Football is life...

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Δίνει αύριο ο Παναθηναϊκός φιλικό στην Αυστρία με την Ραπίντ, και στην αποστολή της ομάδας συμπεριελήφθη ο νεαρός Άγγελος Βύντρα.

Μου ξανάρχονται ένα-ένα, χρόνια δοξασμένα...
 
Μα αυτό ήταν καραμπινάτο φάουλ, πώς είναι σπρώξιμο το ότι δεν το έκαναν γαργάρα;!

Φάουλ ήταν σαφώς, αλλά μεταξύ του φάουλ και του γκολ μεσολάβησε πολύ παιχνίδι. Ο κανονισμός όπως τον έχουμε δει να εφαρμόζεται θέλει άμεση σύνδεση της παράβασης με το γκολ.
 
Με το που ξεκίνησε το Ισπανία-Γαλλία δαιμονίστηκα με την πιθανότητα να δω αύριο τα τρία λιοντάρια να ταπεινώνουν την Αργεντινή υπό τα καφενειακά σχόλια του Σπυρόπουλου! Δεν μπορούσαν να τον βάλουν σήμερα!?

Its coming hooooome, its coming hooooome lemeeee!!11!11!! 🦁🦁🦁🏆
 
υπερΟΜΑΔΑΡΑ η εσπάνια, θα ειναι απλα ποδοσφαιρικη δικαιοσυνη να το σηκωσει.
προφανως αυριο θελουμε αγγλια. και στον τελικο, αντιθετα με την δικαιοσυνη, 51% αγγλια. τους λυπαμαι τους ερμους να κουβαλανε αυτο το κομπλεξ τοσα χρονια.

οντως, αβανεζε, τρελλο φαουλ της ερτ μετα τα προχτεσινα κατορθωματα του "σχολιαστη" του πωπου, να τον βαλει σε ματς της αγγλιας παλι.


α, ασχετο, καταλαβατε τωρα γιατι εχω λυσαξει με την ασπρομαλλικη μιζερια? γιατι ο ντε λα φουεντε μολις ανελαβε την ανδρων πεταξε εξω ολους τους πανω των 28 κι εβαλε αυτουσια μεσα την ομαδα κ21, που ηταν η ιδια η κ19 με την οποια ειχε ξεκινησει ο ιδιος. και τωρα σαρωνει ευρωπαικα και μουντιαλ. δεν λεω οτι εχουμε ιδια ποιοτητα παικτων, αλλά βρε αθρωπε, τετοια φουρνια δεν εχει βγει ποτές. ΜΙΑ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΙΣ ΝΑ ΚΑΝΕΙΣ. ΜΙΑ. μπα. ανεπαρκεια και φοβία. η μπαλα πισω, μεσα οι κουρμπεληδομπακασετομασουραίοι και το ονειρο πεταει σιγα σιγα. ανανεωστε του το συμβολαιο εκει στην επο, μην τον χασουμε απο πελατη. ποιον θα σχολιαζω μετά??
 
Last edited:
Δεν περίμενα με τίποτα να δω τέτοιο εκμηδενισμό των Γάλλων, μετά από τέτοια μπαλάρα που έπαιζαν σε όλο το τουρνουά. Πιο πιθανό έβλεπα να ρίξουν 3-4 στους Ισπανούς παρά να εξαφανιστούν από το γήπεδο. Και το ερώτημα εδώ που φτάσαμε είναι: μπορεί η Αργεντινή ή η Αγγλία να κερδίσει αυτή την Ισπανία που σε πνίγει με κατοχή 90-10 και σε κάνει να κυνηγάς την μπάλα σαν να παίζεις με παίκτη λιγότερο;

Περίμενα τους Γάλλους να τους έχουν μονότερμα, να πιέζουν ψηλά και να μην αφήνουν τα μπακ της Ισπανίας να ανέβουν καθόλου. Αντί αυτού είδαμε το αντίθετο, με την Ισπανία να επιβάλλεται απόλυτα και τον Πόρο να σκοράρει κιόλας!

Ίσως η Αγγλία να έχει την πιθανότητα να το κάνει με τον γνωστό της τρόπο: ένα γκολ από το πουθενά από τον Μπέλιγχαμ ή τον Κέιν, υπομονή, χαμηλό μπλοκ και μαζική άμυνα για 90 λεπτά. Να αντέξει την πίεση και να περιμένει τη μία στιγμή που θα της δοθεί. Είναι από τις λίγες ομάδες που έχουν τόσο μεγάλη ατομική ποιότητα ώστε να κλέψουν ένα παιχνίδι που αγωνιστικά μπορεί να φαίνεται χαμένο.

Να έρθουν να μας ξαναπούν κουβέντα για την Ελλάδα του 2004 μετά όμως... Γιατί αν μια ομάδα μπορεί να κερδίσει έτσι, με υπομονή, άμυνα και εκμετάλλευση μιας στιγμής, τότε ξαφνικά η «τακτική ευφυΐα» είναι αποδεκτή, ενώ όταν το έκανε η Ελλάδα θεωρήθηκε από πολλούς αντιποδόσφαιρο.

Η καρδιά μου πάντως θα ήθελε να το δει αλλιώς. Θα ήθελα η Αργεντινή να κάνει το back to back και να γράψει ξανά ιστορία. Όχι μόνο για τον Μέσι, ο οποίος πραγματικά θα γίνει και με τη βούλα ο GOAT, αλλά και για αυτή τη νοοτροπία που έχει χτίσει αυτή η ομάδα: μια ομάδα που μπορεί να υποφέρει, να προσαρμόζεται και να βρίσκει τρόπο να κερδίζει.

Το μεγάλο ερώτημα είναι αν μπορεί να βρει τρόπο να χαλάσει αυτή τη μηχανή της Ισπανίας. Γιατί αυτή η Ισπανία δεν μοιάζει απλά με ομάδα που παίζει καλά. Μοιάζει με ομάδα που σου παίρνει την ψυχολογία πριν καν σε κερδίσει, με την πίεση, την κατοχή και την ποιότητα των παικτών της. Δεν είναι απλά ατελείωτες πάσες χωρίς ουσία. Έχει παίκτες που μπορούν να σε διαλύσουν στο ένας εναντίον ενός και να κάνουν τη διαφορά με μια ατομική ενέργεια.

Βλέπω όμως να εξαφανίζουν τον Μέσι αν βρεθεί η Αργεντινή στον τελικό και τότε καληνύχτα ποδόσφαιρο! Θα αρχίσουμε πάλι να βλέπουμε όλες τις ομάδες να προσπαθούν να αντιγράψουν το ίδιο μοντέλο: άπειρες πάσες, κατοχή για την κατοχή, παιχνίδι υπομονής και τον τερματοφύλακα να γίνεται έξτρα χαφ, οπότε όταν δεν υπάρχει χώρος μπροστά... γυρνάμε τη μπάλα πίσω. 🤦‍♂️

Και το πιο περίεργο είναι ότι σε ένα Μουντιάλ χωρίς Ιταλία, Γερμανία και Βραζιλία, χάνεται ένα κομμάτι της διαφορετικότητας που είχαν αυτές οι ομάδες. Η καθεμία έφερνε κάτι ξεχωριστό: η Γερμανία τη δύναμη και την οργάνωση, η Ιταλία την τακτική και την άμυνα, η Βραζιλία το ταλέντο και τη φαντασία.

Αλλά αν υπάρχει ένας που μπορεί να χαλάσει αυτό το σχέδιο, είναι ο Μέσι. Ο Μέσι, ο «Μεσσίας» του ποδοσφαίρου. Μην ξεχνάμε πως στο τελευταίο ματς δεν έβαλε καν γκολ. Και όμως δεν χρειάστηκε! Γιατί αυτό είναι το μεγαλείο του. Δεν μετριέται μόνο με τα γκολ. Μπορεί να τραβήξει πάνω του δύο και τρεις παίκτες, να ανοίξει χώρους, να βγάλει μια πάσα που κανείς άλλος δεν βλέπει και να αλλάξει όλο το παιχνίδι.

Μπορεί η Ισπανία να έχει το τέλειο πλάνο, αλλά αρκεί μία στιγμή. Ένα κοντρόλ, μια πάσα, μια ντρίμπλα, ένα σουτ. Και αν υπάρχει ένας παίκτης που μπορεί να κάνει το αδύνατο να μοιάζει φυσιολογικό, είναι αυτός.

Ο παλιός βασιλιάς απέναντι στη νέα ποδοσφαιρική μηχανή. Αυτός θα ήταν ένας τελικός για την ιστορία.

Το απόλυτο ερώτημα μετά από αυτό το Μουντιάλ είναι: θα δούμε ξανά τέτοιο παίκτη; Και το κυριότερο... θα τον αφήσουν να υπάρξει;


Γιατί το σύγχρονο ποδόσφαιρο γίνεται όλο και πιο οργανωμένο, όλο και πιο τακτικό. Οι χώροι μικραίνουν, οι αποστάσεις κλείνουν, κάθε κίνηση αναλύεται μέχρι την τελευταία λεπτομέρεια. Θα βρεθεί ξανά ένας παίκτης που θα μπορεί να κάνει το απρόβλεπτο; Που θα πάρει την μπάλα και όλοι θα σταματήσουν για ένα δευτερόλεπτο να δουν τι θα κάνει;


Γιατί ο Μέσι δεν ήταν απλά ένας σπουδαίος παίκτης. Ήταν μια εξαίρεση στους κανόνες. Ένας παίκτης που ανάγκασε ολόκληρες ομάδες να αλλάξουν τον τρόπο που αμύνονταν απέναντί του.
 
Φάουλ ήταν σαφώς, αλλά μεταξύ του φάουλ και του γκολ μεσολάβησε πολύ παιχνίδι. Ο κανονισμός όπως τον έχουμε δει να εφαρμόζεται θέλει άμεση σύνδεση της παράβασης με το γκολ.
Τα σφυριγματα θελουν αμεση σχεση με το παρον, το τωρα, τη φαση που μολις εγινε, οχι κατι που εγινε καποτε στο παρελθον :)

Αναμεσα στο φαουλ και στο γκολ υπηρξε τεραστιο κενο ποδοαφαιρικα. Δεν μπορεις να γυριζεις το χρονο πισω. Φαντασου να ειχε γινει και ενα σκληρο μαρκαρισμα στη συνεχεια (10 φασεις μετα) της φασης του γκολ. Τι θα εκανες; Θα εριχνες κοκκινη αλλα και θα γυριζες το χρονο πισω;

Γενικα ειναι υπερτατη μαλακια αυτος ο χειρισμος. Ειτε το σφυρας επιτοπου ειτε το εχασες και παμε παρακατω.
 
Ο κανονισμός όπως τον έχουμε δει να εφαρμόζεται θέλει άμεση σύνδεση της παράβασης με το γκολ.
Όλα τα γκολ πλέον ελέγχονται από VAR, αν η επίθεση ξεκινά μετά από παράβαση, ακυρώνονται.

Ωραία τα λέει ο Τσόζεν. Ευελπιστώ να δω Μέσι να ανεβαίνει και το τελευταίο σκαλοπάτι της σκάλας που τον χωρίζει από όλους τους άλλους, για να ολοκληρωθεί μεστά ένα ωραίο ποδοσφαιρικό παραμύθι.

Edit: αν κάτι πρέπει να αλλάξει στην εποχή του VAR, είναι ο κανονισμός του offside. Δεν μπορεί να ακυρώνονται γκολ επειδή προεξέχει το αυτί ή το muttonchop του επιτιθέμενου, δεν είναι αυτό το πνεύμα του κανονισμού. Την κατασκήνωση στην αντίπαλη περιοχή στόχευε στο να αποτρέπει.
 
το θεμα ειναι τι θεωρειται "επιθεση" και σε τι χρονικα καλουπια μπαινει. αν γινουν 24 πασουλες στα κοντα εκει στο κεντρο στην ιδια φαση και μετα μια καθετη μπροστα και μπει γκολ, μετραει η οχι? πότε θεωρειται οτι "αλλαξε" η φαση? λογικα θα μου πεις οταν σταματησει το παιγνιδι με φαουλ ή πλαγιο ξερωγω. και αν δεν γινει ποτέ κατι τετοιο (καλα, εννοω αν δεν γινει στα επομενα 2 λεπτα ξερω γω), θεωρειται η ιδια φαση και θ ακυρωθει το γκολ? νιτπικινγκ κανω, αλλά θα πρεπει να μπουν τα ορια...

οπως μπηκαν και με το οφσαιντ, υποτιθεται. γιατι ψαχνω απο χτες τι εγινε ακριβως με την γκολαρα του γιαμαλ και δεν μπορω να καταλαβω. μιλαμε ακομα και αν θεωρηθει οφσαιντ, ιμχο ειναι απ τις φασεις που πας στο βαρ και καθεσαι 3 λεπτα και την εξεταζεις.

αυτη η αστραπιαια αποφαση (δεν εχει ξαναγινει, μιλαμε για κλασματα δευτερολεπτου) περιεργη. κατα τ αλλα ο ντιντί εχει λεει παραπονα απ την διαιτησια. βρε ερμε, σε τσάκισε ο ντελαφουέντες. μην γινεσαι μικρος τωρα στο τελείωμα. καλα τα πηγες, προσφερες, εφτασε το πληρωμα του χρονου, χαιρετε. ωραια και περηφανα.
 
Η επίθεση ξεκινά με την αλλαγή κατοχής. Υπάρχει γκρι εκεί, γιατί σίγουρα συνυπολογίζεται και η έννοια της αμεσότητας που επισημαίνετε. Αλλά αλλαγή κατοχής με φάουλ που οδηγεί σε γκολ στην επόμενη φάση, οδηγεί σε ακύρωση του γκολ από το VAR. Δεν νομίζω στα μάτια των διαιτητών να είναι τα πράγματα όσο σύνθετα φαντάζουν σε αυτά ημών των ημιμαθών. Ούτε κι εγώ τρελαίνομαι στην ιδέα του rewind 16 δευτερολέπτων πίσω (για τόσο χρόνο παιχνιδιού μιλάμε, το τσέκαρα από περιέργεια), σπάει κάπως τον ρυθμό, αλλά προτιμώ καθαρές αποφάσεις, γιατί ένας renegade κόρακας μπορεί να ανατινάξει τον όποιο ρυθμό πολύ ευκολότερα.
 
το θεμα ειναι τι θεωρειται "επιθεση" και σε τι χρονικα καλουπια μπαινει. αν γινουν 24 πασουλες στα κοντα εκει στο κεντρο στην ιδια φαση και μετα μια καθετη μπροστα και μπει γκολ, μετραει η οχι? πότε θεωρειται οτι "αλλαξε" η φαση? λογικα θα μου πεις οταν σταματησει το παιγνιδι με φαουλ ή πλαγιο ξερωγω. και αν δεν γινει ποτέ κατι τετοιο (καλα, εννοω αν δεν γινει στα επομενα 2 λεπτα ξερω γω), θεωρειται η ιδια φαση και θ ακυρωθει το γκολ? νιτπικινγκ κανω, αλλά θα πρεπει να μπουν τα ορια...

οπως μπηκαν και με το οφσαιντ, υποτιθεται. γιατι ψαχνω απο χτες τι εγινε ακριβως με την γκολαρα του γιαμαλ και δεν μπορω να καταλαβω. μιλαμε ακομα και αν θεωρηθει οφσαιντ, ιμχο ειναι απ τις φασεις που πας στο βαρ και καθεσαι 3 λεπτα και την εξεταζεις.

αυτη η αστραπιαια αποφαση (δεν εχει ξαναγινει, μιλαμε για κλασματα δευτερολεπτου) περιεργη. κατα τ αλλα ο ντιντί εχει λεει παραπονα απ την διαιτησια. βρε ερμε, σε τσάκισε ο ντελαφουέντες. μην γινεσαι μικρος τωρα στο τελείωμα. καλα τα πηγες, προσφερες, εφτασε το πληρωμα του χρονου, χαιρετε. ωραια και περηφανα.
Καλώς ή κακώς πρέπει να σταματήσει η φάση για να γίνει ενημέρωση του διαιτητή (ο έλεγχος ξεκινάει άμεσα από το var). Δέκα λεπτά μπάλα να παίζετε δεν έχει σημασία. Σκέψου το αντίθετο. Να σταματάει στο ξεκαρφωτο την επίθεση ο διαιτητής για να ελέγξει την φάση. Και εάν τελικά δεν ήταν τίποτα? Γιατί να "χάσει" την φάση η ομάδα χωρίς λόγο.
Όσο για το οφσάιντ θεωρώ ότι πρέπει να μείνει όπως είναι. Η μύτη να εξέχει, οφσάιντ. Αλλιώς θα πάμε στα σενάρια ότι γιατί να κόβεται με οφσάιντ στη μύτη και όχι στην μύτη μαζί με τις τρίχες της!
Όσο για το γκολ του γιαμαλ το ημιαυτόματο οφσάιντ βγάζει σχεδόν άμεσα το αποτέλεσμα, σε λιγότερο από 5 δευτερόλεπτα.
Με τις κάμερες και τους αισθητήρες στην μπάλα, δεν χρειάζεται να βάζει γραμμές κτλ ο avar, τα κάνει όλα το διάστημα αυτόματα
 
Back
Top