Κάηκα ολοσχερώς με το Tainted Grail: Conquest αλλά επιτέλους βρήκα τη δύναμη να πατήσω uninstall. Ως τζάνκι με σχεδόν 60 καταγεγραμμένες ώρες λιωσίματος, το μήνυμά μου προς τις επόμενες γενιές είναι το εξής: πολύ ωραίο παιχνίδι για το είδος του, αλλά μετά τις 20-25 ώρες τα diminishing returns βαράνε αλύπητα. Σταματήστε το εγκαίρως και διαφυλάξτε τις (πολλές) ωραιες στιγμές.
8/10 με σωστή χρήση.
Παράλληλα έκλεψα ένα 10ωρο για τη μηχανόβια της καρδιάς μας Kathy Rain. Οπτικά το Soothsayer έχει βελτιωθεί αισθητά σε σχέση με τον προκάτοχό του, τα puzzles μου άρεσαν αρκετά ως σύλληψη και δυσκολία, το voice acting είναι ποιοτικότατατο και η ατμόσφαιρα άψογη. Μου τα χάλασε, όμως, στην ιστορία. Ενώ το πάει πολύ καλά στην αρχή με τελετουργικούς φόνους, σταδιακές αποκαλύψεις για τα θύματα, κουλ χαρακτήρες κτλ, όταν κατάλαβα ότι όλα είναι προέκταση του πρώτου game, χάθηκε το μυστήριο και το ενδιαφέρον. Το τελευταίο δίωρο γενικά το βρήκα πολύ αδύναμο δραματουργικά και σεναριακά. Η όλη φάση με το σκοτεινό alter-ego της Kathy ούτε και στο πρώτο game μού άρεσε ιδιαίτερα, αλλά εδώ το πήγαν ένα βήμα παραπέρα, ενώ παράλληλα επανέφεραν και τους υπόλοιπους ψυχάκηδες μη τυχόν και δεν τους χορτάσαμε. Τόσος κόπος για να ξαναπούν ουσιαστικά την ίδια ιστορία και να κλείσει το θεατράκι με ένα "άντε αρκετά παίξαμε, επιστρέφω στη σκοτεινή διάστασή μου γιατί φωνάζει η πλοκαμομαμά ότι ετοιμάστηκε το μεσημεριανό, μπάαααι".
Επίσης, υπάρχει μια διάχυτη αίσθηση ότι κόπηκαν πραγματάκια και ορισμένα υποσενάρια δεν οδηγούν πουθενά ή ξεφουσκώνουν απότομα (π.χ. η ανθοπώλης που δεν έχει απολύτως κανένα λόγο ύπαρξης).
Εύχομαι, πάντως, αν συνεχιστεί το franchise, να δούμε μια εντελώς νέα ιστορία (ακόμα και χωρίς paranormal στοιχεία, γιατί όχι) με την Kathy και την Eileen ως ερευνητικό δίδυμο να κάνουν άνω-κάτω το Kassidy δικάβαλο στη μηχανάρα.
7/10
Επόμενο στη λίστα είχα το Clair Obscure, έπαιξα κάνα εικοσάλεπτο απ'το tutorial αλλά συνειδοτοποίησα ότι με τόσο πρόσφατο το κάψιμο του Conquest δεν έχω ακόμα κουράγιο για περισσότερο turn-based, οπότε έκανα στροφή 180 μοιρών κι έπεσα στην αρκουδοαγκαλιά του Kratos. Έχω δέκα ώρες τώρα που ξεπετσιάζω τέρατα στο Ragnarok ως άλλος Shredder και ήδη οι τρίχες στο στήθος μου μεγάλωσαν δυο σπιθαμές.