Καλλιτεχνικές ανησυχίες!

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
BOYCOTT SUNO

Eίχα δημιουργικό οίστρο σήμερα και είπα να βιάσω κανένα κομμάτι εκεί έξω. Το σούνο μου έπρηξε τα κυκλώματα με το να μη δέχεται να φτιάξει απολύτως τίποτα, όλο πετούσε μήνυμα ότι παραβιάζω/κακοποιώ την πολιτική εποπτείας περιεχομένου τους. Στην αρχή σκέφτηκα ότι τρόμαξε με τους Κραντλ ο' Φιλθ, θα έβαλε κανένα μοντερέσιο για ευαίσθητα θέματα, θρησκεία, βία, σεξουαλικότητα, ανανά στη πίτσα, τέτοια πράματα. Έβαλα ένα πιο κάζουαλ τραγούδι που είχε και δυο βρισιές μέσα (βλάκα και φύγε από εδώ), τα ίδια. Δοκιμάζω κανά μπλακ μέταλ που δεν το ξέρει ούτε η μάνα τους, βάζω και Ντομινέσιο από Παντέρα, παίρνω παντού τα @@ μου. Οπότε κλείνω με το Πόρνοσλατ από Εχπλόιτεντ για να πάρω κι εκεί το τρίτο και φεύγω. Δοκίμασα και κάποια από αυτά που είχα ήδη μετατρέψει να τα ξαναφτιάξω, επίσης @@.

SKYNET ΚΛΑΣΕ ΜΟΥ ΤΑ @@

Προσπάθησα πριν μερικές μέρες να κάνω cover το Τιτανικό του Μαχαιρίτσα αλλά δεν το επιτρέπει το suno. Πιθανόν γιατί οι στίχοι περιέχουν φράσεις "σφαχτούμε" και "φονικό"
Σήμερα δεν έχω φτιάξει κάτι. Θα επιστρέψω για feedback

Εγώ τελικά έκανα δύο τορτίγιες με κάτι φιλέτα κοτόπουλο που είχαν περισσέψει και κάλυψα τον οίστρο μου, να πάνε να γαμηθούν.

Μόλις έκανα κανονικά κομμάτια. Ίσως έτυχε να έχουν κάποιο πρόβλημα εκείνη τη στιγμή τι να σου πω

Update

Απ' ότι φαίνεται προστατεύονται με copyrights οι στίχοι κάποιων κομματιών. Δοκίμασα να κάνω cover κάποιο disco κομμάτι και δεν το επέτρεψε @soad667

Εσένα που στα μπλόκαρε όλα βέβαια είναι να απορείς 😅

Τι σου κάνει η ΑΙ αυτές τις μέρες...
Hidden content
You need -1 more posts to view this content

Σήμερα θυμήθηκα ότι πριν καναδυότρεις μήνες σταμάτησε να μου σπάει τα @@ και με άφησε ΝΑ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΩ. Θύμα αυτή τη φορά οι ΦΟΒΟΣ και το πόσο τους αρέσει να ζουν στην πόλη. Λέει κάτι φακ, σλατ κτλ μέσα, πιπέρι, οπότε μάλλον ελάφρυναν το μοντερέσιο οι σουνίτες. Ξέχασα να το μοιραστώ, ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ, όσο ζούμε κι αναπνέουμε έστω, οπότε..

TEST SUBJECT:

ABOMINATION:

Μετά βέβαια καλοκαίρι, θάλασσα, πιπίνια, οπότε δεν δοκίμασα να κάνω κάτι άλλο.

Μεγάλο update στο Suno, βγήκε η έκδοση 5.0 ενώ επίσης είναι διαθέσιμα τα Hooks (φτιάχνεις βιντεάκια με τη μουσική σου) και βγήκε και το Suno Studio που είναι ωστόσο διαθέσιμο μόνο με τη Premier συνδρομή

Νομίζω ήρθε η ώρα να ενημερώσω για τη καλλιτεχνική μου πορεία. Το Suno πραγματικά μου ξύπνησε τη δίψα μου για δημιουργία από την ώρα που το ανακάλυψα ενώ ένιωθα πως είχα πιάσει ταβάνι στο τι μπορώ να κάνω με τη μουσικη πριν. Ευχαριστώ πολύ τους @Norshgaath & @Tony Corvus που το είχαν αναφέρει εδώ μέσα τον Απρίλιο του 2024. Στα δύο αυτό χρόνια ξεκίνησα με covers σε τελείως άλλο ύφος ελληνικών αγαπημένων κομματιών και μετά συνέχισα με διασκευή οτιδήποτε κομμάτι είχα φτιάξει ποτέ από τα χρόνια του Λυκείου μέχρι σήμερα με προγράμματα όπως Dance Ejay, Rave Ejay, House Ejay, Music 2000/MTV Music Generator, Fruity Loops προσθέτοντας στοίχο σε όλα και μεταμορφώνοντας τα σε τραγούδια του σήμερα. Έκανα διασκευές στα ελληνικά αγαπημένων ξένων κομματιών και κατέληξα τελικά να ανακαλύψω πως μου αρέσει περισσότερο να φτιάχνω ελληνικά τραγούδια και να γράφω στοίχους. Είτε κάνοντας απόδοση ξένων στοίχων στα ελληνικά είτε με τελείως δικούς μου, το οποίο πραγματικά ήταν μια τρομερή ψυχοθεραπεία σε δύσκολες περιόδους που πέρασα, με βοήθησε να καταλάβω καλύτερα τον εαυτό μου και τη ζωή γενικότερα. Ηταν απίστευτο το συναίσθημα να βλέπω την αντίδραση φίλων να σχολιάζουν τα μηνύματα που περνούσα μέσα από τους στοίχους. Και έτσι κατέληξα να κάνω διαχωρισμό των projects σε τρία διαφορετικά artist names

Mykonian Deejay-> Διασκευές ελληνικών τραγουδιών
DJ Jimmis GR-> Δικές μου δημιουργίες με ξένο στοίχο (στα περισσότερα για πρώτη φορά), διασκευές και remixes
Jim Gryp-> Διασκευές ξένων τραγουδιών στα ελληνικά, νέα ελληνικά τραγούδια με στοίχους γραμμένους από μένα

Οπότε ότι είχα ανεβάσει στο youtube διαχωρίστηκε σε 3 playlists

Στο tiktok βάζω τα πιο καινούργια συνήθως που φτιάχνω και έχω επικεντρωθεί το τελευταίο χρόνο και έπιασα και έκανα ξεχωριστό προφίλ για κάθε project

Jim Gryp
DJ Jimmis GR

Γενικότερα έχω αγαπήσει όσο ποτέ τη μουσική αυτά τα δύο χρόνια όπου εκτός των άλλων αγόρασα midi keyboard και pioneer mix deck όπου παλεύω να μάθω πιάνο (ανέκαθεν έφτιαχνά ή έπαιζα κάτι έτσι χωρίς μαθήματα) και εννοείται πλέον μιξάρω με κανονική κονσόλα και όχι tracktor ή virtual dj.
Ανακάλυψα επίσης πως λατρεύω να τραγουδάω γουστάρω φουλ πλέον είτε στο singstar είτε σε καραόκε εξόδους που πάω με φίλους. Κάτι που πριν δεν το έκανα ποτέ.
Αυτό που με έχει σοκάρει περισσότερο πάντως είναι πως ανακάλυψα πως μπορώ να γράφω στοίχους. Πριν το suno δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου.
ΟΚ και τι ονειρεύομαι πλέον να συμβεί με όλα αυτά? Να ανακαλύψει κάποια εταιρεία τι κάνω και να κυκλοφορήσει τίποτα επίσημα ή να βρω κάποιους να τραγουδήσουν ότι φτιάχνω. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να το κάνω μόνος θα δούμε.
Υπάρχει τεράστιο υλικό πάντως που δεν έχω ανεβάσει πουθενά προς το παρόν (κοντά 2500 τραγούδια έχει φτάσει το κοντέρ!) καθώς με το suno έκανα πάρα πολλές εκτελέσεις στο κάθε τραγούδι καθώς η μετάβαση στην κάθε έκδοση του Suno ήταν χαοτική. Από 3.5 σε 4.5 ειδικά. Πόσο μάλλον με την 5.0 την premium που ακόμα δεν έχω ασχοληθεί και πρέπει να το κάνω για τα καλύτερα που έχω φτιάξει ώστε να μπορώ να κατεβάσω μετά prompts και να τα πάω σε άλλο επίπεδο τα κομμάτια στο FL Studio.

Last edited:
Χαίρομαι για τη πορεία και την εξέλιξη σου. Προσωπικά δε θα ήθελα τα εύσημα, μιας και αργά ή γρήγορα θα είχε γίνει ποστ από καπχιο άλλο άτομο ή θα το έβρισκες εσύ, αλλά σας μερσούμε.

Μπορείς τώρα να μου στείλεις στο αημπαν ποσοστό από τα κέρδη σου🙏

Back