OK yes, OK yes, Πάει η Ελλάδα για Εκλογές...

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Χηρομαλάχτη, το ξέρω ότι διαφωνούμε και για αυτό συμμετέχω. Για την διαφωνία. Στις συμφωνίες ξενερώνω.

Δεν λέω ότι δεν έχει οικοδομήσει ένα ψεύτικο προφίλ, του Μωυσή. Ίσα ίσα. Είναι πασιφανές ότι το έχει κάνει. Και για να φτιάξει το ίματζ χρειάζονται επικοινωνιολόγοι.

Για να βγάλει το μόκο ο Σαμαράς, ο Καρμανλής και οι λοιποί τους όμως δεν αρκούν ούτε 23 επικοινωνιολόγοι, 5 τεξας ρέιντζερς και 3 ταβέρνες στα βλάχικα.

Τα ΜΜΕ πολύ προσπάθησαν να τα εξαγοράσουν, αλλά μόνο ο Κούλης το έπαιξε GreatOldOne και πήρε το τσίβο του 100%. Και τα ΜΜΕ έχουν επικοινωνιολόγους.

Ότι και να γινόταν πάντα υπήρχαν μερίδες του κεφαλαίου που θα δυσαρεστούνταν. Και εδώ προφανώς υπάρχουν αλλά δεν εκφράζεται κανείς.

Εδώ η ΝΔ κατάφερε να είναι δεξιό κόμμα με ακροδεξιά στελέχη και να είναι το μόνο ίσως κόμμα που δεν επηρεάζεται αρνητικά από την άνοδο της ακροδεξιάς.

Ναι οκ σε όλα αυτά του έκατσε και το 10 το καλό με το γεγονός ότι ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κατάφερε να εδραιωθεί όπως θα ήθελε, τα ξαναείπαμε, προσωπικά πιστεύω ότι σκόνταψε τον βαθύ κομματικό μηχανισμό του ΠΑΣΟΚ, που για κάποιο λόγο δεν ήθελε να μεταφερθεί, αλλά είναι αδύνατον απλά να λέμε ότι τα πάντα του κάτσανε.

Το σύστημα κάνει την δουλειά του. Δεν χρειάζεται τον πρωθυπουργό να έχει ικανότητες. Η νίκη τών επικοινωνιολόγων δεν έχει να κάνει με όσα πέτυχε, δεν είχε ανάγκη τίποτα ο ίδιος για να πετύχει οτιδήποτε από αυτά. Έχει να κάνει ότι τόση βλακεία όσο και να πεις θα περίμενες κάπου κάπως να στοιχίσει.

Διαφωνώ (και εδώ :p). Ναι μεν οι κυβερνήσεις είναι εργαλεία του συστήματος, αλλά θα πρέπει να είναι ικανά και χρήσιμα εργαλεία. Αλλιώς αν δεν τους είχε καθόλου ανάγκη θα τους είχε αποτινάξει σαν βαρίδι από πάνω του εδώ και χρόνια. Ως αναγκαίο κακό τις βλέπει τις κυβερνήσεις και η ίδια η αστική τάξη. Μην τους έχουμε και για τίποτα δημοκράτες.

Δεν είναι μόνο ο Λένιν που καταλαβαίνει ότι ο κρατικός μηχανισμός σε κάποιο σημείο αυτονομείται και δημιουργεί την γραφειοκρατία (περιμένω διόρθωση από Northlander).

Δεν είναι μόνο ο Λένιν που καταλαβαίνει ότι ο κρατικός μηχανισμός σε κάποιο σημείο αυτονομείται και δημιουργεί την γραφειοκρατία (περιμένω διόρθωση από Northlander).
lenin-fun.gif

Καρδούλες και LSD. Ο Lenin στηρίζει Πλεύση.

@nitro912gr , ωστοσο εγραψα αυτο:

"...το θεμα ειναι σαν γονιός να δειξεις στο παιδι σου τι ειναι το καθετί και μετα ας παρει ελευθερα τις αποφασεις του..."

υποτιμας καπως το εντελως αναγκαιο σταδιο που του εξηγεις, πειστικα υποθετω και οσο αντικειμενικα μπορεις, αλλά παντα (πως θα μπορουσε να γινει αλλιως?) μεσα απ το δικο σου φιλτρο καποια σημαντικα πραγματα. απο κει και περα, ως αυτονομη προσωπικοτητα θα παρει τις αποφασεις του μονος του. δεν μπορεις να του επιβαλλεις κατι, θα εχει αντιθετα αποτελεσματα.

δεν εχω παιδια, αλλά υποθετικα αυτο θα εκανα εγω. δεν ξερω αν ειναι σωστο η παιδαγωγικο, ετσι παντως το βλεπω.
όχι συγνώμη δεν μπορεί να πάρει ελεύθερα τις αποφάσεις του, δεν υπάρχει τέτοιο πράγμα στην κοινωνία. Υπάρχουν πράξεις και συνέπειες.

Η ελεύθερη επιλογή/απόφαση είναι μια πλάνη.

Όπως δεν μπορείς να αποφασίσεις ελεύθερα να σκοτώσεις κάποιον γιατί θα σε βάλουν φυλακή. Δεν έχεις αληθινή επιλογή σε κάτι τέτοιο, ή φυλακή ή δε το κάνεις και στα 2 κάτι κάπως σου κόβει την ελευθερία σου.

Σαφώς το εξηγείς, αλλά θέτεις και σκληρά όρια που δεν μπορείς να του επιτρέψεις να ξεπεράσει. Αν δηλαδή ακούει με τους φίλους του τραπ για πουτάνες και ναρκωτικά, εγώ σαν γονιός πρέπει να πω "οκ παιδί μου επιλογή σου να γίνεις πρεζέμπορας και να εκπορνεύεις γυναίκες"?

Ξαναλέω, το θέμα δεν είναι τι κάνω εγώ και εσύ, το θέμα είναι τι δεν έκαναν οι γονείς που έβγαλαν βλαστάρια που ψηφίζουν φασίστες. Άλλωστε οι ίδιοι αυτοί οι γονείς είναι αποτέλεσμα αυτού που λες, τις σκληρής στάσεις τον δικών τους γονιών που πήγαν στο άλλο άκρο το ποιους περιορισμούς έθεσαν.

@Hank , εχω αλλη εικονα.
καταρχην ποιος σαμαρας τωρα? εχει φτασει τα 72. ξερει κι ο ιδιος οτι εκλεισε το παραθυρο ευκαιριας του.
ο κωστακης? δελφινος? οχι ρε φιλε. εδω ηταν πρωθυπουργος και χανοτανε βδομαδες ολοκληρες κι επαιζε πλειστέσιο... δεν ειναι καν δελφινος με την κλασικη εννοια. δεν εχει καμια ορεξη ν ασχοληθει ενεργα. βαριεται. απλα λογω επωνυμου θα πεταγεται μια φορα το χρονο περιπου και θα κανει μια βαρυγδουπη, εντελως κενή ουσιας εννοειται, δηλωση για την ενοτητα του χωρου ξερωγω....

τι θα πει πολλοι προσπαθησαν να τα αγορασουν? ο κουλης τα αγορασε ομως. ετσι απλα και ξεκαθαρα. μαζι με τις υποκλοπες, η λιστα πετσα ειναι τοσο καραμπινατη σκανδαλαρα που απορω περισοτερο με τον συριζα που δεν το τραβηξε το θεμα οσο πηγαινε. οκ, ειμασταν μεσα στην πανδημια, αλλά να ΠΕΤΑΣ τοσα λεφτα του φορολογουμενου πολιτη σε ανενεργα η ανυπαρκτα σαιτς και βεβαια στα υπαρκτα που ειχαν υποχρεωση να βαζουν ΔΩΡΕΑΝ τις γελοιες διαφημισεις "μενουμε σπιτι" κλπ δεν μπορω να το διανοηθω. επρεπε να βρεθει ενας εισαγγελεας να το σταματησει αυτο. θεωρω οτι ειναι ο πατος του βαρελιου της τετραετιας1.0 (επεται η 2.0 και τα dlcs. εκει να δεις τι θα γινει...)

για μενα, ο κουλης ηταν πολυ τυχερος που επεσε σε μια περιοδο που για καποιον λογο που εγω δεν μπορω να καταλαβω (οσα κι αν μου γραφετε) ο συριζα και προσωπικα ο τσιπρας ηταν οχι απλα αντιπαθης, αλλά αποκρουσικος στους ψηφοφορους και οτι κι αν εκανε, ο κοσμος ειχε αποφασισει να στηριξει το αντιπαλο δεος, τον κυριακο.

ειμαι σιγουρος οτι ο κουλης εκανε και προσωπικα ισως, φροντιστηρια με τον ΠΠ (Πραγματικος Πρωθυπουργος). ο τροπος δρασης της νδ μου θυμισε πααααρα πολυ τις γνωστες μεθοδευσεις και πρακτικες γνωστου εφοπλιστού με ενδιαφερον το ποδοσφαιρο. το να πριμοδοτεις ξεκαθαρα καποια κομματα μεσω των μμε, για να κοψουν ψηφους απ τον βασικο σου αντιπαλο, δεν ξερω που διαφερει απ το να εχεις στην κατηγορια ομαδες δορυφορους για να κοψουν βαθμους απ τον δευτερο.
κι αυτη η πανστρατιά που εγινε με τον ν. ροδοπης το τελευταιο διαστημα μου θυμισε εντελως τακτικη φαταουλ "θα σας τελειωσω εντελως.. δε θα παρετε ουτε ευρω απ τα εσοδα του τσ.λ.". το αφηγημα τωρα ηταν: κανενας νομός αλλο χρωμα. ΟΛΟΙ ΜΠΛΕ.". ετσι για το ροκ. επειδη μπορουμε.

το ιδιο λεμε, νιτρε.
ισως εσυ αναφερεσαι σε μικροτερες ηλικιες. οσο "..σκληρά όρια που δεν μπορείς να του επιτρέψεις να ξεπεράσει.." και να βαλεις σ ενα παιδι, καποια στιγμη στην εφηβεια του, θα κανει αυτο που θα του εχει καρφωθει στο μυαλο. το παραδειγμα να σκοτωσει καποιον δεν το συζηταμε, αλλιμονο αν ως γονεας δεν του εχεις δωσει να καταλαβει την αξια της ανθρωπινης ζωης και τι συνεπειες εχει η αφαιρεση της. δεν μιλαμε για τοσο βασικα πραγματα. ομως το τι θα ψηφισει, η αν καπνισει χαρωπα τσιγαρα ή αν θα καμει σεχ με τον τάσο ή την γεωργία ειναι εντελως δικο του θεμα και θεωρω οτι θα κανει οτι τον εκφραζει καλυτερα, ανεξαρτητα με τα δικα σου "σκληρα ορια" και τους περιορισμους. αυτο λεω.

Last edited:
Ο Σαμαράς και ο Καραμανλής, δελφίνοι δεν είναι, αλλά στον τρόπο λειτουργίας της ΝΔ, είναι δύο ισχυρότατοι κύκλοι επιρροής, που σε άλλες εποχές δεν θα τους κουνιόταν κανείς (όχι σαν πρόσωπα, αλλά σαν τρόπο λειτουργίας).

Κατά τα άλλα σε όσα λες δεν έχω να διαφωνήσω. Όσα λες ισχύουν. Απλά εγώ θεωρώ ότι τα έκανε ο Κούλης και δεν του έτυχαν.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Τσίπρα έχω ξαναπεί την γνώμη μου (που σε κάθε περίπτωση παραμένει αυτό. Η γνωμάρα μου). Δεν κατάφεραν ποτέ να δημιουργήσουν τις κομματικές συνδέσεις μέσα στην κοινωνία και τις συνδικαλιστικές οργανώσεις. Είναι χαρακτηριστικό ότι σε συνδικαλιστικές και φοιτητικές εκλογές τα ποσοστά του ήταν ανύπαρκτα, ενώ το ΠΑΣΟΚ που στην Βουλή εξαφανιζόταν και πολλά στελέχη του είχαν περάσει στον ΣΥΡΙΖΑ, εκεί έπαιζε μπαλίτσα όπως παλιά (σχεδόν). Ακόμα και στις δημοτικές αναγκαζόταν να πάρει το παλιό ΠΑΣΟΚ μαζί του. Για αυτό και όταν πέρασε ο πρώτος ενθουσιασμός του κόσμου και ο ΣΥΡΙΖΑ έπρεπε να αρχίσει να λειτουργεί με κομματικό μηχανισμό, το πράγμα κατέρευσε γιατί τέτοιος δεν υπήρχε.

Protagon, αλλά δεν έχει άδικο

Protagon, αλλά δεν έχει άδικο
Διαφωνώ στο «δεν έχει άδικο». Το αντίθετο, έχει απολύτα άδικο σε όλα όσα λέει, αλλά με ένα κουΐρκ που τελικά κάνει το άρθρο εξαιρετικά ενδιαφέρον. Είναι ένα τέλειο συμπίλιμα για το αφήγημα που όντως πιστεύει πολύ μεγάλο μέρος τού κόσμου.

Φυσικά όλα που λέει είναι λάθος πχ «Αλλά γιατί ο Μητσοτάκης έφερε και κράτησε στο κόμμα τους ανθρώπους που δίνουν μεγάλη βαρύτητα σε αυτές τις αξίες που πρέπει να διέπουν την πολιτική συμπεριφορά». Είναι απίστευτο πώς το λέει αυτό κάποιος για τον κυριάκο που είπε «εμείς μετράμε στρέματα, εσείς μετράτε φέρετρα» και άπειρα άλλα. Ο Μητσοτάκης είναι η επιτομή τής ακρότητας. Μπροστά του ο Σαμαράς είναι σχεδόν μετροπαθές κέντρο. Αλλά όσο και να σκούζω αυτό δεν αλλάζει ότι αυτές τις παπαριές που υπογράφει ο Αλέκος Παπαναστασίου όντως τις πιστεύει ο κόσμος.

καλα, δεν ειχα ιδεα. τολμανε οι ξετσιπωτοι με τις φεικ περσονες να "αρθρογραφουν" ακομα?
δεν εφτασα στο τελος. πηγα να κανω ρεκουί/σβησιμο tab εκει που γραφει οτι ο συριζα εκλεισε εφημεριδες και καναλια. το καταπια. εγινε το ρεηκουι τελικα εκει που ο συριζα ηταν πισω και καλα απ το μητσοτακιγ@... (δικό σας).
ηταν το πιο φανερα αυθορμητο πραγμα που εχει συμβει εδω και χρονια στον τοπο. ητανε κατι αυθορμητο και οκ, χοντρο, αλλά εβγαινε βαθια απ τα σωψυχα καθε αθρωπου που εβλεπε τα μμε να βιαζουν την αληθεια και να γραφουν τις μωυσωυπερκομψες παπαρες τους. ποτε δεν το υιοθετησε κανεις ουτε καν ημιεπισημα. γιγαντωθηκε θυμαμαι τοτε στις μεγαλες πυρκαγιες και στα χιονια της αττικης οδου, οταν ο πολιτης ηρθε αντιμετωπος με την αναλγησια και την ανικανοτητα του κρατους.
πως το διακινησε ο συριζα? απ τα καναλια του? τα ποια? απ τις εφημεριδες του? πουντες? μονο στα σοσιαλ το εβλεπες απο λογαριασμους κανονικων ανθρωπων.

αντε γεια, "παπαναστασιου". μετανιωσα και για το κλικ μου, απόπατε.

Last edited:
Καφενειάρα μεγατόνων έχετε στήσει εδώ αλάνια μου. Ευφραίνεται η μπουντρουμιασμένη μου ψυχή.

Δυο τινά :

-Ο Κούλης πήρε την Ελλάδα εργολαβία ως υπάλληλος της ΕΕ -γιατί αυτό είναι, το γεγονός ότι τον αφήνουν να εφαρμόζει σε ζητήματα ήσσονος πολιτικής σημασίας τις ακροδεξιές μαλακίες του και να βαυκαλίζεται πως 'κυβερνά', είναι το κερασάκι στην τούρτα του ηλιθίου- από τη στιγμή που η χώρα αποτελείται από εξαθλιωμένους μισθωτούς και γόνους. Ο Κούλης προστατεύει τους γόνους και όσους τρώνε από τα έτοιμα και 'εγγυάται το μίνιμουμ' στους χεσμένους μισθωτούς. Τα ρουσφέτια του τα κυνηγάνε σαν τρελοί οι πεινασμένοι σκλάβοι.

Το επαίσχυντο '15 του Σύριζα, έκλεισε και το κεφάλαιο 'αριστερή πλειοψηφία' οριστικά στην Ελλάδα.

Οι πιτσιρικάδες που μεγαλώνουν σ'αυτό το χρεωκοπημένο πλαίσιο, δεν προσπαθούν για τίποτε. Όνειρο και στόχος η 'επιτυχία στο YouTube'. Σε κόσμο όπου το ανθυποψευδοπαραβατικό έκτρωμα του Χαγιάτε Νέτγουορκ βγάζει χαρτί, ένας σοβαρός και συνειδητός νέος, αντάρτης πόλης θα γίνει. Κι αργά ή γρήγορα θα τον δώσει ο ασφαλίτης 'οργανωτής' του και θα σαπίσει με Βούλγαρο γκόμενο στον Κορυδαλλό. Τα χάχανα του Κούλη και των αυλικών του σε μόνιμο ρηπήτ στο Spotify του κελιού.

Και πάμε και στο μέρος της κουβέντας που με έσπρωξε να χωθώ. Τα παιδιά.

Το μεγάλωμα των παιδιών, είναι ό,τι δυσκολότερο μπορεί να κάνεις με τη ζωή σου. Μιλάω για το ΣΩΣΤΟ μεγάλωμα, όχι το δημιουργικό outsourcing σε παππούδες και εσύ να παρασταίνεις τον ωραίο. Μεγαλώνω μωρά, σημαίνει αυτοπυρπολούμαι εκούσια. Ό,τι ήσουν, ό,τι νομίζεις πως είσαι σαν άντρας, δεν έχει την παραμικρή θέση στο ιδιαίτερο μαρτύριο που ονομάζεται 'παιδοκομία'. Είναι μια κτηνώδης συντριβή του εαυτού, πολύ πέρα από τις γραφικές χαριτωμενιές 'Χεχέ δεν κοιμηθήκατε τρία χρόνια έ; Ε υπομονή μωρέ, περνάει' και 'Πωπώ μαν, μυρίζουν οι πάνες έ;'. Όσοι το ζήσατε ξέρετε και όσοι δεν το ζήσατε, ενδεχομένως αναστενάζετε ανακουφισμένοι όταν σας παίρνουν υδρατμοί της πολύ συγκεκριμένης αυτής κόλασης.

Κι εκεί είναι που έχεις την ευκαιρία να διαμορφώσεις ψυχή. Να φτιάξεις Άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο. Όταν στα βάθη της κόλασης, αϋπνος, ευνουχισμένος, τσακισμένος και ανύπαρκτος, αντί να ξεκινήσεις τις Παναγίες, να σπάσεις τα πάντα, να αλλάξεις όνομα και να μετακομίσεις σε φίλια προσκείμενο τσαρδάκι στη Σόφια, υπομένεις. Και μιλάς. Και εξηγείς. Και όσο περισσότερο θυμώνεις, τόσο πιο μειλείχια εξηγείς. Όσο περισσότερο σου λείπουν τα βασικά της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς, στο βαθύτερο και χειρότερο κάτεργο της ζωής σου, μεταλαμπαδεύεις το φως που μόνο θυμάσαι πια.

9 στους 10 χέζονται πάνω τους, λυγίζουν, αφήνουν παιδιά και μανάδες και όπου φύγει φύγει. Και ό,τι μεγαλώνει παρατημένο, τί μαζεύει; Σκουπίδια και σκατά. Το Ίνσταγκραμ και το YouTube παραμονεύουν.

Αν το ποτίσεις με αίμα το τριαντάφυλλό σου όμως, έχεις μια μικρή, ελάχιστη, ελπίδα-προσευχή.

Και αρκεί.

Καφενειάρα μεγατόνων έχετε στήσει εδώ αλάνια μου. Ευφραίνεται η μπουντρουμιασμένη μου ψυχή.

Δυο τινά :

-Ο Κούλης πήρε την Ελλάδα εργολαβία ως υπάλληλος της ΕΕ -γιατί αυτό είναι, το γεγονός ότι τον αφήνουν να εφαρμόζει σε ζητήματα ήσσονος πολιτικής σημασίας τις ακροδεξιές μαλακίες του και να βαυκαλίζεται πως 'κυβερνά', είναι το κερασάκι στην τούρτα του ηλιθίου- από τη στιγμή που η χώρα αποτελείται από εξαθλιωμένους μισθωτούς και γόνους. Ο Κούλης προστατεύει τους γόνους και όσους τρώνε από τα έτοιμα και 'εγγυάται το μίνιμουμ' στους χεσμένους μισθωτούς. Τα ρουσφέτια του τα κυνηγάνε σαν τρελοί οι πεινασμένοι σκλάβοι.

Το επαίσχυντο '15 του Σύριζα, έκλεισε και το κεφάλαιο 'αριστερή πλειοψηφία' οριστικά στην Ελλάδα.

Οι πιτσιρικάδες που μεγαλώνουν σ'αυτό το χρεωκοπημένο πλαίσιο, δεν προσπαθούν για τίποτε. Όνειρο και στόχος η 'επιτυχία στο YouTube'. Σε κόσμο όπου το ανθυποψευδοπαραβατικό έκτρωμα του Χαγιάτε Νέτγουορκ βγάζει χαρτί, ένας σοβαρός και συνειδητός νέος, αντάρτης πόλης θα γίνει. Κι αργά ή γρήγορα θα τον δώσει ο ασφαλίτης 'οργανωτής' του και θα σαπίσει με Βούλγαρο γκόμενο στον Κορυδαλλό. Τα χάχανα του Κούλη και των αυλικών του σε μόνιμο ρηπήτ στο Spotify του κελιού.

Και πάμε και στο μέρος της κουβέντας που με έσπρωξε να χωθώ. Τα παιδιά.

Το μεγάλωμα των παιδιών, είναι ό,τι δυσκολότερο μπορεί να κάνεις με τη ζωή σου. Μιλάω για το ΣΩΣΤΟ μεγάλωμα, όχι το δημιουργικό outsourcing σε παππούδες και εσύ να παρασταίνεις τον ωραίο. Μεγαλώνω μωρά, σημαίνει αυτοπυρπολούμαι εκούσια. Ό,τι ήσουν, ό,τι νομίζεις πως είσαι σαν άντρας, δεν έχει την παραμικρή θέση στο ιδιαίτερο μαρτύριο που ονομάζεται 'παιδοκομία'. Είναι μια κτηνώδης συντριβή του εαυτού, πολύ πέρα από τις γραφικές χαριτωμενιές 'Χεχέ δεν κοιμηθήκατε τρία χρόνια έ; Ε υπομονή μωρέ, περνάει' και 'Πωπώ μαν, μυρίζουν οι πάνες έ;'. Όσοι το ζήσατε ξέρετε και όσοι δεν το ζήσατε, ενδεχομένως αναστενάζετε ανακουφισμένοι όταν σας παίρνουν υδρατμοί της πολύ συγκεκριμένης αυτής κόλασης.

Κι εκεί είναι που έχεις την ευκαιρία να διαμορφώσεις ψυχή. Να φτιάξεις Άνθρωπο με άλφα κεφαλαίο. Όταν στα βάθη της κόλασης, αϋπνος, ευνουχισμένος, τσακισμένος και ανύπαρκτος, αντί να ξεκινήσεις τις Παναγίες, να σπάσεις τα πάντα, να αλλάξεις όνομα και να μετακομίσεις σε φίλια προσκείμενο τσαρδάκι στη Σόφια, υπομένεις. Και μιλάς. Και εξηγείς. Και όσο περισσότερο θυμώνεις, τόσο πιο μειλείχια εξηγείς. Όσο περισσότερο σου λείπουν τα βασικά της αξιοπρέπειας και της ανθρωπιάς, στο βαθύτερο και χειρότερο κάτεργο της ζωής σου, μεταλαμπαδεύεις το φως που μόνο θυμάσαι πια.

9 στους 10 χέζονται πάνω τους, λυγίζουν, αφήνουν παιδιά και μανάδες και όπου φύγει φύγει. Και ό,τι μεγαλώνει παρατημένο, τί μαζεύει; Σκουπίδια και σκατά. Το Ίνσταγκραμ και το YouTube παραμονεύουν.

Αν το ποτίσεις με αίμα το τριαντάφυλλό σου όμως, έχεις μια μικρή, ελάχιστη, ελπίδα-προσευχή.

Και αρκεί.

Πολύ όμορφα τα έγραψες. Δεν τα αφήνεις όμως τα παιδιά να ανοίξουν τα φτερά τους ώστε να γράψεις και κανένα reviewδάκι;

Εγώ να τ'αφήσω, ευχαρίστως.

Εκείνα νομίζω έχουν κάποιες ψιλοχοντροΔΩΣΕΑΙΜΑ διαφωνιούλες.

Και για να γυρίσουμε κομμάτι οντόπικ, τώρα που ξεχαρμάνιασα στιγμιαία από το δράμα του γκασταρμπάιτερ Μπαμπακούλη Καϊλα, τεχνολούστρου πολυτελείας, ακούστε κι ένα ωραίο :

-Εδώ στο πρεσβεία του Ελσίνκι γκραπτήκαμε ντιακόσιοι περίπου Έλληνος να ψηφίσουμε. 30% αποχή, προσήλθε ένα 70% περίπου. Χοντρικά 100 άτομα.

Οι 50 Κούλη, 25 Σύντροφο Βαγούφ, εγώ κι άλλοι τρεις παππούδες ένδοξο Σύντροφο Κουτσούμπα και κάτι ψιλολόγια τα υπόλοιπα, ευτυχώς όχι Αιλάνυες Δυνάμεις (Σπαρτιάτες του Πιτόγυρου, Κόμη των Κεραλοιφών, Ναυάρχου του Παγκαριού). Απογοήτευση πλήρης γαμώτο. Δεν αλλάζει απολύτως τίποτε.

Θυμάμαι παλιά ήμουν με το Σύντροφο Βαγούφ, η θεωρία του ήταν καταπληκτική, αλλά είναι αδύνατο να πάρεις σοβαρά άνθρωπο που δεν διακινδυνεύει τα δικά του φράγκα και το δικό του μεροκάματο. Η φάση 'Παίδες, έχω ιδεάρα, αν πάμε κουβά, εγώ πάλι λάδι τη βγάζω, αλλά ΟΚ, πολεμήστε για μένα' είναι αδύνατο να πείσει το βέρο, λαϊκό καταραμένο. Για τη Ζωϊτσα ουδέν σχόλιο, ενδεικτική η φάση της της πολιτικής παθογένειας που κατασπαράζει τον τόπο.

Να σε ρωτήσω παππουδοΠοράτσε. Είχατε εκεί εκλογικούς αντιπροσώπους ΝΔ που φορούσαν μπλουζάκια τύπου πενταήμερης? Να ξέρω αν έχουμε αποκλειστικότητα στο καρακιτσαριό.

Ο λαός έχει μάθει στο "κάτσε να ψηφίσω το λιγότερο κακό" εδώ και χρόνια τώρα. Ένα παρακμιακό σύστημα σε μια εικονική Δημοκρατία υπό τους ρυθμούς "hypnodancer".
Όταν αλλάξει ρότα και νότα το σκεπτικό του κόσμου, τότες θα....

Ούτε γι'αστείο Σύντροφε Γεράνιο. Το καραβυσματικό προσωπικό της πρεσβείας μόνο.

Πιατελίτσα με τυριά, κρασάκι και 'Γουάου, οι γκασταρμπάιτερ ψηφίζουν' αέρας. Έτσι, για να με πονάει η Ελλάδα, όπου και να 'μαι.

Στο Ήνγκλαντ είχατε φουλ ανθό ΔΑΠ-ΝΔΦΚ να 'βοηθά';

@lucinos , μου το εχουν πει κι εμενα πολλοι αυτο. ρε αθρωποι, η μερα με τη νυχτα. με τον γιωργακη νιωθεις οτι μπορεις να πεις μια κουβεντα για μουσικη, για σινεμα, για βιβλια, για τεχνες, κατι. δεν ειναι κουτσουρο, φαινεται ενας ενδιαφερων και καλλιεργημενος ανθρωπος, θεωρω, περα απ τις όποιες, σωστες ασφαλως, ενστασεις για τις πολιτικες του.
μα τι λεμε?
Κάπου, όπα.

Back