Νομίζω ήρθε η ώρα να ενημερώσω για τη καλλιτεχνική μου πορεία. Το Suno πραγματικά μου ξύπνησε τη δίψα μου για δημιουργία από την ώρα που το ανακάλυψα ενώ ένιωθα πως είχα πιάσει ταβάνι στο τι μπορώ να κάνω με τη μουσικη πριν. Ευχαριστώ πολύ τους
@Norshgaath &
@Tony Corvus που το είχαν αναφέρει εδώ μέσα τον Απρίλιο του 2024. Στα δύο αυτό χρόνια ξεκίνησα με covers σε τελείως άλλο ύφος ελληνικών αγαπημένων κομματιών και μετά συνέχισα με διασκευή οτιδήποτε κομμάτι είχα φτιάξει ποτέ από τα χρόνια του Λυκείου μέχρι σήμερα με προγράμματα όπως Dance Ejay, Rave Ejay, House Ejay, Music 2000/MTV Music Generator, Fruity Loops προσθέτοντας στοίχο σε όλα και μεταμορφώνοντας τα σε τραγούδια του σήμερα. Έκανα διασκευές στα ελληνικά αγαπημένων ξένων κομματιών και κατέληξα τελικά να ανακαλύψω πως μου αρέσει περισσότερο να φτιάχνω ελληνικά τραγούδια και να γράφω στοίχους. Είτε κάνοντας απόδοση ξένων στοίχων στα ελληνικά είτε με τελείως δικούς μου, το οποίο πραγματικά ήταν μια τρομερή ψυχοθεραπεία σε δύσκολες περιόδους που πέρασα, με βοήθησε να καταλάβω καλύτερα τον εαυτό μου και τη ζωή γενικότερα. Ηταν απίστευτο το συναίσθημα να βλέπω την αντίδραση φίλων να σχολιάζουν τα μηνύματα που περνούσα μέσα από τους στοίχους. Και έτσι κατέληξα να κάνω διαχωρισμό των projects σε τρία διαφορετικά artist names
Mykonian Deejay-> Διασκευές ελληνικών τραγουδιών
DJ Jimmis GR-> Δικές μου δημιουργίες με ξένο στοίχο (στα περισσότερα για πρώτη φορά), διασκευές και remixes
Jim Gryp-> Διασκευές ξένων τραγουδιών στα ελληνικά, νέα ελληνικά τραγούδια με στοίχους γραμμένους από μένα
Οπότε ότι είχα ανεβάσει στο youtube διαχωρίστηκε σε 3 playlists
Στο tiktok βάζω τα πιο καινούργια συνήθως που φτιάχνω και έχω επικεντρωθεί το τελευταίο χρόνο και έπιασα και έκανα ξεχωριστό προφίλ για κάθε project
Jim Gryp
DJ Jimmis GR
Γενικότερα έχω αγαπήσει όσο ποτέ τη μουσική αυτά τα δύο χρόνια όπου εκτός των άλλων αγόρασα midi keyboard και pioneer mix deck όπου παλεύω να μάθω πιάνο (ανέκαθεν έφτιαχνά ή έπαιζα κάτι έτσι χωρίς μαθήματα) και εννοείται πλέον μιξάρω με κανονική κονσόλα και όχι tracktor ή virtual dj.
Ανακάλυψα επίσης πως λατρεύω να τραγουδάω γουστάρω φουλ πλέον είτε στο singstar είτε σε καραόκε εξόδους που πάω με φίλους. Κάτι που πριν δεν το έκανα ποτέ.
Αυτό που με έχει σοκάρει περισσότερο πάντως είναι πως ανακάλυψα πως μπορώ να γράφω στοίχους. Πριν το suno δεν είχε περάσει ποτέ από το μυαλό μου.
ΟΚ και τι ονειρεύομαι πλέον να συμβεί με όλα αυτά? Να ανακαλύψει κάποια εταιρεία τι κάνω και να κυκλοφορήσει τίποτα επίσημα ή να βρω κάποιους να τραγουδήσουν ότι φτιάχνω. Υπάρχει βέβαια και η επιλογή να το κάνω μόνος θα δούμε.
Υπάρχει τεράστιο υλικό πάντως που δεν έχω ανεβάσει πουθενά προς το παρόν (κοντά 2500 τραγούδια έχει φτάσει το κοντέρ!) καθώς με το suno έκανα πάρα πολλές εκτελέσεις στο κάθε τραγούδι καθώς η μετάβαση στην κάθε έκδοση του Suno ήταν χαοτική. Από 3.5 σε 4.5 ειδικά. Πόσο μάλλον με την 5.0 την premium που ακόμα δεν έχω ασχοληθεί και πρέπει να το κάνω για τα καλύτερα που έχω φτιάξει ώστε να μπορώ να κατεβάσω μετά prompts και να τα πάω σε άλλο επίπεδο τα κομμάτια στο FL Studio.