Ρετροκρίση μέσης ηλικίας το thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Ναι... Το ξέρουμε, μας είχες στείλει και ινβιτεσιο στο Ινστα.
Μπορώ να πω πως απογοητεύτηκα. Περίμενα το ινβιτεσιο να έρθει από την Αφέντρα Βανέσα ξερωγω

σχετικό άσχετο, αλλά είχα τσιμπήσει από αλί εξπρές ένα εξωτερικό δισκοτέτοιο γιατί έχουν αρχίσει να εκλείπουν τα συστήματα με δισκάκια στην ζωή μου και σήμερα μου έσπασε τα αρχίδια το spotify με τις διαφημίσεις και μου γύρισε...
Ευτυχώς αυτό που άκουγα το έχω σε cd, μου φαίνεται θα αρχίσω πάλι να αγοράζω διασκάκια.

Εγω τα εχω ολα σε mp3, αλιευμενα ;)
ναι και εγώ έχω αρκετά αλλά καθώς με τα χρόνια αναβάθμιζα τον εξοπλισμό μου σε ήχο ανακάλυψα ότι τα περισσότερα είναι σαβούρα σε ποιότητα. Ειδικά τα τελευταία της συλλογής μου που είναι ριπαρίσματα από youtube, δεν καταλάβαινα τι έκανα γιατί τα άκουγα στο αμάξι με τα εργοστασιακά ηχεία, μετά που έβαλα 2 pioneer της προκοπής κατάλαβα.

Να πω το κρίμα μου, δεν αλλάζω το mp3 μου που είναι μία σταλίτσα, έχω πόσες δισκογραφίες μέσα και ακούω ό,τι θέλω όποτε το θέλω. Όλα μου τα Cds (πάνω από 600) τα έχω κλεισμένα σε κούτες εδώ και 15 χρόνια. Εκτιμώ όμως τον ζήλο σου:love:.

Να πω το κρίμα μου, δεν αλλάζω το mp3 μου που είναι μία σταλίτσα, έχω πόσες δισκογραφίες μέσα και ακούω ό,τι θέλω όποτε το θέλω. Όλα μου τα Cds (πάνω από 600) τα έχω κλεισμένα σε κούτες εδώ και 15 χρόνια. Εκτιμώ όμως τον ζήλο σου:love:.
Σκοπεύω να τα ριπάρω όλα και εγώ και να έχω τα δισκάκια μόνο για χαλαρές φάσεις για το τελετουργικό, δεν το έκανα ποτέ γιατί ήταν μανούρα αλλά τώρα μόλις το έβαλα στο macintosh μου πρότεινε το ίδιο το apple music να το ριπάρω. Θα κάνω χώρο στον εξωτερικό και θα αρχίσω με την πρώτη ευκαιρία.

ναι και εγώ έχω αρκετά αλλά καθώς με τα χρόνια αναβάθμιζα τον εξοπλισμό μου σε ήχο ανακάλυψα ότι τα περισσότερα είναι σαβούρα σε ποιότητα. Ειδικά τα τελευταία της συλλογής μου που είναι ριπαρίσματα από youtube, δεν καταλάβαινα τι έκανα γιατί τα άκουγα στο αμάξι με τα εργοστασιακά ηχεία, μετά που έβαλα 2 pioneer της προκοπής κατάλαβα.
Αν μπλεξεις με καλα ηχοσυστηματα, δεν σε καλυπτουν. Απο την αλλη, τα δικα μου τα ακουω ψιλο δυνατα οποτε δεν υπαρχει σεναριο οπου θα μπορω να τα απολαυσω στο σπιτι. Επομενως τα ακουω μονο με ακουστικα η με τα monitor στο pc (σπανια) και δεν βλεπω διαφορα με τα mp3 του κιλου.

Αν μπλεξεις με καλα ηχοσυστηματα, δεν σε καλυπτουν. Απο την αλλη, τα δικα μου τα ακουω ψιλο δυνατα οποτε δεν υπαρχει σεναριο οπου θα μπορω να τα απολαυσω στο σπιτι. Επομενως τα ακουω μονο με ακουστικα η με τα monitor στο pc (σπανια) και δεν βλεπω διαφορα με τα mp3 του κιλου.
κοίτα δυστυχώς, χάνω την ακοή μου εδώ και χρόνια στα πρίμα και η σαβούρα είναι κυρίως σε χαμηλές συχνότητες. Με σαβουροηχεία χάνονται όλα μέσα στο χαμό που δεν ξεχωρίζεις μπάσα, πρίμα, μεσαία.

Αλλά αν έχεις έστω και λίγο (ούτε καν premium) καλό ηχείο/ακουστικό τότε για μένα και την κατάστασή μου η σαβούρα είναι πολύ έντονη.

Πρόσεχε τώρα όταν λέω έστω και λίγο καλό δεν εννοώ τίποτα 50€ ακουστικά, αλλά άλλο ήχο έχουν τα havit 3€ και άλλο τα sony 10€ ψείρες

Και εγώ με ακουστικά ακούω για να μην ενοχλώ. Σκέφτομαι αν δεν γινει τώρα ο Γ' Παγκόσμιος να χτυπήσω ένα πιό καλό γκατζετάκι και να αρχίσω να ακούω πιό ποιοτικά (FLAC??) αρχεία. Γλυκοκοιτάζω αυτό HiBy R3Pro II – Enhanced Pure Music Player

Λοιπόν, κάποια περίοδο είχα λαμπάτο ενισχυτή με αντίστοιχα ηχεία:

---- Δεν ξανασχολήθηκα με MP3 και Spotify, γιατί χρησιμοποιούν απωλεστική συμπίεση και ακούγεται!!!

---- CD μόνο remaster !!! Και τα .flack που παράγοντια από αυτά!!!

---- Βινύλια, μόνο παλιά, που το sound engineering ήταν πλήρως αναλογικό!!

HD Sound και Apple Music (νομίζω ότι η κορυφή από θέμα περιεχομένου και ποιότητας ήχου), ακόμα δε το μελέτησα!! Όταν φτιάξω καινούργιο σύστημα!!!

Να κάνω τέτοια ντιπς σε παλιά games λέτε; Όχι όμως παιχνίδια σαν το doom που το ξέρει και η Gen A ξέρω εγώ, περισσότερο "ναι το ξέρω το παιχνίδι αλλά δεν το θυμόμουν μέχρι να το αναφέρεις".

Ναι πιστεύω ότι το DK δεν ήταν mainstream, ήταν σημείο αναφοράς αλλά πόσες φορές έχει έρθει στην επιφάνεια τα τελευταία χρόνια;

Το πίξελ κάγκελο πίσω μπήκε γιατί έκανα την πρώτη προσπάθεια να βγάλω video με την καλή φωτογραφική και είχε κάνει focus στο background... δεν έχω χρόνο για reshootings και μλκίες, οπότε τσουπ, είναι και σχετικό με την ρετροκαίλα σαν ρετροπιξελούμπα.

Last edited:
HD Sound και Apple Music (νομίζω ότι η κορυφή από θέμα περιεχομένου και ποιότητας ήχου), ακόμα δε το μελέτησα!! Όταν φτιάξω καινούργιο σύστημα!!!

Σαφώς και δεν είμαι ειδικός αλλά το Apple Music με spatial audio όπως το λένε, αποδίδει απίθανο ήχο.

Βλέπω ότι όλο και περισσότερο φουσκώνει το τρεντ με το επιστροφή στα 90s και 00s (πάει ξεφούσκωσαν τα 80s) οπότε αποφάσισα να επισπεύσω κάποιες αγορές που είχα κάπου στο πίσω μέρος του μυαλού μου να γίνουν κάποια στιγμή, πριν φτάσουμε να πουλάνε παλιά DVD για 50€ το ένα οι χιπστεράδες.

Οπότε τσίμπησα την Ελληνική έκδοση Ο Βασιλιάς των Λιονταριών και το Animatrix για κανα 10€ έκαστο με μεταφορικά, μεταχειρισμένα βεβαίως αλλά με νοιάζει μόνο το δισκάκι να πω την αλήθεια.

Φαίνεται υπάρχει την ίδια στιγμή και μια στροφή στο physical media ξανά, οπότε κοιτάζω τι άλλο είναι must have και δεν υπάρχει πλέον σε κυκλοφορία μπας και το προλάβω σε λογική τιμή παλιατζούρας και όχι τιμή vintage retro shit.

ωχ ωχ, όλο και φουσκώνει η φάση με το back to physical/retrotech τελευταία. Πέρα από τα καναλάκια που ακολουθώ σαν καμένος εγώ, τώρα ανέβασε και o Ντίνος εδώ πέρα μάλλον θα ξεφύγει η φάση :p

Back