Marvel Cinematic Universe: το επίσημο thread

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Συνέντευξη του αρχηγού μας Kevin Feige σε δημοσιογράφους, είπε ενδιαφέροντα πραγματάκια:

Επιγραμματικά:

• Το Secret Wars θα είναι μια καινούρια αρχή για το MCU, μία και μόνο timeline, αλλά όχι reboot.
  • Οι X-Men του MCU θα είναι (προφανώς) καινούριοι ηθοποιοί.
  • Κάποια στιγμή στο μέλλον θα γίνει (ξανά προφανώς) recast και σε ρόλους όπως ο Tony Stark και ο Steve Rogers.
  • Πιθανότατα θα υπάρξει κάποιου είδους sequel του Deadpool & Wolverine. Ακόμα πιο προφανώς, όταν η ταινία έβγαλε 1,3 δις.
  • Ο Feige έχει ήδη πλάνα για την επόμενη επταετία του MCU.
  • Από το 2023 είχαν καταλάβει ότι ο Kang δεν τραβάει και έγιναν συζητήσεις με τον RDJ για τον Dr Doom,
  • Το Blade είναι ακόμα στο πρόγραμμα, δεν ήταν ικανοποιημένοι με το υπάρχον σενάριο και γι' αυτό καθυστέρησε.
  • Το πλάνο λέει λιγότερες ταινίες κάθε χρόνο (1-3) και μικρότερη διασύνδεση με τις σειρές.
  • Είναι αφοσιωμένος στην Marvel και σκοπεύει να είναι εκεί πολλά χρόνια ακόμη.

Είδα μόλις το thunderbolt. Καλύτερη από ότι περίμενα αλλά αδύναμη και βαρετή ταινία γενικά. Αίσθηση μεταξύ παρωδίας και αντιγραφής του suicide squad μου έδωσε.
4/10 γιατί οι ηθοποιοί που παίζουν τον red guardian και winter soldier ήταν το πιο ενδιαφέρων της ταινίας. Τα 380εκ στο box office ήταν όσα άξιζε. (Και 100 εκατομμύρια πιο κοντά στο τέλος του MCU :p )

Last edited:
Ο Αδμιραλ έχει αγγίξει επίπεδα Σαιντολογίας με την όλη Μαρβελοκατάσταση. Δώστε του λίγο Σκορτσέζε να συνέλθει!

Εν τω μεταξύ γράφεις όλα αυτά Αλέξανδρε. Προχτές έβαλα να δω το Brave New World. Δεν είναι υπερβολικό να πω ότι με πήρε ο ύπνος και ξυπνούσα κάθε 10-14 λεπτά. Η δε μάχη στον Ινδικό ωκεανό, παίζει να έχασα τα μισά πλάνα. Ούτε καν ο χαρισματικός Μάκει δεν το έσωζε, χειρότερο και από τη σειρά (την οποία πρέπει να δεις για να καταλάβεις τι και πού είναι όλοι αυτοί που εμφανίζονται μπροστά σου)... Μακράν το χειρότερο και από τα Marvels που το θεώρησα ψιλοαξιοπρεπές.

Για το δε Kang διαφωνώ, είχαν καταπληκτικό build-up το οποίο πετάχτηκε στα σκουπίδια.

Πολύ δυνατή εκκίνηση και για το Fantastic 4 στα reviews, 88% στο Rotten Tomatoes με σχεδόν 90 reviews καταχωρημένα.

Η πρώτη φορά από το 2021 που η Marvel βγάζει δύο συνεχόμενες ταινίες με υψηλές κριτικές. Αν βάλουμε μέσα και το Superman, αυτό το καλοκαίρι ήταν εξαιρετικό για τα superhero films. Έτσι θα κερδηθεί ξανά η εμπιστοσύνη του κοινού που είχε χαθεί τα προηγούμενα χρόνια.

Εν τω μεταξύ γράφεις όλα αυτά Αλέξανδρε. Προχτές έβαλα να δω το Brave New World. Δεν είναι υπερβολικό να πω ότι με πήρε ο ύπνος και ξυπνούσα κάθε 10-14 λεπτά. Η δε μάχη στον Ινδικό ωκεανό, παίζει να έχασα τα μισά πλάνα. Ούτε καν ο χαρισματικός Μάκει δεν το έσωζε, χειρότερο και από τη σειρά (την οποία πρέπει να δεις για να καταλάβεις τι και πού είναι όλοι αυτοί που εμφανίζονται μπροστά σου)... Μακράν το χειρότερο και από τα Marvels που το θεώρησα ψιλοαξιοπρεπές.

Μην το πεις πουθενά Παύλο αλλά το ίδιο έκανα και εγώ. Έκανα skip κομμάτια της ταινίας γιατί ούτε εγώ δεν ειχα.την υπομονή να τα δω. Συμφωνώ σχεδόν απολύτως με το συμπέρασμα σου, το σχεδόν διότι κατατάσσω και το Marvels στην ίδια κατηγορία πάνω κάτω. Και οι δύο είναι ταινίες που φτιάχτηκαν βιαστικά υπό το προηγούμενο καθεστώς στην Disney και μετά όταν η στρατηγική άλλαξε πετσοκόφτηκαν στο μοντάζ και τις τάραξαν στα reshoots μπας και σωθεί κάτι αλλά δεν σώθηκε.

Τα καλά νέα είναι ότι το Brave New World ήταν η τελευταία ταινία που γυρίστηκε στην εποχή του προηγούμενου CEO που ήθελε content με ρυθμούς πολυβόλου. Οι πρώτες δύο ταινίες που γυρίστηκαν και ολοκληρώθηκαν μετά την αλλαγή στρατηγικής είναι τα Thundebolts και Fantastic 4 τα οποία πήραν και τα δύο πολύ καλές κριτικές, επομένως θεωρώ πως το τρένο ξαναμπήκε στις ράγες.

Εντωμεταξύ ο Giacchino έχει κάνει παπάδες στο soundtrack. Ακούστε το theme του Galactus και χύστε

ιδρώτα από τα αυτιά σας

Αλήθεια, Ναύαρχε, το τελείωσες το Ironheart; Επίσης μ'ενδιαφέρει και η άποψή σου για το Thunderbolts.

Αλήθεια, Ναύαρχε, το τελείωσες το Ironheart; Επίσης μ'ενδιαφέρει και η άποψή σου για το Thunderbolts.

Ναι το τελείωσα το Ironheart, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Όπως είχα πει και σε προηγούμενο ποστ έχει πολύ έντονη την black culture του Σικάγο και επειδή εμείς δεν έχουμε επαφή με αυτή την κουλτούρα θέλει πολλή υπομονή για να το δεις. Βασικά δεν είναι για εμάς, έχει συγκεκριμένο κοινό. Ούτε η πλοκή είναι κάτι το ιδιαίτερο, έχει μερικά μόνο θετικά στοιχεία. Το καλύτερο κομμάτι με διάφορα ήταν το φινάλε διότι εμφανίζεται σε αυτό ένας πολύ σημαντικός χαρακτήρας της Marvel.

Το Thunderbolts δεν το έχω δει ακόμα! Νόμιζα ότι βγήκε στο Disney Plus και ενεργοποίησα ξανά τη συνδρομή αλλά τελικά είχε βγει μόνο για αγορά. Ελπίζω να εμφανιστεί στο Disney Plus μέχρι το τέλος του μήνα για να προλάβω να το δω χωρίς να χρεωθω κι άλλο μήνα.

Ναι το τελείωσα το Ironheart, δεν μου άρεσε ιδιαίτερα. Όπως είχα πει και σε προηγούμενο ποστ έχει πολύ έντονη την black culture του Σικάγο και επειδή εμείς δεν έχουμε επαφή με αυτή την κουλτούρα θέλει πολλή υπομονή για να το δεις. Βασικά δεν είναι για εμάς, έχει συγκεκριμένο κοινό. Ούτε η πλοκή είναι κάτι το ιδιαίτερο, έχει μερικά μόνο θετικά στοιχεία. Το καλύτερο κομμάτι με διάφορα ήταν το φινάλε διότι εμφανίζεται σε αυτό ένας πολύ σημαντικός χαρακτήρας της Marvel.

Το Thunderbolts δεν το έχω δει ακόμα! Νόμιζα ότι βγήκε στο Disney Plus και ενεργοποίησα ξανά τη συνδρομή αλλά τελικά είχε βγει μόνο για αγορά. Ελπίζω να εμφανιστεί στο Disney Plus μέχρι το τέλος του μήνα για να προλάβω να το δω χωρίς να χρεωθω κι άλλο μήνα.
συγνώμη κιόλας, αλλά το 90% των πραγμάτων που βλέπουμε δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Μπορείς απλά να σταματήσεις να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα και να πεις ότι ήταν παπαριά και να λήξει το θέμα εκεί. :p

συγνώμη κιόλας, αλλά το 90% των πραγμάτων που βλέπουμε δεν έχει καμία σχέση με εμάς. Μπορείς απλά να σταματήσεις να δικαιολογείς τα αδικαιολόγητα και να πεις ότι ήταν παπαριά και να λήξει το θέμα εκεί. :p

Θα το έλεγα αλλά έχει αρκετά υψηλή βαθμολογία στις κριτικές οπότε θέλω να είμαι δίκαιος.

Λοιπόν, το Fantastic 4 φαίνεται πως θα έχει δυνατό ξεκίνημα στο box office, πιθανότατα πιο ψηλά από το Superman τόσο στην Αμερική όσο και παγκοσμίως. Υπάρχει ωστόσο ένα στοιχείο που κάνει την μετέπειτα πορεία του απρόβλεπτη: πολλά reviews αναφέρουν ότι η ταινία έχει λιγότερη δράση από το συνηθισμένο, είναι πιο αργή και θυμίζει περισσότερο sci-fi παρά action. Δείτε π.χ. ένα από τα (λίγα) αρνητικά reviews:

Ca2Eay1.jpeg

Για κάποιον σαν εμένα αυτό είναι ένα όνειρο που γίνεται πραγματικότητα. Και Marvel και Star Trek; Παράδεισος! Θα δούμε όμως αν το ευρύ κοινό ανταποκριθεί ή αν "κλωτσήσει" στην έλλειψη πολλής δράσης.

Το Thunderbolts δεν το έχω δει ακόμα!
Με τα δεδομένα προ 10 ετών θα ήταν ακόμα μία τυπική MCU ταινία πχ σαν τα Antman, θα την έβλεπες, θα έτρωγες ενα διωράκι, ένα τίμιο 6 που θα το ξέχναγες λίγο μετά. Με τα δεδομένα της τελευταίας εξαετίας και την λαίλαπα Eternals, Marvels, Brave New World μάλλον είναι η καλύτερη ταινία μετά το Endgame.

Μια όμορφη στιγμή: η Marvel κάλεσε στην πρεμιέρα του Fantastic 4 τους πρωταγωνιστές της ταινίας Fantastic 4 του 1994 που τελικά δεν κυκλοφόρησε ποτέ, σε σκηνοθεσία του άρχοντα των b-movies Roger Corman.

r1cmz4xl3def1.png

Μοα χαρά μπορείς να δεις την ακυρωμένη κόπια. Αριστούργημα ολκής (αγαπάμε Κορμαν)
Συνεχίστε...

Σχετικά με τη συζήτηση που είχαμε νωρίτερα για το Ironheart, η σειρά πήρε πολύ καλή θέση στα charts τηλεθέασης:

Για να υπάρχει ένα μέτρο σύγκρισης, το Daredevil δεν ήταν στο top 10 στην δική του πρεμιέρα. Γι' αυτό λέω ότι πέρα από τα δυαδικά συμπεράσματα "μου άρεσε/δεν μου άρεσε", καμιά φορά υπάρχει και το "δεν ήταν για μένα".

hUO4DHv.png

Φοβερό καλοκαίρι για το είδος.

Τα καλά νέα είναι ότι το Brave New World ήταν η τελευταία ταινία που γυρίστηκε στην εποχή του προηγούμενου CEO που ήθελε content με ρυθμούς πολυβόλου. Οι πρώτες δύο ταινίες που γυρίστηκαν και ολοκληρώθηκαν μετά την αλλαγή στρατηγικής είναι τα Thundebolts και Fantastic 4 τα οποία πήραν και τα δύο πολύ καλές κριτικές, επομένως θεωρώ πως το τρένο ξαναμπήκε στις ράγες.
Είχα ξενερώσει τόσο πολύ με την Marvel που ούτε καν το ήξερα αυτό. Εξαιρετικά ευχάριστο νέο πραγματικά πως επιτέλους τον άλλαξαν αυτό τον εγκληματία. Kαλά όχι πως δεν έχω ξενερώσει με την DC βέβαια που άλλαξε όλο το καστ, αλλά ΟΚ η φάση τουλάχιστον ξεκίνησε καλύτερα εκεί με το The Batman. Οσο απίστευτο και αν ακούγεται έχω δυο χρόνια να δω οτιδήποτε superhero related. Μακάρι να είναι όπως τα λες με αυτές, θα πάω να τις δω αν τις φέρει το τοπικό σινεμά

Back