Προτάσεις για ταινία

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Είπα να αξιοποιήσω τη συνδρομή μου στο ναητ και να τσεκάρω τις ταινίες/ντοκιμαντερ/γοατεβερ.

In the Cold of the Night, του Νίκου δενειμαιχουντικος Μαστοράκη.

Ένας φωτογράφος την έχει δει δολοφόνος στα όνειρα του και προσπαθεί να καταλάβει τι του συμβαίνει.
Mind control, διάλογοι ΥΨΗΛΟΥ ΕΠΙΠΕΔΟΥ, ΣΕΞ και παρτα λεφτά να φύγουμε (όπως γινόταν σε όλες τις ταινίες του Μαστοράκη).
3/10, μιας και έπρεπε να πάρει τα 3 μας.

Next Station. Το Disco Godfather του 79.

Last edited:
Είδαμε το Cruella σήμερα, δεν είχα ιδέα ότι υπήρχε αυτή η ταινία και να πω την αλήθεια με ξίνισε λίγο ότι πάμε να βγάλουμε λάδι την μουρλέγκο, αλλά συνολικά ήταν ευχάριστη ταινία και η Έμα Στόουν έδωσε ρέστα.

Ωραίο soundtrack, κάποιες φάσεις λίγο κριντζ, ωραία δεμένο για prequel στο 101 Σκυλιά της Δαλματίας. Το τέλος δεν γλίτωσε από το woke της φάσης, αλλά δεν χάλασε την ταινία (και καλά έκαναν την Anita μαύρη ξέρω εγώ, καλά κλάιν δηλαδή)

Είδα πρόσφατα το Aquaman and the Lost Kingdom

Βασικά τι φάση μ' αυτούς τους τίτλους. Lost Kingdom, Lost World κτλ. Μηδέν φαντασία;

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς. Κατάφεραν να την κάνουν χειρότερη από την προηγούμενη.

Πάλι υπάρχει ένας υπερ-κακός σ' ένα χαμένο βασίλειο/κόσμο. Η ταινία σ' αρκετές φάσεις μου θύμιζε ότι είχαν εμπνευστεί κομμάτια από το Star Wars και τις ταινίες της Marvel.

Καλά το σενάριο φοβερό και πρωτότυπο, NOT. Ο villain (τον οποίο δεν τον θυμόμουν καν) από την προηγούμενη ταινία εμφανίζεται και πάλι και βρίσκει μια σπασμένη τρίαινα. Την οποία την είχαν σπάσει από έναν προηγούμενο πόλεμο και την άφησαν εκεί πεταμένη.... Γιατί; Γιατί έτσι ξέρω γω. Και συνδέεται νοητικά μ' έναν σούπερ κακό, τον Kordax, ο οποίος του δίνει οδηγίες πως να τον ελευθερώσει.

Και μετά ξεκινάει ένα ταξίδι από περιοχή σε περιοχή, από χώρα σε χώρα χωρίς νόημα κι ουσία.

Α ναι, ο Aquaman πάει κι ελευθερώνει τον αδερφό του για να τον βοηθήσει μάλλον να νικήσει τον Black Manta ή μάλλον καλύτερα για να τον βρει. Ή μάλλον ήθελε ο σεναριογράφος να δώσει μια πινελιά τρέλας και αστείων σκηνικών μεταξύ των 2 αδερφών... Ξεκαρδιστικές καταστάσεις... Να τους βλέπουμε να τριγυρνάνε στο κόσμο και να παίζουν μπουνιές με τους minions και να ανταλλάσσουν αστεία. :sleep:

Και κάπως έτσι μετά από 2 ώρες φτάσαμε στην τελική μαχη με τον super duper villain όπου τελειίωσε σε 2 δευτερόλεπτα. Γιατί ο Kordax αποφάσισε να κάνει κανένα πεντάλεπτο eye contact με την πρώτη τρίαινα που την έπιασε στον αέρα μέχρι να του πετάξουν και την δεύτερη και να τον σκοτώσουν.

Κι όλα αυτά διανθισμένα με οικολογικά μηνύματα και με την δύναμη της αγάπης και κάτι άλλες σαχλαμάρες που δεν είχαν καμία σημασία.

Ούτε και τα εφέ δεν ήταν καλά νομίζω. Κάπου μου κλώτσαγαν. Αυτά...

Είδα πρόσφατα το Aquaman and the Lost Kingdom

Βασικά τι φάση μ' αυτούς τους τίτλους. Lost Kingdom, Lost World κτλ. Μηδέν φαντασία;

Συγχαρητήρια στους δημιουργούς. Κατάφεραν να την κάνουν χειρότερη από την προηγούμενη.

Πάλι υπάρχει ένας υπερ-κακός σ' ένα χαμένο βασίλειο/κόσμο. Η ταινία σ' αρκετές φάσεις μου θύμιζε ότι είχαν εμπνευστεί κομμάτια από το Star Wars και τις ταινίες της Marvel.

Καλά το σενάριο φοβερό και πρωτότυπο, NOT. Ο villain (τον οποίο δεν τον θυμόμουν καν) από την προηγούμενη ταινία εμφανίζεται και πάλι και βρίσκει μια σπασμένη τρίαινα. Την οποία την είχαν σπάσει από έναν προηγούμενο πόλεμο και την άφησαν εκεί πεταμένη.... Γιατί; Γιατί έτσι ξέρω γω. Και συνδέεται νοητικά μ' έναν σούπερ κακό, τον Kordax, ο οποίος του δίνει οδηγίες πως να τον ελευθερώσει.

Και μετά ξεκινάει ένα ταξίδι από περιοχή σε περιοχή, από χώρα σε χώρα χωρίς νόημα κι ουσία.

Α ναι, ο Aquaman πάει κι ελευθερώνει τον αδερφό του για να τον βοηθήσει μάλλον να νικήσει τον Black Manta ή μάλλον καλύτερα για να τον βρει. Ή μάλλον ήθελε ο σεναριογράφος να δώσει μια πινελιά τρέλας και αστείων σκηνικών μεταξύ των 2 αδερφών... Ξεκαρδιστικές καταστάσεις... Να τους βλέπουμε να τριγυρνάνε στο κόσμο και να παίζουν μπουνιές με τους minions και να ανταλλάσσουν αστεία. :sleep:

Και κάπως έτσι μετά από 2 ώρες φτάσαμε στην τελική μαχη με τον super duper villain όπου τελειίωσε σε 2 δευτερόλεπτα. Γιατί ο Kordax αποφάσισε να κάνει κανένα πεντάλεπτο eye contact με την πρώτη τρίαινα που την έπιασε στον αέρα μέχρι να του πετάξουν και την δεύτερη και να τον σκοτώσουν.

Κι όλα αυτά διανθισμένα με οικολογικά μηνύματα και με την δύναμη της αγάπης και κάτι άλλες σαχλαμάρες που δεν είχαν καμία σημασία.

Ούτε και τα εφέ δεν ήταν καλά νομίζω. Κάπου μου κλώτσαγαν. Αυτά...

Δεν είναι να απορείς λοιπόν, που ο Momoa, διαφημίζει παγωτά για να ζήσει!!!

Δεκτό το δεύτερο hashtag, αν ξεχάσουμε ότι γύρισε και το Northman.

Τουλάχιστον τούτο εδώ φαίνεται καλό, κρίνοντας απ' το trailer.

εγω ειμαι εμπορικος, μ αρεσαν τα hellboys.
τουτο δω μαλιστα, δεν ειναι ταινια κωμωδιοδρασης οπως μου φαινόσαντε τα προηγουμενα, αλλά δινει πολυ πιο "σοβαρα", νταρκ και αποκοσμα vibes.
δεν ειμαι σιγουρος οτι θα διασκεδασω οπως στα προηγουμενα, αλλα ισως να το τσεκαρω.

Είδα They See You (2024) ⭐ 5.7 | Fantasy, Horror, Mystery, βασικά είδα Shyamalan και μπήκα αλλά τελικά ήταν το σκηνοθετικό ντεμπούτο της κόρης του. Μυστηρίου / τρόμου με έντονο Ιρλανδικό φολκλόρ. Έχει ένα ενδιαφέρον στην αρχή να δεις που το πάει αλλά από την μέση και μετά καταρρέει σαν πύργος από τραπουλόχαρτα.

εγω ειμαι εμπορικος, μ αρεσαν τα hellboys.
τουτο δω μαλιστα, δεν ειναι ταινια κωμωδιοδρασης οπως μου φαινόσαντε τα προηγουμενα, αλλά δινει πολυ πιο "σοβαρα", νταρκ και αποκοσμα vibes.
δεν ειμαι σιγουρος οτι θα διασκεδασω οπως στα προηγουμενα, αλλα ισως να το τσεκαρω.

0:17 SOLD

Είδα δύο γαλλικά γιατί αυτός είμαι καταβάθος, ένας άνθρωπος της κουλτούρας.

Mars Express (2023) ⭐ 7.5 | Animation, Action, Mystery, άνιμε, αξιόλογο, με ένα δίδυμο ιδιωτικών ντετέκτιβ να ερευνούν μία περίεργη υπόθεση. Φέρνει λίγο από I Robot & Blade Runner. Τ0 μόν0 αρνητικό ήταν το τέλος που θα ήθελα κάτι άλλο. Μου φάνηκε ενδιαφέρον το γενικότερο σύμπαν της ταινίας και θα ήθελα να δω και κάτι άλλο πάνω σε αυτό.

Im Wasser der Seine (2024) ⭐ 5.2 | Action, Drama, Horror, όταν οι cgi καρχαρίες σου παίζουν καλύτερα από τους ηθοποιούς σου τότε έχεις πρόβλημα. Ακόμα και έτσι, πολύ καλύτερο από κάτι Sharknado.

Είδα δύο γαλλικά γιατί αυτός είμαι καταβάθος, ένας άνθρωπος της κουλτούρας.

Μαρέσειςςςςς

Γέλασα περισσότερο απ' ό,τι φανταζόμουν.

μια που ειπες για κουλτουρα, μαγκιμουσάτε, ειδα τις 2προσφατες γκοτζιλοταινιες.

tl/dr: μειον (minus, χαχαχαχα,ειδες τι εκαμα εκει???)

παμε στο σεντονι:

Godzilla x Kong: The New Empire

μ αρεζει που ο τρισευγενος μαγκιμουσου εκαμε σοβαρη και συγκρατημενη κριτικη (εψαξα μετα στο θρεντ γιατι θυμομανε οτι καποιος την ειχε δει). Τι κολοσιαία παπαργια ηταν αυτη?? Εχω γινει γεροπαραξενος και μ Ενοχλουν πραγματα πλεον, μου διαλυουν τα μυαλα. Εντελως αμερικανιά με την ασχημη εννοια. Ας πουμε σε καθε μετακινηση των 2 “ηρωων” μεσα απο πολεις (γιατι για καποιο λογο δικό τους δεν μπορουσανε να καμουνε ντητούρ ξερω γω απ την εξοχη) υπηρχαν εκατομβες δεκαδων χιλιαδων νεκρων (αυτο ισως ετυμολογικα/εννοιολογικα ειναι λαθος, αλλά λειπει ο ξξξλλλλθθθ, οπότε δεν θα με διορθωσει κανείς), αφου γκρεμιζανε γεφυρες, παταγανε οικοδομικα τετραγωνα κλπ και φαντασου, χωρις να θενε να κανουνε κακο υποτιθεται. Στο ντουκου εντελως, περναγαμε στην επομενη σκηνη. Επισης, σε μια κλασικη βλαχοαμερικανικη θεωρηση των πραγματων, που θεωρει τα αρχαια Μνημεια της ανθρωποτητας κομματια ντεκορ (εννοω θα μπορουσαν να το αποφυγουν, αλλά τους φαινεται γουαου μαλλον), σε μια μαχη κατεστρεψαν τις 3 μεγαλες πυραμιδες της αιγυπτου, σε καποια αλλη φαση φυγανε κατι κομματακια του κολοσαιου, τετοια πραγματα. Οκ, αστο αυτο. Για πλοκη να σου πω? Δεν θες. Οχι, θα σου πω τελικα και παρτο για σποιλερ. ----------

Το ζουμι ειναι οτι μια γιγαντια μελισα μεσολαβει και γινονται για κανενα μισαωρο κολληταρια οι αιωνιοι οχτροί γκοτζιλας και κινγκονγκ και τα βαζουνε με τον κακο κινγκονγκ και τον κακο γκοντζιλα (που τελικα δεν ειναι κακος, αλλά τον εκμεταλλευεται ο κακος κινγκονγκ). Μου θυμισε λιγο το ρόκυ 3 που ο απολο κρηντ γινεται κολληταρι του σταλόουν ενω στις πρωτες 2 ταινιες ηθελε να τονε τσιμεντωσει.
----------
Δεν περιγραφω αλλο. Αν εισαι τρολοθεατης και βρηκες υπεροχο το The Room για τους σωστους λογους, ισως σ αρεζει κι αυτο. Αλλά be warned: μπορει και να σου ανεβασει την πιεση στο 20, οπως συνεβη σ εμενα σε στιγμες, τοσο φεισπαλμ ειναι. Τωρα που ειπα φεισπαλμ, δεν σου πα, περιφερονται και αθρωποι στην ταινια, στους πιο κριντζυ ρολους που μπορω να θυμηθω στις ταινιες που χω δει (ειναι πολλες).
Σκορ: 1/10

godzilla minus one

θα σε παω στο γιαπωνεζικο τωρα. Εδω εχουμε μια εντελως αντιδιαμετρικη επιφανεια με (γνωμουλα μου) την ιδια ουσια, δυστυχως. Δηλαδη ειναι καλογυρισμενη, “σοβαρη”, θα σου φανει μεχρι και “κουλτουριαρικη” για ταινια καταστροφης. Ο πρωταγωνιστης περιφερει στην οθονη την κλαψοτέτοια φατσα του για ενα διωρο, και ως ιαπων, κουβαλαει ολα τα συνδρομα/κληρονομιές του βασανιζμενου ειν η αληθεια, αυτου λαου (τυψεις, ενοχες, αυτοθυματοποιηση μεχρι μαζοχιζμου κλπ) μαυριζοντας την πσυχουλα μας με το δραμα που ζει.
Οκ, αντιθετα με την αμερικανικη εμβαθυνει σε καναδυο χαρακτηρες, περναει υποτιθεται καποια μηνυματα για την πολιτικη της ιαπωνιας στον β ππ, τετχοια πραγματα (καλα, μη φανταστεις τιποτα βαριες θεματικες, 2-3 στιγμες ειναι, ετσι για το ξεκαρφωμα, θεωρω, συμβαινει) και παραλληλα τρεχει το στορυ του γκοντζιλα που θελει να μαμησει το τοκιο ενω ο ηρως θελει να τον σταματησει κυριως για λογους αυτοεξαγνισμου και μετανοιας για καποιες παλιες αμαρτιες του. Το προβλημα μου λοιπον ειναι οτι σε αντιθεση με την αμερικανια, τουτη δω παιρνει ΠΟΛΥ σοβαρα τον εαυτο της σε σχεση με το θεμα της παντα, που μην ξεχναμε, ειναι οτι μια γιγαντια σαυρα θελει το κακο μας, ετσι? Και το αλλο που με χαλασε πολυ, ειναι οτι για μενα, με το σπόιλε-----------

τρομερα χαπυ εντ και το “αμερικανικο” εντελως κλιφχανγκερ του τελευταιου πλανου, ουσιαστικα αδικει και αναιρει τον εαυτο της και τις 2 προηγουμενες ωρες.
---------
Δηλαδη ειναι σα να σου λεει μ αυτη την ευκολια που χρησιμοποιει, οτι κοιτα, σε δουλευα τοσην ωρα και το επαιζα σοβαρος, ενω ειχα στο μυαλο μου το “ευρημα” που θα εξασφαλισει την συνεχεια της τριλογιας (τετραλογιας, πενταλογιας, πολυλογίας?? ποιος ξερει...).

Σκορ: 2/10

Του έβαλε όμως διπλάσια βαθμολογία απο το αμερικάνικο godzilla....... να τα λέμε αυτά. χιχι
Πάντως εγώ στο αμερικάνικο σκυλοβαρέθηκα και μου ήρθε και μια ψιλοαναγούλα με τους αχείαστους χαρακτήρες π.χ. τον μαύρο που είναι και καλά ο αστείος της παρέας. Μάλλον γελοίος θα έλεγα εγώ γιατί δεν βγάζει γέλιο (για τον οδοντίατρο δεν λέω τίποτε, θα πέσουν καντήλια) . Αν δεν ήμουν με παρέα θα σηκωνόμουν να φύγω πολύ πριν το τέλος.
0.2/10. Πολύ μεγάλη παπαριά.
Το γιαπωνέζικο μου άρεσε πολύ περισσότερο. Ήταν σχεδόν άρτιο και ήταν πιο ολοκληρωμένο σαν ταινία. Αν είχε περισσότερο χρόνο να αφιερώσει στον γκοτζίλα (με περισσότερες καταστροφές κτλ) θα ήταν ακόμη πιο καλό.
7,5/10

Last edited:
Back