Ρετρό υπολογιστές

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
MemMaker, Extended memory XMS, και λοιπές "εξωτικές" ονομασίες... Πω ρε παιδιά, τι μου θυμίσατε!

Ήταν κι αυτά μέρος του "παιχνιδιού" τότε. Διπλή η χαρά όταν επιτέλους καταφέρναμε να τρέξουμε το παίγνιο μετά από κάτι τέτοιες ματσακονιές!

έφτιαχνε μια φοβερή boot disk
Τι μου θύμησες! Είχα φτιάξει κι εγώ μια για να τρέχω τα MSDOS games χωρίς να μπαίνω στα Windows95. Να 'σαι καλά μου ξύπνησες ωραίες αναμνήσεις!

btw για κάποιο λόγο με έχει πιάσει μια ρετρολαγνεία τους τελευταίους μήνες οπότε περιμένω ένα Power Macintosh 7200/75 μαζί με ασορτί οθόνη Sony Trinitron SFII (τώρα 15, 17, δεν θυμάμαι), έβγαλα και καθάρισα από το υπόγειο τον Apple IIe (όπου ανακάλυψα ότι έχει custom, λογικά licensed, κάρτες για το αντίστοιχο localization στα Ελληνικά, από Έλληνα κατασκευαστή) και κοιτάζω να δω σε τι φάση είναι ο Amstrad 464 και ο 4128 με τις πράσινες οθόνες τους.

Βρήκα και μια CRT Philips που νομίζαμε είχε πάει στα σκουπίδια.

btw για κάποιο λόγο με έχει πιάσει μια ρετρολαγνεία τους τελευταίους μήνες οπότε περιμένω ένα Power Macintosh 7200/75 μαζί με ασορτί οθόνη Sony Trinitron SFII (τώρα 15, 17, δεν θυμάμαι), έβγαλα και καθάρισα από το υπόγειο τον Apple IIe (όπου ανακάλυψα ότι έχει custom, λογικά licensed, κάρτες για το αντίστοιχο localization στα Ελληνικά, από Έλληνα κατασκευαστή) και κοιτάζω να δω σε τι φάση είναι ο Amstrad 464 και ο 4128 με τις πράσινες οθόνες τους.

Βρήκα και μια CRT Philips που νομίζαμε είχε πάει στα σκουπίδια.

Τι προκάλεσε αυτό το κύμα νοσταλγίας;

Τι προκάλεσε αυτό το κύμα νοσταλγίας;
πέρα από την πλάκα, η αλήθεια είναι ότι τώρα που πέρασα τα 40 κάτι με έπιασε. Τις κονσολικές μου ρετροκαϊλες τις καλύπτει το R36S, αλλά εγώ ξεκίνησα να παίζω στο συγκεκριμένο PowerPC Macintosh παραπάνω όταν οι φίλοι μου είχαν ακόμα DOS, εγώ έβλεπα Warcraft και Myst, επίσης έκανα τα πρώτα μου βήματα σε σχεδιαστικά προγράμματα με αυτό, αυτό μου έβαλε την σπίθα πρακτικά.

Επιπλέον θέλω να ξαναπαίξω σε CRT θέλω να δω τι είχαμε, τι χάσαμε, γιατί πρακτικά χάσαμε διάφορα πράγματα με την μετάβαση, input lag, γραφικά που είναι σχεδιασμένα με γνώμονα τα scanlines της CRT πχ. Πράγματα που δεν μας λείπουν μέχρι να βάλουμε κάποιο παλιό παιχνίδι στις μοντέρνες οθόνες μας να φαίνεται ανυπόφορο.

Back