Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Δεν είναι θέμα κανόνων εμπλοκής, αλλά αριθμών. Εμείς αριθμούσαμε 4 άτομα συν ενός καραβανα που ήταν στην καλύτερη ικανούς να δέσει τα κορδόνια του και είχαμε g3, τα οποία δεν ξέραμε να χρησιμοποιήσουμε και δεύτερον δεν τα έλεγες και πλήρως λειτουργικά.
Αυτοί ήταν συνήθως άνω των δέκα, είχαν καλασνικοφ και ήξεραν πως να μας καθαρίσουν με καμιά δεκαριά σφαίρες.
Αυτοί ήξεραν να περπατάνε στο βουνό, εμείς στην καλύτερη θα κινούμασταν λες και είχαμε πατερίτσες.
Δεν θα αναφερθώ καν στα περί μαφίας εντός των συνοριακών και των μπάτσων, ούτε για το τι γαργάρα έπεφτε και πέφτει για τα όσα γινόντουσαν και γίνονται εκεί πάνω. Θα πω μόνο ότι η εντολή από την μεραρχία και από το μοατσομεγαρο ήταν να σβήνουμε τα φώτα και να κάνουμε ησυχία. Αν και επειδή έτυχε να γνωρίσω κάποια στιγμή έναν που είχε βγάλει ψωμί του από τέτοιες δουλειές, μου είπε ότι πάνε χρόνια που τα μεγάλα φορτία δεν ασχολούνται να τα περάσουν από τα μονοπάτια με τα μουλάρια, αλλά πάνε κατευθείαν από τον δρόμο οδικώς. Κι εδώ που τα λέμε, παράξενο μου φαίνεται που δεν πάνε όλα τα φορτία από τον δρόμο.

Δεύτερο σκηνικό που κάναμε μούγκα στην στρούγκα ήταν όταν μας την έπεσαν κάτι μεθυσμένοι ρουμάνοι στην Κύπρο και η οδηγία ήταν να πάμε μέσα μέχρι να δουν οι μεγάλοι τι γίνεται. Κατά τα άλλα πράσινη γραμμή, μάχιμοι και μαλακιες στο τετράγωνο,

ρε παίδες τι λέτε; δεν είναι οι φαντάροι η πολεμική δύναμη της χώρας, οι φαντάροι είναι τα κορόιδα που θα πάνε πρώτη γραμμή μέχρι να σηκωθούν τα αεροπλάνα.

ρε παίδες τι λέτε; δεν είναι οι φαντάροι η πολεμική δύναμη της χώρας, οι φαντάροι είναι τα κορόιδα που θα πάνε πρώτη γραμμή μέχρι να σηκωθούν τα αεροπλάνα.
ούτε αεροπλάνα με την συμβατική έννοια, πολύ ακριβά, με drones και missiles γίνεται τώρα η δουλειά.

Δεν είναι θέμα κανόνων εμπλοκής, αλλά αριθμών. Εμείς αριθμούσαμε 4 άτομα συν ενός καραβανα που ήταν στην καλύτερη ικανούς να δέσει τα κορδόνια του και είχαμε g3, τα οποία δεν ξέραμε να χρησιμοποιήσουμε και δεύτερον δεν τα έλεγες και πλήρως λειτουργικά.
Αυτοί ήταν συνήθως άνω των δέκα, είχαν καλασνικοφ και ήξεραν πως να μας καθαρίσουν με καμιά δεκαριά σφαίρες.
Αυτοί ήξεραν να περπατάνε στο βουνό, εμείς στην καλύτερη θα κινούμασταν λες και είχαμε πατερίτσες.
Δεν θα αναφερθώ καν στα περί μαφίας εντός των συνοριακών και των μπάτσων, ούτε για το τι γαργάρα έπεφτε και πέφτει για τα όσα γινόντουσαν και γίνονται εκεί πάνω. Θα πω μόνο ότι η εντολή από την μεραρχία και από το μοατσομεγαρο ήταν να σβήνουμε τα φώτα και να κάνουμε ησυχία. Αν και επειδή έτυχε να γνωρίσω κάποια στιγμή έναν που είχε βγάλει ψωμί του από τέτοιες δουλειές, μου είπε ότι πάνε χρόνια που τα μεγάλα φορτία δεν ασχολούνται να τα περάσουν από τα μονοπάτια με τα μουλάρια, αλλά πάνε κατευθείαν από τον δρόμο οδικώς. Κι εδώ που τα λέμε, παράξενο μου φαίνεται που δεν πάνε όλα τα φορτία από τον δρόμο.

Δεύτερο σκηνικό που κάναμε μούγκα στην στρούγκα ήταν όταν μας την έπεσαν κάτι μεθυσμένοι ρουμάνοι στην Κύπρο και η οδηγία ήταν να πάμε μέσα μέχρι να δουν οι μεγάλοι τι γίνεται. Κατά τα άλλα πράσινη γραμμή, μάχιμοι και μαλακιες στο τετράγωνο,

Αυτή είναι η διαφορά!! Αν είχατε δικαιοδοσία (που δεν την είχατε εκτός στρατοπέδου), δεν θα πηγαίνατε τέσσερα άτομα με G3, αλλά 2 VBL με θερμικά και 50άρια!! Και να δεις αν θα ξαναερχόταν κανένας!!

Για την Κύπρο δεν ξέρω, αλλά δε τους πολυεμπιστεύομε τους ντόπιους!!

Οι φαντάροι θα έπρεπε όσο υπηρετούν και αναλαμβάνουν υπηρεσίες σε νευραλγικούς τομείς φύλαξης, να είναι μάχιμοι και όχι ένα τσούρμο ταλαίπωρων. Αλλά για να αλλάξει η νοοτροπία στο στράτευμα θα πρέπει να αλλάξουν πολλά προηγουμένως τα οποία είναι αμιγώς πολιτικά και δεν παίζει να συμβεί αυτό.

Κάπτεν, εκεί που ήμουν στην Κύπρο δεν είχαμε Κύπριους. Ακόμη και στο φυλάκιο Λακανταμια ή όπως το έλεγαν, κάναμε μια βδομάδα υπηρεσία καλαμαράδες και μια οι αχάμπαροι, αχάμπαροι γιατί κρεμούσαν τα όπλα με ξιφολόγχη προς τα πάνω, δίπλα στα μάγουλα… Δεν παίζει να το κάνει κανείς άλλος αυτό. Το σκηνικό με τους τουρίστες έγινε στο τάγμα.
Τωρα που το θυμήθηκα, οι Τούρκοι στην απέναντι πλευρά έκαναν διάφορες μαλακιες για να προκαλέσουν, μέχρι και βολές προς το φυλάκιο και σε κάθε αναφορά η πρώτη οδηγία ήταν, δεν παρασυρόμαστε, δεν απαντάμε. Είμαστε πολιτισμένοι και δείχνουμε ανωτερότητα. Ευτυχώς στις εναέριες παραβιάσεις δεν δείχνουμε τόσο χαρακτήρα. Που κι εκεί, παλι με την ανοχή όλων, θρηνούμε κάπου κάπου κι από έναν πιλότο, εν καιρό ειρήνης!

Από πλευράς "ποιότητας" και αξιόμαχου φαντάρων θητείας οι Τούρκοι δεν απέχουν και πολύ από εμάς πάντως. Είναι πολλές και χιλιοειπωμένες οι ιστορίες για τα τουρκικά βύσματα που ζητούν μετάθεση στον Έβρο επειδή είναι ήσυχα και ειρηνικά, και αράζουν εκεί σε ένα φυλάκιο και κυριολεκτικά κοιμούνται όλη μέρα. Και την ίδια στιγμή βέβαια έχεις τους κακομοίρηδες να υπηρετούν στο Κουρδιστάν και να παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.

Και εμείς και η Τουρκία ως νατοϊκά στρατά έχουμε λίγο-πολύ ίδια νοοτροπία, οργάνωση και εκπαίδευση στο στρατό ξηράς. Κλάην μαην φαντάροι θητείας, αρκετά αξιόμαχες ειδικές δυνάμεις. Για τους αντίστοιχους Τούρκους ΕΠΟΠ δεν έχω ενημέρωση βέβαια, αλλά φαντάζομαι κι εκεί για στοίχημα και καλλιέργεια βιοντίζελ θα μιλάνε.

Εμένα οι ΕΠΟΠ έπαιζαν World of Warcraft. Επειδή ήξερα από gaming και δεν είχα παίξει ποτέ, μου έδωσαν ένα 10ημερο pass για να μπω και εγώ. Δυστυχώς δεν είχα από ότι κατάλαβα το σωστό mindset για το παιχνίδι, εγώ ήθελα να κάνω τουρισμό και να παίξω την ιστορία και οι υπόλοιποι με πήγαιναν καροτσάκι σε σημεία για farming ώστε να πάω γρήγορα σε max level και να μπορέσω να μπω στο endgame.

Στην Αεροπορία ήμασταν πιο εξελιγμένοι. Αλλος έφερνε Laptop και έπαιζε Company of Heroes. Το είχε μάλιστα σε dvd (2012 τότες)

Καλά αυτό με το Στοίχημα, είχε καμμενάκια πολλά. Ερχεται ο άλλος πρωί πρωί κλαμμένος, "ρε μλκ Bald, εχασα 2000€ στο στοίχημα"

Και την ίδια στιγμή βέβαια έχεις τους κακομοίρηδες να υπηρετούν στο Κουρδιστάν και να παίζουν τη ζωή τους κορώνα-γράμματα.
Αυτο είναι το πρόβλημα για εμάς. Αυτοί έχουν εμπειρία από πεδία μαχών, ακόμη κι αν γίνεται καταναγκαστικά, αφού πλέον πολλοί πληρώνουν για να μην πάνε καθόλου. Και εκτος του προσωπικού πρώτης γραμμής, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα logistics.
Εμείς μια φρεγάτα στείλαμε και κοντέψανε να παραιτηθούν ακόμη και οι κψμιτζηδες.

Δεν είμαι πολεμοκαυλος, οπότε δεν με απασχολεί και πολύ τι θα γίνει, αφού δεν έχω σκοπό να κρατήσω όπλο, αλλά είτε διπλωματικά, είτε βιομηχανικά, είτε στρατιωτικά, δεν μπορώ να δω που υπερέχει η Ελλάδα έναντι των γειτόνων άπαξ και αποφασίσουν να κάνουν το παραμικρό.

Αυτο είναι το πρόβλημα για εμάς. Αυτοί έχουν εμπειρία από πεδία μαχών, ακόμη κι αν γίνεται καταναγκαστικά, αφού πλέον πολλοί πληρώνουν για να μην πάνε καθόλου. Και εκτος του προσωπικού πρώτης γραμμής, πολύ σημαντικό ρόλο παίζουν και τα logistics.
Εμείς μια φρεγάτα στείλαμε και κοντέψανε να παραιτηθούν ακόμη και οι κψμιτζηδες.

Δεν είμαι πολεμοκαυλος, οπότε δεν με απασχολεί και πολύ τι θα γίνει, αφού δεν έχω σκοπό να κρατήσω όπλο, αλλά είτε διπλωματικά, είτε βιομηχανικά, είτε στρατιωτικά, δεν μπορώ να δω που υπερέχει η Ελλάδα έναντι των γειτόνων άπαξ και αποφασίσουν να κάνουν το παραμικρό.

Οι απέναντοι δεν εμπιστεύονται το προσωπικό τους με ΤΗΝ ΚΑΜΙΑ. Γι' αυτό πάντα στέλνουν πολύ περισσότερους, για να κάνουν μια δουλειά από ότι χρειάζεται!!

Αυτοί έχουν εμπειρία από πεδία μαχών,

Καμιά σχέση αυτό που γίνεται στο Κουρδιστάν, με πραγματικές μάχες. Πήγαν να κάνουν την Επιχείρηση Ειρήνη (εισβολή στην Β. Συρία) και κοντέψαν οι ξεβράκωτοι Κουρδοι, να τους πετάξουν στην θάλασσα.

Έβαλαν καταδρομέα, να διοικήσει άρματα και μηχανοκίνητα, σε πραγματικές συνθήκες!! Είναι σαν να προσπαθείς να βάλεις 20 μονόχειρες να χορέψουν τσάμικο!! Γίνεται? Δεν γίνεται!!!

Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι έκαναν ακόμη μια σούπερ μάριο επιχείρηση μέσα από αγωγούς, και κάπως έτσι φαίνεται να καταρρέει το προγεφύρωμα των ουκρανών στο Κουρσκ.

Εν τω μεταξύ οι Ρώσοι έκαναν ακόμη μια σούπερ μάριο επιχείρηση μέσα από αγωγούς, και κάπως έτσι φαίνεται να καταρρέει το προγεφύρωμα των ουκρανών στο Κουρσκ.

Ευτυχώς που συνεχίζεται ο πόλεμος με την υποστήριξη της Ευρώπης και θα έχει θέση ισχύος η Ουκρανία στις διαπραγματεύσεις 🤦‍♂️

Αυτό ήταν, οριστικοποιήθηκε η γενοκτονία των χριστιανών της Συρίας.

lol? καταρχάς τι εννοεί παράνομο μποικοτάζ; Είμαστε υποχρεωμένοι να αγοράζουμε τέσλα τώρα;

Επίσης τριπλιlol λέει στους υποστηριχτές του να αγοράσουν τέσλα; Τα βόδια που αγοράζουν ότι μεγαλύτερο σε κατανάλωση και τραβάνε coal rolling όπου δούνε τέσλα; Τα βόδια που βγάζουν σπυριά αν το αμάξι τους δεν είναι ότι χειρώτερο για το περιβάλλον και βάζουν αυτοκόλλητα "climate change is a hoax"?

Ξανά επίσης πόσο πόνεσε ο Ίλον για να ζητήσει από τον μπαμπά βοήθεια;

dontyoudarenottobuyteslamofo.jpeg

Καλά τα λες Νίτρο, αλλά επειδή μιλάμε για Αμερική δεν αποκλείω να πάνε όλοι οι rednecks και hillbillies να υποθηκεύσουν τα σπίτια τους για να αγοράσουν Τέσλα επειδή τους το είπε ο Ντίαρ Λίντερ Τραμπ.

Καλά τα λες Νίτρο, αλλά επειδή μιλάμε για Αμερική δεν αποκλείω να πάνε όλοι οι rednecks και hillbillies να υποθηκεύσουν τα σπίτια τους για να αγοράσουν Τέσλα επειδή τους το είπε ο Ντίαρ Λίντερ Τραμπ.
Θα ήταν τρομερό να πας 10 χρόνια πριν και να πεις το ίδιο. (να θυμηθούμε και πόσο οπαδοί ήταν στον ήλον οι δημοκρατικοί)

Θα ήταν τρομερό να πας 10 χρόνια πριν και να πεις το ίδιο. (να θυμηθούμε και πόσο οπαδοί ήταν στον ήλον οι δημοκρατικοί)

Το έχει πει και ο ίδιος ο Τραμπ, ότι μέχρι να κατέβει ως Ρεπουμπλικάνος ήταν κολλητάρι με όλους αυτούς που τώρα τον θεωρούν Βελζεβούλ.

Back