κι εγω σκεφτηκα οτι επιτηδες το χασε, το ειπα και στην παρεα εκεινη την στιγμη. οχι μονο δεν πανηγυρισαν οι συμπαικτες του, αλλά μου εκανε τρομερη εντυπωση οτι ο κηπερ δεν εκανε καμμια κινηση για να πεσει δεξια η αριστερα. ειναι απλα αφυσικο. σε τετοιες περιπτωσεις (τελικος μεγαλης διοργανωσης) ειναι γυρω στο 5% μη σου πω και λιγοτερες (στατιστικο που εβγαλα μολις τωρα απ την κοιλια μου) οι πιθανοτητες να κανει ο αλλος πανενκα. αρα αν μεινεις ακινητος, ειναι σχεδον σιγουρο οτι θα φας γκολ. αυτο.
καλα, οι γελοιοτητες τοσο με το φευγουμε - γυριζουμε της σενεγαλης, οσο και με την πετσετα, ειναι απ τους λογους που παρακολουθουμε με θρησκευτικη προσηλωση κοπα αφρικα. γιατι ξερουμε οτι θα δουμε αντιδρασεις υπερβολικες αλλά ανθρωπινες, που εχουν να κανουν με το θυμικο εκεινης της στιγμης και δεν φιλτραρονται απ τα "σαβουαρ βιβρ" του βλακα του ινφαντινο και των αυλικων του. ο ηλιθιος. φαινοταν οτι καταραστηκε την ωρα και την στιγμη που παραβρεθηκε στον τελικο. αν προσεξατε, στην απονομη προπαθησε πλαγιως να μην δωκει εκεινος το κυπελο στην σενεγαλη, αλλά καποιος αλλος απ τους παροντες. προφανως για να δειξει την αηδια του που πηγαν να φυγουν οι σενεγαλεζοι...
επισης εχω την εντυπωση οτι περισοτερο απ το, εχμ, αυστηροτατο πεναλτυ που σφυριξε ο κόραξ, οι σενεγαλεζοι ηταν εξοργισμενοι με το γκολ τους που ακυρωθηκε στην σχεδον προηγουμενη φαση. εκει φανηκαν οι προθεσεις του ρέφερη.
τι σκατα? ουτε απο αποσταση ντρωουν δεν εδειξαν οτι γινονται επεισοδια. το φανταστηκα, γιατι εβλεπα τεραστια ενταση και ανθρωπους να τρεχουν, αλλά ελεος πχια με τους μαλακες που πανε να βαλουν σε μια αποστειρωμενη γυαλα το ποδοσφαιρακι και να μας "προστατεψουν" απ την πραγματικοτητα. οκ, ας πουμε οτι καταλαβαινω να μην δειχνουν τον τζιμη τζαμπ ξερω γω και τις τσίτσιδες που μπαινουν και τρεχουν στο γηπεδο μεχρι να τις βγαλουν σηκωτες οι σεκιουριτι. αλλά βρε τρομπες δεν γινεται να μην δειχνετε οτι γινονται επεισοδια. ειναι μερος της ειδησεογραφιας του αγωνα, δεν μπορεις να το αγνοεις.
τελος παντων. το καρμα μιλησε, οι μαροκινοι (τους οποιους συμπαθω ποδοσφαιρικα, αλλά ο γηπεδουχος παντα και εκ των πραγματων εχει αβαντα και μαζι την περιφρονηση μου) θα κλαινε για χρονια και το κοπα αφρικα ανεβηκε κι αλλες σκαλες στην εκτιμηση μου.