Νέα για AI και παρεμφερείς τεχνολογίες και εφαρμογές τους

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!
Σκεφτόμουν προσωπικά πως στο άμεσο μέλλον ρομπότ με τεχνητή νοημοσύνη θα ταξιδέψουν σε πλανήτες που άνθρωπος δεν μπορεί να φτάσει γιατί δεν φτάνουν τα χρόνια.

1754831810972.png

Παρόλο που χρησιμοποιώ εδώ και καιρό το ΑΙ στην δουλειά μου εντελώς βοηθητικά, είναι η πρώτη φορά που πλήρωσα για PLUS συνδρομή στο GPT και έβγαλα έμμεσα χρήματα με αυτό στην δουλειά μου.
Αφού τελείωσα την δουλειά που πλήρωσε αυτό τον μήνα, κάνω δοκιμές για την αχίλλειο πτέρνα μου σαν επαγγελματία γραφίστα, το να παρουσιάσω την δουλειά μου με mockups.

Σε γενικές γραμμές αν κάποιος έρθει για λογότυπο καταλήγει να γίνει αυτό το λογότυπο πινακίδα, κάρτα, κτλ, αρκετές φορές λόγω περικοπών της τελευταίας στιγμής δεν καταλήγουμε ποτέ στις προτάσεις υλοποίησης και δεν μου αρέσουν οι τελικές εφαρμογές για να συνοδέψουν την παρουσίαση της δουλειάς μου online, είτε αν τελικά όντως υλοποιηθεί η πρόταση μπορεί να μπλέξω με διάφορα και όταν μπορέσω επιτέλους να κάνω την φωτογράφιση να έχει περάσει ένας χρόνος ξέρω εγώ και η πινακίδα να φαίνεται πλέον φθαρμένη από τα στοιχεία της φύσης.

Οι πρώτες δοκιμές, αν και δεν το έπιασε με την πρώτη, ήταν ενθαρρυντικές αφού δίνοντας το λογότυπό μου και αυτό
GEa47BfO.jpg

ζήτησα να βγει ένα mix n match και αφού κατάφερα να δώσω την μακέτα έτσι ώστε να μην πετάει το κείμενο εκτός πινακίδας, μου έδωσε μέσα σε περίπου 15 λεπτά αυτό:

ChatGPT Image Sep 24, 2025, 03_58_35 PM.png

15 λεπτά για να βγάλω τόσο τέλειο mockup πινακίδας, απλά είναι μια στιγμή, συνήθως είναι μια διαδικασία που μου παίρνει ώρες που δεν έχω διαθέσιμες. Θα αρχίσω τις δοκιμές για ολοκληρωμένα branding mockups να δω που θα πάει η φάση.

Για να καταλάβετε πόσο θέμα είναι, έχω 10άδες δουλειές τα τελευταία χρόνια που δεν έχω παρουσιάσει πουθενά, γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνω να ετοιμάσω αυτά τα mockups έτσι όπως θέλω να τα παρουσιάσω (άλλοι πετάνε ότι να 'ναι και το καλ α ντέι που λένε και σοτ χωριό μου).

Αν τα καταφέρω να κάνω τις 3-4 ώρες που θέλει η διαδικασία, 1 ώρα, σώθηκα.

Προσωπικά το ΑΙ έχει αρχίσει να βρίσκει την θέση του στην επαγγελματική μου ζωή και μέχρι τώρα δεν δείχνει σημάδια ότι θα με αντικαταστήσει κιόλας, γιατί είναι απλά ένα εργαλείο και σαν εργαλείο, θέλει χειριστή, όχι τον μέσο πελάτη μου που δεν ξέρει τι θέλει μέχρι να το δει.

Υπάρχει εδώ και καιρό η ανησυχία στην επιστημονική κοινότητα του ΑΙ χώρου για το φαινόμενο των επιπτωσεων των LLM chatbots και image generators σε ανθρωπους που θα βρεθουν σε ευαισθητη ψυχικη κατασταση και την εξαρτηση που μπορει να προκληθει με τη χρηση τους (μαλιστα περα απο τις πολλες περιπτωσης ψυχολογικης καταρρευσης, ειχαμε και εναν μικρο αριθμο αυτοκτονιων, κυριως εφηβων)

Ετσι βγηκε χτες μια πολυ καλη παρουσιαση, ντυμενη με το καταλληλο δραματικο τονο που χρειαζεται ωστε να αγγιξει ενα γενικοτερο κοινο, οπου βρισκεται εδω:

Συνδυαστικα με την σημερινη ειδηση της αφαιρεσης του φιλτρου ερωτικου περιεχομενου στις συζητησεις με τα LLM chatbots

μπορουμε να μιλαμε για εφιαλτικη εξελιξη, καθως για να σταματησουν το freefall των μετοχων τους, τωρα που σκαει η φουσκα, δεν δισταζουν να δημιουργησουν νεες εξαρτησεις πατωντας πανω στην μοναξια που δημιουργειται απο τη τωρινη κοινωνικη αποξενωση

Last edited:

TLDR: Συνεχιζεται η διαστολη της φουσκας σιγα σιγα με σπασιμο καπου στον οριζοντα του 2027, επομενο συμπτωμα το "code-red" της openAI, που, την ξεπερασε και σε αποδοση αλλα και σε μεριδιο χρηστων η google με το gemini 3 με ΔΙΚΟ της hardware/software. Πλεον η openAI συνεχιζει να καιει λεφτα χωρις αποδοση, ενω εχει καψει σχεδον ολα τα κεφαλαια της (δις το μηνα), εχει καπου ρευστοτητα για κανα χρονο. Η OpenAI εξαρτωταν στη παπατζα οτι ειναι η leading εταιρεια στα llm για να μη καταρρευσει, ενω η φουσκα των μετοχων της nvidia, και σε λιγοτερο ποσοστο αλλων hardware εταιρειων -δες μνημες- εξαρτοταν σχεδον αποκλειστικα στην openAI

- Πωληση/ξεφορτωμα απο τα hedge funds των κοκκινων μετοχων AI startups και low key πωληση των -ακομη- κερδοφορων σε τριτους. (Done)

1. Πεφτει (ή τρωει bailout) η ΟpenAI
2. Tρικλιζεται η nvidia (με κρυφα bailouts σε μορφη τεραστιων -μη χρειαζουμενων- αγορων τσιπς που τα βαζουν σε αποθηκες απο ΗΠΑ για να μη γινει Great Depression vol2)
3. Καταρρεουν μικροτερες εταιρειες software/hardware που ετρεξαν -και ακομη στριβουν- προς εξυπηρετηση των AI data centers
4. Μαρκετιστικη επιχειρηση ανακαμψης για διαχειρηση πανικου των αγορων

Κρίμα... Τσάμπα τα "ai is the future" που μας λένε κάθε τρεις και λίγο στα meetings...

Εντιτ.

Προλαβαίνω να φτιάξω 5-6 ΑΙ μοντέλα για το Onlyfans?

Κρίμα... Τσάμπα τα "ai is the future" που μας λένε κάθε τρεις και λίγο στα meetings...

Εντιτ.

Προλαβαίνω να φτιάξω 5-6 ΑΙ μοντέλα για το Onlyfans?
έλα μωρέ, θα σκάσει και αυτό και μετά θα μπούμε σε πιο λογικά μονοπάτια και μόνο όσοι το χρησιμοποιούμε "σωστά" θα συνεχίσουμε να ασχολούμαστε.

Ο γκοσμάκης που μου έμαθε τώρα και να μισεί το ΑΙ slop (και ας μην έχουν ιδέα τι σημαίνει και πότε μπορούν να χρησιμοποιήσουν τον όρο) θα πάει παρακάτω στο επόμενο τρέντ των ημερών.

Θα ήμουν ενθουσιασμένος να δω όλα αυτά να συμβαίνουν και θα γελούσα μανιωδώς αν δεν πίστευα ότι στο τέλος με κάποιο τρόπο πάλι ο απλός κοσμάκης θα πληρώσει το σπάσιμο της φούσκας.

Θα ήμουν ενθουσιασμένος να δω όλα αυτά να συμβαίνουν και θα γελούσα μανιωδώς αν δεν πίστευα ότι στο τέλος με κάποιο τρόπο πάλι ο απλός κοσμάκης θα πληρώσει το σπάσιμο της φούσκας.
Ε ναι οκ, αλλά όσοι δουλεύουν στην ΑΙ τώρα θα πρέπει να είναι και λίγο υποψιασμένοι που πάει όλο αυτό.

να ρωτήσω κάτι ρε μάγκες, εδώ που είμαστε μεταξύ μας και δεν θα πέσουν να με φάνε, στην παρακάτω διαφήμιση, αν δεν σας έλεγε η ίδια ότι είναι ΑΙ, θα την ξεχωρίζατε από 3d animations που κάνει τόσα χρόνια η κόκα;

να ρωτήσω κάτι ρε μάγκες, εδώ που είμαστε μεταξύ μας και δεν θα πέσουν να με φάνε, στην παρακάτω διαφήμιση, αν δεν σας έλεγε η ίδια ότι είναι ΑΙ, θα την ξεχωρίζατε από 3d animations που κάνει τόσα χρόνια η κόκα;

Στο 00:22 φέρνει σε A.I. αλλά πολύ λίγο.

Γενικά όμως δεν παίζει σε τέτοια βίντεο να έχει γίνει και επεξεργασία για να αφαιρεθούνε οι όποιες ατέλειες?

Στο 00:22 φέρνει σε A.I. αλλά πολύ λίγο.

Γενικά όμως δεν παίζει σε τέτοια βίντεο να έχει γίνει και επεξεργασία για να αφαιρεθούνε οι όποιες ατέλειες?
ναι σίγουρα έχει γίνει πολύ δουλειά παραπάνω από το "πετάω promts σε ΑΙ" και εκεί το πάω, γιατί σε τελική ανάλυση το ΑΙ μπορεί να είναι εργαλείο δουλειάς και σαν εργαλείο μπορεί να χρησιμοποιηθεί λάθος και να πάρεις slop και να χρησιμοποιηθεί σωστά και να πάρεις το παραπάνω.

1765471674955-png.9797
View attachment 9798
και εκεί το πάω, ότι έχει γίνει τσιμοδός ότι έχει ΑΙ πλέον να το κράζουν, όχι γιατί καταλαβαίνουν τι και πως, αλλά γιατί έτσι κάνουν και οι άλλοι.

Πρακτικά για κάποιους εκεί έξω ΑΙ slop είναι και το να αφαιρέσεις ένα φόντο από μια φωτογραφία που τράβηξες με χρήση ΑΙ, λες και τόσα χρόνια δεν χρησιμοποιήσαμε αλγόριθμους για να το κάνουμε, τώρα που το λένε ΑΙ πειράζει όμως;

Back