δηλαδη ακομα και τωρα δουλευει η μονταζιερα του σουπερμαν που θα μας σωσει.
ειναι τοοοοσο μακρια απ την γενικη αισθηση και την οργη του απλου κοσμου που θεωρουν αυτο το αφηγημα αποτελεσματικο και "εξυπνο". οτι ειναι πιστευτό και λογικο, θεσμικα και πρακτικα, Πρωθυπουργος κρατους να σηκωσει το τηλεφωνο και να παρει ετσι απροσωπα μια ιδιωτικη εταιρεια (η "ειδηση" δεν λεει καν με ποιον μιλησε βρε παιδι μου, μπας και γινει πιο πιστευτη) και να πει: "ρε, ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ. δωστε αμεσως στον κοσμακη 2 χιλιαρικα". κι η εταιρεια πέρδεται μαλλι και γεώμηλα και λεει: ναι, ναι, αυτο θα γινει. εεεε, μηπως να διναμε 1.800???
ο πραιμ αστραψε και βροντησε: κτηνη, ανηθικοι, τσομπανοι! ρε 2 χιλιαρικα ακατεβατα, λεμε. ΧΑ!
α, να πουμε καπου εδω οτι αυτη η ιδια εταιρεια που την ΑΝΑΓΚΑΣΕ ο πραιμ σε τοσο σκληρη "ποινη" εχει κανει αγωγη στο ελληνικο δημοσιο λογω λοκνταουν και ζηταει (και μαλλον θα παρει) 85 μυρια.
επισης, απ οσο γνωριζω σε καθε συμβαση παραχωρησης σε ιδιωτη τετοιων υπηρεσιων, υπαρχουν τεραστιες ρητρες σε περιπτωση μη καλης λειτουργιας και ευθυνης της εταιρειας. προφανως, οποιος παρει το διχιλιαρο θα υπογραφει καποιο χαρτι οτι εκει σταματαει η ευθυνη της αττικης οδου. για μενα, πρεπει να γινουν μαζικες μηνυσεις. π.χ., ενω ειχαν απαγορευτει τα φορτηγα κι οι νταλικες απο νωρις το πρωι στις εθνικες οδους, η αττικη οδος τα απαγορευσε, συμφωνα με δηλωση του εκπροσωπου της, στις 2 το μεσημερι. προφανως για να μην χασει το 12αρι (εκει το εχω αφησει, δεν ξερω ποσο ειναι τωρα) της καθε νταλικας και το 8αρι των φορτηγων. δηλαδη πρακτικα εχει παραδεχτει την ευθυνη της ηδη.
και τελος, καποια στιγμη πρεπει να σταματησει η τραγικη τραμπαλα του εκαστοτε αφηγηματος αναλογα με το τι συμφερει τους κρατουντες. το καλοκαιρι αφησαν ολοκληρους νομους, δαση, χωρια, περιουσιες να καουν, με τεραστια οικολογικη και οικονομικη καταστροφη και η θριαμβολογια της μονταζιερας ελεγε: "ΝΑΙ, αλλα δεν χαθηκε ανθρωπινη ζωη". χτες, παλι τα ιδια. καταφεραμε λενε χωρις να κοκινιζουν, να μην εχουμε νεκρους. στην "συνεντευξη" ομως με τον νικοχατζηνίκο, για την εκατομβη (δεν ειμαι σιγουρος οτι ειναι η σωστη λεξη, περπαταμε προς τις 25.000 πια) νεκρων, ο πρωθυπουργευων ψελλισε: "ΝΑΙ, αλλά δεν καναμε λοκνταουν και ΣΩΣΑΜΕ την οικονομια..."
αυτα ειναι τα τυπικα. τα ουσιαστικα, οτι ξερωγω δεν εκλεισε μονο η αττικη οδος, αλλά και κατεχακη, μεσογειων, κλπ κλπ, οπου δεν φταιει η κακη αττικη οδος Α.Ε., σε μια κακοκαιρια που γνωριζαν και που λενε οτι προετοιμαζονταν μερες ολοκληρες πριν (ισως εννοουν οτι καθονταν νυχθημερον και εψαχναν να της βρουν ονομα, ακου "ελπιδα" ρε μαλακα μου, ουτε αυτο δεν καταφεραν). και οτι εν ετει 2022 υπαρχουν ανθρωποι εγκλωβισμενοι 15 ωρες σε δρομους της πολης και πρωτοφανες χαος, δεν θα τα απαντησει ποτέ κανείς.
τι αλλο να πω?
ΔΙΚΟ ΣΑΣ.