Windows 11 discussion thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
1746012265667.png

shaq-shimmy.gif

είναι πολύ δυσκολότερη η μετάβαση εκτός windows τελικά... δεν είχα καταλάβει ότι με έχουν δέσει τόσο πολύ επάνω στο άρμα.

είναι πολύ δυσκολότερη η μετάβαση εκτός windows τελικά... δεν είχα καταλάβει ότι με έχουν δέσει τόσο πολύ επάνω στο άρμα.
Θα έλεγα βάλε μια εικονική μηχανή. Πιστεύω εδώ και καιρό ότι το να τρέχεις windows μέσα από εικονική μηχανή είναι ένας καλύτερος τρόπος να τα τρέχεις, μεταξύ άλλων γιατί τα διατηρείς καθαρά. Επίσεις έχεις την εικόνα που μπορείς να την πάρεις όπως είναι και να την πας σε άλλο μηχάνημα.

Αλήθεια ποιο ήταν το μεγαλύτερο σκάλωμα για σένα;

Μιλάς για το σαλονάτο μαραφέτι στο οποίο έβαλες Mint Νίτρε; Είμαι πολύ περίεργος να δω σε τι δεν καλύπτεσαι.

Θα έλεγα βάλε μια εικονική μηχανή. Πιστεύω εδώ και καιρό ότι το να τρέχεις windows μέσα από εικονική μηχανή είναι ένας καλύτερος τρόπος να τα τρέχεις, μεταξύ άλλων γιατί τα διατηρείς καθαρά. Επίσεις έχεις την εικόνα που μπορείς να την πάρεις όπως είναι και να την πας σε άλλο μηχάνημα.

Αλήθεια ποιο ήταν το μεγαλύτερο σκάλωμα για σένα;
Προσπαθώ εδώ και μια εβδομάδα να περάσω σε MacOS και η υποστήριξη για εκτύπωση και κοπή σε επαγγελματικό επίπεδο είναι αστεία... ή μάλλον για κλάματα. Ακριβώς το ίδιο πράγμα που είχα και με το linux που έκανα παλιότερα δοκιμή με laptopάκι που ήθελα να βάλω για machine operator στο γραφείο

Το Konica Minolta c258 που έχω δεν έχει καν PCL driver για Mac/Linux όπου παρέχει πολύ ανώτερα χρώματα στην εκτύπωση, το δε Summa D60 κοπτικό μου που είναι και παλιό στην καλύτερη περίπτωση μου παρέχει ένα πρόγραμμα εποχής WinXP... που με κάποιο μαγικό τρόπο τρέχει ακόμα στα W10 (αλλά στα 11 όχι).
Τα advanced settings του εκτυπωτή που δουλεύω κατά κόρον αφού κάθε εκτύπωση μέσα στην μέρα είναι και κάτι διαφορετικό (και δεν έχω τυποποιημένο workflow για να έχω πχ 10 presets και τέλος) είναι καταχωνιασμένα σε 5 κλικ παραπάνω (ότι έβριζα στα W11...) γενικά στα windows έχω το παραθυράκι της konica με ότι ρυθμίσεις και configurable my tab όπου μαζεύω τις ρυθμίσεις που αλλάζω περισσότερο και έχω τεράστια και εύκολη ευελιξία στις ρυθμίσεις

Πέρα από αυτό έχω διαπιστώσει ότι έχω συνηθίσει τόσο άσχημα τις συντομεύσεις των win για την καθημερινότητα μου, που πραγματικά θα μου πάρει κανά χρόνο να μπω στην ίδια ταχύτητα με το macos.
Αλλά ΟΚ αυτό δεν είναι θέμα, αν και διαπίστωσα ότι δούλευα πετώντας στο macosX γιατί είχα trackpad και συντομεύσεις με hand gestures, τώρα μόνο με τα hot corners μπορώ να κάνω ότι έκανα και όπως και να έχει είναι κάπως πιο αργό.

Θα δείξει μόλις βάλω το ποντίκι που δουλεύω επάνω γιατί τώρα το έχω δίπλα μου με εξτρά keyboard/mouse και κοτσαρισμένο στην ίδια οθόνη κάνοντας εναλλαγές DP/HDMI ανάμεσα στα 2 συστήματα γιατί με πιέζει η δουλειά αυτές τις μέρες και θα γίνεται όλο και χειρότερη η φάση όσο ανοίγει η σεζόν.

Πράγματι φαίνεται ότι το VM είναι η μόνη λύση, αλλά τώρα έχω ένα μεγάλο σκάλωμα, τα 256GB δίσκου που μου έδωσε ο Τιμ ο χουβαρντάς Κουκ... εκτός αν στήσω το VM σε ένα εξωτερικό φλασάκι 128GB που έχω γιατί έτσι και αλλιώς δεν με νοιάζει να είναι πολύ γρήγορο σε αυτή την φάση. (στην πορεία θα πάρω ένα usb/thunderbolt nvme enclosure να βάλω τον 1TB Crucial P3 μου, αλλά δεν ξέρω πότε θα έχω λεφτά, πάνε ψηλά όσα μπορούν να καλύψουν ταχύτητες PCI-e 3.0 )

τα 256GB δίσκου που μου έδωσε ο Τιμ ο χουβαρντάς Κουκ...
wow. Και εγώ στο λάπτοπ με 256GB είμαι αλλά είναι ένα φτηνό λάπτοπ και μπορώ εύκολα να αναβαθμίσω.

Μια ιδέα είναι να φτιάξεις μια αρκετά μινιμαλιστική εγκατάσταση για τον εικoνικό C: στον εσωτερικό 256GB δίσκο και οτιδήποτε έξτρα να το πας σε εικονικό δίσκο D: που θα τον βάλεις σε εξωτερικό μέσο πχ έναν usb δίσκο.

θα δω τι θα κάνω ίσως να το περάσω όλο στο εξωτερικό μέσο

πολλες επιλογες που κανει η microsoft δειχνει να θελει να κανει τα windows free και os as service (να το πω ετσι) για οικιακή χρήση και απορω που δεν το εχει κανει ακομα.

Last edited:
τι παίζει με την φωνή του; :p

Δεν ξέρω αν ταιριάζει με το παρών thread αλλά ταιριάζει σίγουρα με την Microsoft.

Το Skype πάπαλα. Θα μου πείτε χέστηκε η φοράδα στο αλώνι αλλά δεν είναι έτσι ακριβώς. Στη δουλειά μου πάρα πολύ κόσμος κι εντός κι εκτός εταιρείας το χρησιμοποιούσε. Γιατί άντε να συνεννοηθείς με τον Κινέζο στο τηλέφωνο. Κι αν δεν είχε whatsapp το Skype ήταν μονόδρομος. Αλλιώς θα έπρεπε να κατεβάσεις το αντίστοιχο Κινέζικο whatsapp το WeChat.

Αλλά όπως έγραψα το χρησιμοποιούσαν πάρα πολλοί.

Οπότε αποφάσισε μια μέρα η Microsoft αφού είχε σκάσει ένα σκασμό λεφτά πρώτα πριν χρόνια για να το αγοράσει να το κλείσει με τελευταία μέρα να είναι η 1η Μαΐου. Οπότε κι έβγαλε ανακοίνωση να μεταφέρουμε το account μας στο Teams....

Οπότε πήραμε τα instructions από το ΙΤ και κάναμε την μετάβαση.

Ε είναι χειρότερο από το Skype. Το search είναι ένας εφιάλτης. Για να βρεις κάποιον κάνεις τον σταυρό σου και πάλι δεν βοηθάει. Για να μπορέσω να κανω κάποιον add άνοιγα το Skype για να τον βρω και να τον κάνω add. Πλέον μετά τη 1η Μαΐου δεν λειτουργεί πια το Skype οπότε αλήθεια δεν ξέρω αν θα μπορούμε να βρούμε κάποιον. History από συνομιλίες εξαφανίζονται και εμφανίζονται χωρίς λόγο. Forward μηνύματα δεν μπορείς να κάνεις, πρέπει να τα κάνεις copy & paste.... Ούτε και share Teams διευθύνσεις.

Αλλά το χειρότερο. Ναι υπάρχει. Μας ενημέρωσαν ότι πήγαιναν emails από συνομιλίες μας που είχαμε σ' ένα γρουπ σ' άλλους άσχετους εντός της εταιρείας. :eek:

Η Microsoft κατάφερε να δώσει ένα καράβι λεφτά για να αγοράσει το Skype, να το φτάσει στον πάτο, να το κλείσει και να μεταφέρει τους χρήστες, όσοι το χρησιμοποιούσαν, σε κάτι που είναι χειρότερο. Συγχαρητήρια απλά.

H MS έχει μια μοναδική ικανότητα να πετάει τις σοβαρές και αξιόλογες προτάσεις της σε software kai hardware και να κρατάει την σαβούρα την οποία προωθεί και με αστέρευτο πάθος.

Καλά το internal structure της παίζει να είναι εντελώς γτπ καβάλα κιόλας, δεν μπορεί να εξηγηθεί αλλιώς πως τα έχουν κάνει τόσο σκατά γενικά.

Το Skype πάπαλα.
To Skype το χρησιμοποιούσα πολλά χρόνια πριν το πάρει η microsoft και ήταν εντελώςε άγνωστο στον πολύ κόσμο. Το σπάσιμο για μένα είναι ότι εκεί που είχα όλους τούς φίλους συγκεντρωμένους στο skype τώρα είναι μοιρασμένοι σε teams, viber και telegram. Δυσκολεύομαι να πίσω κάποιους να βάλουν telegram (από τα τρία είναι συγκριτικά προτιμότερο)

Το skype δεν έφτιαξε ποτέ το share screen σε wayland. Οπότε ένα καλό είναι ότι φεύγει ακόμα ένας λόγος να χρειάζεται να μπεις κανείς σε x11. (teams/viber/telegram υποστηρίζουν κανονικά)

@Robin Hood skype? Lol what year it is έχω να το χρησιμοποιήσω από όταν έκανα το μεταπτυχιακό καμιά 10ετία πίσω. Btw στην εταιρία που είμαι, βάλαμε πριν 2 χρόνια περίπου teams, μας έχει βολέψει για γρήγορη ενδοεπικοινωνία και τα περιστασιακά web meeting με πελάτες (παλιά είχαμε το zoom για αυτό το σκοπό). Τα προβλήματα που έχεις συναντήσει, ούτε καν τα έχω βρει, ίσως επειδή δεν πήγαμε με μετάβαση εκεί. Τα mails μας είναι στημένα σε server Outlook, οπότε πχ επαφές κλπ ήταν αυτομάτως εκεί.

edit: wechat είχα περάσει κάποια στιγμή για χάρη ενός πελάτη στο κινητό. Μετά από κάποιους μήνες είχε αρχίσει να μου κάνει νερά με το login χωρίς να έχω πειράξει κάτι. Το έστειλα στην αγκαλιά του Μάο και του λέω του Κινέζου, έχω viber και whatsapp σε πάω μια κόντρα αν με χρειαστείς μπορείς να με βρεις εκεί. Τελικά έβαλε whatsapp.

Οι περισοτεροιο δεν χρησιμοποιουμε skypeη teams αρα δεν με μας νοιαζει. Εγω εχω δυο email ενα για φιλους στο outlook και ενα επαγγεματικο στο gmail αλλα σπανια τα χρησιμοπιω και τα 2. Εχω επισης youtubeκαι twitter οποτε δεν τα χρειαζομαι skype η teams η whatpps we chat

Προσωπικά μακάρι να τα πέταγα όλα. Να μην είχα τίποτα από όλα αυτά. Θα γλίτωνα πολύ χρόνο που δεν θα έπρεπε να απαντάω σε βλακείες. Όπως να λαμβάνω το email και καπάκι "Sent an email" ή "Any news?" ή τηλέφωνο όπου μου μιλάει μισή ώρα και μετά μήνυμα στο teams/whatsapp να μου ξανα-γράφει τα ίδια. Ή να μου στέλνουν σημαντικά πράγματα στο Skype/whatsapp και να τους λέω ΣΤΕΙΛΕ EMAIL και να μην στέλνει τίποτα. ΑΛΛΑ. Όταν πρέπει να μιλήσεις με Ρώσους/Ουκρανούς/Κινέζους/Ινδους/Σαουδάραβες/Ιάπωνες κλπ τότε τα χρειάζεσαι. Γιατί αυτά χρησιμοποιούν κι οι άλλοι. Όταν ο global manager μας χρησιμοποιεί Skype και με βαριά καρδιά έκανε την μετάβαση σε teams κι όλα τα groups που έχουμε τι θα τους πω. Όχι δεν τα χρησιμοποιώ. Σας κάνω μούτρα. Όποιος θέλει να επικοινωνήσει μαζί μου να μου στέλνει σήματα καπνού. Και τώρα που σας γράφω μου σκάνε μηνύματα στο teams.

Και ναι το ξέρω LOL τι χρονιά έχουμε αλλά μάλλον θα εκπλαγείτε πόσοι το χρησιμοποιούσαν.

Back