μικρό είναι, αλλά δεν το έχω δει ακόμα, αλλά πολλοί το αναφέρουν:
τον νιώθω, ακριβώς έτσι έκανα και εγώ την αλλαγή από adobe σε affinity, τόσα χρόνια εμπειρίας πόνεσε να τα ρίξω στο νεροχύτη...
By registering with us, you'll be able to discuss, share and private message with other members of our community.
SignUp Now!μικρό είναι, αλλά δεν το έχω δει ακόμα, αλλά πολλοί το αναφέρουν:
μικρό είναι, αλλά δεν το έχω δει ακόμα, αλλά πολλοί το αναφέρουν:
Γιατί ένα σεβαστό ποσοστό εκεί έξω δεν ξέρει καν ότι έχει windows ή τι είναι αυτά.Αντιλαμβάνομαι το πόσο θα βοηθήσει στην εξάπλωση του λινουξ η κυκλοφορία υπολογιστών/handhelds με προ-εγκατεστημένο το steamOS, αλλά πραγματικά δεν μπορώ να καταλάβω πιο είναι το πρόβλημα/δυσκολία με την εγκατάσταση μιας linux διανομής ή με το gaming στα linux σήμερα.
Αναφέρομαι κυρίως στο σημείο γύρω στο 4:00 του βίντεο. Αν κάποιος δεν μπορεί να εγκαταστήσει πχ. τα Mint, σίγουρα δεν μπορεί να εγκαταστήσει και τα windows. Πραγματικά το μόνο που έχει κανείς να κάνει είναι να εγκαταστήσει την διανομή που έχει επιλέξει, να εγκαταστήσει το steam και είναι έτοιμος να παίξει.
Δεν χρειάζεται ούτε gaming διανομές, ούτε τίποτα εξειδικευμένο για νά τρέξεις παιχνίδια.
Γιατί ένα σεβαστό ποσοστό εκεί έξω δεν ξέρει καν ότι έχει windows ή τι είναι αυτά.
Πήρε έναν υπολογιστή, έβαλε ή του έβαλαν από εκεί που το πήρε το office, το steam, τον chrome και τέλος.
Αν δηλαδή πάρει τώρα κάτι και έχει Linux και δεν του το πεις, και του πεις ανοίγεις το steam και παίζεις, δεν θα αλλάξει τίποτα στην ζωή του.
Αν βάλεις τα windows 11 ή το elementary OS σε ένα σύστημα και το δώσεις στην μάνα μου ερχόμενη από windows 7, λες να καταλάβει διαφορά αν δεν της το πω;
Και γω σταθερά τα ίδια λέω. Και δεν είναι καν σωστό ότι το λίνουξ έγινε εύκολο τώρα. Σε εποχή 00s είχα PCLInuxOS (εποχή προ-ubuntu για όσους δίνουν υπερβολικό credit στο ubuntu ότι αυτό έκανε τα πράγματα εύκολα) Το λίνουξ το έβρισκα ευκολότερο από τα τότε windowsXP, η εγκατάσταση ήταν πιο εύκολη χωρίς να παιδευτώ καθόλου με drivers σε αντίθεση με τα XP και δεν είχα ασχοληθεί καθόλου με γραμμή εντολών. Η διαφορά τότε ήταν η εξαιρετικά περιορισμένη χρήση που είχε. Είχα το λογισμικό όσο ήταν από τα CD εγκατάστασης και αυτό ήταν όλο. Για οποιαδήποτε παραπάνω χρήση τα windows ήταν αναγκαία. Αυτό που αργότερα έκανε την μεγάλη διαφορά για μένα ήταν το γρήγορο ίντερνετ. Είχες την άνεση με το κέντρο λογισμικού και όλο και περισσότερα πράγματα μπορούσες να τα κάνεις από τον browser. Τότε για μένα τα windows έγιναν πρακτικά άχρηστα τουλάχιστον για συνηθισμένη χρήση.Αυτό που δεν καταλαβαίνω είναι γιατί σε βιντεο που φτιάχνουν άνθρωποι που λογικά εχουν πολλές περισσότερες γνώσεις από τον μέσο χρήστη (π.χ. ο Linus) αναφέρουν πως η εγκατάσταση λινουξ απαιτεί περισσότερο σκαλισμα, σετάρισμα, γνώσεις/χρόνο κτλ, κατι το οποίο δεν ισχύει. Ακολουθείς ακριβώς τα ίδια βήματα που πρέπει να ακολουθήσεις και για μια εγκατάσταση των windows. Και διαρκεί πολύ λιγότερο.
σαν αυτό που έχουν οι κονσόλες δηλαδήΑυτές και άλλες αντίστοιχες βελτιώσεις είναι ο λόγος που ήθελα από έφηβος ένα λειτουργικό που θα είναι ανοικτό και σχεδιασμένο για gaming. Πιστεύω δεν αργεί ο καιρός που το linux θα είναι η πρώτη επιλογή για τους hardcore gamers.
σαν αυτό που έχουν οι κονσόλες δηλαδή![]()
ανοικτό
Καλώς εχόντων τον Απρίλιο θα βγει το SteamOS 4 beta με όλες αυτές τις βελτιώσεις και Plasma 6 και θα δούμε πώς θα πάει.Αυτές και άλλες αντίστοιχες βελτιώσεις είναι ο λόγος που ήθελα από έφηβος ένα λειτουργικό που θα είναι ανοικτό και σχεδιασμένο για gaming. Πιστεύω δεν αργεί ο καιρός που το linux θα είναι η πρώτη επιλογή για τους hardcore gamers.