Τι Παίζετε Αυτόν τον Καιρό - Part III

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Τι ακριβώς εννοείς με το scaling? Στη δυσκολία των εχθρών?

Τι ακριβώς εννοείς με το scaling? Στη δυσκολία των εχθρών?
στην δυσκολία των πάντων, αδύνατο να μαζέψω όλα αυτά ταresources χωρίς να σπάσω τα νεύρα μου ή να αρχίσω τα cheats.

στην δυσκολία των πάντων, αδύνατο να μαζέψω όλα αυτά ταresources χωρίς να σπάσω τα νεύρα μου ή να αρχίσω τα cheats.

Μάλλον έχεις καιρό να παίξεις το παιχνίδι. Μετά την δημιουργία του χαρακτήρα σου, όταν φτιάχνεις το κόσμο, υπάρχει μια επιλογή που λέγεται World Modifiers.

Εκει μπορείς να ρυθμίσεις πολλές παραμέτρους του παιχνιδιού και να το φέρεις στα μέτρα σου.

- Από το να κάνεις το combat σουπερ δύσκολο, μέχρι να κάνεις τους εχθρούς passive και να μην σου επιτίθονται, αν δεν επιτεθείς πρώτος.

- Να αυξήσεις μέχρι και 3 φορές περισσότερο loot/resources. Π.χ. αν ένα δέντρο σου δίνει 5 wood στο νορμάλ, θα σου δίνει μέχρι και 15.

- Να απενεργοποιήσεις πλήρως τα raids.

- Να κάνεις το crafting τελείως free κτλ

Σχετικό λινκ στο Valheim Wiki που εξηγεί με λεπτομέρειες όλες τις επιλογές.

ΕΔΙΤ: Και οι επιλογές αυτές δεν είναι μόνιμες για τον κόσμο που δημιουγείς. Μπορείς να τις αλλάξεις και να πειραματιστείς όσες φορές θες, πριν κάνεις login σε αυτό τον κόσμο με τον χαρακτήρα σου.

Last edited:
Μόλις ολοκλήρωσα το Rosewater και αποχαιρετώ τους ήρωες με μεγάλη ευγνωμοσύνη.

Πρόκειται για μια υπέροχη περιπέτεια που τα έχει όλα: στιγμές που μπορείς να στοχαστείς ως άλλος Καρτέσιος, να βρίσκεις τρόπους για να ξεφεύγεις από ληστές, λωποδύτες, απατεώνες, τρωγλοδύτες και κοράκια έτοιμα να σε κατασπαράξουν σε ένα αφιλόξενο τοπίο, το οποίο, κάνει τα πρώτα του βήματα για να προοδεύσει, χωρίς, ωστόσο, να μην ελλοχεύει η τρέλα, που καταδιώκει αυτούς που μένουν πίσω, εγκαταλελειμμένοι ή ζαρωμένοι από την καινούργια εποχή.

Ωραίοι γρίφοι, αν και εύκολοι, αρκετές επιλογές για να διαλέξεις το μονοπάτι που συμπορεύεται με τις ανθρώπινες αξίες ή με το προσωπικό σου συμφέρον. Ουσιαστικά, βλέπουμε ένα οδοιπορικό στην Αμερική του 19ου αιώνα, και το τι συνέβαινε, σε γωνιές, πλατείες, σπίτια, επιχειρήσεις και συνειδήσεις.

Χορταστικότατο, με απόλυτη συγκρότηση στην λογική τής ιστορίας και του μέτρου, γραφικά που σε κάνουν να χαμογελάς ευχάριστα, ξέροντας ότι δεν διαφέρεις πολύ από τους ήρωες, που ψάχνονται για να συνταιριάξουν λογική κι ευαισθησία, σε έναν τρελό κόσμο.

8.5/10

@Sephir, μέχρι να βρω
το χαμένο γρανάζι στο δάπεδο για να επισκευάσω το κωλορολόι
μου πήρε ένα δίωρο. Υπήρχε, βεβαίως, κι άλλος τρόπος, αλλά, you know.

@Sephir, μέχρι να βρω
το χαμένο γρανάζι στο δάπεδο για να επισκευάσω το κωλορολόι
μου πήρε ένα δίωρο. Υπήρχε, βεβαίως, κι άλλος τρόπος, αλλά, you know.

Ναι, και'γω είχα κολλήσει εκεί.

Μάλλον έχεις καιρό να παίξεις το παιχνίδι. Μετά την δημιουργία του χαρακτήρα σου, όταν φτιάχνεις το κόσμο, υπάρχει μια επιλογή που λέγεται World Modifiers.

Εκει μπορείς να ρυθμίσεις πολλές παραμέτρους του παιχνιδιού και να το φέρεις στα μέτρα σου.

- Από το να κάνεις το combat σουπερ δύσκολο, μέχρι να κάνεις τους εχθρούς passive και να μην σου επιτίθονται, αν δεν επιτεθείς πρώτος.

- Να αυξήσεις μέχρι και 3 φορές περισσότερο loot/resources. Π.χ. αν ένα δέντρο σου δίνει 5 wood στο νορμάλ, θα σου δίνει μέχρι και 15.

- Να απενεργοποιήσεις πλήρως τα raids.

- Να κάνεις το crafting τελείως free κτλ

Σχετικό λινκ στο Valheim Wiki που εξηγεί με λεπτομέρειες όλες τις επιλογές.

ΕΔΙΤ: Και οι επιλογές αυτές δεν είναι μόνιμες για τον κόσμο που δημιουγείς. Μπορείς να τις αλλάξεις και να πειραματιστείς όσες φορές θες, πριν κάνεις login σε αυτό τον κόσμο με τον χαρακτήρα σου.
να πω την αλήθεια όταν είχα τσεκάρει τελευταία φορά modifiers δεν είχα δει κάτι για loot, μήπως μπήκε σε άλλη φάση όσο δεν έπαιζα. Αυτό τα αλλάζει όλα τότε.

Ξεκινησα το Smurfs Dreams! Απο τα 3 καινουργια παιχνιδια smurfs που βγηκαν απο το 2021 μεχρι σημερα πιστευω πως αυτο ειναι το καλυτερο επειδη εχει περισσοτερη δραση και λιγοτερους γριφους. Εσωσα τον Chef τον χοντρο που ολο τρωει!! Eιδα την καινουργια ταινια πριν 2 εβδομαδες και ειπα να παιξω και το παιχνιδι ! Τα γραφικα του αν και καλυτερα απο του mission vileaf και του prisoenr of stone δεν ειναι τοσο καλα οσο θα επρεπε γιατι δεν εχει ray tracing και 4κ textures.

Να πω την αληθεια δειχνει πολυ ωραιο, ειδικα για να μπασεις μικρα παιδια στον κοσμο του γκειμινγ με γνωστους ηρωες. Εχω κ εγω το σμερφς 2 πριζονερ κατι, και περιμενω να ερθει η ωρα να το δουμε παρεα με τον μικρο.

Μοιάζει με το Sackboy για να είμαι ειλικρινής.

Ναι παιχνιδια σαν τα smurfs και τα sonic ειναι απο αυτα που πρεπει να ξεκινησουν τα μικρα παιδια για να μαθουν να παιζουν. Συμφωνω με τον Vlad. Το smurf του 1996 List of The Smurfs video games - Wikipedia ηταν το πρωτο παιχνιδι που αγορασα πρωτο μου pc το οποιο και πηρα το 1996 οταν ημουν 9 χρονων. Αλλα ειχα ξεκινησει τα παιχνιδιαμε τα sonic απο το 1994 στο game gear.

Εδώ και λίγες μέρες έβαλα στον πάγο το Silksong κι επέστρεψα στο αληθινό GOTY 2025, ολογράφως Hades II. Από τα Χριστούγεννα που είχα να ασχοληθώ προστέθηκαν αρκετά πραγματάκια, κυρίως endgame content, romances, επιπλέον familiars και ΠΟΛΥ art/γυάλισμα.

Καλώς ή κακώς δεν άρχισα νέο save, δεν είχα το σθένος μετά από 100 ώρες παιχνιδιού στην early access. Σίγουρα κάποια πράγματα στο progression και την αφήγηση θα είναι ακόμα πιο προσεγμένα για όποιον ξεκινάει απ'το μηδέν, αλλά it is what it is.

Πάντως μετά τη λαίλαπα του Silksong (μήπως Sulksong? χοχοχο), μού έδωσε αυτά ακριβώς που χρειαζόμουν: την αγνή χαρά του gaming και την αίσθηση ότι ο χρόνος που αφιερώνω έχει αντίκρισμα. Αν προλάβω να παίξω το Εκλεράκι μέσα στο '25 ίσως μπω σε δίλημμα αλλά το πιθανότερο είναι ότι για άλλη μια χρονιά το προσωπικό μου GOTY θα έχει σφραγίδα Supergiant.

Last edited:
Αρχίζω και καίω περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα με το Silksong απ' ό,τι περίμενα. Μετά από 40+ ώρες, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω φτάσει στο σημείο του εθισμού που είχα με το 1ο παιχνίδι. Δεν θέλω να το παρατήσω, αλλά νιώθω την κόπωση.

Αυτή τη στιγμή σκεφτόμουν κάτι ανάμεσα σε No Man's Sky και The Alters (@Admiral), αλλά για το πρώτο δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθώ αφού δε νομίζω ότι θα έφτανε 1 ώρα καθημερινά για δαύτο (εκτός κι αν αρχίσω τα ξενύχτια), ενώ για το δεύτερο, παρόλο που μου αρέσει το setting και η ιστορία, δεν ξέρω αν έχω διάθεση να ασχολούμαι με τα ψυχολογικά του κάθε κλώνου... :Ρ

Εχει δραση αλλα δεν εχει βια γιατι οι εχθροι εξαφανιζονται κσι ουτε εχει οπλα και σπαθια σαν τα αλλα παιχνιδια δρασης.

Εγώ, δάσκαλε Ορόκουσάκι, περίμενα link με δικό σου βίντεο σε ultra-high FSR 60fps settings, όχι ετοιματζίδικο από κονσολοπλέμπες.

Αρχίζω και καίω περισσότερα εγκεφαλικά κύτταρα με το Silksong απ' ό,τι περίμενα. Μετά από 40+ ώρες, οφείλω να ομολογήσω ότι δεν έχω φτάσει στο σημείο του εθισμού που είχα με το 1ο παιχνίδι. Δεν θέλω να το παρατήσω, αλλά νιώθω την κόπωση.

Αυτή τη στιγμή σκεφτόμουν κάτι ανάμεσα σε No Man's Sky και The Alters (@Admiral), αλλά για το πρώτο δεν ξέρω αν αξίζει να ασχοληθώ αφού δε νομίζω ότι θα έφτανε 1 ώρα καθημερινά για δαύτο (εκτός κι αν αρχίσω τα ξενύχτια), ενώ για το δεύτερο, παρόλο που μου αρέσει το setting και η ιστορία, δεν ξέρω αν έχω διάθεση να ασχολούμαι με τα ψυχολογικά του κάθε κλώνου... :Ρ

Δεν ξέρω αν είναι κατάλληλα τα survival games για χαλάρωση γιατί έχεις πάντα μια πίεση για resources,management κλπ. Γιατί σε κουράσει τόσο το Silksong;

Γιατί σε κουράσει τόσο το Silksong;

Η κόπωση επήλθε για τους εξής δύο λόγους:

- Κάποια bόssια σού σπάνε τα νεύρα. Εκεί που νομίζεις ότι καθάρισες, "ανασταίνεται" και άντε πάλι από την αρχή. Έχει ειπωθεί νομίζω ήδη στο αντίστοιχο θρεντ από τα παιδιά. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα, λόγω του εκνευρισμού, να χάνω την αλληλουχία των χτυπημάτων, να κουράζομαι και να την πατάω στο τέλος.

- Τα ακροβατικά. Ειδικά, σε αυτά όπου πρέπει να χτυπάς μπαλόνια, λουλούδια, κολοκύθια (με τη ρίγανη) για να φτάσεις ψηλότερα, το gamepad με προδίδει αρκετές φορές (ή μάλλον τα δαχτυλάκια μου... ;Ρ).

Πάντως το συνεχίζω όσο μπορώ. Και πριν από λίγο με το Σιλκισόνγκι ασχολούμουν. Έχω φάει κάμποσα μπόσια και μαμούνια, δεν έχω παράπονο.

Θυμάμαι στο 1ο παιχνίδι φαινόταν και το ποσοστό κάλυψης του χάρτη. Εδώ δεν το βλέπω. Υπάρχει κάνα κόλπο για να το δει κανείς;

Εγώ και πολύ άντεξα. Πήρα το καινούριο silent hill. Έχω παίξει λίγο, αλλά μέχρι στιγμής μου αρέσει πολύ. Το μόνο κακό είναι ότι παίζω στα 30 fps ....

Back