Gaming Industry Drama thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
διαβαζουν οι κινεζοι western media? απο οσο διαβασα αποτελουν το 80% της playerbase αυτη τη στιγμη. το οποιο ειναι και λογικο

Σωστά, αυτοί δεν νοιαζόταν ούτως ή άλλως για το τι λένε τα Kotaku και Polygon. Ωστόσο το παιχνίδι είναι στην πρώτη θέση των πωλήσεων στο Steam παγκοσμίως. Αν βγάζαμε έξω τις πωλήσεις στην Κίνα, οι πωλήσεις σε Ευρώπη και Αμερική θα ήταν πολύ υψηλότερες από τις αντίστοιχες π.χ. του God of War στο Steam.

Last edited:
Θα μας φάνε τις δουλειές! Που είναι το Χριστινάκι από το Λαγκαδά να βάλει δασμούς!!!1

Εγώ πάντως χαίρομαι που (άλλο) ένα αμιγώς single-player game σκίζει σε πωλήσεις, και μάλιστα παρά τον πόλεμο που δέχτηκε από τους γυμνοσάλιαγκες του ειδικού Τύπου. Οι οποίοι προφανώς βλέπουν τώρα την τεράστια απήχηση του παιχνιδιού και σπαμάρουν άρθρα για κάθε ανθυποability στο Wukong, ξεχνώντας τις αρλούμπες που έγραφαν μερικές βδομάδες πριν. Μπράβο στους Κινέζους δημιουργούς, μπράβο και στους gamers που ανταμείβουν μια -κατά τα φαινόμενα- αξιόλογη νέα προσπάθεια.

Last edited:
Έχει ενδιαφέρον να δούμε τι θα ακολουθήσει από εδώ και πέρα για την κινεζική βιομηχανία του gaming. Πλέον έδειξε ότι μπορεί να πετύχει ίδιο και καλύτερο επίπεδο παραγωγής με τους καθιερωμένους παίκτες στον χώρο. Σε μερικά χρόνια μπορεί να θυμόμαστε αυτή την στιγμή ως το ορόσημο που άλλαξε το gaming.

Η υπάλληλος του IGN που έγραψε το άρθρο περί Wukong και μισογυνισμού, γράφει στο resetera πως απογοητεύτηκε που το Wukong έχει τόσους παίκτες οπότε εγκαταλείπει όλα τα social media.

IMG_20240821_093440.png

Δηλαδή ειλικρινά περίμενε πως οι Κινέζοι θα διάβαζαν το άρθρο της και θα μποϋκοτάρουν το game?

Η υπάλληλος του IGN που έγραψε το άρθρο περί Wukong και μισογυνισμού, γράφει στο resetera πως απογοητεύτηκε που το Wukong έχει τόσους παίκτες οπότε εγκαταλείπει όλα τα social media.

View attachment 8195

Δηλαδή ειλικρινά περίμενε πως οι Κινέζοι θα διάβαζαν το άρθρο της και θα μποϋκοτάρουν το game?

Ωραίο το κλείσιμο του ποστ: "Gamers are horrible". Ενώ παλιότερα η συντριπτική πλειοψηφία των δημοσιογράφων που κάλυπταν το gaming ήταν νέρντουλες και καμένοι gamers, κάποια στιγμή μπήκαν στον χώρο πολλοί που όχι μόνο δεν έχουν καμία αγάπη για το gaming αλλά πραγματικά σιχαίνονται και το αντικείμενο και τους gamers.

Ωραίο το κλείσιμο του ποστ: "Gamers are horrible".
Αυτό μου έκανε εντύπωση κι εμένα κι ήθελα να σχολιάσω. Δηλαδή επειδή ήθελαν απλά να παίξουν ένα video game και δεν κάθισαν να διυλίζουν τον κώνωπα και να ψάχνουν για woke ή μη woke αναφορές είναι horrible. Μάλιστα. Σόρρυ μαντάμ που δεν πήραν στα σοβαρά το άρθρο σου και σε ανάγκασαν σε τέτοιες ακραίες δράσεις.

Κάτι παρόμοιο δεν είχε γίνει και με το Hogwarts; Που έσκιζαν τα ρούχα τους για κάποιες δηλώσεις της συγγραφέας του Harry Potter και ζητάγανε να μποϋκοτάρουν το παιχνίδι; Και τελικά έσπασε ρεκόρ πωλήσεων;

κάποια στιγμή μπήκαν στον χώρο πολλοί που όχι μόνο δεν έχουν καμία αγάπη για το gaming αλλά πραγματικά σιχαίνονται και το αντικείμενο και τους gamers.

Κάπως πρέπει να ζήσουν και όσοι σπούδασαν τζέντερ στάντιες (και τι άλλο να σπουδάσεις όταν σε λένε RebeKAH, οι γονείς σου αποφάσισαν για σένα από όταν γεννήθηκες), δεν γίνεται όλοι να ψήνουν μπιφτέκια στα ΜακΝτόναλτς.

Gamers είμεθα κυρά μου, όχι gaymers! :Ρ

Συγγνώμη που δεν έχω ιδέα, αλλά τι είδους ερευνητική δημοσιογραφία έκανε η δημοσιογράφος? Τι μεθοδολογία είχε, τι αποκάλυψε?

View attachment 8195

Καλά, δεν θα λείψει μας κιόλας. Όπως και ολόκληρο το IGN αλλά ας μην κάνουμε μεγάλα όνειρα
Μου αρέσει πάντως με τι άνεση αναφέρει ως horible τους games/πελάτες της σε ένα (ο Cthulhu να το κάνει) gaming site!

Μου αρέσει πάντως με τι άνεση αναφέρει ως horible τους games/πελάτες της σε ένα (ο Cthulhu να το κάνει) gaming site!

Είναι αυτό που ανέφερε ο Ναυαρχούκος μας (@Admiral) παραπάνω: υπάρχουν πλέον αρκετοί που κάνουν αυτή τη δουλειά με μηδενική αγάπη για το gaming και απέχθεια προς την gaming κοινότητα.

τι αποκάλυψε?

Σε ότι αφορά το Black Myth, κυρίως πως 3 από τους 7 co-founders της Game Science ποστάρανε στα κινέζικα social media με χιούμορ δωδεκάχρονου που μόλις ανακάλυψε τη μαλακία. The horror.

Α, και πως κάποια recruitment posters της Game Science πριν λίγα χρόνια ήταν υπερβολικά suggestive.

Και το χειρότερο από όλα, το logo της Game Science μοιάζει με σπερματοζωάριο - όχι, δεν τρολάρω. Το βάζω εδώ για να μην το ψάχνετε.

Game_Science_logo.png

Και σαν να μην έφταναν όλα αυτά, το studio γράφει εδώ και μήνες στις αρχιδάρες του τα αιτήματα των γνωστών sites για μια απάντηση στο σχετικό άρθρο.

Και ΠΑΡΟΛΑ ΑΥΤΑ, το κοινό αγοράζει και παίζει το παιχνίδι τους σαν να μην τρέχει τίποτα. Gamers are horrible.

Αυτό μου έκανε εντύπωση κι εμένα κι ήθελα να σχολιάσω. Δηλαδή επειδή ήθελαν απλά να παίξουν ένα video game και δεν κάθισαν να διυλίζουν τον κώνωπα και να ψάχνουν για woke ή μη woke αναφορές είναι horrible. Μάλιστα. Σόρρυ μαντάμ που δεν πήραν στα σοβαρά το άρθρο σου και σε ανάγκασαν σε τέτοιες ακραίες δράσεις.

Κάτι παρόμοιο δεν είχε γίνει και με το Hogwarts; Που έσκιζαν τα ρούχα τους για κάποιες δηλώσεις της συγγραφέας του Harry Potter και ζητάγανε να μποϋκοτάρουν το παιχνίδι; Και τελικά έσπασε ρεκόρ πωλήσεων;

Ναι. Ακόμα και αν παρεβλέψουμε ότι η δημοσιογραφία του gaming είναι ανυπόληπτη ως κλάδος, ο μέσος αγοραστής ενός παιχνιδιού ούτως ή άλλως δεν παρακολουθεί τον ειδικό τύπο. Βλέπει μια διαφήμιση και λέει "α αυτό το παιχνίδι φαίνεται καλό" ή ακούει από φίλους καλά λόγια και αγοράζει. Το πολύ να κοιτάξει το σκορ στο Metacritic ή την σύνοψη των user reviews στο Steam..

Η μεγάλη ειρωνεία του αμερικανικού games journalism είναι ότι το κοινό στο οποίο νομίζουν ότι απευθύνονται τους έχει εντελώς γραμμένους, ενώ το κοινό που όντως τους διαβάζει είναι αυτό που σιχαίνονται.

Last edited:
Και το χειρότερο από όλα, το logo της Game Science μοιάζει με σπερματοζωάριο - όχι, δεν τρολάρω. Το βάζω εδώ για να μην το ψάχνετε.

View attachment 8199

ΣΩΣΤΟ!!! Έπρεπε να το αλλάξουν ώστε να μοιάζει με στραπόν για να το φχαριστηθεί η Ρεβέκκα!!!111!!!

Έλεος! Σε τι (straponless) κόσμο θα φέρουμε τα παιδιά μας!?!?!?

Βασικά πιστεύω ότι μπορεί και να το διάβασαν το άρθρο της αλλά δεν θα κάθισαν να δώσουν βάση αν διακατέχετε από μισογυνισμό το παιχνίδι. Ο μέσος gamer, καθαρά δική μου άποψη από την δικιά μου εμπειρία, θα κοιτάξει αν έχει καλά γραφικά, σενάριο, gameplay και γενικά τέτοια παραπλήσια. Κι όχι αν έχει woke ή όχι στοιχεία. Απλά δεν μπορώ να καταλάβω για ποιο λόγο έκανε meltdown. Έκανε μια έρευνα, αν έκανε όπως λέει κι ο Northlander, αλλά δεν την άκουσαν κι αγόρασαν το παιχνίδι; Και; Και γι' αυτό το λόγο ο κόσμος είναι γεμάτος μίσος κι οι gamers είναι horrible;

Last edited:
@Robin Hood Δεν αποκλείεται να είναι ΤΟΣΟ ευαίσθητη χιονονιφάδα η τύπισσα αλλά εικάζω ότι ίσως έφαγε κι ένα ξεγυρισμένο κράξιμο ή/και harassment στα social την επόμενη του άρθρου της, εξού και η άτακτη αποχώρηση. Δεν υπάρχει αμφιβολία ότι μερίδα των gamers (όπως και κάθε fandom) είναι τοξική και λειτουργεί "οπαδικά" αλλά εδώ έχουμε σε μεγάλο βαθμό κι αυτό που λέει ο Admiral: ότι οι σημερινοί αρθρογράφοι δεν προέρχονται καν από τον χώρο του gaming. Αντιθέτως, βλέπουν τους εαυτούς τους ως τους διανοούμενους φωστήρες των καλλιτεχνικών/κοινωνικών σπουδών, που στάλθηκαν στο σπήλαιό μας για να μας ξεβλαχέψουν.

Last edited:
Back