Σε μια αναπάντεχη στιγμή σήμερα το απόγευμα στο γραφείο δεν είχα πολλά να κάνω και είπα να ασχοληθώ με τοproject ξανά.
Μεγάλος μου καημός από την αρχή είναι το πως θα δουλέψουν τα led.
Εκεί που ψαχούλευα το τεράστιο κουτί με άχρηστα καλώδια PC που έχω, βρήκα ένα αρχαίο led από 386, όπου το τέλειο συνέβη! Δεν είναι soldered το led με το καλώδιο, αλλά είναι πρακτικά μια βάση που κουμπώνει το led! Οπότε έβγαλα το κόκκινο που είχε επάνω και έβαλα το άσπρο που ήθελα να φωτίσει τα dials της πρόσοψης.
Ψάχνοντας λίγο ακόμα ένα κουτί που ξεκοίλιασα για να πάρω πράγματα, βρήκα 2 ακόμα led που παίρνουν ρεύμα απευθείας από το καλώδιο του τροφοδοτικού με ανταπτοράκι, το ένα θα μπει σίγουρα να φωτίσει η ακίδα που έδειχνε τους σταθμούς, το άλλο... θα δούμε το άλλο.
Επίσης ο διακόπτης του ράδιο ήταν από αυτούς που τους πατάς και μένουν μέσα μέχρι να το ξαναπατήσεις να κλείσει, κάτι που δεν μου κάνει. Οπότε πήρα τον διακόπτη από το κουμπί του κουτιού δωρητή οργάνων και έκανα κάτι πατέντες και το έβαλα στην θέση του παλιού. Το Reset σκέφτομαι να το βάλω σε ένα από τα 3 άλλα κουμπιά που είχε το ράδιο, αλλά πρέπει να βρω πως θα στέκεται για να πατιέται πρώτα.
Για τις δοκιμές με live ρεύμα βρήκα ένα τροφοδοτικό που είχε το κουτί δωρητής, μάρκας Multirama, ήξερα ότι δουλεύει απλά δεν το εμπιστεύομαι για κανονική χρήση. Το έβαλα μόνο να δω αν δουλεύουν τα led
Τέλος, πάλι από το κουτί δωρητή οργάνων ξήλωσα την πλάτη που βιδώνει η μητρική και την έκοψα με τροχό να χωρέσει (τυχαίο summon
@Borracho ) στο μέγεθος της μητρικής. Υπενθυμίζω η νέα βάση είναι έτοιμη για να πάει λίγο πιο πίσω το κουτί, μένει να το ψηλώσω με κάτι γωνίες μεταλλικές που έχω και μετά να δω πως θα καλύψω την διαφορά βάθους που θα εμφανίσει το μεταλλικό κουτί του ράδιο (2-3εκ). Μετά πρέπει να δω πως θα στηρίξω την κάρτα γραφικών και τέλος να δω πως θα μπουν δίσκοι και τροφοδοτικό χωρίς να ακουμπάνε πάνε σε τίποτα άλλο. Προβλέπω κάποια ξύλινη κατασκευή "ραφάκι" στο laser.