Windows 11 discussion thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
1746012265667.png

shaq-shimmy.gif

είναι πολύ δυσκολότερη η μετάβαση εκτός windows τελικά... δεν είχα καταλάβει ότι με έχουν δέσει τόσο πολύ επάνω στο άρμα.

είναι πολύ δυσκολότερη η μετάβαση εκτός windows τελικά... δεν είχα καταλάβει ότι με έχουν δέσει τόσο πολύ επάνω στο άρμα.
Θα έλεγα βάλε μια εικονική μηχανή. Πιστεύω εδώ και καιρό ότι το να τρέχεις windows μέσα από εικονική μηχανή είναι ένας καλύτερος τρόπος να τα τρέχεις, μεταξύ άλλων γιατί τα διατηρείς καθαρά. Επίσεις έχεις την εικόνα που μπορείς να την πάρεις όπως είναι και να την πας σε άλλο μηχάνημα.

Αλήθεια ποιο ήταν το μεγαλύτερο σκάλωμα για σένα;

Μιλάς για το σαλονάτο μαραφέτι στο οποίο έβαλες Mint Νίτρε; Είμαι πολύ περίεργος να δω σε τι δεν καλύπτεσαι.

Θα έλεγα βάλε μια εικονική μηχανή. Πιστεύω εδώ και καιρό ότι το να τρέχεις windows μέσα από εικονική μηχανή είναι ένας καλύτερος τρόπος να τα τρέχεις, μεταξύ άλλων γιατί τα διατηρείς καθαρά. Επίσεις έχεις την εικόνα που μπορείς να την πάρεις όπως είναι και να την πας σε άλλο μηχάνημα.

Αλήθεια ποιο ήταν το μεγαλύτερο σκάλωμα για σένα;
Προσπαθώ εδώ και μια εβδομάδα να περάσω σε MacOS και η υποστήριξη για εκτύπωση και κοπή σε επαγγελματικό επίπεδο είναι αστεία... ή μάλλον για κλάματα. Ακριβώς το ίδιο πράγμα που είχα και με το linux που έκανα παλιότερα δοκιμή με laptopάκι που ήθελα να βάλω για machine operator στο γραφείο

Το Konica Minolta c258 που έχω δεν έχει καν PCL driver για Mac/Linux όπου παρέχει πολύ ανώτερα χρώματα στην εκτύπωση, το δε Summa D60 κοπτικό μου που είναι και παλιό στην καλύτερη περίπτωση μου παρέχει ένα πρόγραμμα εποχής WinXP... που με κάποιο μαγικό τρόπο τρέχει ακόμα στα W10 (αλλά στα 11 όχι).
Τα advanced settings του εκτυπωτή που δουλεύω κατά κόρον αφού κάθε εκτύπωση μέσα στην μέρα είναι και κάτι διαφορετικό (και δεν έχω τυποποιημένο workflow για να έχω πχ 10 presets και τέλος) είναι καταχωνιασμένα σε 5 κλικ παραπάνω (ότι έβριζα στα W11...) γενικά στα windows έχω το παραθυράκι της konica με ότι ρυθμίσεις και configurable my tab όπου μαζεύω τις ρυθμίσεις που αλλάζω περισσότερο και έχω τεράστια και εύκολη ευελιξία στις ρυθμίσεις

Πέρα από αυτό έχω διαπιστώσει ότι έχω συνηθίσει τόσο άσχημα τις συντομεύσεις των win για την καθημερινότητα μου, που πραγματικά θα μου πάρει κανά χρόνο να μπω στην ίδια ταχύτητα με το macos.
Αλλά ΟΚ αυτό δεν είναι θέμα, αν και διαπίστωσα ότι δούλευα πετώντας στο macosX γιατί είχα trackpad και συντομεύσεις με hand gestures, τώρα μόνο με τα hot corners μπορώ να κάνω ότι έκανα και όπως και να έχει είναι κάπως πιο αργό.

Θα δείξει μόλις βάλω το ποντίκι που δουλεύω επάνω γιατί τώρα το έχω δίπλα μου με εξτρά keyboard/mouse και κοτσαρισμένο στην ίδια οθόνη κάνοντας εναλλαγές DP/HDMI ανάμεσα στα 2 συστήματα γιατί με πιέζει η δουλειά αυτές τις μέρες και θα γίνεται όλο και χειρότερη η φάση όσο ανοίγει η σεζόν.

Πράγματι φαίνεται ότι το VM είναι η μόνη λύση, αλλά τώρα έχω ένα μεγάλο σκάλωμα, τα 256GB δίσκου που μου έδωσε ο Τιμ ο χουβαρντάς Κουκ... εκτός αν στήσω το VM σε ένα εξωτερικό φλασάκι 128GB που έχω γιατί έτσι και αλλιώς δεν με νοιάζει να είναι πολύ γρήγορο σε αυτή την φάση. (στην πορεία θα πάρω ένα usb/thunderbolt nvme enclosure να βάλω τον 1TB Crucial P3 μου, αλλά δεν ξέρω πότε θα έχω λεφτά, πάνε ψηλά όσα μπορούν να καλύψουν ταχύτητες PCI-e 3.0 )

τα 256GB δίσκου που μου έδωσε ο Τιμ ο χουβαρντάς Κουκ...
wow. Και εγώ στο λάπτοπ με 256GB είμαι αλλά είναι ένα φτηνό λάπτοπ και μπορώ εύκολα να αναβαθμίσω.

Μια ιδέα είναι να φτιάξεις μια αρκετά μινιμαλιστική εγκατάσταση για τον εικoνικό C: στον εσωτερικό 256GB δίσκο και οτιδήποτε έξτρα να το πας σε εικονικό δίσκο D: που θα τον βάλεις σε εξωτερικό μέσο πχ έναν usb δίσκο.

θα δω τι θα κάνω ίσως να το περάσω όλο στο εξωτερικό μέσο

πολλες επιλογες που κανει η microsoft δειχνει να θελει να κανει τα windows free και os as service (να το πω ετσι) για οικιακή χρήση και απορω που δεν το εχει κανει ακομα.

Last edited:
Back