linux gaming

Welcome!

By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.

SignUp Now!

Τα αποτελέσματα μιλάνε από μόνα τους, τρομερή διαφορά.

Να πω ότι όπως το βλέπω το πρόγραμμα εγκατάστασης τού Bazzite είναι πιο δύσκολο από τον calamares (πχ EndeavourOS, Manjaro, CachyOS, Nobara) και θυμάμαι το Mint έχει πολύ παρόμοιο με τον Calamares (νομίζω ο calamares μιμίθηκε το Mint)

Να πω ότι όπως το βλέπω το πρόγραμμα εγκατάστασης τού Bazzite είναι πιο δύσκολο από τον calamares (πχ EndeavourOS, Manjaro, CachyOS, Nobara) και θυμάμαι το Mint έχει πολύ παρόμοιο με τον Calamares (νομίζω ο calamares μιμίθηκε το Mint)

Δεν μπορώ να πω, πάντως ότι μου δημιούργησε κάποιο θέμα, ακόμα και όταν έκανα dual boot το Legion Go.

Δεν μπορώ να πω, πάντως ότι μου δημιούργησε κάποιο θέμα, ακόμα και όταν έκανα dual boot το Legion Go.
Δεν είπα ότι είναι προβληματικό. Απλά λέω ότι αν κάποιος νομίζει ότι είναι η πιο εύκολη εγκατάσταση πέφτει λίγο λάθος.

Δυστυχώς λίγο που το έχω ψάξει δεν το βλέπω σε τόσο χαμηλή τιμή (οπωσδήποτε κάτω από €150) στην Ελλάδα ώστε να βγάζει νόημα. Αυτό που βλέπω είναι στα 300 ευρώ είναι λαπτοπάκια με τον Ryzen 3 7330U που είναι πολύ ισχυρότερος ως apu οπότε αξίζει αρκετά η διαφορά και επιπλέον είναι και κανονικό λάπτοπ αν θες. Το θέμα είναι ότι το συνδέεις με οθόνη/πληκτρολόγιο/ποντίκι ή χειριστήριο και λειτουργεί και ως μίνι πισί/steam machine. Οπότε για indie παιχνίδια είναι τέλειο και επειδή είναι ισχυρότερο μπορεί να την παλέψει έστω και με δυσκολία μέχρι The Talos Principle 2 που για τον N100 αποκλείονται.

Μετά πάμε σε Steam Deck και μετά πάμε σε σταθερό με dgpu. Δυστυχώς λαπτοπάκια/μίνι πισί με καλές RDNA ενσωματωμένες δεν υπάρχουν σε λογικές τιμές ούτε φυσικά βγάζει πολύ νόημα ένα gaming λάπτοπ όταν με την ίδια ή και χαμηλότερη τιμή παίρνεις καλύτερο σταθερό.

To 90% είναι παραπλανητικό. Η συμβατότητα είναι πολύ μεγαλύτερη. Απλά μεγάλο πλήθος παιχνιδιών που απλά δουλεύουν δεν κάνει κανείς τον κόπο να δώσει αναφορά στο protondb. Αναφορές δίνονται με πολύ μεγαλύτερη πιθανότητα στα παιχνίδια που υπάρχει ενδιαφέρον αλλά και στα παιχνίδια που δεν δουλεύουν ακόμα και αν δεν υπάρχει ενδιαφέρον.

Η πραγματική συμβατότητα στο συνολικό steam τών 150000 παιχνιδιών είναι στο 98-99%. Πραγματικά αν διαλέξεις εντελώς στην τύχη ένα παιχνίδι περιμένεις ότι δουλεύει. Βέβαια το θέμα με τα anticheat αφορά αρκετά πολύ δημοφιλή παιχνίδια οπότε στο τοπ100 το ποσοστό πέφτει αρκετά (83-88%)

Αν πετάξουμε το θέμα με το anticheat η συμβατότητα στο λίνουξ συναγωνίζεται την συμβατότητα στα windows καθώς αρκετά παιχνίδια έχουν πρόβλημα στα windows και μάλιστα έχω δει αρκετές αναφορές για παλιά παιχνίδια που έχουν πρόβλημα στα windows και δουλεύουν στο λίνουξ.

Last edited:
ε μα το anticheat είναι όμως εκεί που έχει λαό, οι φάκινκάζουλς είναι τα λεφτά.

Από Απρίλη είμαι μόνιμα μπαζιτε ή στιμντεκ και ότι έχω βάλει να παίξει τρέχει απροβληματιστα. Παρατηρώ σιγά σιγά πάντως ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από μη γκειμερς για τα λινουξ. Με ρωτάνε στην δουλειά και μεγαλύτεροι και άσχετοι γενικά.
Η μικρομαλακη με τον πιαρ της έχει φοβησει κόσμο και τον στέλνει στην αγκαλιά του λινουξ

Από Απρίλη είμαι μόνιμα μπαζιτε ή στιμντεκ και ότι έχω βάλει να παίξει τρέχει απροβληματιστα. Παρατηρώ σιγά σιγά πάντως ότι υπάρχει ενδιαφέρον και από μη γκειμερς για τα λινουξ. Με ρωτάνε στην δουλειά και μεγαλύτεροι και άσχετοι γενικά.
Η μικρομαλακη με τον πιαρ της έχει φοβησει κόσμο και τον στέλνει στην αγκαλιά του λινουξ
μακάρι, πραγματικά μακάρι. Ένα καθαρό 10τακατο να βγάλει το linux αυτόματα είναι μεγάλη αγορά για να ενδιαφερθούν και εταιρίες που βγάζουν commercial software.

βασικά με 10τακατό και η MS θα βγάλει το office επίσημα... τέτοιες πτανες είναι.

Σίγουρα υπάρχει μεγαλύτερο ενδιαφέρον, δεδομένα στις τάξεις των χανρτκόρ και συνήθως αυτοί είναι που σταδιακά σπρώχνουν και το ευρύ κοινό προς συγκεκριμένη κατεύθυνση.

Back