρόν θρεντ μπορεί φέρει γενικό τίτλο ώστε να μπορεί να χρησιμοποιηθεί κι από άλλους κατατρεγμένους της μοίρας. Για την ώρα όμως αφήστε να πόνο κάπου τον πόνο μου με την ελπίδα να βρω κάποια λύση.

Έχω ένα συμβόλαιο στην Vodafone, ιδιαιτέρως τσουχτερό στα 20€/μήνα που δεν περιλαμβάνει κιόλας τίποτα το σπουδαίο. Βλέποντας μάλιστα τι πουλάνε, μάλλον με πιάσανε κότσο. Ο συγκεκριμένος αριθμός μου είναι παντελώς άχρηστος αφού δεν χρησιμοποιώ καθόλου το «ελληνικό» μου νούμερο και κινητό, παρά μόνο για συναλλαγές με τράπεζες και το δημόσιο, μιας που τα έκανε όλα ψηφιακά ο μάστερ οφ δι γίαρ Πιερακάκης και ότι χαρτί και να ζητήσεις, θες otp, 2fa, gta και MMA, οπότε η ύπαρξη ελληνικού αριθμού είναι απαραίτητη.

Μέχρι πρότινος αυτό το νούμερο, το είχα δώσει στον πατέρα μου για να κινείται, μέχρι που ήρθε ο κόμπος στο χτένι και γι αυτόν και αναγκάστηκε να πάρει δικό του αριθμό για να μπορεί να του κατεβάζει ηλεκτρονικά υπεύθυνες δηλώσεις. Άλλος τις κατεβάζει για λογαριασμό του, αλλά δεν μας απασχολεί εν προκειμενω.

Οπότε μου έμεινε ένα νούμερο και μια συνδρομή στο gov.gr ακριβότερη κι από συνδρομή στο only fans. Πήρα σβάρνα μια μέρα όλες τις εταιρείες κινητής και η καλύτερη τιμή που πήρα, με τα χίλια ζόρια γιατί κανείς δεν θέλει να σου κάνει μείωση τιμής παρά κοιτάνε πως θα γίνει uplift, ήταν τα 15€/μήνα. Εξίσου υψηλή για να μπορώ να έχω πρόσβαση στην εθνική τράπεζα και στο περιεχόμενο του Πιερακάκη. Ψάχνοντας λίγο ακόμη, κατέληξα ότι η φθηνότερη λύση είναι να γυρίσω σε καρτοκινητή και ρίχνω ένα 12αρι το δίμηνο για να μπορώ να έχω τουλάχιστον κατοχυρωμένο τον αριθμό μου.

Κι ερωτώ λοιπόν. Γνωρίσει κανείς κάποιον τρόπο να γλιτώσω αυτά τα νταβατζιλίκια; Στην χειρότερη, μηπως υπάρχει κάποια ακόμη οικονομικότερη λύση ώστε τουλάχιστον να πληρώνω μεν, αλλά να είναι φραγκοδίφραγκα;
Με ξένο αριθμό που το έψαξα, συγκεκριμένα από Λιθουανία και Ισπανία, οι κωδικοί για την επιβεβαίωση της συναλλαγής ερχόντουσαν μετά από κάνα τέταρτο, οπότε μάλλον την ξεχνάω αυτή την λύση.

TL;dr: Ποιος είναι ο οικονομικότερος τρόπος να κρατήσει κανείς τον αριθμό του χωρίς να πληρώνει ακατανόητα υψηλές συνδρομές στις καρτελοεταρείες κινητής;

*Ψάχνοντας τους ξένους αριθμούς και την χρήση τους εντός συνόρων, έπεσα πάνω σε αυτό.
Δεν ξέρω αν όντως μπορείς να βρεις το δίκιο σου στην Ελλάδα, αλλά αν το έχει δοκιμάσει κάποιος, ας μας ενημερώσει να ξέρουμε.
 
Spoiler alert ετοιμάζουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) αύξηση της ανανέωσης καρτοκινητων από τα 12 ευρώ στα 15.

αν και νομίζω ότι μπορείς να δηλώσεις και αριθμό άλλης χώρας αν είσαι μόνιμος κάτοικος εξω.
 
Νόμιζα πως η Q είχε κλείσει αλλά μιας και με έβαλες να ψάξω, για κοίτα αν σου κάνει κάτι απο αυτά. Βέβαια 1,5gb δεν είναι τίποτα πλέον αλλά φευ. Κάτω από 10€ αδύνατο να βρεις στην Ελλαδάρα μας.

ΠακÎÏα ÎÎ¹Î¿Ï Î£ÏÎ±Ï | Q

Βόγκα φον είναι από τις χειρότερες και ακριβότερες ακόμη κ Γερμανία.
 
Spoiler alert ετοιμάζουν (αν δεν το έχουν κάνει ήδη) αύξηση της ανανέωσης καρτοκινητων από τα 12 ευρώ στα 15.

αν και νομίζω ότι μπορείς να δηλώσεις και αριθμό άλλης χώρας αν είσαι μόνιμος κάτοικος εξω.
Με κερδάνε σε αυτό επειδή η φορολογική μου έδρα παραμένει στην Ελλάδα.
 
καρτοκινητή cu vodafone . και πάρε όλοι την αξία των χρημάτων σου πίσω, μέσω του smart pocket , σε κουπόνια στο efood
(Vodafone CU)
 
Πως γινεται αυτο?
έχει οδηγίες στο λινκ ,πως να ενεργοποιήσεις την υπηρεσία. Προσοχή κουπόνι μπορείς να εκδώσεις μόνο εάν έχεις κάνει ανανέωση της τελευταίες 30 μέρες.

για πόσο καιρό θα υπάρχει αυτή η υπηρεσία είναι αλλουνού παππά ευαγγέλιο.
 
Φήμες λένε ότι αυτές τις μέρες παιζουν καλύτερες προσφορές στα συμβόλαια κινητής τηλεφωνίας, οπότε είπα να βρω κάποιο συμβόλαιο που δεν θα με γδέρνει. Αμ δε.

Μετά κόπων και βασάνων κατάφερα να πάρω κάποιο που να μειώνει την τιμή του μηνιαίου συμβόλαιο κι αυτό μόνο από την βονταφον, επειδή τους είπα ότι προκειμένου να μην πληρώνω προτιμώ να το κόψω τελείως.
Όλες οι εταιρείες ενδιαφέρονται μόνο πως θα σπρώξουν το μηανιάτικο προς τα πάνω και στην καλύτερη περίπτωση να δώσουν λίγες περισσότερες παροχές.

Δοκίμασα να παίξω και το χαρτί του αλλάζω πάροχο αλλά δεν έπιασε. Αμφότερες cosmote και Vodafone ήξεραν απέξω τόσο τα φανερά όσο και τα κρυφά συμβόλαια του "ανταγωνιστή" τους και μου έλεγαν μέσα στα μούτρα ακριβώς τι παρέχει και ποιος. Μόνο που δεν μου είπαν είσαι το πουτανάκι μας. Σου αύξησαν το πάγιο και τώρα δεν θα ξαναδείς άσπρη μέρα.

Από την ΑΑΔΕ μου είπαν ότι είναι υποχρεωτική η χρήση ελληνικού αριθμού για πρόσβαση στα myPaparia του πασοκοαναθρεμμενου Πιερακάκη οπότε και η οριστική διακοπή δεν βλέπω να λειτουργεί.

Έχω μια τελευταία αποστολή σήμερα, να βρω πως θα μεταπηδησω σε καρτοκινητη, αλλά κι εκεί σκατα τα βλέπω.
Μόνη λύση να βγάλει η Revolut eSim για να φάνε μαζικές αποχωρήσεις μήπως και σπάσει το καρτέλ.
 
Επαιξαν προσφορες Q και Frog καρτοκινητες, τυπου 190-200Ε το χρονο.
 
To unlimited calls με 13,5€ έχω εγώ της cosmote. Άπειρα λεπτά προς όλους, 2,5gb και 600 sms προς όλους. Σου δίνει και διάφορα κουπόνια που τα ανταλλάσσεις για έξτρα gb/λεπτά/sms τα οποία δεν τα χάνεις τον επόμενο μήνα αν βάλεις κάρτα εγκαίρως.
 
Επαιξαν προσφορες Q και Frog καρτοκινητες, τυπου 190-200Ε το χρονο.
Οι συγκεκριμένοι μου είπαν ότι πρέπει να πάω από το κατάστημα. Μια από τις δύο δε μου είπαν να πάω κάπου στην Αθήνα.
 
Φασάρα μεταξύ Vodafone και cosmote και το ψέμα πάει σύννεφο για το τι παρέχουν και το πως θα ολοκληρωθούν οι διαδικασίες.
Γνωστά αυτά οπότε τα αφήνω για την ώρα. Αυτό που δεν μπορώ να χωνέψω είναι το πόσο σκατά έχει γίνει η εξυπηρέτηση πελατών συνολικά.

Οι υπάλληλοι αντικαταστάθηκαν από chatbots. Δεν σου κάνει; Μιλά στο τσατ με έναν υπάλληλο και με όριο κάπου στους 80 χαρακτήρες κι αν δεν βγάζεις άκρη πρόβλημά σου. Εμείς σου δίνουμε την δυνατότητα να καλέσεις σε priority hot lines με το ασήμι το φυσικά. Δηλαδή σου δημιουργούμε ένα πρόβλημα και σου ζητάμε να μας πληρώσεις για να μας πεις ότι σου δημιουργήσαμε πρόβλημα το οποίο ίσως και να σου λύσουμε. Μιλάμε για παράνοια. Κι όλα αυτά για να έχω πρόσβαση στο gov.gr.
 
Back
Top