Είναι πολύ λίγος ο χρόνος μας

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Epitaph

Death Knight
Δεν κάνω ερώτηση, αλλά άνετα μπορείτε να διαφωνήσετε με την παραπάνω δήλωση.

Κοιτάζω τι κάνω τώρα που είμαι σε διακοπές υποτίθεται, και κάνοντας κάθε μέρα την αποτίμηση, βλέπω ότι θα θελα 3 ακόμα ζωές για να κάνω όσα ήθελα και να περνάω καλά.

Μέσα στη μέρα εάν έχεις διάφορες δουλειές (π.χ. συμμάζεμα χωραφιού, ψώνια από σούπερ μάρκετ και μανάβικα κ.λπ) απλά δεν υπάρχει χρόνος να κάνεις όσα θες να κάνεις (βόλτες, μεσημεριανός ύπνος - ειδικά αν έχεις κάνει χειρωνακτική εργασία από τις 06:00 νομίζω απαιτείται μια σιέστα, βιντεοπαιχνίδια, να μάθεις/βελτιώσεις κάποιο τραγούδι στην κιθάρα/μπάσο/ντραμς, να ψωνίσεις από skroutz κ.λπ).
Και νοιώθω εγώ έτσι που ΔΕΝ έχω παιδιά. Φανταστείτε οι άλλοι.

Ποια είναι η άποψη σας; Και πιστεύετε ότι τώρα πια ο χρόνος περνάει πιο γρήγορα ή όχι (και αν, ναι γιατί;). Εγώ έχω μια καλή εξήγηση για ααυτό, αλλά μιλήστε πρώτα εσείς.

Κάθε φορά που το συλλογίζομαι αυτό αναπόφευκτα σκέφτομαι την ατάκα στην πρώτη ταινία Men in Black ότι στο αρχηγείο τους λειτουργούν σε κύκλο ημέρας με 37 ώρες. Τι ωραία που θα ήταν. Αν αυτό παράλληλα δε σήμαινε πως θα δουλεύαμε 16 ώρες την ημέρα βέβαια.

ειναι κυριακη και δεν θελω να σας χαλασω το κεφι με νομοτελειες κλπ κλπ.
προφανως θα τα βρειτε ολοι μπροστα σας, αργα η γρηγορα.

η απαντηση ειναι οτι εννοειται οτι δεν φτανει ο χρονος πιταφχιε. ΑΛΛΆ, ετσι κι αλλιως ποτές δεν εφτανε.
απλα οσο μεγαλωνεις, γινεται ακομα πιο δυσκολο. και φτανεις καποια στιγμη να θετεις το θεμελιωδες ερωτημα στον καθρεφτη:
- εεεεεεεεε, εχμ, μηπως πρεπει ν αρχισω να αραιωνω το μπακλογκ σε πισι γκειμς, βιβλια, ταινιες?
- ΝΑΙ, ΠΡΕΠΕΙ, κι εχεις αργησει νομιζω, απανταει σκληρα και ακαρδα ο καθρεφτης...

το μονο "οπλο" σου, που το χρησιμοποιεις αναγκαστικα πια, ειναι οτι γινεσαι εκ των πραγματων τρομερα επιλεκτικος. οχι, δεν θα παιξω μεχρι τελος εκεινο το κειμ που μ αρεσει λιγουλαααακι νταξ μωρε, συμπαθητικο, για να δω τι θα γινει πιο μετα, ουτε θα συνεχισω την ταινια που στο πρωτο δεκαλεπτο χασμουρηθηκα 2 φορες. ΜΠΟΥΛΟ.

ΜΟΝΟ. ΟΣΑ. ΜΕ. ΤΑΡΑΚΟΥΝΑΝΕ.
τυχεροι και μακαριοι οσοι το εχουν κανει αυτο βεβαια απο μικρη ηλικια (μπραβο ΜΑΣ!! :p:D) και δεν σπαταλιουνται δεξα και ζερβα. απλα, οσο πιο νωρις το συνειδητοποιησεις, τοσο το καλυτερο. τα 2 μου σεντς.

Μια καλή εξήγηση είναι πως αν κάνεις χειρωνακτική εργασία από τις 06.00 το πρωί, δεν κάνεις διακοπές.

Κατά τα άλλα αυτα που είπε ο Χειρομαλάχτης. Ποτέ δεν είχαμε όσο χρόνο νομίζαμε ότι είχαμε.

Βασικά όσο είμαστε μικροί και μας φροντίζουν οι γονείς έχουμε χρόνο, όταν μεγαλώνουμε και πρέπει να φροντίσουμε εμείς τους γονείς και την δική μας οικογένεια απλά δεν υπάρχει πλέον χρόνος.

Κάποιες μέρες νοιώθω ότι δεν έχω καν χρόνο για το δικό μου σπίτι, αφού δουλεύαμε από το πρωί μέχρι το βράδυ και ούτε ΣΜ δεν είχα χρόνο να πάω. Και games... well. Όταν κάθομαι κατά τις 12 παρά το βράδυ με πιάνει απελπισία και κλείνω το PC.

Μεχρι να γινω μπαμπας, ειχα απειρο χρονο για τα παντα. Επισης, ο χρονος ηταν σε σταση. Μετα τα παιδια, ο χρονος εγινε οχι απειρος και ξαφνικα αρχισε να τρεχει σα διαολος...

Καταραμενο μετρο συγκρισης τα παιδια...

Δεν ξέρω από παιδιά, μόνο από σκυλιά και λοιπά ζώα, όποτε το αφήνω στην άκρη.

Ο χρόνος δεν μου έφτανε ποτέ. Οταν μπήκα στα σοσιαλ μίντια, χάθηκε τελειως η μπάλα, μέχρι που το κατάλαβα και σταμάτησα να σκρολλαρω στο οτιδήποτε και να πηγαίνω στοχευμένα. Ακόμη και στα YouTube/ειδησεογραφικά, θα πάω στοχευμενα σε θέματα που με ενδιαφέρουν και δεν θα κάτσω να ξεφυλλισω. Πρεπει να διπλασιάστηκε το προσδόκιμο ζωής μου.

Το άλλο που έκανα, ήταν να βάλω αυστηρό πρόγραμμα, ώστε να προλαβαίνω τουλάχιστον να κάνω κάποια από τα πράγματα που θελω.
Ξυπνημα με ξυπνητήρι, στάνταρ χρόνος για πρωινό, γυμναστική και μπάνιο, δουλειά και μετά την δουλειά, δυο τρεις δραστηριότητες που μου έχουν απομείνει, με πρόγραμμα και πειθαρχια ώστε να μην χάνεται η μπάλα αλλά και να υπάρχει πρόοδος. Το χαζεμα στις οθόνες γίνεται με προκαθορισμένο πλάνο, διοτι διαφορετικά χάνω την αίσθηση του χρόνου και φυσικά έκοψα το να κάνω το τάδε για να περασει λίγο η ώρα. Αν προκύψει νεκρός χρόνος, θα μπω στο duolingo, στο chess για ένα blitz ή σε κάτι που θα έχω σώσει για διάβασμα.

Κι επειδή αυτό μακροπρόθεσμα με κούρασε, στα ρεπό μου, αν δεν αράξω μέσα κάνοντας το τίποτα, θα πάω καμία βόλτα να δω ενα νέο μέρος την φορα, κάτι που με γεμίζει με ενέργεια.

Οποτε, ναι, δεν φτανει, αλλά τουλάχιστον υπάρχουν τρόποι να γίνεις πιο αποδοτικός για τον εαυτό σου αφαιρώντας το περιττό λίπος που σου πετσοκόβει την ημέρα χωρίς να το καταλαβαίνεις. Φυσικά εννοείται ότι η συμβουλή του Μπραδερ είναι χρυσός. Αν κάτι δεν σου κάνει κλικ από την αρχή, το πετάς από το παράθυρο. Και όσο μεγαλώνω, αυτό το εφαρμόζω και για τους ανθρώπους.

Για το πρόγραμμά μου, επειδή κάποιοι θα πουν ότι δεν μπορείς να είσαι ρομπότ, το εφάρμοσα διότι όσο μεγαλωνα η απόσπαση προσοχής που έχω, είχε αρχίσει να γίνεται επικινδυνη και έπρεπε να μου μαζέψω τα χαλινάρια. Περνούσε ο καιρός και ένιωθα ολοένα και λιγότερο παραγωγικός. Ακόμη και τα χόμπι μου πήγαιναν πίσω. Όσο ήταν ελεύθερη, ξεκινούσα εκατό πράγματα και τελείωνα ένα. Ο καιρός θα το δείξει εάν θα μου γυρίσει μπούμερανγκ. Πάντως για την ώρα νιώθω ότι ο χρόνος κυλάει καλύτερα. Σίγουρα πάντως δεν είναι για τον καθένα και δεν εφαρμόζεται αν έχεις φαμίλια.

Ηλία αυτό που είπες είναι το πιο σωστό : πρόγραμμα. Το 95% του κόσμου που παραπονιέται εκεί έξω, δαπανά άπειρες ώρες σε αέναο και βλακώδες μιζεροσκρολάρισμα ('Χα χα, τί αστείος αυτός ο Άραβας έφηβος που τρώει τούρτες', 'Μον ντιέ, τί πνευματώδης αυτός ο Ιταλός που κλάνει στη ντουλάπα της γυναικάς του!' 'Χαχα, πώς πέρασαν έτσι 4 ώρες;') που είναι το πνευματικό αντίστοιχο γεύματος στο σκουπιδοτενεκέ πίσω από τα Μακντόναλτς.

Χρόνος πάντα υπάρχει, ακόμη κι όταν μεγαλώνεις δύο παιδιά σχεδόν μόνος σου, δουλεύοντας παράλληλα.

Πρέπει όμως να το θέλεις κολασμένα (=κόβεις ύπνο) και φυσικά να έχεις ατσάλινο και σιδηρόφρακτο πρόγραμμα. Προφανώς δεν βουρτσίζεις τα δόντια σου 7-7:04 σαν το Σέλντον, αλλά ξέρεις με μαθηματική ακρίβεια πως ελεύθερο χρόνο θα έχεις από τις 8 το βράδυ που θα κοιμήσεις τα παιδιά μέχρι τις 10-11, όσο αντέξεις να το πας. Από 'κει και πέρα, θα πεις, αυτές τις δυο-τρεις ρημαδο-ώρες, θα δω την τάδε σειρά, θα διαβάσω το δείνα βιβλίο ή θα γίνω μάγος και θα πάιξω 13 ώρες BG3 γιατί ο ύπνος είναι για τους αδύνατους.

Είναι τεράστιο σχολείο αυτές οι Συμπληγάδες. Σου μαθαίνουν τον εαυτό σου. Τί έχει στ'αλήθεια σημασία για σένα, όχι τί είναι κάπως ευχάριστο ή τι θα ήθελες να πιστεύουν οι άλλοι πως είσαι. Ούτε καν ποιός έλεγες στον εαυτό σου πως είσαι. Έχουν αληθινή σημασία τα πουσάπς και η Σιδερική Αυτοκρατορία Κουτσούκο ή θα γίνεις χαλβαδάκος με θλιβερά αστειάκια περί 'dadbod'; Θέλεις αλήθεια να διαβάσεις τις Ακυβέρνητες Πολιτείες του Τσίρκα ή τώρα που δε συχνάζεις στο Μαύρο Γάτο για να καμακώνεις πρωτοετείς της φιλοσοφικής δεν είναι και τόσο σημαντικό;

Αντέχεις να είσαι ο καλύτερος εαυτός σου όταν τρως 16 ώρες την ημέρα αλύπητο ξύλο από κάθε κατεύθυνση; Δια πυρός και σιδήρου κύριοι, στο τέλος των αντοχών μας βρίσκεται η αλήθεια.

Σίγουρο δείγμα πως σε έχει περάσει τριαξονικό, έχεις φάει αυτό το χαρτί ενώ κρέμεσαι από το ψηλότερο δέντρο και τα σχετικά :D

Άντε ας γράψω 2 πραγματάκια τηλεγραφικά.

Αν σου λείπει χρόνος κόψε:
Σοσιαλ μιντια (ινσταgram, facebook, forums κλπ)
youtube (+τικτοκ λολ)
Αθλητικά
Πολιτικά
TV series - ταινίες
Gaming
TV / Radio (αν υπάρχει κανείς που ασχολείται ακόμη)
Ψωλάρισμα σε καφετέριες
Τηλέφωνα

Θα έχεις όσο χρόνο θες.

Σχετικα με το χρονο
-->

1692127788581.png

• Καθως εχουμε μια ταξικη μαχη εναντια στους ανθρωπους που μας απομυζουν στις εργασιες μας, οφειλουμε στον εαυτο μας πρωτιστως να διεκδικουμε και να επιλεγουμε εργασιες με οσο το δυνατον περισσοτερο ελευθερο χρονο και χρηματα για μας.

• Επειτα ειναι σημαντικοτατο και να σκαμε ενα feedback για τη φαση που ειμαστε καθως ετσι μπορουμε κανουμε επιλογες που θα μας επιτρεπουν να μεγιστοποιουμε αυτες τις δυο παραμετρους. Κρισιμες επιλογες οπως:

1. Χρονος μετακινησης απο και προς τη δουλεια
  2. Υπερωριες
  3. Κοπωση (ψυχικη/σωματικη)

---

Αφου φυγει αυτο απο τη μεση επειτα τα υπολοιπα στη ζωη ειναι θεμα προτεραιοτητων.

Καθεσαι, γραφεις σε μια κολλα χαρτι πραγματα που σου ερχονται στο μυαλο και σε απασχολουν, τα χωριζεις σε πραγματα που μπορεις να κανεις εσυ, σε πραγματα που εξαρτωνται απο τριτους και σε πραγματα που απλα ειναι γνωση, φτιαχνεις δυο τρεις λιστες

μια με πραγματα που θες/πρεπει να κανεις
μια με ειδοποιησεις/προθεσμιες για τους τριτους,
μια με ολα τα πραγματα που απλα ειναι γνωση
μια λιστα σα προχειρο για να γραφεις οποτε σου ερχεται νεο πραγμα για τσεκαρισμα

Επειτα πετας και οτι σου φαινεται αχρηστο τελικα και απλα τα υπολοιπα ιεραρχεις αναλογα με το χρονικο περιθωριο, την ενεργεια και την ορεξη/λαχταρα που εχεις.

Κανεις μια σουμα αυτες τις λιστες μια δυο φορες τη βδομαδα οποτε σου ερθει η ορεξη και καθαρισες

Σχετικα με το χρονο
-->

View attachment 6117

• Καθως εχουμε μια ταξικη μαχη εναντια στους ανθρωπους που μας απομυζουν στις εργασιες μας, οφειλουμε στον εαυτο μας πρωτιστως να διεκδικουμε και να επιλεγουμε εργασιες με οσο το δυνατον περισσοτερο ελευθερο χρονο και χρηματα για μας.

• Επειτα ειναι σημαντικοτατο και να σκαμε ενα feedback για τη φαση που ειμαστε καθως ετσι μπορουμε κανουμε επιλογες που θα μας επιτρεπουν να μεγιστοποιουμε αυτες τις δυο παραμετρους. Κρισιμες επιλογες οπως:

1. Χρονος μετακινησης απο και προς τη δουλεια
  2. Υπερωριες
  3. Κοπωση (ψυχικη/σωματικη)

---

Αφου φυγει αυτο απο τη μεση επειτα τα υπολοιπα στη ζωη ειναι θεμα προτεραιοτητων.

Καθεσαι, γραφεις σε μια κολλα χαρτι πραγματα που σου ερχονται στο μυαλο και σε απασχολουν, τα χωριζεις σε πραγματα που μπορεις να κανεις εσυ, σε πραγματα που εξαρτωνται απο τριτους και σε πραγματα που απλα ειναι γνωση, φτιαχνεις δυο τρεις λιστες

μια με πραγματα που θες/πρεπει να κανεις
μια με ειδοποιησεις/προθεσμιες για τους τριτους,
μια με ολα τα πραγματα που απλα ειναι γνωση
μια λιστα σα προχειρο για να γραφεις οποτε σου ερχεται νεο πραγμα για τσεκαρισμα

Επειτα πετας και οτι σου φαινεται αχρηστο τελικα και απλα τα υπολοιπα ιεραρχεις αναλογα με το χρονικο περιθωριο, την ενεργεια και την ορεξη/λαχταρα που εχεις.

Κανεις μια σουμα αυτες τις λιστες μια δυο φορες τη βδομαδα οποτε σου ερθει η ορεξη και καθαρισες
Ρε συ καλο το σκεπτικο αλλα που χρονος για τοσες λιστες…

νορσγκάα, λογικα πρεπει να σαι ζωδιο της γης, μη σου το κανω και πιο συγκεκριμενο και σου πω παρθενος.
τι ταξη, τι αλφαδιά....
αλλά ρε φιλε, τι λιστες τωρα? μονο και μονο για να κατσω να τις σκεφτω, να τις γραψω και να τις ενημερωνω, θα μου φυγει ολος ο ελευθερος χρονος που ειχα*. :LOL::LOL:

* οπως εγραψε κι ο βλαδ. με νιντζαρε πριν 2 ωρες... :ROFLMAO::ROFLMAO:. εγραψα χωρις να δω απο πανω. σχωρεστε με, ειμαι κατω απ την επηρρεια της μασαλιωτιδας, θ αργησω να συνελθω...

☘️☘️☘️

Ρε συ καλο το σκεπτικο αλλα που χρονος για τοσες λιστες…
Αν και ξερω πως κανεις πλακα γραφοντας μισοαστεια-μισοσοβαρα το παραπανω, αλλα ναι, χρειαζεται να εχεις χρονο και να κατσεις ενα σουκου να αδειασεις οτι εχεις στο κεφαλι σου και να τα οργανωσεις.

Μετα απο αυτο το πρωτο σουκου, η διατηρηση της λιστας σου παιρνει 5-10 λεπτα καθε βδομαδα ξερω γω. Μπορεις να χρησιμοποιησεις και ηλεκτρονικα προγραμματακια που λειτουργουν ως βοηθοι στο κινητο/σταθερο και κανουν ακομα λιγοτερη την αναγκη συντηρησης

Ειναι κατι εφικτο, απλα χρειαζεται να το θες και συ... οπως ειπαμε θεμα προτεραιοτητων ειναι ;)

Και βέβαια όσοι έχουν τελειοποιήσει την Drunken Master τεχνική επιβίωσης, βλέπουν τη λίστα σαν Μάτριξ στο κεφάλι τους, δεν χρειάζεται καν χαρτομόλυβο. Κρατήστε την ουσία αυτού που διατυπώνει ο Νόρσγκαθ, όχι τον τύπο.

Είναι θέμα ιεράρχησης και κοψίματος του περιττού καψίματος.

Back