Παρόλο που χρησιμοποιώ εδώ και καιρό το ΑΙ στην δουλειά μου εντελώς βοηθητικά, είναι η πρώτη φορά που πλήρωσα για PLUS συνδρομή στο GPT και έβγαλα έμμεσα χρήματα με αυτό στην δουλειά μου.
Αφού τελείωσα την δουλειά που πλήρωσε αυτό τον μήνα, κάνω δοκιμές για την αχίλλειο πτέρνα μου σαν επαγγελματία γραφίστα, το να παρουσιάσω την δουλειά μου με mockups.
Σε γενικές γραμμές αν κάποιος έρθει για λογότυπο καταλήγει να γίνει αυτό το λογότυπο πινακίδα, κάρτα, κτλ, αρκετές φορές λόγω περικοπών της τελευταίας στιγμής δεν καταλήγουμε ποτέ στις προτάσεις υλοποίησης και δεν μου αρέσουν οι τελικές εφαρμογές για να συνοδέψουν την παρουσίαση της δουλειάς μου online, είτε αν τελικά όντως υλοποιηθεί η πρόταση μπορεί να μπλέξω με διάφορα και όταν μπορέσω επιτέλους να κάνω την φωτογράφιση να έχει περάσει ένας χρόνος ξέρω εγώ και η πινακίδα να φαίνεται πλέον φθαρμένη από τα στοιχεία της φύσης.
Οι πρώτες δοκιμές, αν και δεν το έπιασε με την πρώτη, ήταν ενθαρρυντικές αφού δίνοντας το λογότυπό μου και αυτό
ζήτησα να βγει ένα mix n match και αφού κατάφερα να δώσω την μακέτα έτσι ώστε να μην πετάει το κείμενο εκτός πινακίδας, μου έδωσε μέσα σε περίπου 15 λεπτά αυτό:
15 λεπτά για να βγάλω τόσο τέλειο mockup πινακίδας, απλά είναι μια στιγμή, συνήθως είναι μια διαδικασία που μου παίρνει ώρες που δεν έχω διαθέσιμες. Θα αρχίσω τις δοκιμές για ολοκληρωμένα branding mockups να δω που θα πάει η φάση.
Για να καταλάβετε πόσο θέμα είναι, έχω 10άδες δουλειές τα τελευταία χρόνια που δεν έχω παρουσιάσει πουθενά, γιατί πολύ απλά δεν προλαβαίνω να ετοιμάσω αυτά τα mockups έτσι όπως θέλω να τα παρουσιάσω (άλλοι πετάνε ότι να 'ναι και το καλ α ντέι που λένε και σοτ χωριό μου).
Αν τα καταφέρω να κάνω τις 3-4 ώρες που θέλει η διαδικασία, 1 ώρα, σώθηκα.
Προσωπικά το ΑΙ έχει αρχίσει να βρίσκει την θέση του στην επαγγελματική μου ζωή και μέχρι τώρα δεν δείχνει σημάδια ότι θα με αντικαταστήσει κιόλας, γιατί είναι απλά ένα εργαλείο και σαν εργαλείο, θέλει χειριστή, όχι τον μέσο πελάτη μου που δεν ξέρει τι θέλει μέχρι να το δει.